Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר התפרסם בכלכליסט - המדד שפורסם מראה לכאורה ירידה במחירי המשומשות:
כתבה ירידת מחירי משומשות
ואני אכן רואה את המגמה הזו במחירון של לוי יצחק.
מצד שני, אני מחפש כבר כמה שבועות סופר מיני בת עשור, והמחירים בשמיים. אנשים מבקשים הרבה מעל המחירון.
הכיצד?

פורסם

אין לי תובנות עמוקות ומבוססות, אבל כן אגיד סברה, מהכיוון שאני רואה.

מכוניות חדשות התייקרו מאוד. קורונה, לא קורונה, לא יודע למה. מגמת ההתייקרות ממשיכה ולדעתי אף מחמירה.

יש ברשותי מכוניות ישנות שהייתי שמח להחליף, אבל אני אפילו בקושי רואה איך להחליף למשומשת יחסית חדשה. אני מעריך שאני לא היחיד במצב הזה, ואני מעריך שיש ביקוש למשומשות "בינוניות" ואף גם יחסית ישנות\פשוטות.

בכתבה מצויינת הוזלה של 1%. זה חסר משמעות. בטח במכוניות ישנות וזולות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

I10 = I20 = I30, המחירים כמעט זהים לשלושתן.

לא מבין מאיפה יצחק לוי מביא 37 לI30 - שזה מחיר הוגן לרכב בן 10 אין ספק, אבל זה קרוב לכמה שהI20 עם ק"מ גבוה מאוד גם כן מנסים למכור אותו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

השוק של הסופר מיני פשוט הזוי.

מאזדה 2 עולה יותר ממאזדה 6 משנתון 2016.

מעבר לזה מתחילים לראות ירידה בביקושים ברכבים היקרים מעל 100K ש"ח. הרבה מכוניות נתקעות אצל הבעלים בגלל שהמימון התייקר ואנשים לוקחים הרבה פחות הלוואות לרכבים יקרים ומתחילים להוריד מחיר.

פורסם

בחדשות יש כתבים שממציאים כותרות קליקבייט לצפיות, כמו שתגיד לי שמחיר הדירות יורד כי הוא לא, פורסם שבארץ האינפלציה ממשיכה בשיא, כשבאמריקה מתחיל להתאזן, השכר לא עולה ואתה מרגיש את זה בכיס.

אני לא רואה את עצמי קונה משומשת בתקופה הקרובה, למרות שמתקרב לגיל 14 שיהיה בריא עד מיליון 😄

• רעיון טוב! 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, תחבצ כתב:

המחירים ביד 2 יורדים בטירוף, לפני חצי שנה זה היה שוק אחר לגמרי

באיזה רמת מחירים? 

כי ממה שאני עוקב ברכבים בטווח של 30-40 אלף המחירים עדיין גבוהים ורכבים סבירים נחטפים.

אולי ברכבים יקרים יותר, איפה שיש מימון יקר, הלחץ יותר גבוה למכור מהר, ולכן המחירים יותר גמישים.

וברכבים יותר זולים, שלהן הביקוש יותר גבוה כי לא צריך לקחת מימון יקר עבורן, הביקוש כרגע גבוה יותר והמחירים בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אישית אני רואה ירידה משמעותית בפלח של 80-100.

דוגמא בפועל -חצי שנה אחורה - לא הייתה בלוחות ספורטאג' 2016-2017-2018 מנוע 2000 צפונה בפחות מ95 לשבורות ו100 לנורמאליות.

היום סביב ה80 ואפילו פחות יש לא מעט היצע של רכבים עם קילומטראג' נמוך - וזה מחיר מבוקש לפני מיקוחים.

בכלל נראה שהמחירים במגמת ירידה ונראה שאלו שמצריכות מימון, יורדות ויורדות חזק.

image.thumb.png.247dcc84d6402c44c91eb4992dd2f8b3.png

גם בדפים הבאים שאני גולל, כמעט כולם בירידה -

וגם אלו שכביכול בעליה, אתה מסתכל הסטוריה ורואה שהם סתם תמחרו נמוך ואז גבוה שוב, אבל פחות מהמקור. כלומר בפועל - ירידה.

image.thumb.png.c84f39d9058d11a66ee6775b399719a6.png

לדעתי סוחרים ומגרשים ממשיכים לפרסם במחירי ה100 בעיקר כדי לשכנע עצמם שהשווי שכתוב להם בספרים ועל פיו לקחו אשראי ריאלי.

בפועל לא אופתע אם מוכרים משמעותית בפחות מהמפורסם.

בהינתן שהריבית שוב תעלה שבוע הבא, מניח שמי שצריך, זה זמן סביר לקנות.

מי שיכול לחכות עוד קצת, ירוויח עוד קצת.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

יש פחות בעיות מלאי משנה שעברה אז משומשות מתחילות לחזור למחירון ריאלי.

אנשים מעדיפים רכב חדש, ולא רכב בן שנה (פעם הרבה היו מציעחם ההיפך) כי בעבר היית קונה רכב בן שנה ש"ספג את ירידת הערך" ועכשיו על רכב כזה רוצים יותר מחדש.

סופר מיני משומשת מבוקשת יותר, כי מי שקונה רכב משומש יעדיף משהו קטן יותר מטעמי חסכון.

