Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ילי גאומטרי - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב,

תקלות יכולות לקרות בכל רכב...

בפרט ברכב שהוא חדש בשוק.

מצד שני כ20000 קמ והרכב משרת אותי בדיוק למה שאני צריך.

אני כן יכול להבין ולהכיל שיכול להיות באג במערכת באופן חד פעמי..

מה עוד שבגלל הסיפור עם הזיהוי תמרורים והפעם הקודמת שהרכב היה במוסך והם נגעו בתוכנות במחשב, זה משהו שכן מתקבל על הדעת.

לכן אני החלטתי להמשיך עם הרכב.

ה' יעזור שזה אכן יהיה  החלטה נבונה...

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תקלות (באגים) יש כמעט בכל דגם חדש שיוצא לאויר, לא משנה אם הוא חשמלי או לא.
עד כמה שזה עצוב, מי שקונה רכב חדש צריך לקבל את זה בהבנה.

אבל (!);

אם אתה כבר נכנס כמה פעמים על עניין המצלמה\זיהוי תמרורים למוסך (אחרי שניסית כמה וכמה מוסכים, גם בירושלים וגם במודיעין ונפנפו אותך והייתי צריך להילחם ולבזבז הרבה זמן עבודה + החליפו לך מצלמה בסוף + כיול + זה עדיין לא עבד עד שהגעת להתלונן כאן בפורום) ולאחר מכן הרכב השאיר אותך בשוליים והזמנת גרר וחבר בא לאסוף אותך -> הכל מובן, רק אל תספר סיפורים שהרכב "מאוד אמין", כי זה ללעוג לאינטלגנציה של כל מי שקורא את ההודעה שלך כאן בפורום.

לתשומת ליבך...

איציק

• אהבתי 8

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 17 דקות, המהיר הזהיר כתב:

שוב,

בפרט ברכב שהוא חדש בשוק.

מה עוד שבגלל הסיפור עם הזיהוי תמרורים והפעם הקודמת שהרכב היה במוסך והם נגעו בתוכנות במחשב, זה משהו שכן מתקבל על הדעת.

כאיש תוכנה, באג הוא לא חד פעמי, אולי לא תגיע לאותה סיטואציה שהביאה אותך לבאג, אבל כל עוד לא תיקנו אותו אז הוא קיים במערכת

• אהבתי 2
פורסם

לפני 43 דקות, adi89 כתב:

כאיש תוכנה, באג הוא לא חד פעמי, אולי לא תגיע לאותה סיטואציה שהביאה אותך לבאג, אבל כל עוד לא תיקנו אותו אז הוא קיים במערכת

זה מה שאני מסביר, שתיקנו את הבאג, ביצעו עדכון למערכת בקרה של הסוללה (שכחתי את שמה)

לפני 50 דקות, איציק נ. כתב:

אם אתה כבר נכנס כמה פעמים על עניין המצלמה\זיהוי תמרורים למוסך (אחרי שניסית כמה וכמה מוסכים, גם בירושלים וגם במודיעין ונפנפו אותך והייתי צריך להילחם ולבזבז הרבה זמן עבודה + החליפו לך מצלמה בסוף + כיול + זה עדיין לא עבד עד שהגעת להתלונן כאן בפורום) ולאחר מכן הרכב השאיר אותך בשוליים והזמנת גרר וחבר בא לאסוף אותך -> הכל מובן, רק אל תספר סיפורים שהרכב "מאוד אמין", כי זה ללעוג לאינטלגנציה של כל מי שקורא את ההודעה שלך כאן בפורום.

אתה צודק,

מה שאני מנסה להסביר זה שהרכב בפני עצמו אמין, מה שכן המוסכים בארץ עדין לא יודעים לטפל ברכב...

זה הסיבה גם שלדעתי קרה הבאג, בגלל שמוסך שלא בדיוק מקצועי שיחק במחשב.

