Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בשר למנגל, מה מומלץ?


DareDevil
שימו לב! השרשור הזה בן 1210 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 6 שעות, Transporter כתב:

כשאתה אומר מחבת אתה מדבר על לזרוק את הסטייק על מחבת ולהכין

אני מכניס אותו לתנור על 100 עד שמגיע ל 48-50

מוציא, מוריד טמפרטורה ונותן צריבה על מחבת ברזל יצוק

אלא אם אני מכין ביף וולינגטון לדוגמא או בייביבק ריבס או דברים ספציפיים - כשאני אומר מחבת - אני מתכוון - מחבת - 3 דקות / 3 דקות ועוד 2 דקות / 2 דקות עם חמאה ותבלינים אחרי שיש את הצריבה הראשונית. סטייקים גדולים - קצת יותר.

מכוון למדיום רייר.

 

מבחינת מחבת - יש אהבה מוגזמת לברזל יצוק. מצאתי אחת שנקראת hexclad - שמתחמקת יותר מהר ויעיל משמעותית ואחידה לגמרי ביכולת בישול שלה. ממש מדהימה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Liviur כתב:

מבחינת מחבת - יש אהבה מוגזמת לברזל יצוק. מצאתי אחת שנקראת hexclad - שמתחמקת יותר מהר ויעיל משמעותית ואחידה לגמרי ביכולת בישול שלה. ממש מדהימה.

טוב אני מרשה לעצמי לחטוף את השירשור הזה לכיוון המחבתות.

(מנהלים, אם צריך אשמח לפתוח שירשור חדש בנושא)

 

תמכור לי את המחבת הזאת? אני לא כול כך מבין.

מצד אחד סטיינלס - אחלה

מצד שני עם נון סטיק בתוך המשושים.

הבעיה של ציפוי הנון סטיק זה החום שבטוח לחמם אותו - בזאת אפשר גם להגיע לטמפ' גבוהה לצריבה?

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רכשתי לאחרונה מחבתות של De Buyer.

העלות לא גבוהה במיוחד (סדר גודל של 250-300 שח למחבת 28) והתוצאות שמדברים עליהן פשוט משוגעות.

המחבתות שלי יגיעו כנראה בעוד שבועיים ואז אוכל לתת גם חוות דעת אישית.

 

מסייג - עלות לא גבוהה באופן יחסי.

ראיתי מחבתות מאותו סוג, או מברזל יצוק, שעולות פי כמה יותר.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, Transporter כתב:

למה לא קנית אנטריקוט אחרי שאמרתי שמבין כל המוצרים שלו זה מוצר שאתה תודה לי על היום ששלחתי אותך לשם ?

😬 צריך היה להיות גיוון בבשר

  

לפני 4 שעות, David32 כתב:

טוב אני מרשה לעצמי לחטוף את השירשור הזה לכיוון המחבתות.

(מנהלים, אם צריך אשמח לפתוח שירשור חדש בנושא)

מוזמן לגנוב גם ככה אחרי כמה דפים פה גלשו למלחמות חמאה וסטייקים.

 

אשמח גם להמלצה למחבת, גודל בינוני, יש לי כרגע כיירים פלטה רגילה(?)

 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, David32 כתב:

תמכור לי את המחבת הזאת? אני לא כול כך מבין.

מצד אחד סטיינלס - אחלה

מצד שני עם נון סטיק בתוך המשושים.

הבעיה של ציפוי הנון סטיק זה החום שבטוח לחמם אותו - בזאת אפשר גם להגיע לטמפ' גבוהה לצריבה?

המחבת עומדת בלי למצמץ בטמפ גבוהות על האש וגם בתוך התנור (והאמת מעבירה חום בצורה יעילה ואחידה בצורה מטורפת - הסטייקים שהעלתי בתמונות נצרבו ככה בחצי עוצמה על הלהבה הבינונית בתנור שלי (הם מציינים בפרוש להתחיל מטמפ נמוכות יותר).

 

בנוסף אפשר להשתמש בכלים רגילים עליהם כי הציפוי שונה מהטפלון ושאר הנונסטיק הרגילים.

