Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, locus כתב:

מה תעשה כשתעבור להנעה ללא מפתח?

אפשר להפתר מהרגלים ישנים ולא נכונים.

שהרגל שלך לא על הברקס ואתה לוחץ על הכפתור בלחיצה הראשונה זה כמו סיבוב אחד ובשנייה זה כמו סיבוב שני (ACC) 

ככה לפחות במאזדה.

פורסם

אם אתה יוצא ישר לכביש מהיר שמחייב עליה בסל"ד לצורך השתלבות בתנועה - עדיף לחמם.

אבל אם אתה יוצא ישר לתוך תנועת זחילה אפשר לנסוע אחרי חצי דקה.. המנוע יתחמם לבד בפקק.

באופן אישי גם אני וגם אשתי מניעים וממתינים שתיים שלוש דקות ואז זזים. זה עובד טוב הרבה מאוד שנים - לכן לא משנים את ההרגל.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מה זה להניע? מה זה שמן? נכנס לרכב שם D יוצא מחניה ישר לעליה ולוחץ בכיף.

רכב חשמלי :-)

* מכוון את הרכב שיהיה מוכן לפי שעת היציאה (בקרת אקלים + הכנת טמפ סוללה)

פורסם

זה מה שאני זוכר מההסבר שקיבלנו אי שם בנובמבר 1989. אולי היה מטעה ואולי לא הובן נכון. מכל מקום, ההוראה היתה להמתין עם ההתנעה את הכמה שניות עד שהמחוג נמצא בתחום הרצוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איזה מחוג?

גם ב 3 וגם בפיאסטה אין שעון חום. במאזדה יש מנורה כחולה ולוקח לה כחמש דקות עד שהיא נכבית בחורף...

שתיים שלוש דקות + שמן מיצרן טוב וזהו.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 11 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

אם אתה יוצא ישר לכביש מהיר שמחייב עליה בסל"ד לצורך השתלבות בתנועה - עדיף לחמם.

אבל אם אתה יוצא ישר לתוך תנועת זחילה אפשר לנסוע אחרי חצי דקה.. המנוע יתחמם לבד בפקק.

באופן אישי גם אני וגם אשתי מניעים וממתינים שתיים שלוש דקות ואז זזים. זה עובד טוב הרבה מאוד שנים - לכן לא משנים את ההרגל.

לחכות 3 דקות על מנוע קר לא מחמם נכון את המנוע (ואת הגיר לא בכלל), לא מטיב עם הממיר, לא עם הבוכנות והרינגים ומקצר את חיי השמן, מיותר ומזיק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 שעות, Tom777 כתב:

במאזדה 3 שלי המנוע על טורים גבוהים בערך 1500 סל"ד ב-40 שניות הראשונות כשמניעים את הרכב, זה יורד לבערך 800-900 ואז אני מתחיל לנסוע וגם אני לא מאמץ את המנוע עד שהמנורה של "המנוע קר" לא נכבית.

אצלי גיליתי תופעה שאם אני לא מחכה את בכמה שניות שהטורים יירדו, וישר מתחיל תמרונים לצאת מהחניה, אז המנוע קצת מקרטע בשניות הראשונות אחרי התניה קרה.

אז אני גם מעדיף לחכות שהטורים יירדו ואז לנסוע. וגם משתדל לא לתת גז עד שהנורה הכחולה לא נכבית.

לפני כשעה, tribel כתב:

לחכות 3 דקות על מנוע קר לא מחמם נכון את המנוע (ואת הגיר לא בכלל), לא מטיב עם הממיר, לא עם הבוכנות והרינגים ומקצר את חיי השמן, מיותר ומזיק.

בנוסף, רכב זה לא רק מנוע, ויש חלקים אחרים שצריכים להתחמם ולקבל שימון כדי לפעול בצורה אופטימלית, כמו תיבת הילוכים ודיפרנציאל.

וזה יקרה רק בנסיעה.

לפני 14 שעות, sperial כתב:

דרך אגב - לפני 30 שנה היה לאבי רנו 19 - שם פרוצדורת ההתנעה היתה פתיחת סויץ', המתנה שמשאבה חשמלית תעלה את לחץ השמן (היה חיווי בלוח המחוונים) ורק אז התנעה.

אם כבר, לא משאבת שמן, אלא משאבת דלק שבונה לחץ.

במכוניות שיש להם סוויץ׳ עם מפתח תמיד הייתי עושה ככה, זה היה מבטיח התנעה קלה יותר. או שזה פסיכולוגי, לא יודע.