סוף טוב הכל טוב.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)
לפני כשעה, המהיר הזהיר כתב:

מה שאני מנסה להסביר זה שהרכב בפני עצמו אמין, מה שכן המוסכים בארץ עדין לא יודעים לטפל ברכב...

זה הסיבה גם שלדעתי קרה הבאג, בגלל שמוסך שלא בדיוק מקצועי שיחק במחשב.

סוף טוב הכל טוב.

עד לבאג הבאה :mm_cool:.....אבל היי, יש לך קשר ישיר למנהל טכני ראשי חמוד, בגדול אתה פותח כל כמה זמן דיון כאילו שואל דעה על אמינות, אבל בו זמנית בלי, ידע מקצועי בסיסי, כדי להבין איך דברים נגרמים פשוט מתפוגג מסופרלטיבים !

בתאריך 17.9.2022 בשעה 22:46, המהיר הזהיר כתב:

לדעתי ומהנסיון שלי עם הרכב, הרכב אכן מתגלה כאמין מאוד, נח, שימושי וודאי ששווה את המחיר.

בהצלחה לכולם.

הם מאוד משתדלים לשפר את השירות שלהם ואחרי מה שהיה לי עם התמרורים הם הוציאו עדכון לכל מי שיש לו את זה שיבוא לסדר.

אני ממליץ

היו מתים במוסכים לדעת לתכנת מחשבים של רכב הזה, אתה חיי בסרט שבגלל ידיים לא מקצועיות נגרם הבאג הזה, לא חביבי זה פאק בתוכנה ראשית של BMS שאסור שזה יקרה, אבל יש אחלה שפני נסיון בישראל שמוכנים לשלם אקסטרה מחיר להיות כאלו :silly:
אני עם נירו ואצל כל יצרן נורמלי אחר, ברגע שהסוללה 100% ישר קופץ לך הודעה שהרגנרטיבי שלך מנוטרל, אז תשים לב לבלום יותר, וישר חוזר לתפקד שהתפנה מקום במצבר, אבל היי, אתה בריא ושלם , נקווה גם בבאג הבאה שתוכל לספר לנו :mm_yeah:

לפני שעתיים, המהיר הזהיר כתב:

בפרט ברכב שהוא חדש בשוק.

image.gif

לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

רק המבט על הבליטה מתחת לגאומטרי C מעבירה בי חלחלה... כן כן שמו מיגון ממש לישון טוב בלילה..., זה נראה כמו קומבינה מארץ הקומבינות.

זאת לא קומבינה אלא אילוץ !
כל רכב חשמלי שמראש לא תוכנן לרק כזה אלא יש גם גרסאות ICE או HEV/PHEV כך זה, כולל אצלי בנירו חשמלי.
בחשמלי "נטיב" זה חלק מהשילדה, וטסלה כבר שמים בתוך השילדה היצוקה את ה-4680 שלהם...בקיצור כמעט Unserviceable

לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

ההתנפלות הזו על רכבים חדשים מיצרן לא מוכר בלי מערך שירות בארץ ובלי מבחני ריסוק מפליאה אותי כל הזמן מחדש.
לא ברור לי איך אנשים רצים להזמין רכבים משפחתיים שאין להם מבחן ריסוק.

בארץ באמת יחסית לשאר העולם (במיוחד האירופאים המרובעים) יותר פתוחים לנסות דברים, זה בסדר במיוחד אם אתה מקבל VFM מעולה, אתה אומר וואלה מוכן לסבול "באגים" אבל תראה את הטימטום של הציבור להצדיק את הדבר הזה ב-170 אש"ח זה הדבר ההזוי.
עקרונית אין לי בעיה עם רכב הסיני, עובדתית שוק הכי גדול בעולם, יצרנים הכי גדולים, מה שכן מבחינתי חובת הוכחה אלייהם, לכן לא נוגע בהם בזמן הקרוב,  בקרת איכות ושקיפות בהמשך להודות ולתקן מיוזמתם באגים זה לא הצד החזק שלהם, מצד שני אתה רואה יש את עם ישראל בתור שפני ניסיון להרבה דגמים...אבל הבעיה הכי קשה כמו שכבר רשמתי, רוב המוחלט של מוסכים אין להם שמץ של מוסג בכל צ'נג צ'אנג צ'ונג חדש שצץ כל שבוע (מדבר מניסיון שראיתי במוסכים לפעולות פשוטות וחוסר אונים שלהם) , ולא כולם מסודרים ומכירים את מנהל הטכני של המותג :cool:

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

בקיצור, עוד רכב, שמופיעות כמויות ממנו על הכביש, ותוך 4-5 רובם יורדים מהכביש, כמו מגאן 2 או פוקוס רובוטית.

לפני 10 שעות, Jack457 כתב:

רכב שדומם לך באמצע נסיעה וגרם לך לדרדר לשוליים הביא אותך לפסוק שהוא "אמין מאוד"? 🤔

או שהוא מנסה בכל הכח להצדיק את הרכישה, או שלוחצים עליו מבייג׳ינג להגיד את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שיקבע כמה זמן הרכב הזה ישאר על הכביש זה כמה תחזיק הסוללה שלו. מאמין שלהחליף אותה לא יהיה כבר כלכלי.

בסוף זה רכב חשמלי. הסיכוי לכשל במנוע/גיר אפסי. דברים מסביב אולי התפרקו אבל שני אלה ימשיכו לתפקד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 19.9.2022 בשעה 09:31, farkash7 כתב:

מה שיקבע כמה זמן הרכב הזה ישאר על הכביש זה כמה תחזיק הסוללה שלו. מאמין שלהחליף אותה לא יהיה כבר כלכלי.

בסוף זה רכב חשמלי. הסיכוי לכשל במנוע/גיר אפסי. דברים מסביב אולי התפרקו אבל שני אלה ימשיכו לתפקד.

רק "סוללה" זאת אגדה אורבנית, אותי אישית זה הדבר האחרון שמדאיג, כל עוד יש ביטוח עד 200 אק"מ או 8-10 שנים תלוי היצרן, לפי המוקדם !
ייקח עוד כמה שנים שאנשים ילמדו את המוסגים
VCU
DC-DC CONVERTER INTEGRATED IN EPCU
HIGH VOLTAGE JOINT BOX

ומי שחיי את התחום, זאת הסיבה שלעולם לא יקנה צ'נג צ'אנג צ'ונג שאין שום פרוטוקול רשמי, ניסיון בעולם לתקן.
את הנירו שלי אשכרה יכול לתקן מה שלא יהיה (בגבולות של כדאיות כלכלית) כי יש תיעוד, ציוד וניסיון להכל...ועזבו אותי מכל הבולשיט של אנשים שמנסים לפאר את הדגמים שנוחתים בארץ ושופטים אותם לפי "מפרט יצרן" :rolleyes: ומנסים להביא תימוכים על איכות על סמך הקשר שקנו את וולוו או שהם הם יצרני סוללות, אני מדבר על הממשק לעבוד מול סינים, חוסר שקיפות וכלים טכניים, מי שמכיר מבין על מה אני מדבר !

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

צ'נג צ'אנג צ'ונג

זו המקבילה הסינית לקינג-קונג?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
בתאריך 23.9.2022 בשעה 01:48, Froyne כתב:

זו המקבילה הסינית לקינג-קונג?

