Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

אני בן 25 ואני עובד כמה שנים כמתכנת. 

סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב לפני הצבא במכללה בממוצע לא מדהים( כמעט 80) 

בגדול, קצת מתחיל להשתעמם מהשגרה וחושב על תואר שני:-)

בגדול אני יותר מחפש חוויות מהלימודים ועניין ופחות בונה עליו כמקפצה לקריירה.(אני מאוד מרוצה מאיפה שאני בקריירה)

לכן, תואר שני במדעי המחשב או כל מדע אחרפחות רלוונטי לי. 

חשבתי על תואר שני במנהל עסקים. מישהו עשה ויכול לספר חוויות? 

באיזה אוניברסיטאות יש חוויה סטודנטיאלית הכי טובה? 

אני גר בתא אבל לא הייתי פוסל את בן גוריון או זה לימודים של פעם-פעמיים בשבוע והחוויה הסטודנטיאלית היא טובה מאוד. 

והאם יש דבר כזה בכלל חוויה סטודנטיאלית בתואר שני? או שזה שמור לתואר ראשון? 

בקיצור, טיפה מבולבל ואשמח להכוונה

תודה רבה

פורסם

תתחיל בבדיקת תנאי הקבלה ללימודים במוסדות השונים. יתכן שאתה בכלל לא עומד בתנאי הסף של חלקם (אני מתכוון ממש רחוק מהם, ראה להלן).

חוץ מזה, שים לב לדבר אחד רע ואחד טוב:

הצד הרע - תביא בחשבון שמוסדות אקדמיים להראות כמה הם חשובים, ודורשים מאנשים שעוברים ממוסדות אחרים כל מיני השלמות, שיכולות להאריך את הלימודים. זה יכול להיות גם במעבר בין פקולטות באותו מוסד.

הצד הטוב - למרות הנוקשות המקובלת במוסדות אקדמיים יש מנגנון שנקרא "קבלה על תנאי" - מקבלים סטודנט ללימודים עם דרישה שיעמוד בהישגים אקדמיים מסויימים בסמסטר או שניים הראשונים בציונים גבוהים - ואם עומד בהם עובר למעמד סטודנט מן המניין. לבחור כמוך, שיתכן מאד שלא מיצה את יכולתו בתואר הראשון (מה לעשות, ככה זה עם בני 18) תוכל לתקן את החסר ולעבור למסלול מן המניין. .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ה"חוויה" הסטודנטיאלית בבאר שבע זה לא רלוונטי למי שבא פעם בשבוע בבוקר וחוזר בערב. במקרה הזה זה יותר מזכיר בסיס פתוח של לחוצי בית.

ה"חוויה" היא שיש הרבה סטודנטים שגרים בקרבה אחד לשני. רחוק יחסית מהבית ומהסביבה הטבעית שלהם, מה שמכריח אותם להפגש אחד עם השני גם מעבר לשעות הלימודים.

אגב, למרות שזה יצא ממורמר, אני מאוד נהנהתי ממנה.

אבל שוב, לא רלוונטי לסוג הלימודים שאתה מחפש.

למנהל עסקים יש כמה תוכנות נחשבות. היתרון בהן הוא שתוכל לייצר קשרים עם אנשים יחסית בכירים שלומדים שם.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שים לב שללימודי MBA יש, לפחות בחלק מהמוסדות, מסלולים שמכוונים לאנשים יותר מבוגרים ומנוסים, כאלה שמתקדמים לתפקידי ניהול ואפילו כבר החלו לעבוד בהם, ויש מסלולים המכוונים לבוגרי פקולטות ספציפיות. את כל הפרטים האלה אתה צריך לבדוק במסגרת עבודת המטה שלך.

עוד דבר שאתה צריך לבדוק הוא האם אתה בוחר במסלול שמכוון לאנשים עובדים (עם מפגשים פעם או פעמיים בשבוע) או במסלול של לימודים בהיקף מלא (אולי תוכל לעבוד כמתרגל או משהו כזה). לא כל מקום או מסלול מאפשר את שתי הדרכים, וזה בהחלט יכול להשפיע על הבחירה שלך, בהתאם ליכולת הכלכלית שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מסלול כזה בת"א. לימודי ערב פעם בשבוע וימי שישי. קונים mba בשנתיים. מה הוא שווה אני לא בטוח כי שמעתי דעות שונות. חוויה סטודנטיאלית לדעתי אין. מכיר כמה אנשים שעשו את זה בגיל 30- ואף אחד לא היה מנהל גדול (לא מדבר על ראשי צוותים בהייטק). עקרונית המסלולים האלו אמורים לתת נטוורקינג למי שרוצה להיות איש עסקים מצליח. יש סיכוי שבבינתחומי זה עובד יותר טוב, ובאוניבריסטאות מוצלחות בחול עוד יותר. מעבר לזה אני לא מאמין שיש סיבה בעולם ללמוד מנהל עסקים. 

