Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עזרה בבחירת רכב volvo\lexus\toyota\nissan


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב כלום, וחג שמח! 

 

ואו, חייב קודם כל לפרגן לחברי פורום - שפורום הזה פשוט מעולה, תשובות לעניין וממש ישבתי כמה שעות (לפעמים רצוף) לקרוא דברים שמעניינים אותי. פתחתי בזמנו אשכול לגבי שאלת וולוו, אבל מאז עבר זמן ואני רוצה לפתח אשכול נוסף עם המלצה יותר מתקדמת מכם על רכישת רכב, אבל גם אתן יותר פרטים לכניסה, שיהיה יותר הבנה. 

 

אני נהגתי רק ברכבי חברה עד לפני כמה חודשים(citroen4, subaru xv, suzuki crossover, hyndai sonata-2017, skoda superb-2018). מכולם אהבתי את יונדאי על נוחות נסיעה, אבל את סקודה - על גודל וביצועים(למרות שהייתי עם מנוע 1.4 התחלתי). 

 

היום קנינו לבית רכב (בדיעבד אני מבין) רכב פשות ועממי שעושה את העבודה של "לקחת ממקום A למקום B" בלי בעיה, עם צרית דלק סביב 6.8\100 ק''מ אבל ביצועים מאד מאד (אבל מאד) לא מספקים, וגם אחרי שעה וחצי של נסיעה - הגב קצת בוכה. מדובר ביונדאי I25 מסוף 2016. רכב נוסע, רכב יחסית לא קטן (אני 1.83), אבל אחרי סופרב קשה לי מאד. הוחלט להחליף (טרייד-אין, מכירה לפרטי), הכל הולך. 

 

נתוני נסיעה: 

1. נוסע משהו כמו 30000 בשנה +- 2000

2. הרבה נסיעות בכביש 6 לעבודה ובית (כמה פעמים בשבוע)

3. נסיעות בגוש דן עם פקקים גם קורה

 

תקציב: 

- לאחר מכירה של היונדאי ועם קצת תוספות - עד 150K, רכב יד 2 כמובן. 

- מחפש נוחות(עור במושבים), שקט נסיעה, צריכת דלק סבירה (לא פחות מ1ל10), בטיחות - חשובה, ביצועים - שיהיה מתחת ל10 שניות ל100, לא מחפש ביצועים של טסלה. 

- שנתנון 2016-2018 או קצת פחות, תלוי

 

 

 

וכאן מגיע הסיפור:

בהתחלה רציתי לקחת את VOLVO T5 R-DESIGN, כי אמינות של וולוו (לפי פורומים, ואין סוף סקרים) - קנה ואתי + מושבי עור (דלוק על זה מאז שאני זוכר את עצמי אבל זה לא חשוב) + ביצועים (6.1 ל100). רק המולטימדיה עם כפתורים קצת מבאסת, אבל מעבר לזה - הכל בסדר. התחלתי לחפש, לראות, והבנתי שרכב כזה שווה לקנות ממאיר טרייד - באמת יש כמה דגמים (מעל מחירון) - אבל עם אחריות וכד'. מכל מיני ביקורות ברשת (עוד לא הייתי שם, וזה יקרה אחרי חגים) - מבין שהם נותנים אחריות על גיר + מנוע בלבד בתוספת לא קטנה מהמחירון. בשוק יד2 אני מתקשה למצוא משהו טוב (או ק''מ ממש גבוהה, או שהוא ממש נמוך ויש על אוטו יד 3-4 וזה מחשיד) ואז אמרתי שאני יבדוק עוד קצת. 

 

אז התחלתי לעבור בפורום + יוטוב על דגמים: 

 

1. לקסוס IS300H. בכללי - אוטו הזה נראה לי הכי מתאים, לא מצאתי מילה רעה עליו לא בישראל ולא בחו''ל. אמין, טוב. לקסוס סלקט - נראה לי מקום סופר רציני, ואני מוכן לשים להם מעל מחירון על אחריות של שנה על כל האוטו (בניגוד לפי הבנתי בוולוו או מגרש אחר שרק גיר+מנוע). זה שווה. רכבים נראים פצצה אחרי השבחה שלהם - אבל שוב, צריך ללכות לראות. וגם ק''מ נמוך, היסטוריית טיפולים זמינה ממש ONLINE - לא מסתירים כלום, הרבה תגובות על אמינות + שירותיות של לקסוס. בקיצור - ממש ממש שווה את הכסף. הבעיה שדגם IS300 הוא קצת יקר (כי זה גם מעל מחירון) - ואני מגרד אולי שנתון 2016\2017, אבל אם זה יכנס לתקציב - כנראה הולך על זה. וכאן שאלה לפורום - הרבה אנשים פה ראיתי קנו מלקסוס: א) אני לא מתכנן לשים את כל הסכום גם אם יהיה תקציב - מעדיף לשים 50% ועוד 50% על בלון. לפי מחשבון (שזה רק סימולציה ואין התחייבות) - % מימון הוא בסדר גמור. האם מימון הזה מבית לקסוס או צריך ללכת לבנק כמו עם רכב חדש? ב) אם שמים את כלל הסכום - האם יש הנחה? ג) בכללי - האם יש מקום למו''מ שם להנחה או חבילות נוספות? ד) מי יכול בבקשה לכתוב סיכום קצר כיצד תהליך שם הלך והאם אחרי תהליך נשארתם מרוצים?

