Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שהבנתי משני נציגי מכירות, הכל כבר מכור למשלוחים הקרובים. מוכרים בעיקר מהדגם של רמת הביניים (135K כולל אגרת רישוי).

המשלוחים אמנם קטנים יחסית (לדעתי בסביבות 100 יח' למשלוח), אבל היצרן לא מקצה להם יותר. 

• אהבתי 1
פורסם

שאלת תם:
אם אתם מרוצים מה-i20  כרגע, ואין שינוי בצרכים שלכם ממכונית, למה בכלל כבר להחליף? למה לא לחכות שנתיים-שלוש? תרוויחו עוד תקופה של ירידת ערך נמוכה ועלויות ביטוח נמוכות יותר כל שנה.
בנוסף, יש סיכוי טוב שבתקופת הזמן הזו ישתפר חוסר האיזון הנוכחי בין דרישה והיצע בכל שוק הרכב, כך שתקבלו תמורה יותר טובה לכסף בכל דגם רכב חדש .

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הרכב אצלנו כבר 8 שנים, למעלה מ-160K ק"מ. אמנם מטופל בצורה סדירה, אבל תוהה אם אנחנו לא נכנסים לטווח שבו עלולות להתחיל לצוץ תקלות משמעותיות ויקרות ברכב. מה גם שהדלק הולך ומתייקר, והיברידית תאפשר לנו לחסוך בסעיף הזה.

פורסם
לפני 34 דקות, efraimc כתב:

לנו במשרד התהליך טיוטה יאריס והונדה גז הטיוטה זה קופסת גפרורים לעומת ההונדה

נהגתי ביאריס - אכן קטנה ביחס להונדה, במיוחד תא המטען. לא ראיתי את היאריס קרוס החדשה, אבל ע"פ מה שקראתי, היא פחות מרווחת מהג'אז, במיוחד ליושבים מאחור.

פורסם
לפני 10 שעות, Minor כתב:

הרכב אצלנו כבר 8 שנים, למעלה מ-160K ק"מ. אמנם מטופל בצורה סדירה, אבל תוהה אם אנחנו לא נכנסים לטווח שבו עלולות להתחיל לצוץ תקלות משמעותיות ויקרות ברכב. מה גם שהדלק הולך ומתייקר, והיברידית תאפשר לנו לחסוך בסעיף הזה.

מסכים עם הגישה להפרד יפה מרכב מזדקן כל עוד הוא יחסית נוסע טוב ויש יכולת כלכלית.

סחבתי יותר מדי מאזדה 3 מזדקנת והבלאי לא היה קטן למרות המוצא היפני

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, Minor כתב:

רכב מתוחזק יכול לעבוד טוב גם 15 שנה בקלות.

ואם מתחיל להתקלקל מדי, תמיד אפשר למכור.

לגבי דלק, תחשוב כמה דלק אפשר לקנות במחיר של השדרוג...

לדעתי כרגע זו תקופה פחות טובה לקנות רכב.

אלא אם כן הסיבה האמיתית היא שבא לכם להתחדש (לגיטימי לגמרי) ואז זה משהו אחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני חושב שמי שכותב פוסט בפורום של ייעוץ ברכישת רכב אשכרה רוצה להחליף את הרכב. זה לגיטימי ונכון, רכב חדש בטוח יותר, מזהם פחות, מהנה יותר, מאובזר יותר ומה לא. אני בעד למי שיכול לקנות רכב כמה שיותר חדש כדי שמי שיודע לתפעל תקלות יהנה ממנו ומי שלא אוהב בלת"מים יהנה מרכב ללא תקלות עד כמה שניתן. הגיוני שמי שמחזיק רכב 8 שנים רוצה להתחדש, סתם ביאסתם אותו 😛

עריכה אחרונה על ידי Michazzz
  • רעיון טוב! 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני כשעה, Michael01 כתב:

רכב מתוחזק יכול לעבוד טוב גם 15 שנה בקלות.

