Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שאתם בטח יודעים מפטרים לא מעט עובדים לאחרונה בענף ההייטק.
מי שסובלים מזה לא מעט הם בוגרים טריים. אף אחד לא מגייס אותם.
אני מנסה לעזור לבוגר אוניברסיטה עם ממצוע סביר (84) למצוא עבודה ראשונה.
כדי לחזק קצת את קורות החיים שלו חשבתי שאולי כדאי לו להתחבר לפרוייקט Open source ולתרום.
הוא מתעניין בתחום הbackend (אני מניח שכמו כל בוגר צעיר זה פשוט מה שנראה לו שכדאי לו לעסוק בו).

מישהו מכיר אולי פרוייקט Open source עם חשיפה טובה שהוא יוכל לתרום לו?
איזשהם טיפים נוספים?

*אם למישהו יש כיוון למשרה יכולים ליצור קשר בפרטי. אין לו דרישות גבוהות, האמת שאין לו דרישות בכלל הוא רק רוצה להתחיל לעבוד ולצבור נסיון.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

84 מאוניברסיטה זה ממוצע סבבה לגמרי ולא סביר, בייחוד אם מדובר באחת מהאוניברסיטאות הנחשבות יותר בתעשייה.

בכל אופן, הוא ניסה לפנות לחברות שמגייסות כמו Got talent וכאלה?

שינסה לפנות גם לחברות בטחוניות, השכר יותר נמוך ממה שמקובל בשוק, אבל זה מקום טוב להתחיל לצבור בו ניסיון. בייחוד אם מגיעים לצוות עם פרויקט מעניין או חלק מעניין בפרויקט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 שעות, dorsht כתב:

בכל אופן, הוא ניסה לפנות לחברות שמגייסות כמו Got talent וכאלה?

אני מאמין שכן.
לפני כמה חודשים (יותר מחצי שנה) יצרו איתי קשר לגביו, והשבוע שוב. מסתמן שבזמן הזה הוא לא מצא שום דבר. אני לא יודע איזה פעולות הוא עשה בזמן הזה אבל אני מניח שלבוגר, בלי קשרים ובלי נסיון צבאי יהיה קשה בעת הזו למצוא עבודה.
לאף אחד לא אכפת שהבחור המסכן עבד קשה בשביל ממצוע 84 ולאף אחד לא אכפת שהוא היה הפראייר של כולנו ושירת בייחידה קרבית מובחרת. היום מפטרים אנשים עם נסיון...

החלטתי לנסות לעזור. אדגום אותו בכל שבוע ואראה איך זה מתקדם.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

החלטתי לנסות לעזור. אדגום אותו בכל שבוע ואראה איך זה מתקדם.

אם מתאפשר, אשמח לשמוע על כך בשרשור הזה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לשלוח הרבה ולא להתאייש, גם אני עובר את זה בתקופה האחרונה למרות שאני עובד הייטק מנוסה. אגב אחת המסכנות שהגעתי אליהן בתהליך החיפוש זה שהמון חברות מפרסמות משרות אבל לא מגייסות באמת. לא יודע מה הסיבה לכך אולי זה כדי לשדר עסקים כרגיל או לדגום את השוק או לשמור שלHR יהיה עיסוק... אבל המון חברות מפסרמות משרות שלא כ"כ קשה לגייס אליהן כבר יותר מחצי שנה(!) ועדיין לא איישו אותן.

תנסה גם באתרים שונים ותמיד תשלח דרך האתר של החברה. פעם הייתי שולח בלינקדין ודרך GOTFRIENDS התגובה משם אפסית ויש אפילו חברות שיש לי שם אנשים בפנים שאמרו לי שלא נכנסתי למערכת שלהם כמועמד כששלחתי דרך לינקדין.
ויש גם אתרים קטנים סטייל JOBINFO וכאלו... בדר"כ חברות קטנות וכל מיני חברות גיוס קטנות מפרסמות שם משרות התחלתיות עם דרישות לא גבוהות, שם יש סיכוי גבוהה יותר לדעתי לג'וניור למצוא עבודה ראשונה.

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

לאף אחד לא אכפת שהבחור המסכן עבד קשה בשביל ממצוע 84 ולאף אחד לא אכפת שהוא היה הפראייר של כולנו ושירת בייחידה קרבית מובחרת. היום מפטרים אנשים עם נסיון...

לא הבנתי את הקשר בין שירות צבאי לבין חיפוש עבודה. 

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 10 שעות, מרק10 כתב:

לא הבנתי את הקשר בין שירות צבאי לבין חיפוש עבודה. 

