Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

בוקר לכם,

קרה הדבר ואימצנו חתול לפני שבוע. בכנות, אני צריך חתול כמו שאני צריך טחורים, אבל אני חושב שלילדים מאוד חשוב לגדול עם ולגדל חיית מחמד, ככה גם היה אצלי בתור ילד.

בגדול אני טיפוס של כלבים ומרבית חיי גם גידלתי, אבל זו חיה תובענית מדי והילדים שלי עוד לא שם.

התעקשתי לפחות לא לקנות חתול, לא חושב שזה הוגן. מצאנו דרך חברה בבית ספר שהיא עובדת בו, חתול שאומץ ותוחזק שם על ידי הילדים.

הוא בן כמה חודשים, סה"כ יצור חביב ועדין, לא תוקפני, מחפש קירבה, מחפש לשתות מאסלות ולהיכנס מתחת לרגליים בכל צעד.

יש לו ציוד מלא, מהיום הראשון עשה את הצרכים בארגז שלו, לא קרע שום ספה, לא מיילל בכלל עד שתהינו אם בכלל יש לו את הפונקציה.

אידיליה?

אז לא. צריך לסגור הכל, הוא הולך לי מעל הראש כשאני ישן, תופס לי את המקום בספה.

אנחנו צריכים להתרגל לדבר הזה, איזשהו סטרס בגלל יצור שקט לחלוטין שמסתובב לך בבית ב-4 לפנות בוקר.

בעלי חתולים אחרים אומרים לנו שהחיות שלהם בחוץ קבוע. אבל אלו חתולים עם פז"מ, מכירים את הבית והשכונה, מבינים שיש דבר כזה "אוטו" שלא נכנסים איתו לקטלות.

אני לא יודע מה החתול שלנו יודע. הוצאנו אותו לגינה פעמיים, הוא ישר ניסה לצאת לרחוב.

אז מה אני בא לשאול?

מה צריכה להיות הגישה איתו? 

בחוץ מעכשיו?

לתת לו להתרגל לסביבה באופן מבוקר קודם ואז אחרי X זמן להוציא? מהו ה-X?

האם חתול בגדול הוא נאמן למי שמגדל אותו גם אחרי שבוע בבית החדש?

מתחיל חורף, קר אצלנו יותר מהממוצע, אני יכול בלי בעיה לבנות לו איזה מתקן עם מקום ראוי לכל הדברים שלו, השאלה אם הזמן הוא עכשיו.

זה בסדר שיישן בחוץ גם בלילות של 0-1-2 מעלות?

מבחינת חיסונים, אין לנו מושג. ביום שלישי יש לו תור להכל, כולל עיקור.

תודה.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 55 דקות, itaysamurai כתב:

לא קרע שום ספה

בינתיים

לפני 55 דקות, itaysamurai כתב:

לא מיילל בכלל

גם זה בינתיים.

בסך הכל חתול זה יצור חביב אבל נרקסיסט.

הולך לך על הראש? תפוס אותו ותעיף הצידה.

תפס לך את המקום? תפוס אותו ותעיף הצידה.

עם הזמן הוא ילמד ממה להימנע כדי לא לעוף.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תתחדשו.

קודם כל, לא לתת לו לצאת, לפחות לא כרגע. הוא אכן צריך תקופת הסתגלות מינימלית לבית ואליכם. בהמשך אפשר לשקול זאת, כשהוא יהיה חלק בלתי נפרד מהבית (לפחות ברמה של כמה חודשים לדעתי, כשיהיה בגודל בוגר). אבל! צריך לקחת בחשבון שיתכן שהוא לא יחזור הביתה יום אחד (הוא לא ישאר בגינה שלכם, הוא יצא לחקור את האיזור, כל פעם קצת יותר רחוק עד שיחליט מה הטריטוריה שלו). גיל ממוצע של חתול רחוב הוא 3-4 שנים. הסכנות רבות (מכוניות, התעללות, קור, ריבים עם חתולים אחרים, וגם סתם עלול להיות מאומץ ע״י מישהו אחר ולא תדעו). אז נכון שחתול שחוזר הביתה לאכול ויש לו מקום חם (0 מעלות זה קר, צריך מקור חום, הפרווה של חתולי ישראל לא בנויה לזה), והוא מחוסן ומטופל ישרוד יותר, אבל אין ספק שחתול בית לא חשוף לסכנות כאלה.