לא "נשמה", פשוט ליגלוג לתופעה הצרכנית הקומית בקשר לרכבים חשמליים סיניים, לא חשוב מה תביא, הכל יחטף וכמובן יעיפו אין סוף סופרלטיבים בקשר לדגמים האלו, כאשר עובדי מוסכים את השם שלהם לא מסוגלים להגיד או לזכור (כולל את הכי נמכרים) ברור לא לשייך ע"י מי נמכר, אז בוא נחשוב על לטפל בהם, ואת זה אני אומר בביטחון מלא מתוקף עיסוק שלי שכל היום מסתובב במוסכים ועובד עם קשת שלם של מכונאי וחשמלאי רכב כולל מוסכי דילרים.....אההה שכחתי, רכב חשמלי זה רק סוללה :silly:

פורסם

אני אמשיך, נורות לד לבית, אם הן בגוף תאורה סגור הן לא מחזיקות בכלל. גם אם הן בגוף תאורה פתוח הן ממש לא מחזיקות את כמות השעות שלהן.

למה? כי האלקרוניקה שלהם דפוקה. כנל גופי תאורה שלמים שהוועד אצלי קנה לבניין. שליש מהם נכשלו באחריות והוחלפו בחינם ומה שנכשל מחוץ לאחריות מוחלף על חשבון הבניין.

אז גם ברכב חשמלי אפשר ליפול. כי על נגד או קבל שאמור לעבוד 30 שנה ובתנאי קיצון משלמים פי כמה מאחד רגיל.

אז כמו שקיורטוש אמר - יש מצב הבטריה תעבוד אבל כל הממירי מתח והבקרים יתחילו להיכשל.

חצי מיבואני הרכב לא נותנים שירות על תקלות נפוצות ויקרות מאוד וחלק מהן מטופלות בחינם בארה"ב דרך הדילרים שם, לעיתים גם שנים אחרי האחריות.

קל וחומר שיצרן סיני לא יעשה את זה.

אז אולי הכל יהיה בסדר, ואולי חלק מהמכוניות האלה יהיו לימון אחד גדול.

זה early adopter על כל המשתמע מכך.

הtco יחסית נמוך לרכבים האלה רק בהנחה והחשמל זול ואין מיסים חדשים. אבל תקלה יקרה בתום האחריות...

בדיוק כמו שכל פעם צץ פה מישהו שרוצה לקנות פולקסווגן טוארג... שהיה פאר היצירה בזמנו.

• אהבתי 1
פורסם

בעקבות פוסט המכירה,

@המהיר הזהיר מה הסיבה שהתהפכה דעתך ב180 מעלות תוך כמה ימים?

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

למה? כי האלקרוניקה שלהם דפוקה.

ולמה האלקטרוניקה שלהם דפוקה? קודם כל כי בתחום התאורה יש תחרות קשה מאוד והיצרנים מנסים לסחוט עוד כמה לומנים ולחסוך עוד כמה סנטים.
בתחום הרכב שולי רווח הרבה יותר גדולים ומחיר תקלה עבור היצרן הוא הרבה יותר גדול, גם בעלויות ישירות וגם בעלויות תדמיתיות, ולכן דוגמה של גופי תאורה פחות רלוונטית כאן.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם
לפני 37 דקות, EliC25 כתב:

בעקבות פוסט המכירה,

@המהיר הזהיר מה הסיבה שהתהפכה דעתך ב180 מעלות תוך כמה ימים?

בעקבות מעבר דירה, מה שאומר שלפחות בהתחלה לא יהיה לי עמדת טעינה בבית, ושה הופך את הרכב ללא כלכלי אם אני מטעין בעמדות ציבוריות

• רעיון גרוע 3

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 23 דקות, Boltik כתב:

ולמה האלקטרוניקה שלהם דפוקה? קודם כל כי בתחום התאורה יש תחרות קשה מאוד והיצרנים מנסים לסחוט עוד כמה לומנים ולחסוך עוד כמה סנטים.
בתחום הרכב שולי רווח הרבה יותר גדולים ומחיר תקלה עבור היצרן הוא הרבה יותר גדול, גם בעלויות ישירות וגם בעלויות תדמיתיות, ולכן דוגמה של גופי תאורה פחות רלוונטית כאן.

בדקת מה שולי הרווח של יצרניות הרכב?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...