הבנת בדיוק את הקשר אתה סתם מנסה לייצר פה עניין.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה זה שבועות/חודשים? שידבר *פיזית בטלפון* עם נציגות של חברות השמה (בדגש על חברות ברבים), לשלוח קו"ח לכל פינה, לצלצל לכל פינה, לדבר עם *כל מי שהוא למד איתו בתואר*, לא לבחול באיזור גיאוגרפי מרוחק וכו'.

לא מבטיח שום דבר קל ומהיר אבל אין מה להמתין לשום טלפון של אף אחד. לאף אחד לא אכפת מהממוצע (שהוא דווקא בסדר) ולאף אחד לא אכפת איפה הוא שירת/כמה/איפה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

דווקא יש מעסיקים שמאוד אוהבים יוצאי יחידות מובחרות ורוב יעדיפו אותם על פני אחרים, היה פה אפילו אחד כזה שתמיד העיד את זה על עצמו. 

מה שכן, ברמה הפרקטית אין לפות"ש מושג מי כזה וזה חסר תוחלת כי או שכן או שלא, מבחינתו זה לא משנה. זה גם יותר נפוץ במשרדים קטנים, פחות בחברות גדולות שם נדיר שמערכת הסינון היא אדם אחד.

פות"ש אני לא יכול לעזור, אבל אני כן יכול לשתף טיפ אחד שעזר לי מאוד בחיים. לשחרר את מנטליות הקורבן. אם הלך לתרום, אז שישתחרר מהמחשבה שמגיע לו על זה משהו. הרבה אנשים מקריבים הרבה דברים בשביל לתת מעמצמם או בשביל לקבל תמורה. זה בסדר בשני המקרים, אבל חשוב להפריד. אם לתרום, אז אין מה לדרוש בחזרה, זה לא עובד ככה. אם הלך כדי להרוויח מזה שורה בקו"ח אז הדרישה לגיטימית גם אם לא חכמה, אבל אני בספק שזו הסיבה. לכן, ברגע שישתחרר ממנטליות הקורבן (הנה אני נתתי מעצמי ועכשיו אף אחד לא עושה לי טובה ולוקח אותי לעבודה) הוא יצליח יותר, כי הרבה פעמים האמוציות האלו מגיעות איתנו לריאיונות ולחיים שלנו ושם זה אשכרה פוגע בסיכויי ההצלחה. לכן אני ממליץ להשתחרר מתחושת "אני תותח אבל לאף אחד לא אכפת ממני", אלא לאמץ תחושת "אני תותח אבל המצב בשוק קשה עכשיו ואני צריך להתאמץ הרבה כדי למצוא עבודה". אין מה לעשות, גם בהייטקס רוב האנשים לא כוכבי על אלא עובדים ממוצעים ביחס לשוק שלהם (כי זו ליטרלי ההגדרה של ממוצע) ולרובם קשה למצוא עבודה ראשונה בשוק כזה קשה כמו עכשיו. אתה פשוט לא תשמע על זה. קצת כמו שבפסיכומטרי הממוצע הוא 540+- אבל איך שהוא כל העולם מקבל 600+. מדהים אה?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש 2 אופציות - או שיתמזל מזלו ויתקבל ל ZOOMINFO לדוגמה - בזמנו חיפשו גוניורים לא מאמין שעדיין, חבר התקבל ככה במשכורת מצויינת.

אופציה שנייה זה אינפיניטי, התמקצעות ומציאת עבודה כמעט מובטחת, דרך סלולה להצלחה מכל מי שאני מכיר מסביבי שעבר שם.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

במצב המתואר חברים מהלימודים יביאו את הסיכוי הכי טוב למצוא משהו. במיוחד חברים לא קרובים מהמעגל השני והשלישי. לעשות סבב ולשאול בצורה אקטיבית את כל החברים של החברים.

לבוגר שבשאלה זה לא יעזור אבל לסטונדטים בשנה ב׳ וג׳ אני ממליץ בחום ללחוץ על הברקס בלימודים ולחפש באינטנסיביות משרת סטודנט כדי לצבור את הנסיון הדרוש גם אם זה אומר להאריך את הלימודים. משרות סטודנטים זה תחום שנפגע פחות יחסית ועדיין יש סיכוי למצוא משהו.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, hans כתב:

מה זה שבועות/חודשים? שידבר *פיזית בטלפון* עם נציגות של חברות השמה (בדגש על חברות ברבים), לשלוח קו"ח לכל פינה, לצלצל לכל פינה, לדבר עם *כל מי שהוא למד איתו בתואר*, לא לבחול באיזור גיאוגרפי מרוחק וכו'.

לא מבטיח שום דבר קל ומהיר אבל אין מה להמתין לשום טלפון של אף אחד. לאף אחד לא אכפת מהממוצע (שהוא דווקא בסדר) ולאף אחד לא אכפת איפה הוא שירת/כמה/איפה.