ואם מתחיל להתקלקל מדי, תמיד אפשר למכור.

לגבי דלק, תחשוב כמה דלק אפשר לקנות במחיר של השדרוג...

לדעתי כרגע זו תקופה פחות טובה לקנות רכב.

אלא אם כן הסיבה האמיתית היא שבא לכם להתחדש (לגיטימי לגמרי) ואז זה משהו אחר.

כן, אלא שבשלב מסוים מגיעה הנקודה שבה האוטו כבר שווה גרושים, כך שאם הוא ממשיך לשרת אותך בנאמנות ובלי תקלות, פשוט לא כדאי להפטר ממנו. ואני כותב זאת פשוט כי אני שם, וואגית בת 21, אצלי מיומה הראשון, ממשיכה, טפו טפו, לא לאכזב ולכן היא נשארת. מה עוד שיש לה כמה תכונות , כמו נסיעה נוחה ודי מהודקת, סחיבה לא רעה ממנוע 2 ליטר וגיר פלנטרי עתיק אבל מצוין, אפילו מכסה מנוע עם מוטות טלסקופיים במקום המוט המעצבן שצריך לחפש את נקודת החיבור שלו בזמן שאני מחזיק את המכסה הכבד של האוקטביה הדנדשה. בקיצור אפילו המגרעת של שני טסטים בשנה שהייתי בטוח תעביר סופית את האוטו למישהו אחר, לא הועילה.

• מצחיק 1
פורסם

בתור בעלים של גאז 2019 (נרכשה כחדשה ב-100000 ש"ח במבצע חבר במקום 111000) - יכול להגיד לך שלאותה נקודת זמן היא הייתה הטובה בקטגוריה - מרווחת מאוד נוחה. איטית ורועשת מאוד בתחילת נסיעה וטיפולים יקרים יחסית (בהשוואה לטויוטה אוריס 2012 ויונדאי i10 2014). ובכל זאת הייתה קנייה מעולה לדעתי.

משמשת 2 מבוגרים ו-2 ילדים בכסאות בטיחות. אנחנו מאוד מרוצים ממנה.

הדגם של 2022 שונה לחלוטין מזו שנמכרה ב-2019. בהתייחס לזה ששוק הרכב התייקר משמעותית, אז אם המחיר מתאים לכם לדעתי זו תהיה קנייה טובה.

פורסם

להגיד שהונדה ג'אז היוצאת הייתה המכונית הטובה בקטגוריה בשנת 2019 זה חוטא לאמת. מדובר במכונית שכנראה התאימה לדרישות שלך אבל בשנת 2019 היו בקטגוריית הסופר מיני מכוניות שכמכלול הציעו חבילה מוצלחת יותר. היתרון המרכזי של הג'אז הוא המרווח הפנימי והמושבים המודולריים. יש לה הרבה חסרונות אחרים.

הדגם החדש הציג התקדמות משמעותית בכל התחומים אבל זה עדיין לא הופך אותו לקניה מעולה, בוודאי לא במפרט והתמחור בישראל.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, -UC- כתב:

בתור בעלים של גאז 2019 (נרכשה כחדשה ב-100000 ש"ח במבצע חבר במקום 111000) - יכול להגיד לך שלאותה נקודת זמן היא הייתה הטובה בקטגוריה - מרווחת מאוד נוחה. איטית ורועשת מאוד בתחילת נסיעה וטיפולים יקרים יחסית (בהשוואה לטויוטה אוריס 2012 ויונדאי i10 2014). ובכל זאת הייתה קנייה מעולה לדעתי.

משמשת 2 מבוגרים ו-2 ילדים בכסאות בטיחות. אנחנו מאוד מרוצים ממנה.

הדגם של 2022 שונה לחלוטין מזו שנמכרה ב-2019. בהתייחס לזה ששוק הרכב התייקר משמעותית, אז אם המחיר מתאים לכם לדעתי זו תהיה קנייה טובה.