לגבי העדר אידיליה, הכנסתם יצור חי נוסף הביתה, יש לו צרכים שלו ואתם צריכים להיות מוכנים לעשות את ההתאמות. גם ללהביא ילד לעולם יש חסרונות והוא מעיר אותך בלילה וצריך לדאוג לבייביסיטר ולכסא לרכב....

אם אתם לא מוכנים לוויתורים, ורואים רק את העול, אז צר לי, החזירו אותו לביתו הקודם שינסו למצוא מישהו שיאמץ אותו. מי שלא נהנה מחיית מחמד, רואה רק את הקשיים והנזקים (הפרעות בלילה, נזקים (עוד יהיו), טיפולים וטרינרים כי הוא אכל חוט, פנסיון כשרוצים לנסוע ועוד.), מרגיש מרמור ואז למצוא בית לחתול בוגר זה כבר סיפור.

אם בכל זאת החלטתם שהחיובי עולה על השלילי, על הכל אפשר לעבוד ולשפר התנהגויות לא רצויות, אבל צריך סבלנות והשקעה.

אין לי ספק שלפני שהילדים נולדו קראתם ולמדתם את הנושא. גם כאן, תתחילו בלקרוא מאמרים ולראות סרטונים על תקשורת והתנהגות חתולים, ותלמדו לקרוא את שפת הגוף שלו, ושם גם יש טיפים על איך להתמודד עם התנהגויות פחות רצויות.

לגבי חיסונים, חתולים מחסנים פעם בשנה חיסון נגד 4 מחלות קשות.

חתולים שיוצאים החוצה שווה לשקול גם לחסן נגד כלבת וגם לשים שבב תת עורי למקרה שיאבד וימצא ע״י מישהו שינסה לאתר את הבעלים.

סירוס זה חשוב. חוסך לו תסכול, חוסך לכם סימון בבית ואם יצא בחוצה מקטים את הסיכוי שיפגע בריב על נקבה.

להקפיד את טיפול נגד פרעושים גם אם לא יוצא החוצה. (החומר הטוב ביותר כרגע הוא Bravecto אחת לכמה שנים צץ משהו חדש. הוא יקר לקניה אבל תקף ל-3 חודשים אז זה פחות נורא).

תזונה זה המפתח לחתול בריא לאורך זמן. עקרונית עדיף מסון רטוב, אבל זה יקר יותר. גם מזון יבש איכותי יעשה את העבודה, אבל להקפיד על משקל תקין. עדיף להרגיל אותו לשתי ארוחות מסודרות ביום, לא להשאיר מזון כל הזמן, זה מתכון להשמנה, אם לא עכשיו, אז בגיל מבוגר. 

למניעת נזקים לריהוט, להקפיד על מתקן גירוד טוב. זה קצת ענין של טעם, יש חתולים שמעדיפים קרטון, אחרים רוצים חבלים. יש כאלה שאוהבים מתקן אנכי ואחרים אופקי. צריך לנסות ולראות. לשבח אותו בכל פעם שהוא מסיים לגרד. כך תרגילו אותו שזו פעולה רצויה, בניגוד לגירוד הספות.

לגבי ענין ההפרעות בלילה. כן השיטה היא כמו ילדים, לעייף אותו לפני. לשחק איתו ולהוציא לו מרץ גם לאורך היום ובטח ממש לפני שהולכים לישון כדי שיתרגל לישון כשאתם ישנים. הוא חתול צעיר עם הרבה אנרגיה, אז ממש להריץ אותו ולהקפיץ אותו, עם כל צעצוע שעושה לו את זה כמו חכה, כדור נייר מגולגל וכו׳. אפשר להעזר במצביע לייזר, אבל יש בו חסרון, החתול לעולם לא מצליח ״לצוד״ אותו וזה יוצר תסכול, אז אחרי כמה דקות משחק בלייזר לתת לו חטיף קטן ולשחק עם משהו אמיתי.

• אהבתי 5
פורסם

1. יש מספר סוגי חתולים: חתולי בית - אין להם מה לעשות בחוץ. חתולי רחוב - אין להם מה לעשות בבית. חתול היברידי - חתול שחי בבית אבל מתחרפן אם לא נותנים לו לצאת החוצה כמה שעות ביום.

