Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקו האדום לדעתי פרקטי בעיקר למי שגר על התוואי שלו, ורוצה להגיע לעבודה במה שאמור להיות מרכז העסקים הראשי של תל אביב - בערך כל בגין \ המסגר. 

דווקא לקו הזה אין הרבה ערך בשבתות, לדעתי, ובספק אם יהיה לו גם ביקוש לו יופעל. ודי בדומה, למרות שהדנקל מזוהה עם תל אביב, לא רואה שום ערך בקו הזה לרוב תושבי ת"א.

כמובן, חסרה רשת שלמה, עם מטרו תת קרקעי, או עדיפות כזו במפלס הרחוב, שלא תתקע את הרכבות בפקקים. וזה עוד רחוק.

מי ששאל - כן, יצמצמו את קו 1.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, BeBest כתב:

ולהם לא מגיעה תחבורה ציבורית?

לא.

בדיוק כמו שלי לא מגיע תחבורה ציבורית שמסונכרנת עם חיי הפרטיים

זאת תחבורה ציבורית, לא פרטית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

ב I10 שלי אני יכול לנסוע עם ליטר דלק מבת-ים לפתח-תקווה.

בשלוש בבוקר אפשר בתיאוריה גם לרכוב על פיל באיילון.

במציאות, בשעות הרגילות שאנשים צריכים להגיע לעבודה או לחזור ממנה - בחיים לא. לא עם יונדאי ולא עם טסלה. דימיוני לחלוטין.

במציאות 2 - מי שעובר לתחבצ על תקן יומיומי מהר מאוד עובר לחופשי חודשי כלשהו שגורם למחיר פר קילומטר להיות מופרך. העלות האמיתית של קילומטר כשאתה משקלל גם ביטוח ותקלות ותיקונים והכול היא למעשה מתעגלת בקירוב ל-2₪ לקמ, בממוצע אמיתי של מכוניות אמיתיות עם עומסי תנועה אמיתיים.

כרגע בתחבצ אני משלם על ממוצע חודשי של 2300 קמ 440₪... 19 אגורות לקילומטר.. שקללתי מראש יום עבודה מהבית ללא תזוזה. זה לעולם יהיה שיקול של זמן ונוחות בלבד, אין חישוב ביקום שגורם לאוטו להיות זול יותר בתנאי אמת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, harhanegev כתב:

לא רק ליד בתי חולים.

גם כמה קוים פנימיים כאן באילת, וגם קוים מאילת למרכז ומהמרכז לאילת, ובפעם האחרונה שבדקתי גם קוים בין המרכז לבין מקומות רחוקים בצפון, פועלים בשבת הרבה הרבה לפני צאת השבת.

את אילת החריגו בטענה של "עיר תיירות" ובשבת עובדים רק הקווים למסוף טאבה ולשדה תעופה רמון, הקוים שנוסעים בשכונות (כמו קו 2) לא פועלים בשבת.

הקוים המיוחדים של העובדים פועלים בשבת רגיל כי הם משולמים ע"י בתי המלון.

קו 390 לתל אביב הראשון יוצא רק ב-11 בבוקר ואין את נסיעת החצות או אוטובוסים ב-5 בבוקר.

חלק מהקווים מתל אביב צפונה נוסעים דרך בית חולים הלל יפה בחדרה, והיום אני די בטוח שלאורך הכביש לצפון יש איזה עוד מרכז רפואי שאפשר לעבור דרכו ולהצדיק את ההפעלה של הקו בשבת - בדיחה עצובה כבר אמרנו?

לפני שעה, Ron Poh כתב:

תרחיב מה הכוונה "כמו מעלית שבת"

נסיעה בת-ים פתח-תקווה תעלה 12 ש"ח, שזה כשני ליטר. אם נוסעים שני אנשים אז נסיעה ברכבת הקלה תעלה 24 ש"ח.

גם עם חופשי חודשי ובהתחשב בדלק בלבד עדיין כדאי לנסוע ברכב פרטי.

ב I10 שלי אני יכול לנסוע עם ליטר דלק מבת-ים לפתח-תקווה.

נכון שלרכב יש הוצאות נוספות, אבל מכיון שבארצנו חייבים להחזיק רכב (מכיון שכמעט יומים בשבוע אין תחבורה ציבורית) אז ברגע שאני מחזיק רכב, אני אשתמש בו.

ממתי בת ים - פתח תקווה זה 12 שקלים?

בקו 1 של דן משלמים כמו נסיעה עירונית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

וואו, ממש חבל שקניתי יונדאי i20, הייתי צריך לקנות i10.

לפי מה שמספר כאן בעל ה- i10, העלות היחידה לקילומטר *שאינה עלות קבועה של עצם החזקת הרכב* היא הדלק.