בכל מקרה, משאבת שמן זה לא חשמלי, זה רכיב נטו מכני, אין שום דבר חשמלי שמניע אותו.

מה שכן, קיימים רכבים שיש להם משאבת מים חשמלית (נראה לי יש את זה ברכבים היברידיים, יחד עם מדחס מזגן חשמלי).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לחכות כמה דקות זה סתם מיותר, במילא לרוב האנשים יש לך לפחות 2-3 דקות של זחילה בעיר לפני כביש מהיר והאוטו ממש לא מתאמץ בה ובנתיים מתחמם ובמקום רק המנוע גם הגיר אז למה לחכות?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ברכב הראשון שלי אני זוכר את עצמי מחמם עד ל "90" ורק אז יוצא לדרך.

דווקא באלפות שכנראה מורכבות ורגישות יותר, אני מתניע, מסתדר קצת ברכב ויוצא לדרך בנסיעה רגועה. מקפיד לא לעבור 3,000 סל"ד עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה.

כשאני מסיים נסיעה, נוהג רגוע לפני החניה ולא נותן לטורבו לעבוד. שיקבל קצת שימון וקירור. לפעמים ממתין קצת לפני כיבוי המנוע בשביל הטורבו. לא בטוח שזה נכון.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
בתאריך 11.3.2022 בשעה 02:01, moshe1990 כתב:

ושאתם חונים ומסיימים נסיעה אתם ישר מכבים או גם מחכים?

אשמח לדעת...תודה!

בבוקר: מניע ונוסע (לא בפול גז. בעדינות בכמה דקות הראשונות).

בחזרה הביתה: מדומם מנוע מייד עם סיום החניה. ככה עושה גם בבנזין, טורבו בנזין, דיזל וטורבו דיזל.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שוב. כל ההרגלים האלו לחמם את המנוע לפני נסיעה תורמים רק לצריכת דלק מוגברת וזיהום אוויר באיזור החניון

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

זה מה שאני זוכר מההסבר שקיבלנו אי שם בנובמבר 1989. אולי היה מטעה ואולי לא הובן נכון. מכל מקום, ההוראה היתה להמתין עם ההתנעה את הכמה שניות עד שהמחוג נמצא בתחום הרצוי.

אני לא יודע מי נתן את ההוראה הזו, זה מוטעה.

הרבה אנשים לא ידעו מה בכלל עושה עושה השעון הזה ברנו 19. 

ברמות גימור הפשוטות הנפוצות בארץ השעון הראה את מפלס השמן בהתנעה, אחרי כמה שניות האייקון של מדיד שמן היה כבה, השעון חוזר ל 0 וככה נשאר כל הנסיעה. שעון ללא שום סימנים של מה הוא בעצם מראה. אז אנשים לא ידעו מה זה. 

Screenshot_20220312-155003_(1).thumb.png.a41025af82c1de02073cbedc3e6fbc8a.png

בדגמים הבכירים RSI וכו' זה היה שעון משולב שבהתנעה היה מראה את המפלס ואחרי כמה שניות, אחרי שהמנוע כבר מונע עובר לתצוגת לחץ שמן ומציג את הלחץ במשך כל הנסיעה. 

בדגמים הפשוטים כאמור אחרי ההתנעה השעון היה עובר למצב שרואים בתמונה, זאת אומרת לא מראה כלום. 

בדגם הבא - מגאן - תצוגת מפלס השמן בהתנעה עברה לתצוגת ריבועים דיגיטלית במד מרחק והבעיה הזו נפתרה. 

בכל מקרה, אין ברכב הזה משהו שבונה לחץ שמן לפני ההתנעה. 

פורסם

לגופו של השירשור. 

1. אנחנו מעוניינים לצמצם את זמן הפעולה של המנוע במצב קר, שם הבלאי הכי גדול. 

2. מנוע שפעול בסרק ללא עומס מגיע לטמפ' עבודה מאוד לאט. 

3. עקב כך המתנה לפני הנסיעה תגרום להארכת הזמן הכללי של עבודה במצב קר, ליותר בלאי, יותר פיח ויותר זיהום. 

4. בשביל לקצר את הזמן הכללי של פעולת המנוע במצב קר, רצוי להתחיל לנוע מיד אחרי ההתמעה, תוך הקפדה על נסיעה רגועה ועומס מתון בדקות הראשונות. מה זה עומס מתון? בלי פול גז, בלי קיק דאונים ונגיד עד 3000-3500 סל"ד

• תוכן חדש...