אישית, המלצה שלי, אם החתול לא מתחרפן ומבקש לצאת החוצה, אל תוציא אותו החוצה בכח. מבחינתך עדיף שהוא יהיה חתול בית. פחות מחלות, פחות מזיקים, פחות פציעות, פחות כאב ראש.

2. לגבי גירודים ושריטות, דיברו כבר על סוגים שונים של מתקני גירוד. אני אתן המלצה נוספת שאולי לא כולם יסכימו איתה: להרגיל אותו מגיל קטן לקצוץ ציפורניים. כמובן לא צריך לתלוש את הציפורן לגמרי ולא צריך לפצוע אותו. פעם בכמה שבועות קוצצים מילימטר מכל ציפורן, כלומר רק את החוד עצמו. כך החתול לא מסוכן לדיירי הבית והרבה יותר כיף לשחק איתו. לא, זה לא פוגע בחתול. ההסתייגות היחידה לגבי ההמלצה הזו, היא מתאימה לחתול בית בלבד, בשום אופן לא לעשות זאת לחתול שיוצא החוצה ופוגש חתולים אחרים או מטפס על עצים (ראה 1).
אני אישית קוצץ עם קאטר חוטים קטן. המספריים היעודיות שמוכרים לזה שוות לטוסיק.

3. לגבי חיסונים, אם מדובר בחתול בית רוב החיסונים זה nice to have. אם החתול יוצא החוצה אז החיסנים חובה.

4. חומר נגד פרעושים - אני ממליץ על broadline, כי יחד עם פרעושים הוא מטפל גם בתולעים.

5. סירוס - ממליץ בחום, בגיל חצי שנה ככה, כלומר מתי שהווטרינר יגיד.

6. פעילות בלילה - well.. זה חתול. הוא פעיל בלילה יותר מאשר ביום. מהר מאוד מתרגלים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 3 דקות, Igalz כתב:

2. לגבי גירודים ושריטות, דיברו כבר על סוגים שונים של מתקני גירוד. אני אתן המלצה נוספת שאולי לא כולם יסכימו איתה: להרגיל אותו מגיל קטן לקצוץ ציפורניים. כמובן לא צריך לתלוש את הציפורן לגמרי ולא צריך לפצוע אותו. פעם בכמה שבועות קוצצים מילימטר מכל ציפורן, כלומר רק את החוד עצמו. כך החתול לא מסוכן לדיירי הבית והרבה יותר כיף לשחק איתו. לא, זה לא פוגע בחתול. ההסתייגות היחידה לגבי ההמלצה הזו, היא מתאימה לחתול בית בלבד, בשום אופן לא לעשות זאת לחתול שיוצא החוצה ופוגש חתולים אחרים או מטפס על עצים (ראה 1).
אני אישית קוצץ עם קאטר חוטים קטן. המספריים היעודיות שמוכרים לזה שוות לטוסיק.

אכן, נקודה חשובה. להרגיל בכלל את החתול להתעסקויות שונות עם כל איזורי הגוף, מאוד עוזר בהמשך.

איך עושים זאת? פשוט ללטף ולהזיז, ולהפוך. להרגיל אותו שמהסתכלים לו באוזניים, בחניכיים, שמלטפים בבטן, באיזור מתחת לזנב, שמרימים רגל ולחוצים על הכריות להוציא את הציפורניים לגזירה, שהופכים אותו על הגב, שמחזיקים אותו... הכל בעדינות, לאט, בחוויה חיובית, אפילו עם חטיפים (להזהר עם כמויות חטיפים, להחסיר מכמות האוכל)

ספציפית לענין גזירת צפורניים, בקשו מהוטרינר שיראה לכם כיצד. יש כלי דם בבסיס הציפורן ואותו לא רוצים לחתוך. קוצצים רק את הקצה. אם יש לו ציפורניים בהירות זה בכלל קל, כי רואים איפה אפשר לחתוך. גם ציפורניים כהות אפשר, רק ללכת על בטוח ולקצוץ רק מילימיטר או שניים.

לי דווקא יש נסיון טוב עם קוצצי ציפורניים יעודיים לחתולים. פשוט לקנות משהו איכותי ולא את ההכי זול בעלי. זה לא מוצר יקר. היתרון שלהם שהם בטיחותיים לא יחתכו אם החתול זז בדיוק. 