 

2. לקסוס CT200 - זה רכב אכן טוב ומחיר שלו אפילו מתחת לתקציב, אבל הוא ממש חלש(לדעתי) בביצועים + הוא קטן. כמובן אקח סיבוב עליו, בתקציב שלי אפשר להגיע ל2019 עם 20-30 אלף ק''מ > זה מושך אותי לשם :). 

 

3. טויוטה קאמרי XLE - יש הכל ועולה פחות מלקסוס. אמינה. אותו דבר גם אשמח לשמוע כיצד תהליך הולך בTOYOTA SELECT - אם מישהו עשה

 

4. ניסן מקסימה - רכב חזק אבל שותה דלק. ושוק שלו רק יד2. אני רוצה לקחת מיבואן בשיטה כמו לקסוס\וולוו\טויוטה עם אחריות. אם מישהו מכיר - אשמח

 

5. המלצה אחרת תתקבל בברכה. בגדול מחפש רכב "יוקרה" ופחות רכב עממי.

 

תקציב חודשי משוכלל שאני בונה הוא סביב 3000 ש''ח לחודש (מאד גס > ביטוח מקיף+חובה 584 לחודש, דלק סביב 1600 לחודש ו2 טיפולים בשנה +- 6000 ש''ח), באם שחכתי משהו -  אשמח שתקנו אותי

 

אגב, ביטוח אחד הזולים - הוא על וולוו, על לקסוס הוא די יקר. 

 

בנוסף, אשמח להבין מניסיונכם - האם בטרייד-אין של לקסוס סלקט\טויוטה סלקט\מאיר טרייד(וולוו) - יכולים לקחת את הרכב שלי (יונדאי I25) בטרייד אין - או שהם לוקחים רק רכבים של מותג שלהם בעסקה? (כן, יודע שיהיה מתחת למחירון ועדיף למכור פרטי). 

 

 

תודה לכל המגיבים, וחג שמח

 

 

 

 

 

 

פורסם
לפני 18 דקות, agavello כתב:

5. המלצה אחרת תתקבל בברכה. בגדול מחפש רכב "יוקרה" ופחות רכב עממי.

הייתי אומר אולי 508 או 3008, אבל הן לא מכוניות יוקרה, למרות שיש מצב שיענו על שאר הדרישות שלך.

ואם אהבת את הסופרב, למה לא לשקול איזו A4 שמשדרת יותר 'יוקרה' מסופרב?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לקסוס CT200 זה למעשה טויוטה אוריס היברידית עם תג מחיר של לקסוס.  לא רואה איך ברכב הזה מתאים לדרישות הביצועים או הנוחות .

IS300H זאת כבר רמה אחרת. אבל אתה משלם אקסטרה פרמיה על המותג, גם בקניה, גם במוסך וגם בביטוח ( וזה דומה למה שרשמת לגבי אודי A4 מול סקודה סופרב ) . לכן קאמרי נראית לי קניה יותר הגיונית.

 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחד השיקולים החשובים על וולוו, טויוטה ולקסוס זה לקנות עם אחריות יבואן לשנה, חשוב מאד. אאודי לא בטוח שיש תנאי כזה

פורסם

מהלקסוס IS300 דווקא ממש לא התלהבתי,יש לא מעט רעשי כביש ,הביצועים בינוניים,והעיצוב הפנימי פשוט.

הוולבו רכב נהדר,אבל לא בגרסת R DESIGN ,שכן הוא נוקשה מאד,בגרסת ביזנס הוא מאד נוח ובולע פגעים בכביש בקלות.

הקאמרי רכב טוב,מאד מרווח, שקט,הביצועים בינוניים.

המקסימה זאת חוויה אחרת,אני מאד נהניתי לנהוג על הרכב הזה,המנוע הזה זה חוייה,ככה הוא מרגיש קצת פשוט ולא מבודד מרעשים,במיוחד מהכביש,והוא די נוקשה,חובה לעשות נסיעת מבחן על הרכב הזה.

מהCT200 רד ,רכב לא מוצלח חוץ מהאמינות.

פורסם
לפני 12 שעות, agavello כתב:

אחד השיקולים החשובים על וולוו, טויוטה ולקסוס זה לקנות עם אחריות יבואן לשנה, חשוב מאד. אאודי לא בטוח שיש תנאי כזה

תבדוק באוטודיל. יכול להיות שנותנים אחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 שעות, vladclar כתב:

לקסוס CT200 זה למעשה טויוטה אוריס היברידית עם תג מחיר של לקסוס.  לא רואה איך ברכב הזה מתאים לדרישות הביצועים או הנוחות .

