Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הזיה שתחבורה ציבורית לא עובדת 24/7, בטח במטרופולין הראשי ומרכז העסקים של המדינה. אין אף מדינה בעולם בה אין תחבורה ציבורית בסוף השבוע. 

• אהבתי 3
  • תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 45 דקות, hans כתב:

בפעם המיליון ואחת: מטרת תחב"צ *איננה הקלה על הפקקים*. לא יהיו פחות פקקים וזאת בכלל לא המטרה. ספציפית המטרה של הרכבת הקלה הנוכחית היא להקל על מי ש*כבר* משתמש בה, על ידי קיצור זמנים ואיכות נסיעה עדיפה בהרבה מהנהגים הפרועים של דן.

אם היא תהיה יעילה (בנוסף לקווי אוטבוס שיגיעו לתחנות המרכזיות) אני אישית אפסיק להשתמש ברכב ומאמין שכמוני עוד רבים.

למה להיות ברכב אם באותו הזמן (או כמה דק' יותר) אפשר להגיע לעבודה ותוך כדי גם אפשר לנצל את הנסיעה לעבודה בקטנה.

פורסם
לפני 9 שעות, outnex כתב:

מי יסע בזה בלילה?עשרה אנשים שעובדים משמרות לילה ונערים?

1. בהחלט. וגם אנשיפ פיכחים שחוזרים מהתיאטרון בתל אביב או מהתיאטרון בלונדון.

2. בברלין חוסכים על ידי כך שאחרי שעה מסויימת מפעילים רכבות מקוצרות. על צג השעון יש הודעה שמדובר ברכבת קצרה, וממתינים באמצע הרציף.

לפני 9 שעות, דובצע כתב:

יש לי רעיון קטלני 

שהרכבת תיסע בשבת כמו מעלית שבת

לגבי תשלום לחשוב על פיתרונות

למשל מי שידוע שיש לו חופשי חודשי…

יש פיתרונות להרבה דברים הבעיה היא שאנשים ״לא רוצים״ ליפתור

זה אפשרי במטרו, שמופרד לגמרי מכל תנועה אחרת. בדומה לרכבת בין טרמינלים של שדה תעופה. בפריז, למשל, זה קיים ב-2-3 קויים. מצריך דלתות גם על הרציפים (כמו שיש בתחנות התת קרקעיות בת"א). אבל רק"ל שחולק נתיבים עם מכוניות, אופניים והולכי רגל מחייב מפעיל שיוכל להגיב לפולשים לנתיב הרכבת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברגע שהרשת כולה תהיה מוכנה, הרבה אנשים יעזבו את הרכב.

אבל זה כולל את המטרו. קו אחד זה לא מספיק.

לגבי מחיר - אני לא מבין את הטענות על מחיר. 

לדעתי המחיר לא יקר ובכל מקרה מי שיש לו חופשי יומי/חודשי/שבועי משתמש בזה כמה שבא לו.

נסיעה בודדת בחמישה שקלים בעיר הכי יקרה בעולם זה גרושים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

חושב שההתלהבות קצת מוגזמת

כמו אנשים במדינת עולם שלישי שחיברו להם סוף סוף חשמל

לקח לבנות 30 שנה משהו שיצאו לבצע ב 10 וקיים במדינות פחות מתפתחות משנות ה 20 של המאה הקודמת...זה בעצמו הישג אבל לא אחד להתגאות בו

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, outnex כתב:

מדינה מתוקנת מאפשרת לאנשים להתנייד בכל רגע נתון.

ב2 בבוקר לא צריך רכבת כל 7 דקות, מספיק כל 45. במקסימום מעסיקים יעשו קצת שינויים במשמרות להתכוונן יותר טוב.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

1. בהחלט. וגם אנשיפ פיכחים שחוזרים מהתיאטרון בתל אביב או מהתיאטרון בלונדון.

2. בברלין חוסכים על ידי כך שאחרי שעה מסויימת מפעילים רכבות מקוצרות. על צג השעון יש הודעה שמדובר ברכבת קצרה, וממתינים באמצע הרציף.

זה אפשרי במטרו, שמופרד לגמרי מכל תנועה אחרת. בדומה לרכבת בין טרמינלים של שדה תעופה. בפריז, למשל, זה קיים ב-2-3 קויים. מצריך דלתות גם על הרציפים (כמו שיש בתחנות התת קרקעיות בת"א). אבל רק"ל שחולק נתיבים עם מכוניות, אופניים והולכי רגל מחייב מפעיל שיוכל להגיב לפולשים לנתיב הרכבת.

