Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בשר למנגל, מה מומלץ?


DareDevil
 שיתוף
עוקבים 23

פוסטים מומלצים

לפני 17 שעות, שלומי כתב:

קצת על מחירים, אנטריקוטים, וואגיו ואי אלו אחרים.

 

גילוי נאות, אני בעלים של מעדנייה\קצבייה שנמצאת בקצה העליון של האיכות והמחירים.

 

לפותח השרשור:

אם אתה רוצה לעשות נתח שלם על הגריל הדרך הקלה ביותר לעשות את זה היא לקחת נתח שומני כמו אנטריקוט ולקנות מד חום פשוט. 

בפשטות:

מניחים את הנתח כשהוא בטמפרוטורת החדר (הרבה שעות מחוץ למקרר). 

שמים על הגריל על אש נמוכה. ואז מסובבים כל כמה דקות על צד אחר (ככה אתה גם נראה מקצועי).

לאחר כ-35 דקות (בהנחה שהנתח גדול יחסית) תתקע את ה-prob במרכז הנתח. 

אם הגעת ל-55 מעלות, מצוין. אם לא תמשיך לסובב  ותבדוק כל 5 דקות.

אם הנתח מאוד שומני אפשר גם לעבור את ה-55 .

כשאתה מגיע לטמפרטורה, תוריד את הנתח מהאש, שים על קרש ותן לו לנוח 10 דק , זה חשוב

 

 

הויכוח בין בשר זול ליקר:

 

בפשטות, מי שטעים לו אנטריקוט ב-80 שקל שימשיך לקנות ולהנות. בלי טיפת ציניות, אני לגמרי בעד.

אבל... מכיוון שאנחנו בפורום רכב.

אין הבדל בין זה לבין מישהו שיגיד לכם שבשבילו הקיה ריו שלו היא מהנה ומספקת בדיוק כמו פורש שעולה פי 10.

 

לייצר נתח של בשר טוב בארץ עולה כסף. 

אני מכיר את זה, אני מכיר את כל השרשרת מהרגע שהפרה ממליטה ועד הרגע שהנתח נמכר ללקוח.

יש כלכך הרבה פרמטרים לאורך הדרך שיכולים להשתנות ולעשות את ההבדל. גם במחיר וגם בטעם.

בקטנה: 

זה מתחיל במין הפרה, זכר או נקבה.

נמשך בזן הפרה.

איך היא גדלה (משק חלב, עגלים לפיטום או פרה שגודלה לצורך בשר) 

מה היא אכלה? 

מה עבר עליה במשך החיים שלה? פרות במשק החלב סובלות רוב ימי חייהן, עגלים שמייבאים מחול עוברים מסע ייסורים מפרך, מגיעים לכאן, מפוטמים בצורה מזעזעת ונמכרים (בזול דר"א) 

חלק מהבשר מגיע שהוא קפוא מחול ואז את ההיסטוריה שלו אין לדעת.

אחר כך מגיע שלב הטיפול בבשר, הפירוק שלו והיישון שלו.

 

למי שלא יודע, אי אפשר ממש לאכול בשר בקר בצלייה מהירה בלי ליישן אותו, אחרת הוא קשה ללעיסה.

יישון רטוב - יישון בשקיות וואקום 

יישון יבש\יישון יבש על העצם  - יישון במקררים מיוחדים  עם מכשירים מיוחדים ששומרים על טמפרטורה ולחות אופטימלים.

 

ביישון רטוב יש מעט מאוד בלאי והבשר לא מאבד הרבה נוזלים.

יישון יבש הבשר מאבד המון נוזלים ויש הרבה יותר בלאי . 

ביישון יבש הטעמים הרבה יותר מרוכזים ואיכותיים. הסטייק מאבד פחות משקל בזמן הצלייה שלו.

 

עכשיו אגלה לכם סוד. 

אנחנו לוקחים את הכל לחומרה. קונים אך ורק בקר מרעה ישראלי ממגדל שעובד איתנו. אך ורק פרות. אך ורק  בשר שגדל לצורך תעשיית הבקר וחוץ מיום השחיטה רוב החיים שלו היו פנאן לגמרי.

אנחנו מטפלים בבשר בעצמינו,  מיישנים אותו ביישון יבש על העצם לתקופה של כ-30-40 ימים .

אנחנו מוכרים אנטריקוט ב-265 לקילו !! ומה שהכי יעיף אותכם, אנחנו בקושי מרוויחים עליו ואי אפשר למכור את זה בפחות. 

 

אני לא אומר את זה בשביל להשיג עוד לקוחות. בצניעות, אנחנו לא צריכים.

אני אומר את זה בשביל שתבינו שאין הוקוס פוקוס, בשביל בשר איכותי צריך לשלם דיי הרבה.