אצלי ביונדאי i-20 (וכך גם בקורולה, בראב 4, במזדה 3, בפיקנטו, בפולו, בטראוורס ובעוד הרבה מכוניות), בכל קילומטר נוסף שאני נוסע אני לא רק שורף דלק, אלא גם גורם לעצמי הוצאה של:

עוד כמה אגורות על החלפת צמיגים שמתקרבת,

עוד כמה אגורות על טיפול 15,000 שמתקרב,

עוד כמה אגורות על החלפת רפידות בלמים שמתקרבת,

עוד כמה אגורות על הירידה בערך הרכב שלי עקב הקילומטראז', 

ועוד הרבה דברים קטנים שעולים כסף ומסתכמים במחיר לקילומטר שהוא בדרך כלל יותר ממחיר הדלק לאותו קילומטר.

לפני 6 דקות, itsik170 כתב:

קו 390 לתל אביב הראשון יוצא רק ב-11 בבוקר ואין את נסיעת החצות או אוטובוסים ב-5 בבוקר.

תודה שאישרת את מה שכתבתי.

11 בבוקר זה 9 שעות לפני צאת השבת בשיא הקיץ, אגב.

לפני 9 דקות, itsik170 כתב:

הקוים המיוחדים של העובדים פועלים בשבת רגיל כי הם משולמים ע"י בתי המלון.

עליהם בכלל לא דיברתי, הם לא תחבורה ציבורית. הם הסעה פרטית, והסעה פרטית יכולה לפעול בשבתות וחגים בכל מקום, זה לא חדש ולא מיוחד לאילת.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 15 שעות, avargel כתב:

לגבי סגירה בשבתות, כשומר שבת אני אומר את זה:

הדבר הזה חייב להתבטל. הרכבת צריכה לעבוד 24/7.

יש פתרונות.

מה הכוונה?

פורסם (נערך)

אל שנכנסים או יוצאים דרך התחנות בתת קרקע שימו לב שהזמן שלוקח לצאת מפתח הרכבת עד לרחוב זה לפחות 3-4 דקות.

מזכיר את הרכבת מתל אביב לירושלים שאומרים לך שזה 40 דקות מסבידור מרכז לירושלים אבל שוכחים שלוקח עוד 10 דקות להגיע למפלס הרחוב בירושלים, (ובמעלית יכול להיות גם רבע שעה), ו5-6 דקות מהכניסה לתחנת הרכבת בתל אביב לרציף. 

בשונה מרכבת קלה על הקרקע או אוטובוסים שזמן הנסיעה הוא נטו.

עריכה אחרונה על ידי YULI1
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, harhanegev כתב:

לפי מה שמספר כאן בעל ה- i10, העלות היחידה לקילומטר *שאינה עלות קבועה של עצם החזקת הרכב* היא הדלק.

הוא לא הגיב לזה, אלא לטענה שבשעות העבודה זה יותר מליטר, בניגוד לשעות שאין פקקים.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 56 דקות, harhanegev כתב:

עוד כמה אגורות על החלפת צמיגים שמתקרבת,

במדינה שלנו מספיק שהרכב עומד בחוץ 4 שנים ואתה צריך להחליף צמיגים. הפער בין נסיעה לאי נסיעה הוא זניח במובן הזה.

עוד כמה אגורות על טיפול 15,000 שמתקרב,

אם זה יגרום לך לטפל יותר מפעם בשנה, אתה צודק. כל עוד אתה מגיע עד ל15 אלף בשנה, זה לא משנה.

עוד כמה אגורות על החלפת רפידות בלמים שמתקרבת,

גם פה כמו בצמיגים, עלות זניחה (בערך אגורה לקמ)

עוד כמה אגורות על הירידה בערך הרכב שלי עקב הקילומטראז', 

פה אתה צודק, אבל גם זה תלוי בכמה הבדל יש בסוף השנה בין נסועה עם או בלי שימוש בתחבורה ציבורית, וכמובן מה שווי הרכב שלך מלכתחילה.

ועוד הרבה דברים קטנים שעולים כסף ומסתכמים במחיר לקילומטר שהוא בדרך כלל יותר ממחיר הדלק לאותו קילומטר.

בסוף כל זה נכון, אבל ההבדל בכל נסיעה הוא זניח מאוד וההוצאה העיקרית לקמ היא הדלק, הביטוח והטסט. 

עניתי בBOLD, ואת כל הדברים שכתבתי אני כותב מתוך מעקב 'אדוק' על הוצאות הרכב (אפשר לראות בחתימה שלי את הטבלאות...)

פורסם
לפני 16 דקות, EliC25 כתב:

עניתי בBOLD, ואת כל הדברים שכתבתי אני כותב מתוך מעקב 'אדוק' על הוצאות הרכב (אפשר לראות בחתימה שלי את הטבלאות...)

מה שאתה מציג נכון להבדל בין נסיעה מעטה לבין נסיעה מעטה מאוד, לא רלבנטי לרוב האוכלוסיה.

ובכל מקרה יש שלל סעיפים אחרים, ובשורה התחתונה בכל מקרה ההוצאה הנוספת שנגרמת ישירות מכל קילומטר נוסף של נסיעה היא סכום משמעותי שהוא בוודאי יותר ממחיר הדלק על אותו קילומטר.