יצא לי להשתמש בהמון סוגי מחבתות מקרמיןת , יצוקות , נונסטיק וסטיינלס זה בהחלט שילוב משכנע מאוד של רוב היתרונות.

 

היא יקרה אבל לפחות נכון לכרגע שווה את זה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Liviur כתב:

אלא אם אני מכין ביף וולינגטון לדוגמא או בייביבק ריבס או דברים ספציפיים - כשאני אומר מחבת - אני מתכוון - מחבת - 3 דקות / 3 דקות ועוד 2 דקות / 2 דקות עם חמאה ותבלינים אחרי שיש את הצריבה הראשונית. סטייקים גדולים - קצת יותר.

מכוון למדיום רייר.

 

מבחינת מחבת - יש אהבה מוגזמת לברזל יצוק. מצאתי אחת שנקראת hexclad - שמתחמקת יותר מהר ויעיל משמעותית ואחידה לגמרי ביכולת בישול שלה. ממש מדהימה.

 

אני עושה בצורה שונה.

ריברס סיר

חום עקיף בתנור 

והמחבת זה רק לצריבה

 

 

לפני שעה, DareDevil כתב:

צריך היה להיות גיוון בבשר

 

אז איפה קנית את האנטריקוט?

אתה חייב ללכת לאיציק לקנות סטייק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, BioS כתב:

אני רכשתי לאחרונה מחבתות של De Buyer.

אני מתאר לעצמי שאתה מדבר על הקארבון סטיל? יש לי, אחלה דבר.

 

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

אשמח גם להמלצה למחבת, גודל בינוני, יש לי כרגע כיירים פלטה רגילה(?)

כרגיל, השאלה היא מה אתה רוצה לעשות איתה? הכול ולא אכפת לך להחליף כול חצי שנה+ ? קח סתם נון-סטיק של סולתם/טפאל/וואטאבר.

קארבון סטיל / יצוק זה לדעתי יותר כתוספת, כמו אוטו שני יותר ספורטיבי. צריך קצת לטפל יותר (לא סיפור), אבל התוצאה שונה.

ויש כמובן דברים יקרים יותר (עם נחושת למשל 😍) אבל לדעתי לא רלוונטי.

 

ליביו, רדדיט פחות מסכים איתך לגבי המחבת, קיצר נראה לי שאשאר עם קומבינציית הטפלון הרגילה + קארבון סטיל.

 

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, David32 כתב:

ליביו, רדדיט פחות מסכים איתך לגבי המחבת, קיצר נראה לי שאשאר עם קומבינציית הטפלון הרגילה + קארבון סטיל.

 

מי אני שאתווכח עם רדיט 🤷‍♂️

הייתי סקפטי למדי וקניתי כי נמאס לי לקנות נונסטיק יקרות וטובות ולהחליף פעם בשנה.

בפועל נראה שהדעות לגבי כמה היא יעילה כנונסטיק (בפורומים / קבוצות שאני כותב בהן) חלוקות אבל אין ויכוח על איכות הצלייה ופיזור החום והעמידות.

 

ואחריות לכל החיים על הציפוי. 🤷‍♂️

לי היא עובדת - יש לי 12 ואני אזמין עוד 10

 

על המכסים שלהם אגב - דיסהמלצה סופר רגישים - אחד התנפץ על כלום.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 29.11.2020 בשעה 01:09, Transporter כתב:

 

אין בעיה אתה לא חייב להאמין שזה שווה

אמרתי לך תלך לשם פעם אחת ותקנה...במקרה הטוב הוא באמת יסכים לזכות אותך אם לא תגיד שזה וואו.במקרה הרע עשית השקעה של 100-200 שקל ותגיד שטעיתי

לא מתים מזה ותאמין לי שאם אמרתי שהנתחים שלו מליון דולר לא אמרתי סתם. מקסימום הלכו לך כמה שקלים

 

קודם כל שמח שהלכת אליו

הצלעות שלו מאוד יפות אבל אני חושב שגם צלעות של 150 לקילו עושות את העבודה

למה לא קנית אנטריקוט אחרי שאמרתי שמבין כל המוצרים שלו זה מוצר שאתה תודה לי על היום ששלחתי אותך לשם ?