 

 

לגבי סוגיית הוואגיו, זה לא תעודת ביטוח. יש טובים אבל יש כאלה שהם על הפנים. 

בישראל, המונח וואגיו הוזנה ברמות קשות. זה סתם מילת קוד שיווקית שאין הרבה מאחרויה. 

ביפן זה סיפור אחר לגמרי...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שלח לי בהודעה פרטית את הטלפון שלך ואת הכתובת (או שאולי נעשה משלוח).

אני מכבד מאוד אנשים שיודעים על מה הם מדברים.

 

לפני כשעה, fanman כתב:

קוראים לי יובל ואני לא יודע לעשות סטייקים על האש !

 

 

"על האש" אני מכין קבב/המבורגר/נקניקיות

מצד שני,סטייקים שאני עושה במחבת - יוצאים סוף הדרך.

כמובן זה לא נעצר שם.

יש לי סו ויד ויש מעשנת בשרים, ופתאום עולם שלם של נתחים ,שעולים 40-60 שקל לקילו,מגלה את עצמו עם טעמים מופלאים.

כשאני מכין אונטריב (צלעות/ נתח מספר 2) ברוטב יין, מפורק לשערות ומעושן קלות - אף אחד לא מאמין שזה נרכש ברמי לוי, קפוא ב- 29 שקל לקילו.

 

האונטריב היה הנתח הראשון (נראה לי הראשון, אבל בוודאי בין הראשונים) שהכנתי בסו-וויד. זה פשוט לא יאמן איך שזה יוצא.

בתוספת באנים בהכנה בייתית ואיולי - יש לנו מנצח!

 

אני מכין אונטריב שערות ברוטב ברביקיו מצומצם עם הנוזלים שיצאו בשקית בסו-וויד.

תן מתכון לרוטב יין!

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
  • תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ההודעות עם הניקוד הגבוה ביותר

קצת על מחירים, אנטריקוטים, וואגיו ואי אלו אחרים.   גילוי נאות, אני בעלים של מעדנייה\קצבייה שנמצאת בקצה העליון של האיכות והמחירים.   לפותח השרשור: אם אתה רוצה לעשות נתח שלם על

טרנספורטר, אתה קריקטורה של עצמך...

סינטה שיצאה היום מיישון. לא וואגיו .  

תמונות שפורסמו בשרשור

  • חברי המעגל הראשון

נראה שכדאי להעביר את העמודים האחרונים של הדיון לשרשור של המתכונים לבשר?

.Volvo 740. It's hip to be square

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

בואו , הכי חשוב אמת

להביא פחמים נורמאליות (לא עם מדליק מהיר , כם כמה שפחות מרכיבים שהם לא רק עץ) ולהדליק בלי מדליק פחמים (נוזלי , קוביות ושאר חרטא) במקרה של מנגל פחמים

 

אחכ אנטריקוט טוב - מלח , פלפל יהיה פינוק

 

אם אתה לוקח סטייק עבה ( 2 אצבעות זה לא עבה) ואתה לא מנוסה - מדחום בשר יהיה אחלה

 

שיטה לפי העין זה בערך 3 דקות על כל צד ואז כעוד 2-3 דקות על כל צד - צריך להוציא לך נתח מדיום (אולי קצת יותר) ולכסות ולתת לו לשבת עוד 5 דקות לפני שמתחילים לאכול אותם.

 

If living is for learning

Then dying is forgetting

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 4 שעות, BioS כתב:

 

 

האונטריב היה הנתח הראשון (נראה לי הראשון, אבל בוודאי בין הראשונים) שהכנתי בסו-וויד. זה פשוט לא יאמן איך שזה יוצא.

בתוספת באנים בהכנה בייתית ואיולי - יש לנו מנצח!

 

אני מכין אונטריב שערות ברוטב ברביקיו מצומצם עם הנוזלים שיצאו בשקית בסו-וויד.

תן מתכון לרוטב יין!

מצמצם יין במחבת כדי שהאלכוהול יתאדה, ואז מתפרע : סילאן/דבש/חרדל /טריאקי/שום ובקומבינציות שונות. ממילא זה מתבשל בתוך הסו ויד עם הנוזלים של הנתח.

די. נעשיתי רעב.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 20 שעות, SlowRide כתב:

אפשר את שם המקום? 

 

לפני 5 שעות, BioS כתב:

שלח לי בהודעה פרטית את הטלפון שלך ואת הכתובת (או שאולי נעשה משלוח).

אני מכבד מאוד אנשים שיודעים על מה הם מדברים.

 

בגלל שאני יודע ששלומי לא יעשה את זה כי הוא איש שיווק די מחורבן, אני אעשה את זה בשבילו.