נהג שאינו יהודי יהיה שם

סתם למשל חשמל חרדים משתמשים 

אז המחמירים עושים גנרטור אבל המון משתמשים אפילו שיהודים יושבים בחברה בזמן אמת

פורסם
לפני 15 דקות, דובצע כתב:

נהג שאינו יהודי יהיה שם

סתם למשל חשמל חרדים משתמשים 

אז המחמירים עושים גנרטור אבל המון משתמשים אפילו שיהודים יושבים בחברה בזמן אמת

בכל החברות תחבורה ציבורית רוב הנהגים היום הם לא יהודים ועדין אין תחבורה ציבורית בשבת.

יש קווים שמתחילים לפני צאת השבת או שמסיימים אחרי כניסת שבת בגלל שהם עוברים ליד בית חולים - קומבינה די משעשעת שגורמת לקווים הבינעירוניים של באר שבע לצאת עוד ב-5 בערב, כי הם עוברים סמוך לבית חולים סורוקה.

אפילו את מוניות השירות הפסיקו להפעיל בשבת מאז שהכניסו אותם להסדר עם רב-קו - אלה שפועלות היום בשבת זה רק עם מזומן ובלי רב קו.

הפתרון פשוט.

לא רוצים לסבסד תחבורה ציבורית בשבת? אין בעיה.

תאפשרו להפעיל תחבורה פרטית בשבת כמו וויה (לא כמו הבדיחה שזה היה מוגבל תחת באבל ותיק-תק ונכשל, אלא פרטי לחלוטין), פליקסבוס, אובר, ליפט.

קוים כאלה יפעלו מתי שירצו ולא יהיו תלויים בהחלטות ממשלה או עירייה.

רוצים לנסוע בשבת? לעשות אוטובוסים מופרדים בצורה פרטית? אהלן וסהלן - זה עובד מצויין היום לחרדים של ניו יורק.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, outnex כתב:

אם ינסו, ידעו.

אם לא ינסו, לא ידעו.

ההשערה שלי, לפי מה שקורה בפועל בקוי לילה אחרים:

1. עובדים רבים שמתחילים או מסיימים בלילה או מוקדם מאוד מאוד בבוקר.

2. אנשים שמסיבות אישיות היו במקום מסויים עד מאוחר או יוצאים למקום מסויים עד מאוחר.

3. ביקוש נוסף שייווצר בזכות ההיצע, כלומר ברגע שיש אמצעי שהוא לא יקר כמו מונית אז אנשים מרשים לעצמם לעשות דברים גם בשעות אחרות ולא להימנע כי "אין לי איך להגיע ואין מצב שאני משלם 100 שקל למונית או מתחיל לריב עם נהגים שיפעילו מונה".

ולצורך התאמה לביקוש, אפשר להסתפק בתדירות נמוכה, נניח כל 15 דקות או אפילו כל 20 דקות.

לפני 2 דקות, itsik170 כתב:

בכל החברות תחבורה ציבורית רוב הנהגים היום הם לא יהודים ועדין אין תחבורה ציבורית בשבת.

יש קווים שמתחילים לפני צאת השבת או שמסיימים אחרי כניסת שבת בגלל שהם עוברים ליד בית חולים - קומבינה די משעשעת שגורמת לקווים הבינעירוניים של באר שבע לצאת עוד ב-5 בערב, כי הם עוברים סמוך לבית חולים סורוקה.

אפילו את מוניות השירות הפסיקו להפעיל בשבת מאז שהכניסו אותם להסדר עם רב-קו - אלה שפועלות היום בשבת זה רק עם מזומן ובלי רב קו.

הפתרון פשוט.

לא רוצים לסבסד תחבורה ציבורית בשבת? אין בעיה.

תאפשרו להפעיל תחבורה פרטית בשבת כמו וויה (לא כמו הבדיחה שזה היה מוגבל תחת באבל ותיק-תק ונכשל, אלא פרטי לחלוטין), פליקסבוס, אובר, ליפט.

קוים כאלה יפעלו מתי שירצו ולא יהיו תלויים בהחלטות ממשלה או עירייה.

רוצים לנסוע בשבת? לעשות אוטובוסים מופרדים בצורה פרטית? אהלן וסהלן - זה עובד מצויין היום לחרדים של ניו יורק.

לא רק ליד בתי חולים.