רכב מנהלים גם ככה נחשב לשוק "מת" כבר היום שהוא חדש, אז הגיוני שבמשומש יהיה פחות ביקוש, מאמין שעל קרוסאובר משומש מקביל ידרשו יותר מרכב מנהלים (למשל cx5 מול מאזדה 6).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מאזדה זה סיפור בפני עצמו..

מוכרים מבקשים מעל מחיר מחירון שגם כך גבוה ביחס לשאר.

רכבים נתעקים חודשים ביד 2 אך המוכרים לא נשברים. גם כאלו עם נתונים יפים לא ממש נחטפים מהר.

בחודש האחרון רוב המוכרים הורידו מחירים אבל בודדים הגיעו למחיר משוקלל.. 

כבר שנה מנסה לקנות CX5 או 3 - אבל לא מוצא שום סיבה לפרנס מישהו..

החלטתי להמתין עוד כמה חודשים. הריבית הגבוהה ומינוף משקי בית יגרמו לירידה בביקוש ובמחירים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

כיוון שאני לא מוצא רכב נורמלי בטווח המחירים שהגדרתי לעצמי, החלטתי לחפש רכבים בתקציב קצת גבוה יותר ובמקביל לבדוק פתרנות מימון.

נתקלתי בכמה הצעות במרשתת ומרפרוף זריז בתנאים ראיתי שמדובר בעצם בהלוואה צמודה לפריים עם ריבית משתנה + הצמדה למדד(!). שזה לפי הבנתי משהו די חדש, כי לא זכור לי דברים כאלה כשלקחתי מימין בעבר. זה אצל כולם ככה עכשיו?

להערכתי גם הריבית וגם המדד ימשיכו לעלות עוד זמן מה, כך שאני ירדתי מהרעיון של לקחת מימון כרגע. אמשיך לחפש לי רכב בתקציב המקורי בתקווה שאצליח לשים יד על רכב במצב סבבה בקרוב. 

פורסם
לפני כשעה, LEGACY 1.8 כתב:

מאזדה זה סיפור בפני עצמו..

מוכרים מבקשים מעל מחיר מחירון שגם כך גבוה ביחס לשאר.

רכבים נתעקים חודשים ביד 2 אך המוכרים לא נשברים. גם כאלו עם נתונים יפים לא ממש נחטפים מהר.

בחודש האחרון רוב המוכרים הורידו מחירים אבל בודדים הגיעו למחיר משוקלל.. 

כבר שנה מנסה לקנות CX5 או 3 - אבל לא מוצא שום סיבה לפרנס מישהו..

החלטתי להמתין עוד כמה חודשים. הריבית הגבוהה ומינוף משקי בית יגרמו לירידה בביקוש ובמחירים.

שהבוס שלי חיפש cx5 משומשת לפני שנה, רצו על רכבים בני 3 קרוב ל-140 אלף ש"ח.

בזמן שחדשה התחילה ב-165 אלף והאספקות היו מהירות.

אז הוא הזמין חדשה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

CX5 מנוע 2.0 בן 3 שנים עדיין עולה 140.

מחיר בסיס של CX5 שנת 2021 עם מנוע 2.5 ברמת פרימיום הוא 172 א' ₪.

מחיר טוסון מאותה שנה עם מנוע 1.6 טורבו ברמת גימור הכי גבוהה (עילית) הינו 158 א' ₪.

הטוסון יותר חזק ומפואר אך זול ב 14 אלף ₪ משמעותיים.

מוכרי מאזדה סבורים שהרכב שלהם סחיר לכן מבקשים עוד כמה אלפים מעל מחירון.. אך לרגע שוכחים שהמתחרים  עולים פחות.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

כבר כמעט ולא חסרות מכוניות בארץ, המגרשים עמוסים ולוחות הקניה מכירה עמוסים במודעות.

גם מחירון לוי יצחק יתעדכן חזק למטה, ככה או ככה מחירי המשומשות יורדים וימשיכו לרדת. ראו ארהב, או יותר טוב- תראו מה מגרשים מציעים: -30% מהמחירון, כאשר היו נותנים מחירון בלי למצמץ לפני שנה

פורסם

ברכבים שאני עוקב אחריהם גם נראה שיש ירידת מחירים משמעותית אחרי 3 שנים שהמחירים היו בעליה. 

כמה דוגמאות שנתקלתי לאחרונה: 

יונדאי איוניק מ2018 יוצאת ליסינג נמכרת בכמעט 10 אלף שח פחות מלפני חצי שנה. 

רכבי 7 מקומות שהבולט בהם מיצובישי אאוטלנדר בשנתונים 14-15 גם רואים ירידה של כ-10 אלף שח ויותר, כנראה הודות להגעת הצ'רי ששיחררה את הפקק. 

קיה פורטה היו נמכרות תוך דקה מהפרסום ב5-7 מעל המחירון, היום נסחרות סביב המחירון שירד גם ככה בכמה אלפים טובים. 

לעומת זאת, מחירי החדשות זינקו, אמנם יש לא מעט מבצעים אצל יבואני הרכב אבל למחזיקי רכב צמוד זה נהיה מצב ממש בלתי נסבל, כמעט כל רכב בליסינג עם שווי שימוש שמתחיל ב4,000 שח. 

קורולה/אוקטביה/אלנטרה מתחילות בכ-160 אלף, מכה קשה למעסיקים ולעובדים.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...