יוז'י דלי במרכז המסחרי כפר שמריהו.

https://www.google.com/maps/place/יוז'י+דלי+-+Yoji+Deli‭/@32.1799553,34.8191061,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xf1ecffa0989c497b?sa=X&ved=2ahUKEwjwn--z16DtAhWL5OAKHbgPDMcQ_BIwCnoECBEQBQ

 

אבל אני מזהיר אתכם מראש - אתם הולכים להשאיר שם הרבה כסף. ולא כי המוצרים שם יקרים, הם לא. כלומר הם כן, אבל אם אני אמשיך עם האנלוגיה של שלומי הם יקרים כמו שפורשה יקרה. אני קונה משם מדי פעם בשרים, גבינות, אוכל מוכן, או סתם יורד על אחד הסנדוויצ'ים שהם מכינים. זה לא זול, אבל אני תמיד מרגיש שאני באמת מקבל תמורה טובה. 

  • אהבתי 3
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

שלומי דפק פה נוק אאוט רציני.

 

 

עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.

זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה קפצתי לעארקי, וזה מה שמצאתי שם. 

370 ש"ח לקילו. נראה לא רע. @Transporter מה אתה אומר? 

20201127_110019.jpg

  • אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
בתאריך 25.11.2020 בשעה 17:19, m3x7r3m3 כתב:

תיקון קל לשורה האחרונה - וואגיו מת"א זה מזון האלים (אמברוסיה לחובבי המיתולוגיה היוונית)

 

לא דווקא יש גם במבשרת

יש גם איטליז טוב באבו גוש שמוכר פיקניה מטורפת

 

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

לאיטליז במבשרת קוראים "הקצביה של עופר" והוא אכן איטליז משובח (איטליז הבית שלנו). לא רק בטיב המוצרים אלא גם בשירות מעולה.
מה שכן, זה לא המקום למי שמחפש מחירים זולים.
אגב, כשאין קורונה הם מקיימים גם סדנאות בשר. קרוב משפחה שהשתתף מאוד נהנה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
בתאריך 25.11.2020 בשעה 19:32, שלומי כתב:

 

אנחנו לוקחים את הכל לחומרה. קונים אך ורק בקר מרעה ישראלי ממגדל שעובד איתנו. אך ורק פרות. אך ורק  בשר שגדל לצורך תעשיית הבקר וחוץ מיום השחיטה רוב החיים שלו היו פנאן לגמרי.

אנחנו מטפלים בבשר בעצמינו,  מיישנים אותו ביישון יבש על העצם לתקופה של כ-30-40 ימים .

אנחנו מוכרים אנטריקוט ב-265 לקילו !! ומה שהכי יעיף אותכם, אנחנו בקושי מרוויחים עליו ואי אפשר למכור את זה בפחות. 

 

אני לא אומר את זה בשביל להשיג עוד לקוחות. בצניעות, אנחנו לא צריכים.

אני אומר את זה בשביל שתבינו שאין הוקוס פוקוס, בשביל בשר איכותי צריך לשלם דיי הרבה.

 

אני לא מכיר אותך ואת הבשר שלך, אבל אמרת בדיוק מה שאני מנסה להגיד

יש בעיה שהרבה אנשים חושבים שאין שום הבדל בין אנטריקוט של 80 שקל לאנטריקוט של 260 או 500 שח

נכון שלפעמים נוח לחשוב ככה, כי נוח לנו לחסוך עוד כמה שקלים

אבל מישהו חייב לעצור הכל ולהגיד להם שיפסיקו לדבר שטויות.

אנטריקוט ואגיו חד משמעית הרבה יותר רך ועשיר בטעמים מאנטריקוט רגיל

 

אני קורא בקבוצות אנשים שחושבים שקצביות מוכרות אנטריקוט ב 200-300-400 שח "כי יש ביקוש"

אנשים לא מבינים כמה עולה לך לייצר את הבשר הטעים הזה, ושאתה לא באמת מרוויח 265 לקילו

 

אני לא אומר שלכולם יש תקציב לשלם את זה וצריכים לקנות יום יום בשרים במחיר הזה

אבל מותר להכיר בזה שיש בשר יותר טעים וטוב  מהבשר שאנחנו קונים ב80 שקל, ואם יום אחד נחליט להתפנק נשלם 260 או 350 במקום 80.