הייתי מציע לך לחפש משהו שמעניין אותך ברמה האישית ואתה יכול להתקבל אליו. זה כיף כתחביב. כדוגמא אישית, אני עשיתי את זה עם המ.א. שלי. למדו איתי עוד כמה הייטקיסטים במצב דומה (תואר ראשון במדמח ועבודה בהייטק ותואר שני לנשמה). מה שכן - לא בטוח שברוב המסלולים או התארים זה ריאלי לעשות את זה בלי לרדת ל80-85% משרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז בהנחה שאני רוצה בעיקר חווית תואר, אולי שווה לי לעשות עוד תואר ראשון? 

איזה תואר ראשון קליל וכיפי ואני יכול להתקבל אליו על בסיס התואר שיש לי? כי אין לי פסיכומטרי.

פורסם
לפני 10 דקות, nimrod7676 כתב:

אז בהנחה שאני רוצה בעיקר חווית תואר

בשביל חוויית סטודנטיאלית אתה צריך לעשות תואר במשרה מלאה ולגור במעונות. לחלופין לשכור חדר בדירה שותפים ולעבוד במלצרות או עבודה מזדמנת אחרת.

אתה מתכוון לקחת כמה שנים הפסקה משוק העבודה בשביל החווייה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 1 דקה, Igalz כתב:

בשביל חוויית סטודנטיאלית אתה צריך לעשות תואר במשרה מלאה ולגור במעונות. 

אתה מתכוון לקחת כמה שנים הפסקה משוק העבודה בשביל החווייה?

כמובן שלא, אבל אם לצורך העניין אני לומד פעמיים בשבוע וגר במעונות, 

זה לא מספיק? 

הרי, אם ניקח את בן גוריון, יש רכבת צמודה למעונות ונסיעה לתא לוקחת שעה, 

אני חושב שאוכל לעשות את זה 4 פעמים בשבוע 

פורסם (נערך)

כמו שיבגני רמז בתגובה שלו, תעשה בפתוחה (תואר ראשון. לא יודע איך המאסטרים שם). אני עושה תואר ראשון נוסף בפתוחה, וזה ממש סבבה. צריך משמעת כדי לשבת וללמוד לבד, אבל יש ספרים מעולים וההקלטות של התרגולים די טובים. כרגע עשיתי הפסקה כי התחלתי בדיוק את הדוקטורט, אבל בקיץ בהחלט אחזור. כשהייתי פעיל, הייתי לוקח קורס בסמסטר (לפעמים 2). אתה תוציא תואר אחרי כמה שנים טובות, אבל גם ככה זה לנשמה (או שלא הבנתי נכון). 

עריכה אחרונה על ידי GaT
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם
לפני כשעה, nimrod7676 כתב:

אז בהנחה שאני רוצה בעיקר חווית תואר, אולי שווה לי לעשות עוד תואר ראשון? 

מה שכיף בתואר הראשון זה השנתיים הראשונות שלא עובדים בהן יותר מידי וכל היום לומדים.

בערב הולכים לבר השכונתי או לשבת אצל מישהו בדירה.

היינו גם מטיילים בסופשים עושים מידי פעם ארוחות שישי(נפגשים אצל מישהו וכל אחד מביא משהו).

לפני כשעה, nimrod7676 כתב:

איזה תואר ראשון קליל וכיפי ואני יכול להתקבל אליו על בסיס התואר שיש לי? כי אין לי פסיכומטרי.

אתה יכול לעשות פסיכומטרי, המבחן לא קשה מידי אם אתה לא מחפש להיות בטופ 5%.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 52 דקות, GaT כתב:

כמו שיבגני רמז בתגובה שלו, תעשה בפתוחה (תואר ראשון. לא יודע איך המאסטרים שם). אני עושה תואר ראשון נוסף בפתוחה, וזה ממש סבבה. צריך משמעת כדי לשבת וללמוד לבד, אבל יש ספרים מעולים וההקלטות של התרגולים די טובים. כרגע עשיתי הפסקה כי התחלתי בדיוק את הדוקטורט, אבל בקיץ בהחלט אחזור. כשהייתי פעיל, הייתי לוקח קורס בסמסטר (לפעמים 2). אתה תוציא תואר אחרי כמה שנים טובות, אבל גם ככה זה לנשמה (או שלא הבנתי נכון). 

הוא רוצה חוויה סטודנטיאלית, פחות מעניין אותו התואר עצמו.

פתוחה/לימודי ערב זה לא חוויה סטודנטיאלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...