Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה ללמוד ערבית - כיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

מה הסיבה - העשרה כללית, פלוס להבין מה אומרים לידי, ולגרום לענייים מרובעות לאנשים שיראו רוסי שמדבר ערבית.

האם יש דרך מסודרת לעשות את זה? קורסים? משהו אונליין?

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

בוא אליי לאתר בעבודה,

למדתי ערבית מדוברת תוך 5 חודשים.

👷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
  • מצחיק 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

יש מגוון של קורסי אונליין חינמיים.

אם אתה רוצה להבין את מה שמדברים סביבך, אתה צריך ללמוד ערבית מדוברת בלהג פלשתיני\ירדני.

תתחיל מהקורס של מדרסה. הקורסים בתעתיק עברי.

אם אתה לא מכיר את האותיות, יש להם גם קורס של קריאה בערבית.

יש קורסים של שפה1. יש שם חלקים חינמיים.

הקטע הבעייתי זה הבנה משמיעה. תתחיל מתוכניות ילדים ירדניות, פלשתיניות, לבנוניות. יש ביוטיוב.

עם הזמן תתקדם לסרטונים למבוגרים.

יש קבוצות פייסבוק ויש המון קבוצות וואטסאפ.

לימוד ערבית זה אתגר אבל זה גם מהנה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ווקף ווקף ואך אנא בטוחק - עצור עצור או שאני יורה

Daredevil שוחט השפות הראשון בעולם

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

עם הזמן תתקדם לסרטונים למבוגרים.

אין שמה אוצר מילים גדול 🙃.

• מצחיק 10

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

השאלה בכותרת.

מה הסיבה - העשרה כללית, פלוס להבין מה אומרים לידי, ולגרום לענייים מרובעות לאנשים שיראו רוסי שמדבר ערבית.

האם יש דרך מסודרת לעשות את זה? קורסים? משהו אונליין?

תודה לעונים.

רק תרגול, תרגול ועוד פעם תרגול יכנס משהו לראש בסוף.

כל הקורסים זה נחמד, כלל שתדבר יותר ככה תעשיר את האוצר מילים שלך ותוכל לעשות הקשרים וזאת מכיוון שהרבה ערבים עצמם, אינם יודעים את השפה מכיוון שלא נחשפו או קשה להם ללמוד את הערבית הקלאסית -ערבית מצרית ואז עברו לערבית "מדוברת" שזה ירדני ומקומי (בדואי), חצי מילה או רק "העגה" של הגרון במקום ועוד.

מומלץ להתחיל במדרסה/ סרטונים ביו טיוב בחינם ולתרגל עם אנשים, לא תרגל זה יברח לך בין הידיים ולא תסיים בסוף כמו יורם בינור ;) 

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

חחח איזה קטע, אני דובר ערבית שרוצה ללמוד רוסית...

לענייננו:

יש אפליקציה נוחה ללימוד שפות בשם Doulingo. 

היא חינמית ויש בה את הכלים הבסיסיים, אתה לא תהפוך למומחה, אפילו לא קרוב אבל זו התחלה במידה ואינך מוצא זמן ללמוד ביום יום. 

בתור דובר ערבית זו שפה קצת קשה מבחינת הגית מילים למי שלא נולד אליה. 

אבל ברגע שתתפוס שיטה משלך תוכל לצלוח אותה די סבבה. 

חשוב לדעת שיש הרבה מילים ומשפטים בעלי משמעויות אחרות בלהגים מסויימים. 

לצורך הדוגמה המילה "כוסות לשתייה" נקראת; "כבאבי" או "כובאיאת", זה משתנה לפי הלהג. 

"כבאבי" במקום מסויים זה כוסות ואילו במקום אחר זה "קובה ניה" (מאכל). 

בהצלחה בכל אופן ותעדכן, 

פורסם

עשיתי את כל קורס הערבית של דואלינגו ואני ממש לא ממליץ - הדגש שם הוא על קריאה ואני באמת קורא ערבית כעת לא רע, אבל מבחינת אוצר מילים ותחביר הקורס חלש מאוד.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לא מכיר דרכים ללמוד, אבל שים לב שיש 2 סוגים של ערבית, שלא תלמד בטעות את הסוג שאתה לא רוצה.

או איך שאמרו חכמינו:

image.thumb.png.10829b0b138247548b3c3d87397bb699.png

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
בתאריך 4.7.2021 בשעה 14:41, חולה רכב#1 כתב:

חחח איזה קטע, אני דובר ערבית שרוצה ללמוד רוסית...

גם ללמוד רוסית, למי שלא דובר רוסית מהבית זה זוועת עולם.

לפחות אצלנו אין ממש הפרדה בין רוסית מדוברת לרוסית ספרותית, תודה לסובייטים שלימדו את פשוטי העם לדבר בשפה שהיא יותר קרובה לשפה הספרותית.

לפני 51 דקות, iEminem כתב:

לא מכיר דרכים ללמוד, אבל שים לב שיש 2 סוגים של ערבית, שלא תלמד בטעות את הסוג שאתה לא רוצה.

או איך שאמרו חכמינו:

image.thumb.png.10829b0b138247548b3c3d87397bb699.png

אותי יותר מעניין ללמוד ערבית מדוברת, למרות שאני בטוח שיש להן את אותו הבסיס

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ספרותית טובה ל... ספרות, בפועל אף אחד לא מדבר ככה. 

לא רק זה, אלא רוב דוברי הערבית החיים בארץ מדברים בערבוב של ערבית-עברית. 

אפילו בטקסטים בוואטאפ אני כותב בשפה העברית משפטים בערבית, מה שנקרא תעתיק. 

- שאלה, מישהו שמע על השפה "אספרנטו" ? 

זו אמורה להיות בסיס ללימוד שפות, אם מישהו מכיר אשמח להסבר עליה. 

פורסם

אספרנטו היא שפה חדשה, שנוצרה כדי להיות השפה הבינלאומית הרשמית, כלומר להיות השפה השנייה של כל אדם בעולם. היא דומה יחסית לשפות האירופאיות, אבל פשוטה בהרבה - יש לה מספר קטן של חוקים דקדוקיים ואין יוצאים מן הכלל.

בפועל המצב הרבה פחות וורוד, ולא באמת משתמשים בה. בעיניי בזבוז זמן ללמוד אותה. אם כבר יודעים אנגלית, עדיף להשקיע בספרדית או להשקיע הרבה וללמוד סינית, מאשר אספרנטו, פשוט כי יש להן הרבה הרבה הרבה יותר דוברים.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...