פעם בכמה חודשים לא נמות מזה

הבעיה שאנשים בכלל לא מוכנים להבין שיש דבר כזה בשר יותר מיוחד וטעים. יש הרבה אנשים בורים שחושבים שהבשר באותו טעם ורק התג מחיר גורם לנו לחשוב שהוא מיוחד

 

אבל עזוב אותך

יותר טוב לנו. אני זוכר תקופות שהייתי נלחם עם הקצב כדי לקבל את הנתח שאני רוצה ותמיד היה נגמר או לפחות לא הייתה את הכמות שאני רוצה

 

 

 

בתאריך 26.11.2020 בשעה 15:40, Liviur כתב:

בואו , הכי חשוב אמת

להביא פחמים נורמאליות (לא עם מדליק מהיר , כם כמה שפחות מרכיבים שהם לא רק עץ) ולהדליק בלי מדליק פחמים (נוזלי , קוביות ושאר חרטא) במקרה של מנגל פחמים

 

אחכ אנטריקוט טוב - מלח , פלפל יהיה פינוק

 

 

אנטריקוט טוב אפשר לעשות גם במחבת וגם בתנור ככה שפחמים טובים זה יתרון אבל לא זה מה שהופך את התוצאה לטובה או לא

בשר טוב יותר חשוב מגחלים טובים או מנגל ב 15,000. קודם תקנה חומר גלם טוב

עריכה אחרונה על ידי Transporter
קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
בתאריך 26.11.2020 בשעה 18:55, שלומי כתב:

סינטה שיצאה היום מיישון.

לא וואגיו .

 

20201126_111916.jpg

1. וואו. זה נראה מדהים. סחתיין.

2. כשאני הייתי שם פעם אחת, לא היו סינטות כאלו. היו סינטות יפות אבל לא קרוב לזה, אז מבחינתי לא הייתה סיבה להפסיק לרכוש מהקצבייה הקבועה שלי "חוות צוק" שגם היא יקרה וגם בה יש בשר מעולה, אלא שהיא יותר קרובה אליי. מניח שזה עניין של מזל עם הפרה.  

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני שעתיים, Transporter כתב:

אנטריקוט טוב אפשר לעשות גם במחבת וגם בתנור ככה שפחמים טובים זה יתרון אבל לא זה מה שהופך את התוצאה לטובה או לא

בשר טוב יותר חשוב מגחלים טובים או מנגל ב 15,000. קודם תקנה חומר גלם טוב

אני האחרון שאתווכח איתך על זה כי רוב הזמן - סטייקים אני מכין במחבת (חמאה , טימין , מלח , פלפל) בעיקר כי זה נח וקל יותר לשלוט טוב בחום ולקבל צריבה איכותית וטמפ׳ מדויקת בפנים.

 

הבחור ציין שהוא הולך לעשות על האש ובהרבה פעמים מחרבנים כל סיכוי לקבל מוצר סביר עם חצי ליטר מדליק נוזלי וגחלים נוראיות.

מצורפות דוגמאות (לגדולים ולקטנים) במחבת טובה.

אני מגיע לתוצאה הזו כמעט כל פעם עם כמה וכמה סוגי נתחים (תלוי במצברוח ומה יש באותו סופ״ש בקצב או בWhole foods)

IMG_0843.jpg

IMG_0841.jpg

IMG_0813.jpg

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 22 שעות, Transporter כתב:

יש בעיה שהרבה אנשים חושבים שאין שום הבדל בין אנטריקוט של 80 שקל לאנטריקוט של 260 או 500 שח

נכון שלפעמים נוח לחשוב ככה, כי נוח לנו לחסוך עוד כמה שקלים

אבל מישהו חייב לעצור הכל ולהגיד להם שיפסיקו לדבר שטויות.

אנטריקוט ואגיו חד משמעית הרבה יותר רך ועשיר בטעמים מאנטריקוט רגיל

 

אני קורא בקבוצות אנשים שחושבים שקצביות מוכרות אנטריקוט ב 200-300-400 שח "כי יש ביקוש"

אנשים לא מבינים כמה עולה לך לייצר את הבשר הטעים הזה, ושאתה לא באמת מרוויח 265 לקילו

לא, לא, לא... אני בספק שיש פה מישהו שחושב שלאנטריקוט ב-80 שקל (או 120 או 130) יש אותו טעם כמו של ואגיו. יש זנים שונים של פרות עם טעמים שונים ומחירים שונים.

מה שאנשים פה אומרים זה שהנתחים שאתה מפרסם פה לא נראים כמו נתחים ששווים את המחירים המופרכים שדורשים עבורם, ושהטעם שלהם (כנראה) זהה לטעם של אנטריקוט [שאפשר למצוא] ב-80 שקל. 

 

@Liviur באמת אני לא מבין אנשים... בא לפה, נותן תגובה מושקעת ואינפורמטיבית, ואז הורס הכל עם Whole foods? באמת... :D 

אגב, תפסיק לצלות עם חמאה. אני לא יודע מאיפה הגיע הטרנד הזה, אבל היא רק הורסת את הבשר.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
  • חברי המעגל הראשון

אבל במחבת עם חמאה זה חלום, זה גם לפי הוראות היצרן. 

.Volvo 740. It's hip to be square

קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
 שיתוף

×
×
  • תוכן חדש...