גם כמה קוים פנימיים כאן באילת, וגם קוים מאילת למרכז ומהמרכז לאילת, ובפעם האחרונה שבדקתי גם קוים בין המרכז לבין מקומות רחוקים בצפון, פועלים בשבת הרבה הרבה לפני צאת השבת.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, דובצע כתב:

יש לי רעיון קטלני 

שהרכבת תיסע בשבת כמו מעלית שבת

לגבי תשלום לחשוב על פיתרונות

למשל מי שידוע שיש לו חופשי חודשי…

יש פיתרונות להרבה דברים הבעיה היא שאנשים ״לא רוצים״ ליפתור

תרחיב מה הכוונה "כמו מעלית שבת"

לפני 12 שעות, hans כתב:

עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

סוף סוף תל אביב סוגרת את הפער מול ירושלים... 

בנוגע למחירים - בחיאת זומזום. התחבורה הציבורית בארץ היא מהזולות *בעולם*. מישהו מסוגל לצרוך ליטר בודד בין בת ים לפ"ת באיזה תוואי שהוא?? 

קשה להתנבא לעתיד הרחוק, אבל מאוד קל להתנבא לגבי העתיד הקרוב, פשוט מסתכלים מה קרה בירושלים. לקח איזה עשור אבל בסוף הגיעו לתדירות מקסימלית (רכבת כל 6 דקות) ואחרי כל תהפוכות הקורונה גם הרחיבו את שעות הפעילות לחצות וחצי. אגב, זה האוקסימורון הכי מטומטם כרגע בתחבורה שהיא 24/5 - יופי שיש רכבות בינעירוניות ואוטובוס בינעירוני בשלוש בבוקר, אבל הן תוקעות אותך בתחנה המרכזית ומשם אין כלום חוץ ממוניות.

בפעם המיליון ואחת: מטרת תחב"צ *איננה הקלה על הפקקים*. לא יהיו פחות פקקים וזאת בכלל לא המטרה. ספציפית המטרה של הרכבת הקלה הנוכחית היא להקל על מי ש*כבר* משתמש בה, על ידי קיצור זמנים ואיכות נסיעה עדיפה בהרבה מהנהגים הפרועים של דן.

בנוגע להתנסות אישית - עד שהרכבת הקלה הגיעה כבר עברתי לקילומטר אחרון עם אופניים מתקפלים, כך שבאופן אירוני אני בספק אם אשתמש בה בקרוב. אולי אחרי ההתרסקות הבאה. 🤯

נסיעה בת-ים פתח-תקווה תעלה 12 ש"ח, שזה כשני ליטר. אם נוסעים שני אנשים אז נסיעה ברכבת הקלה תעלה 24 ש"ח.

גם עם חופשי חודשי ובהתחשב בדלק בלבד עדיין כדאי לנסוע ברכב פרטי.

ב I10 שלי אני יכול לנסוע עם ליטר דלק מבת-ים לפתח-תקווה.

נכון שלרכב יש הוצאות נוספות, אבל מכיון שבארצנו חייבים להחזיק רכב (מכיון שכמעט יומים בשבוע אין תחבורה ציבורית) אז ברגע שאני מחזיק רכב, אני אשתמש בו.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

רוב הנוסעים לא יסעו בת-ים - פ"ת מסלול מלא, ואם יסעו אז צריכים לחזור, לכן זה 13 שקל ליומי כרגע.

מי שצריך ליסוע פ"ת - תל אביב חד פעמי כזה, יכול להיות כן ישתמש כי זה מקצר את הזמן ולא צריך לדאוג לחנייה בתל-אביב.

לא נראה לי שאפשר יהיה לעבוד בקו, עקב עומס נוסעים.

ברגע שיעלו את המחיר שיהיה יותר יקר מאוטובוס בשנה הבאה, אולי יהיה פחות צפוף בקו, אבל זה קצת מחטיא את העניין.

אבל לתושבי בני ברק זה יהיה חצי מחיר, לפי שרת התחבורה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אם נשים בצד את הגועל הפוליטי שהתרחש סביב השקת הקו אני חושב שהקו האדום הוא אחד הדברים הטובים שקרו במרכז בעשור האחרון. התוואי כרגע לא רלוונטי לי, אבל מבחינת איכות חיים זה הולך להעיף את יפו ובת-ים לשמיים. גם ההחלטה להפוך את שדרות ירושלים למדרחוב (ובעתיד גם את אלנבי) היא החלטה נכונה ואמיצה מאוד במדינה שכמעט כל ראשי הערים רק מנסים להתחנף לציבור הנהגים. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 47 דקות, Ron Poh כתב:

תרחיב מה הכוונה "כמו מעלית שבת

בלונדון נסעתי בקו רכבת אחד, שמוגן על ידי גדרות הפרדה, ואין בו נהג.

ההפעלה היא רובוטית או מחדר בקרה מרוחק.

אפשר לשבת בחזית הרכבת כי אין נהג.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...