Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי להתעסק קצת יותר בזמן האחרון בתיקונים וטיפולים שוטפים בבית

רציתי לשאול איזה כלים צריכים להיות בסט כלי עבודה ביתי רגיל?

והמלצות למקומות מהם אתם רוכשים.. 

אני לא מחפש את הסט לכל תקלה שיכולה לקרות אי פעם אבל כן בהחלט לענות על צורך של טיפולים-תיקונים שוטפים

תודה

 

  • מעניין 1
פורסם (נערך)

מקדחה, מספר מברגים, טסטר, סכין יפני, משורית, פטיש, מסמרי עץ ומסמרי פלדה לקיר, מברגה אם ממש מתחשק, פלס, מטר, מספר מפתחות פתוחים במידות מטריות נפוצות, ראצ'ט ומספר בוקסות במידות מטריות נפוצות, מספר מפתחות משושים (אלן) במידות מטריות נפוצות, ברגי 6, 8 ודיבלים מתאימים, מספר דיבלים 10 ובורג מתאים, מספר ברגי "ג'מבו", עט מגנט, שפכטל וקערת גומי, פרופוקסי, אקדח סיליקון וסופר 7, קאטר, ג'בקה, מפתח צינורות, מברשת 2 אינץ', טפלון, כבל מאריך, ניירות שיוף במידות שונות, אזיקונים במידות שונות, איזולירבנד חשמלאים שחור, גם אתה לא חשמלאי מוסמך 😁

 

זה מה שיש בערכה שלי, ככה בשלוף.

 

עריכה- מצטרף לדעתו של דריש. אל תקנה הכל בבת אחת, אלא בפולסים. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

דיברנו על זה בעבר. תתחיל לקנות את הכלים שאתה צריך למשימות ספציפיות ככל שהן מגיעות, אחרי כמה חודשים תראה שמצטבר לך איזשהו סט - ואז תקנה ארגז או תיק בגודל המתאים. חבל להשקיע סתם בכלים שלא תשתמש בהם.

  • רעיון טוב! 1
פורסם

בדיוק מה שדריש אמר. 

כבר ביצעת כמה משימות = יש לך כמה כלים יעודיים וכלליים.

קנה חדשים פר משימה. קצת לחקור מראש מה צריך בשביל לבצע את המטלה, ולקנות את הכלים הנדרשים לה ולהוסיף ל"אוסף".

ואת זה אומר לך משתמש "כבד" שאוהב ליצור דברים מאפס בזמנו החופשי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

קנה מארז של "5000 כלים ב-50₪". לכולנו יש כזה מארז כזה בבית, גם לרציניים. אני רציני. באמת. מישהו לפניי העלה לינק לערכה של deko - למשל כזה.

 

אחרי שתתחיל לתקן/לשפצר כל מיני דברים, אתה תקלה בדיוק באילו כלים השתמשת ואילו כלים כדאי לקנות שוב, אבל הפעם בעלות של 50₪ לכלי בודד.

 

שוב, אני רציני לגמרי. לא מסתלבט.

 

יש רק כלי אחד שתצטרך בוודאות מוחלטת - מברג או ביט למברגה פוזידרייב מס' 2. פה כדאי להשקיע ביצרן נורמלי (אני ממעריצי wera, אבל יש עוד שחקנים בשוק).

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

קנה מארז של "5000 כלים ב-50₪". לכולנו יש כזה מארז כזה בבית, גם לרציניים. אני רציני.

אם אתה מדבר על הערכות האלה שיש בהן הכל, אלה שמוכר הבן דוד הנחמד בצומת, אני ממליץ בחום להתרחק מזה.

אין טעם להחזיק כלים ברמה כזו נחותה. אם זה כגיבוי למישהו שמבין מה הוא עושה ויש לו עוד כלים מעבר לזה- אז אולי. אבל לקנות את זה כערכה מרכזית בבית- ביג נו נו.

יכול לשחוק ברגים ואומים בקלות, וכמו כן להוציא להנדימן המתחיל את כל החשק.

 

ו, וואלה, לא לכולנו יש כזה בבית :)

  • אהבתי 1
פורסם

מתחילים צריכים להיות מסוגלים לבצע את העבודה, ולא להילחם עם הכלים שלהם יחד עם העבודה. 

לדעתי הכנה, יש להתרחק כמו מאש מהכלים הזולים באופן מחשיד, גם למתחילים. 

מצורפת תמונה להמחשה לגבי "למה". לא אני צילמתי, אל תדאגו. נלקח מהרשת.

image.jpeg.9e774519a227173aa747430b33003f03.jpeg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מצטרף למה שנאמר כאן, אבל עם כמה הערות:

 

1. ארגז כלים - דבר ראשון. אחרת הכל יתפזר וילך לאיבוד. אתה יכול להתחיל עם ארגז בינוני ובהמשך להחליף אותו. חוץ מזה, כאשר אתה עובד אתה רוצה שכל הכלים יהיו בהישג יד ולא תמטרך ללכת למחסן בשביל כל מברג.