היו חזקות ממנה, היו נוחות ממנה, היו מהנות ממנה,מאובזרות ממנה.

לכן איך היא הייתה הטובה בקטגוריה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 36 דקות, yulianx כתב:

היו חזקות ממנה, היו נוחות ממנה, היו מהנות ממנה,מאובזרות ממנה.

לכן איך היא הייתה הטובה בקטגוריה?

לפני 39 דקות, Mike808 כתב:

להגיד שהונדה ג'אז היוצאת הייתה המכונית הטובה בקטגוריה בשנת 2019 זה חוטא לאמת. מדובר במכונית שכנראה התאימה לדרישות שלך אבל בשנת 2019 היו בקטגוריית הסופר מיני מכוניות שכמכלול הציעו חבילה מוצלחת יותר. היתרון המרכזי של הג'אז הוא המרווח הפנימי והמושבים המודולריים. יש לה הרבה חסרונות אחרים.

הדגם החדש הציג התקדמות משמעותית בכל התחומים אבל זה עדיין לא הופך אותו לקניה מעולה, בוודאי לא במפרט והתמחור בישראל.

כנראה שהייתי צריך להוסיף שוב את המילה "לדעתי" שם. שימו לב שגם הוספתי את המגרעות שלה ממש משפט אחד אחרי.

בכל מקרה, כמכלול של נתונים היא לדעתי הייתה ה-vfm הטוב ביותר שהיה באותו זמן. בזמן שכל היתר הגיעו עם מוביליי אז היא הגיעה עם מערכות מובנות. מרווחת משמעותית מכל היתר. שימושית יותר מכל היתר. את הסקר עשיתי בעצמי אז ועברתי על כמה שהיה לשוק להציע באותו רגע. הדעה שלי היא שהיא הייתה הטובה בקטגוריה.

פורסם
בתאריך 27.5.2022 בשעה 12:35, Michazzz כתב:

הרכב באמת שווה כל שקל ולא ייאבד מערכו כמעט כיד 2

זה לא נכון...הייתה לי בעבר הונדה ג'אז היברידית 2011. מכרתי אותה במחיר נמוך בהרבה מהמחירון - המחירון היה ממש הזוי וגבוה בצורה מוגזמת, אנשים פשוט לא התקשרו...(מצד שני, היה לי ק"מ קצת גבוה וצבע אדום, אולי זה השפיע לרעה...)

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
לפני כשעה, -UC- כתב:

כנראה שהייתי צריך להוסיף שוב את המילה "לדעתי" שם. שימו לב שגם הוספתי את המגרעות שלה ממש משפט אחד אחרי.

בכל מקרה, כמכלול של נתונים היא לדעתי הייתה ה-vfm הטוב ביותר שהיה באותו זמן. בזמן שכל היתר הגיעו עם מוביליי אז היא הגיעה עם מערכות מובנות. מרווחת משמעותית מכל היתר. שימושית יותר מכל היתר. את הסקר עשיתי בעצמי אז ועברתי על כמה שהיה לשוק להציע באותו רגע. הדעה שלי היא שהיא הייתה הטובה בקטגוריה.

גם "לדעתי" לא היה משנה הרבה. זאת מכונית עם כמה יתרונות בולטים ומשמעותיים ביחס למתחרות, אבל כמו שכבר אמרתי הם ממש לא הופכים אותה למכונית הכי טובה בקטגוריה. היא כנראה בחירה שמתאימה לך, אבל רחוקה מאוד מלהיות הכי טובה.

בזמנו התמורה למחיר באמת הייתה טובה. כרגע מדובר ברכב שמתומחר באופן מוגזם ומי שלא נעול דווקא על הונדה ג'אז יכול למצוא חלופות מאובזרות יותר שמציעות תמורה עדיפה לכסף.

• תוכן חדש...