זה לא חוסך את הצורך במתקן גירוד. החתול עדיין צריך לשייף אותן. זה רק מונע את הדקירה הלא נעימה מהקצה הדק ומחודד של הציפורן.

• אהבתי 1
פורסם

עדיף לחתול ולכם שלא יצא אף פעם מהבית.

יש לי 4 משופמים כאלו בבית. השתמשתי בברודליין שנים אבל אצלי ברודליין הפסיק לפעול (אולי פיתחו עמידות, אולי ההדבקה ההדדית מהירה מדי). עברתי לקולרי סרסטו. יקר אבל בחשבון לפי זמן משתלם, ומבחינת יעילות, הכי יעיל שהכרתי. אני יודע שיש סיפורי אימה עליו. גם הפרעושים גורמים לסיכון.

• אהבתי 2
:turn-l:
פורסם (נערך)

סיפורי אימה? בהקשר של הרעלות? לכל חומר הדברה יכולה להיות רגישות עבור חיה מסויימת.

לכן תמיד לשים את החומר כאשר נמצאים בבית ולעקוב אחר בעל החיים בשעות הראשונות (לשים לב לשינויים בתהנהגות גם בהמשך, אבל זה תמיד נכון). בעיקר בפעמים הראשונות, אבל לא רק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם

תשובות מעולות ומושקעות, תודה! קחו חטיף!

מתייחס אליהן כשייסתיים מרתון פגישות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 4 שעות, itaysamurai כתב:

בוקר לכם,

קרה הדבר ואימצנו חתול לפני שבוע.

קורה. 

קורה במשפחות הכי טובות.

הוא בן כמה חודשים, סה"כ יצור חביב ועדין, לא תוקפני, מחפש קירבה, מחפש לשתות מאסלות ולהיכנס מתחת לרגליים בכל צעד.

לסגור את חדרי השירותים ולא להשאיר אותם פתוחים. 

להיות מודע לזה שיש לך (עוד) משהו בין הרגליים.

אז לא. צריך לסגור הכל, הוא הולך לי מעל הראש כשאני ישן, תופס לי את המקום בספה.

אנחנו צריכים להתרגל לדבר הזה, איזשהו סטרס בגלל יצור שקט לחלוטין שמסתובב לך בבית ב-4 לפנות בוקר.

מתרגלים... שלי עשו ממני מסלול המראה, באו בריצה, רדפו אחד אחרי השני וכדומה.

גור. מלא באנרגייה בינתיים. צריך לעייף אותו במשחקים בערב כדי שיישן (קצת) יותר. 

אז מה אני בא לשאול?

מה צריכה להיות הגישה איתו? 

בחוץ מעכשיו?

לתת לו להתרגל לסביבה באופן מבוקר קודם ואז אחרי X זמן להוציא? מהו ה-X?

האם חתול בגדול הוא נאמן למי שמגדל אותו גם אחרי שבוע בבית החדש?

מתחיל חורף, קר אצלנו יותר מהממוצע, אני יכול בלי בעיה לבנות לו איזה מתקן עם מקום ראוי לכל הדברים שלו, השאלה אם הזמן הוא עכשיו.

זה בסדר שיישן בחוץ גם בלילות של 0-1-2 מעלות?

מבחינת חיסונים, אין לנו מושג. ביום שלישי יש לו תור להכל, כולל עיקור.

תודה.

חתול שלוקחים הבייתה, אני לחלוטין נגד לתת לו להיות בחוץ. כי מה הטעם בלקחת אותו הבייתה. 

במיוחד כשהוא גור קטן ויכול להתרגל לחיים בקופסא להבדיל ממרחבי הסוואנה שבחוץ.

מתקנים וכדומה- אם אתה יכול, תבנה. או שהוא יגיד לך תודה או שהוא יתעלם מהם לחלוטין. ככה זה חתול. לשלי בניתי דברים לרוב. וקניתי. והבאתי. לא תדע עד שזה לא יהיה בבית וזמין לשימושו של הלז.

ואגב, חתולים צריכים חום. מילא אוהבים, הם צריכים חום. כך שזה ממש לא בסדר לתת לו לישון בחוץ.

תדאג לו לשמיכה קטנה (כירבולית איכותית חתוכה עושה פלאים) והוא גם פחות ירצה לצאת ממנה...