יש סיטואציות שבהן חיפוש אקטיבי הוא חסר טעם. מרגיש לי שזו אחת מהן.
מפטרים, זו האווירה בשוק. כנראה שיש מעט מאוד משרות לבוגרים וגם אם במקרה צצה אחת הסיכוי שתמצא אותה שואף לאפס ועוד לא אמרתי להקבל אליה.
אני חושב שחבל להשקיע בזה אינסוף אנרגיות, עדיף שיעבוד על איזה פרוייקט קוד פתוח עם חשיפה סבירה ובמקביל יחפש, בכל יום יעבור על משרות. זה יתן אפקט טוב יותר.
מהבוקר עד הלילה לחפש משרות בכל מיקום ותחום אפשרי, משרות שלא קיימות - המון בזבוז של זמן כנראה בלי תועלת.

בכל מקרה אמרתי לו את דעתי. הוא בסדר. הממוצע שלו בסדר. הקורות חיים שלו הן של כל בוגר טיפוסי. הבעיה היא לא אצלו. השוק כרגע במצב לא טוב. שלא התייאש וימשיך להכין את עצמו לראיונות שמתישהו יגיעו ובמקביל שיחזק את קורות החיים שלו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
בתאריך 13.6.2023 בשעה 17:11, farkash7 כתב:

מישהו מכיר אולי פרוייקט Open source עם חשיפה טובה שהוא יוכל לתרום לו?

מצד אחד ברור שזה אידיאלי לתרום לפרויקט מוכר שמישהו אשכרה משתמש בו, הבעיה היא שבדרך כלל דרוש הרבה ידע וניסיון עם הפרויקט כדי לתת משהו שמתקרב למועיל, הרי כדי לפתור בעיה צריך קודם להבין שיש כזאת.

גם אם נדלג על השלב של "להבין שיש בעיה" ונגיע ישר לissues - כנראה שמחסום הידע והניסיון ימנע ממנו לפתור בעיות שהוא ימצא שם.

אבל אני לגמרי מעודד אותו להסתכל על פרויקטים מוכרים בקוד פתוח ורק להתסכל ולראות איך נראה "קוד אמיתי", לדוגמא 7zip, godot, vlc ואפילו לינוקס. אולי לנסות להבין כמה שורות..

אני חושב שכשממליצים לתרום לפרויקט בקוד פתוח, זה בעיקר כדי ללמוד לקרוא ולהבין קוד של אחרים ולעבוד עם גיט. התרומה עצמה היא לא העיקר, בעצם לרוב אין באמת תרומה כי אף אחד לא באמת משתמש במוצר הזה והוא לרוב קיים רק בשביל שלג'וניורים יהיה משהו לתרום אליו.

אז אם ככה אפשר להתחיל כאן:
https://github.com/firstcontributions/first-contributions

לדעתי, כמה שהריפו הזה ריק ופשוט - הוא מצוין וקולע בול למטרה.

מכאן (ותוך כדי לימוד עצמי של עבודה עם גיט) אפשר לקפוץ לאתרים כאלה:

https://goodfirstissues.com/

הוא מציג issues בכל מני ריפוז שסומנו ככאלה שגם מתחילים יכולים לפתור, זה בעצם מאפשר לדלג על השלב שדורש ניסיון עם המוצר ולוקח אותו ישר לבעיה.
כמו שכתבתי, לרוב אלה יהיו ריפוז דיי עזובים אבל בשביל השתפשפות הם מצוינים. גם https://up-for-grabs.net/#/ מציג ריפוז כאלה.

אחרי ההתנסות הזאת, הייתי ממליץ לחפש בעיה אמיתית שהחבר נתקל בה במציאות - ולפתור אותה, זה בכלל לא חייב להיות בקוד פתוח.

אם הוא גיימר בטוח שפעם הוא הוריד משחק פרוץ בלי קראק ובטוח שהוא התבאס שאין עץ כסף בסימסיטי..
אני בטוח שזה מבאס לעבור על הלינקדין ולחפש משרות - אפשר לבנות בוט שירוץ על אתרים שכאלה, ישלח קו"ח אם הוא מוצא מילות מפתח מסוימות וכותב ללוג את ההספק היומי שלו.

הבעיות במערכת הזאת יתחילו לחשוף את עצמן ברגע שהוא יתחיל לכתוב - ובדיוק בשלב הזה מתחילים לצבור ניסיון.

פורסם
לפני 15 דקות, Katom כתב:

7zip, godot, vlc

לא הייתי מסתכל על אף אחד מאלו בכנות.

במיוחד עם השאלה לגבי בקאנד. אתה רוצה קוד בקאנד פופולארי ותחת שימוש כבד של הרבה מהשוק אם כבר שעדיין מתפתח.

SDKים פתוחים של אינטגרציות עם חברות גדולות זו דוגמא לא רעה , ספריות תקשורת וכו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...