לפני כשעה, אליעזר כתב:

מה הכוונה?

אני מניח שהכוונה היא לפתרונות איך יהיה פחות חילול שבת, כמו למשל:

1. נהגים ואנשי צוות אחרים לא יהודים.

2. פתיחה וסגירה אוטומאטית של דלתות ללא התעקבות.

3. תשלום מראש או בדיעבד עם אמון מלא בנוסעים ובלי צורך ספעולה אקטיבית לתיקוף תשלום.

אבל גם אם תוסיף עוד 100 סעיפים, מה שיכול לשנות את המציאות בנושא כמות התחבורה הציבורית בשבתות וחגים לטוב או לקע זה רק שינוי משמעותי מאוד במצב הפוליטי, שדורש גם כמויות מסויימות של בחירות בקלפי וגם שינוי סדר עדיפויות אצל חלק מבכירי הפוליטיקאים והפוליטיקאיות.

יקרה? לא יקרה?

אני מעדיף לא להמשיך ולא לכתוב את דעתי, כדי לא להיכנס לויכוח האינסופי הזה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 6 שעות, itsik170 כתב:

בכל החברות תחבורה ציבורית רוב הנהגים היום הם לא יהודים ועדין אין תחבורה ציבורית בשבת.

יש קווים שמתחילים לפני צאת השבת או שמסיימים אחרי כניסת שבת בגלל שהם עוברים ליד בית חולים - קומבינה די משעשעת שגורמת לקווים הבינעירוניים של באר שבע לצאת עוד ב-5 בערב, כי הם עוברים סמוך לבית חולים סורוקה.

אפילו את מוניות השירות הפסיקו להפעיל בשבת מאז שהכניסו אותם להסדר עם רב-קו - אלה שפועלות היום בשבת זה רק עם מזומן ובלי רב קו.

הפתרון פשוט.

לא רוצים לסבסד תחבורה ציבורית בשבת? אין בעיה.

תאפשרו להפעיל תחבורה פרטית בשבת כמו וויה (לא כמו הבדיחה שזה היה מוגבל תחת באבל ותיק-תק ונכשל, אלא פרטי לחלוטין), פליקסבוס, אובר, ליפט.

קוים כאלה יפעלו מתי שירצו ולא יהיו תלויים בהחלטות ממשלה או עירייה.

רוצים לנסוע בשבת? לעשות אוטובוסים מופרדים בצורה פרטית? אהלן וסהלן - זה עובד מצויין היום לחרדים של ניו יורק.

אני חושב לא מדוייק. המדינה התערבה לחרדים שאכן עשו קו פרטי ניפרד בירושלים רמת שלמה-אישרו אגד ניפרד ואז ביטלו אותו

ולדעתי בצדק. במדינה שלנו בלי לאזן אין מדינה

לפני 5 שעות, Ron Poh כתב:

תרחיב מה הכוונה "כמו מעלית שבת"

רכב בנזין גם עם נהג לא יהודי אסור ליסוע בשבת כי המישקל שלך שורף דלק

יש גם בעיה שהוא עוצר לך ספציפית

יש גם בעיה של ״עובדין דחול״דברים שמתאימים ליום חול

הרכבת חשמלית כמו מעלית שבת

בין כה עוצרת בתחנות-וכול הדלתות יפתחו אוטומטי

ועובדין דחול אפשר בדת לשלב דברים בצורה הגיונית ורכבת תהיה רכבת שבת

אני אומר את הדברים רק על דעת עצמי אבל דברים קרו בהיסטוריה. למשל לגבר היה אסור להיסתכל במראה כי זה דרך אישה. והיום זה כבר גם דרך גבר. ועוד כאלה

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

איך מתבצע התשלום בפועל? האם נדרש להנפיק משהו (כרטיס או משהו דומה), להשתמש באפליקציה כמו Moovit, או אולי משהו אחר?

בשנים האחרונות נכנסה בכמה רכבות תחתיות (למשל ה-Subway בניו יורק) האפשרות לשלם פשוט באמצעות הצמדת כרטיס האשראי לקורא ותשלום מיידי עם ה-NFC, או עם אפליקציית התשלומים של הטלפון (כמו Google Pay) שעובדת באותה צורה. נוח בצורה מגוחכת, ומשפר פלאים את החוויה. האם זה אפשרי גם ברכבת החדשה?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, דובצע כתב:

למשל לגבר היה אסור להיסתכל במראה כי זה דרך אישה. והיום זה כבר גם דרך גבר.

מחקתי, כי זה באמת לא הפורום לזה.

עריכה אחרונה על ידי garicho
פורסם

@memilavi נושא התשלום הישיר בכ"א בישראל כאוב. אני מכיר אותו כבר שנים ברחבי העולם, לא מצליח להבין מה הקושי להפעיל אותו בארץ. אני יודע שהיה פיילוט ברכבת ישראל והיה אמור להיות באגד בחיפה, אבל לא יודע מה נגמר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...