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מצטרף לדעה שכדאי להשאיר אותו בבית ומוסיף עוד סיבה חשובה - שלא יטרוף ציפורים וזוחלים בחוץ

• רעיון טוב! 4

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

תתחדשו

יש לנו שני חתולים, את החתולה הראשונה (ז״ל, השחורה אם אתה זוכר) אימצנו לפני עשור בערך ומאז תמיד היינו עם לפחות אחת/ד בבית.

(לדעתי) חתול זו חיה מדהימה ממגוון סיבות, אבל לא על זה השרשור. בקצרה אציין שאם תאפשר לו מקום ייתכן שתמצא בן משפחה לכל דבר ועניין.

החתולה המקורית (צומי) אומצה מהרחוב כבוגרת, היא כבר היתה רגילה לחוץ ולכן לא לתת לה לצאת החוצה ממש אימלל אותה. שנאתי לתת לה לצאת החוצה בישראל כי שילוב בין צפיפות, מכוניות ואמונות טפלות אינו מתכון טוב לחתולה שחורה, אבל כשהיינו מנסים לא לתת לה לצאת החוצה זה עבד רע כי זה כבר הושרש לה בדנ״א. אז בסופו של דבר נתנו לה לצאת והשתדלנו לעשות את זה רק בזמנים שיש אור בחוץ.

המעבר לארה״ב עשה הרבה טוב כי כאן הרבה יותר גדול ורגוע, א-ב-ל היו כמה (וכמה) סיפורים לא כיפיים, השיא שבהם היה כשהיא נתקעה בניקוז כשהיתה כאן סופת קור ואשתי זחלה פנימה מתחת ל0 מעלות בשביל לחלץ… קיצר מה שאני בא לומר לך זה: אם/כש החתול הופך לבן משפחה, כל הבחוץ הזה בעיקר מתדלק חרדות, והיתרון *עבורך* הוא… ובכן, לא ברור מה הוא בעצם, היתרון הוא רק בשביל החתול (שכבר טעם את הפרי האסור ורוצה החוצה).

זה בצד של הסכנות, אבל אם אתה גר במקום מאוד פתוח ובטוח, או אם לחלופין לא מפריע לך הסכנות - יש עוד פן:

כשהחתול בחוץ הוא מביא דברים מבחוץ, הוא אוכל בחוץ, הוא עושה שטויות בחוץ. הכי גרוע זה פרעושים. יצא לנו להתמודד עם זה מס׳ פעמים וזה לא כיף גדול, בלשון המעטה.

רצה הגורל וצומי עזבה אותנו ממש ביום שעברנו לבית החדש, הבית הזה נמצא בשכונה שנראית כמו יער, ואני מאמין שחוץ מצבאים יש פה גם קיוטי׳ס ינשופים ושאר טורפים - אז ניצלתי את ההזדמנות והמרתי את פוף (שגדל עם צומי כחתול ׳היברידי׳) חזרה לחתול בית פרופר, ולאחותו הטקסנית (מיסטי) אנחנו לא נותנים לצאת החוצה, למרות שהיא כל הזמן מתפלחת הקרציה. הרבה יותר נוח ככה, הם משחקים יחד ומבסוטים גם מבלי שנותנים להם להשתובב בחוץ.

אז אם לסכם - יש לך גור? מגניב, אל תתן לו לצאת החוצה. חתול בית זה הרבה הרבה יותר נוח מחתול חוץ. חתול זו חיה מאוד נקייה, וחתול בית עם משרת אנושי שמאכיל אותו טוב הופך לחתול נקי מפואר ונוח.

אם אתה רוצה לתת לו לצאת החוצה, אז אפשר את המודל ההיברידי (כמו שהיה לנו) או מודל של חתול חוץ, לדעתי בחתול חוץ אתה מאבד את רוב היתרונות של לצרף בן משפחה פרוותי מלכתחילה, והמודל ההיברידי מגיע בעיקר עם חסרונות (עבור המשפחה האנושית) וכאמור, אם/כש מתאהבים בחתול, החרדה של חתול שהלך ללילה שלם ולא חזר פשוט לא שווה את זה. כבר יצא לנו להספיד לגמרי את פוף, חוויה מאוד לא נעימה מלאת רגשות אשם וכו׳, ואז למצוא את הדביל הזה יום אחרי.