חייב להגיד שכל מה שיש לו בויטרינה נראה ממש טוב (ואני בטוח שגם הטעם ככה) אבל האנטריקוט ואגיו זה וואו שאין דברים כאלה

 

גחלים דווקא מעדיף לקנות בכל מיני כפרים שיש לי נסיון איתם.

אם אהבת צלעות טלה תזכור מה אמרתי לך - ספריבס טלה טרי שהורידו ממנו את העצם. תעשה על שיפודים, רשת יחסית גבוה לתת להם לקבל צבע יפה ושהשומן יעשה לאט לאט מכל הצדדים. זה הדבר הבא  עד שאנשים יגלו את זה והמחיר יהיה פי 5

 

אתה באמת לא מומחה 

מוסיפים את החמאה בד"כ רק אחרי שצורבים צד אחד והופכים את הנתח

זורקים קוביית חמאה, שיני שום וכו', ואז שופכים עם כף מהחמאה שנמסה  על הצד שכבר נצרב 

 

אני לא אוכל בשר וחלב ונתח טוב לדעתי לא צריך את הדברים האלה אבל מי שרוצה חמאה זאת הדרך ^

 

קודם כל אם אין ברירה אני לא שולל סטייק במחבת .

גם לי לא בא לצאת למרפסת באמצע סופה בינואר ולעשות בשר אז אני עושה ריברס סיר תנור + מחבת

דבר שני

כל העניין של להדליק מנגל זה שטויות שאפשר ללמוד ב 10 דקות ולא צריך מדליקים וכו' אבל עזוב את זה עכשיו

 

הנתח שבתמונה בצלחת התחתונה זה נניח סטייק שלדעתי האישית לא משויש בעליל ויהיה לו פחות טעמים 

תראה את ההבדל בשיוש:

 

20201127_213433.jpg

 

 

20201016_133352.jpg

 

 

20201016_133322.jpg

 

נראה יפה ניקח בהזדמנות נבדוק איך הטעם

 

אם אתה נהנה מהבשר של חוות צוק פשוט עזוב הכל ולך לאיציק

פעם שלחו אותי לשם עם המלצות וביקשו שידאגו לי וכו'

נתנו לי אנטריקוט "הכי מומלץ שיש"

עלה איזה 200-250 ופשוט לא היה בו שום טעם מיוחד.  עוד נתח

הייתי באיציק, אבל חוץ מה"וואגיו" הם מאוד לא עקביים שם, לדעתי. אני לא אוכל הרבה בשר אדום, וכשאני כן, אני אוהב שהוא ובעיקר אין לי זמן לטייל בין קצביות, אז מעדיף מקום יציב. זה ניסיוני בכל מקרה. 

  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

בתאריך 30.11.2020 בשעה 12:12, ניקו פ. כתב:

הייתי באיציק, אבל חוץ מה"וואגיו" הם מאוד לא עקביים שם, לדעתי. אני לא אוכל הרבה בשר אדום, וכשאני כן, אני אוהב שהוא ובעיקר אין לי זמן לטייל בין קצביות, אז מעדיף מקום יציב. זה ניסיוני בכל מקרה. 

 

לא הבנתי מה זה "עקביים" "יציב" ?

אני אצל איציק פעמיים-שלוש בשבוע

תמיד יש לו אנטריקוט, סינטה, פורטר, צלעות, שקדים

ותמיד הבשר נראה בדיוק אותו דבר מושלם.

מה לא יציב בדיוק ?

 

וכן אין מה לעשות. לכל מקום יש את ההתמחות שלו. אנטריקוט אני קונה אצל איציק או במקום ספציפי בירושלים,

פיקניה אני קונה באבו גוש

צלעות אתה יכול לקנות אצל איציק אבל חבל לשלם 300 שח לקילו כשגם צלעות ב 150 היו טובות, זה שונה מאנטריקוט

 

* ד"א דווקא אם אתה לא אוכל הרבה בשר אדום אז פעם בחודש כשאתה קונה אם תלך לאיציק ספציפית בשביל אנטריקוט לא תמות מזה. אם היית צריך פעמיים שלוש בשבוע לטייל בין 3 קצביות הייתי מבין אם קשה לך

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...