 

2. בהום סנטר ודומיו יש הרבה פעמים מציאונים, סלסילות עם כל מיני כלים במחיר מציאה. יש לי כמה כלים שקניתי כך ב-10 ש"ח, למשל פטישי סיליקון ששכבו בארגז 3 שנים לפני שימוש ראשון.

 

3. ארגזי 500 כלים ב-50 ש"ח לא שווים כלום (אלא אם זה ארגז של מסמרים בלבד), אבל לשימוש קל אתה בהחלט יכול להסתפק בערכות של ההום סנטר (מותג הבית Ingco), לא כל מברג צריך לעלות 50 ש"ח. עם הזמן תמצא מה הכלים היותר שימושיים ותשלים אותם עם כלים באיכות יותר גבוהה. אני לא אוהב את הסטים של מברג עם ביטים מתחלפים למברגים בגודל רגיל, אבל שימושיים, למברגים קטנים שמשמשים, למשל, להחלפת סוללות בשלטי הרכב.

 

4. שביט - שכחת פטישים (200 ו-500 ג'), משקפי מגן, פנס (ואולי פנס ראש), פטיש רך. הייתי מרחיב קצת את סט מברשות הצבע (דרך אגב, אני נוהג לקנות מברשות ב-2 ש"ח בסטוקים ולהשליך בסיום העבודה. יש שהגישה שלהם היא לרכוש מברשות יקרות ולהשקיע בניקויין). כדאי לעבור גם על מתקן החומרים המתכלים ולקנות מסמרים, ברגים ודיבלים, ברגי מכונה ואומים. למעשה את אלה תקנה בכל פרוייקט, ואז קנה בכמות גדולה מהנדרש. אם יש לך בבית קירות גבס קנה את הווים המתאימים לתלית חפצים קלים עליהם. בהחלט הייתי עובר גם במחלקת כלי העבודה במקס סטוק, לא בשביל הכלים אלא בשביל החומרים המתכלים כמו כל מיני מדבקות לרגליים של רהיטים ושטויות כאלה בשקל.

 

5. הזמן לך מעלי אקספרס סט לפתיחת טלפונים סלולריים, יש שם כל הכלים הדרושים לעבודות עדינות.

 

6.  כלים חשמליים - יש עליהם אינספור דיונים בפורום הזה. אישית יש לי מקדחה רוטטת עתיקה ומברגת בוש כחולה שקיבלתי פעם כמתנה למרות שהשימושים שלי קלים מאד. אם אתה פותח הרבה מכשירים קטנים אז אולי גם מברגת עפרון, אבל זה ממש לא חיוני לבית רגיל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כל מה שאתם אומרים לגבי כלים זולים הוא נכון.

מה שאני מנסה לומר כאן - הבחור **עוד לא יודע** אם הוא בכלל מתכוון להשתמש בשתי ידיו לעשיית משהו.

 

מכאן ההמלצה שלי להתחיל פשוט וזול, כדי לעבור את המכשול הזה בראש ובראשונה. מכאן - אפשר להמשיך הלאה - או שהופך לתחביב רציני או שנזנח עם מינימום פגיעה בכיס.

 

ואני חוזר שוב על הסייג שלי לגבי פוזידרייב 2.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

@hans יש כלים שצריכים להיות בכל בית. לא הרבה, אבל פטיש, מברגים, צבת, פלאייר ועוד כמה כלים שימושיים גם למי שמתקן משהו פעם ב-3 חודשים. אתה לא צריך ללכת לטכנאי בשביל כל החלפת סוללה בשלט של רכב ולא צריך לקרוא להנדימן בשביל לתלות כל תמונה על הקיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כל הכלים שציינת מופיעים בערכות ה-500 ב-50₪.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הניסיון שלי עם כמה ערכות כאלה היה רע מאד. עם הכלים הגנריים של הום סנטר המצב הרבה יותר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, hans כתב:

 

מה שאני מנסה לומר כאן - הבחור **עוד לא יודע** אם הוא בכלל מתכוון להשתמש בשתי ידיו לעשיית משהו.

 

-->

לפני 3 שעות, אורח לרגע כתב:

 

יכול לשחוק ברגים ואומים בקלות, וכמו כן להוציא להנדימן המתחיל את כל החשק.

 

 

לא צריך להתחיל עם סט של beta אבל להתחיל משהו טוב בצורה עקומה זה התחלה של מתכון לא מוצלח.

ולהתחיל עם הכלים הזולים האלה זה עקום. מאוד. 

אני חושב שהכלים האלה מתאימים דווקא למי שכן יודע לעבוד עם ידיים וכלים. בתור ערכת חירום או משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
×
×
  • תוכן חדש...