וגם יצא לנו להספיד את סטרינגר אחרי שיצא לטיול ולא חזר - מבלי לזכות לצחוק על ההספד בדיעבד. לא כיף.

עכשיו זה הקטע שאני הולך לתת לך עצה שאתה תתעלם ממנה, אבל אני אעשה את זה בכל זאת, ואתה אולי מתישהו תטוס לטקסס בשביל לקנות לי בירה אם תקשיב לי:

אם הגיעה הנקודה בה אתה מבין שהחתול הזה הוא בן בית לכל דבר ועניין, ושיישאר אתכם לשנים הקרובות.

אז מה שאתה עושה זה מתיישב, אולי מוריד שוט של ג׳ק דניאלס - אולי שתיים,

ואז אתה נכנס לאן שצריך להכנס ומזמין לעצמך litter robot. אתה לא מסתכל על המחיר, אם אתה מסתכל על המחיר אז אתה מקלל ומוריד עוד שוט, ואז אתה מזמין את זה.

תבכה קצת, זה טוב לשחרר, אל תחזיק בבטן זה לא בריא.

אחרי שהדבר הזה מגיע, ואתה פתאום מגלה חיים במסגרתם אתה לעולם לא נוגע בכף חול או משחק בשולה קקי׳ס, אתה מבין שהחיים שלך השתנו לנצח. מהר מאוד אתה גם שוכח כמה זה עלה, ואם אתה נזכר אתה מזכיר לעצמך שהחיים שלך קצרים מדי בשביל לשחק בקקה, ושאתה מוציא הרבה יותר כסף על דברים הרבה פחות יעילים וחסכוניים בזמן.

מהרגע שיש ליטר רובוט, כל תחזוקת החתול יורדת ללהביא לו אוכל פעמיים ביום, להחליף שקית פעם בשבוע, וללכת לווטרינר פעם בשנה. זהו.

בתמורה יש לך גוש פרווה חמוד ומצחיק, שמוריד לך את לחץ הדם כשהוא מגרגר עליך בימי החורף, ומסיב לך ולמשפחה אושר בצורה לא לגמרי ברורה כי זה לא שהוא עושה משהו. אבל בוא נודה בזה, הילדים שלנו גם לא עושים דברים שמצדיקים את כמות האהבה שהם מגנרטים :) 

מאחל לחתול ולמשפחה החדשה שלו הצלחה ושמחה.

צרף כאן איזו תמונה בהזדמנות יא בונקר

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עכשיו החתול הזקן שלי בבית.

אבל כשגרתי בדירה עם יציאה לפארק, הוא היה בחוץ.

וכן, זה מסוכן לו, אבל אילו חיים טובים היו כמה שנים בתור פנתר "בטבע".

הוא היה גם הולך לבקר את כל השכנות האלמנות והרווקות, לפעמים מבלה איתן את הלילה... חי טוב.

החתול השני לא היה מתרחק גם כשאפשר היה. רק היה הולך בלילות איתי לטיולים עם הכלבות, וגם זה לקח לו שנים עד שתפס אומץ

להגיד שאני ממליץ לתת לחתול לצאת... אני לא. זה מסוכן. אבל מצד שני... זו איכות חיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השאלה היא אם חתול שלא יוצא ולא מכיר את החיים בחוץ פחות מאושר או חושב שאיכות החיים שלו יותר נמוכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הילדה שלי מתה על שוקולד. יכולה לאכול את זה לארוחת בוקר צהריים ערב ומתוך שינה - אבל אני יודע שזה לא טוב בשבילה ואני המבוגר האחראי אז אני משתדל למנן את זה בהתאם. 

אנחנו הורים, אנחנו מקבלים החלטות, וחתולים שלא יודעים לעשות טנטרום ישבו בבית יופי בין אם הם קולטים שזה בגלל שזה גורל עדיף על להיאכל ע"י קויוטי / להדרס ע"י רכב, ובין אם לא.

חתולים שיודעים לעשות טנטרום ישברו אותנו ויצאו החוצה, כמו ילדה כלשהי לא חשוב שמות שתקעה היום עוגיה סופגניה גלידה ואת הלמעלה של הקאפקייק. כן, היה יום קשה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הליטר רובוט (וארגזים סגורים באופן כללי) לא מתאימים לכל חתול. 

יש חתולים שירגישו מאויימים מארגז סגור, במיוחד אם יש עוד אחד בבית. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...