IS300H זאת כבר רמה אחרת. אבל אתה משלם אקסטרה פרמיה על המותג, גם בקניה, גם במוסך וגם בביטוח ( וזה דומה למה שרשמת לגבי אודי A4 מול סקודה סופרב ) . לכן קאמרי נראית לי קניה יותר הגיונית.

 

 

אני לא חושב שההגדרה "טויוטה אוריס עם סמל של לקסוס" עושה צדק עם הCT200.

 

יצא לי לנסוע גם באוריס וגם בCT200. ניגשתי לנסיעה בCT200 עם הקביעה בראש שזאת סה"כ טויוטה אוריס והופתעתי לגלות עד כמה טעיתי.

האוריס רועשת לא נוחה ולא "מגובשת" הCT200 היא בדיוק ההפך מכך. דיי העלימו שם את הרעשים של הגיר הרציף והמנוע והרכב נוסע ומרגיש הרבה יותר דומה ל308 שיש לי או לגולף מאשר אוריס.

פורסם (נערך)
לפני שעה, dorsht כתב:

תבדוק באוטודיל. יכול להיות שנותנים אחריות.

כן, נראה שיש להם אאודי Q2 לרב עם 0 ק''מ ואחריות... 

 

אגב, גיליתי היום שבלקסוס IS300H בשנתנות 2016+2017 לא היו בכלל מערכות בטיחות? (זה הרי משפיע על עלות ביטוח, לא) - תיקון סטיה \ שמירת מרחק. להתקין מובילאיי... 😕

 

אני מבין שרק ב2018 קיבלה חבילת בטיחות? 

 

@ronrcz לגבי מקסימה - רכב חזק (אוכל דלק אבל) - שאלה מה עם עלות ביטוח\החזקה - באיזור של התקציב? 

 

קאמרי, מניח, עלות טיפולים פחות יקרה מלקסוס אבל ביצועים\אבזור - דומה לה

עריכה אחרונה על ידי agavello
פורסם
לפני 2 דקות, ronrcz כתב:

ביטוח ואחזקה של המקסימה גבוה במעט ממשפחתית קומפקטית כמו מאזדה 3,זול יותר מוולבו.

יכול בבקשה למקם אותי על מספרים? 

 

טיפול קטן - 1400 , גדול 2200, משהו כזה? 

 

ביטוח מקיף + חובה משהו כמו 6000 שנתי לנהג מעל 30 ללא עבר? 

פורסם
לפני 19 שעות, vladclar כתב:

 

IS300H זאת כבר רמה אחרת. אבל אתה משלם אקסטרה פרמיה על המותג, גם בקניה, גם במוסך וגם בביטוח ( וזה דומה למה שרשמת לגבי אודי A4 מול סקודה סופרב ) . לכן קאמרי נראית לי קניה יותר הגיונית.

 

לא מסכים, כבעל אאודי a4 טרי,

ֿזה לא סופרב, זה רכב יותר איכותי גם בדגמים הפחות מאובזרים, 

ומספיק שהגיר הוא רטוב, שזה כבר שדרוג משמעותי.

 

לפותח שרשור, הדבר היחיד שליקסוס עדיפה מכל המתחרות זה צריכת דלק.

פעם זה היה עבורי שובר שוויון, אבל בשביל 2000-1500 שקל בשנה זה לא כזה ביג דיל.

 

לפני כשעה, agavello כתב:

 

ביטוח מקיף + חובה משהו כמו 6000 שנתי לנהג מעל 30 ללא עבר? 

על אאודי קיבלתי מחיר יותר טוב מזה בביטוח תנסה להתמקח ותגיד להם שאני עובר לחברה אחרת.

ֿתוכל בקלות להוריד אלפייה

פורסם

תודה @IMILANO - אבדוק את הנושא לגבי A4. איפה קנית, מפרטי? בדקת מחירי טיפולים, אמינות? 

 

וואללה > לגבי MAXIMA, רכב אש לפי ביקורות. יש הכל מה שאני צריך וים ביצועים. דלק - חיים פעם אחת. אמינות של V6 לפי מה שאני רואה - גבוהה. 

 

יש דגמים 2019, 2018 ב150K עם 10-30 אלף\קמ. מדהים. אבל זה אומר שעוד שנה רכב של 150 היום יעלה 110 בטח. אני קונה רכב (כמובן אם אמין ואין בעיות מיוחדות) ל5 שנים, אולי MAXIMA כן שווה, במיוחד שיש מבחר גדול גם במגרשים. מי יבואן של ניסאן בישראל?

פורסם

קרסו,ומבחינת אמינות ,אולי הרכב האמין ביותר ברשימה שלך ביחד עם הלקסוס.

תבדוק תגובות לרכב בארצות הברית,הוא נמכר שם בכמויות גדולות.

×
×
  • תוכן חדש...