Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בשר למנגל, מה מומלץ?


DareDevil
שימו לב! השרשור הזה בן 1239 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אבל במחבת עם חמאה זה חלום, זה גם לפי הוראות היצרן. 

ניסיתי כמה פעמים לעשות במחבת עם חמאה, זה תמיד יוצא צמיגי ולעיס יותר, ולא בהכרח טעים יותר. זה מעדן את הטעם של הבשר, אבל אני פחות מתחבר לזה. אני אוהב טעמים חזקים יחסית.

אני לא מוצא את זה כרגע, אבל גם ראיתי מתישהו סרטון של Guga foods (בחור מאוד חמוד אגב שעושה שטויות דפוקות ברמות, ממליץ בחום) שפשוט הכין שני סטייקים זהים - אחד עם חמאה ואחד בלי - ועשה מבחן טעימות עם איזה חבר שלו (שמשתתף בהרבה סרטונים). גוגה הזה ידע איזה מהסטייקים היה עם חמאה ואיזה בלי, והחבר לא ידע. שניהם העדיפו את זה שהיה בלי. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אולי זה תלוי בכמות החמאה. הסטייק לא צריך לשחות בחמאה, זה בשביל לשמן קצת את המחבת שהסטייק לא יעלה על מחבת יבש. זה נותן טעם אבל לא הרגשתי שינוי כלשהו במרקם של הבשר. מצד שני אני לא מומחה.

 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפנתיאון הבשר

 

מה שהבנתי הוא שאם אתה מכין את הבשר בקומה גבוהה רצוי מעל 30 קומות הטעם משתבח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הדבר שהכי משגע אותי כאשר אנשים פה פותחים שירשורים? שהם לא חוזרים לספר מה נסגר בסוף.

 

אז כל המשפחה ירדה לים המלח לכפר הנופש ביאנקיני. האמת כפר נופש די מנוהל מרושל, נראה שיש מאמץ לספק כל דבר לאורחים בכפר והכי קטע שלא היה צריך בדיקת קורונה. המקום היה יחסית מלא באנשים מכל המינים. התחזוקה שלו די על הפנים וחבל כי המיקום שלו ממש פנינה אמיתית. המזג האוויר היה נוח וחמים. החדרים שקיבלנו היו בחלקם עם בעיות שטופלו יחסית במהר. טלויזיה שלא עבדה ושירותים שלא ירדו בהם המים. סביר ויכול לקרות לכל אחד. הטלויזיה הוחלפה והשירותים תוקנו. נראה שהמקום שהוקם לפני 20 שנה מראה את הסימנים של ההתיישנות וההתפרקות האיטית למרות שנעשים שם שיפוצים או ככה זה נראה שעושים שמה.

אם שואלים אותי, אם זה לנופש בטן גב, הייתי פונה למקומות אחרים.

 

ביקרנו ב 2 המסעדות שהיו פתוחות. הצ'אנס האחרון ומי קאסה דמקה. החומוס שווארמה של הצ'אנס האחרון היה סבבה ומי קאסה דמקה הייתה גם סבירה. לא הייתי עף וממליץ עליהם אבל בשביל משפחות עם ילדים זה אחלה מקום בדרך בשביל לעצור ולאכול. בצ'אנס אכלנו בחוץ אבל בדמקה נתנו לנו לשבת בפנים.

אם בא לכם אני אחפור גם על האטרקציות אבל זה לא קריטי כי זה מערות קומראן וקאסר אל יהוד ועוד איזה כנסייה יוונית בדרך. בכל מקרה, נראה לי שחפרתי מספיק בשביל האווירה..

 

נקודה חשובה לפני, מי סוגר את הבאסטה ב16 בצהריים? מה הקטע? ראיתי שגם אצל @שלומי נסגר ב16 בצהריים. די מבאס שלא ניתן לבוא לראות את הסחורה אחר הצהריים. אני יודע שיש משלוחים אבל זה אחרת מאשר לבוא ולראות, זה מאבד חלק מהאותנטיות של הקטע.

 

קפצתי לאיציק הגדול ובסוף קניתי צלעות טלה, בדיעבד זו היתה החלטה טובה כי היה מצב של יותר מדי סטייקים אז נראה לי שזה היה הורס את הוויב של הארוחה.250-260 שקל עבור קילו בערך. מחיר סבבה לגמרי. למדתי שסטייקים זה not my cup of tea, אבל כן התאהבתי בקטע של צלעות טלה וכנראה שהן יהיו בפעם הבאה שנעשה על האש. תובלו במלח ופלפל שסופקו על ידי הקצבייה, כמה דקות של עשייה על המנגל, כל צד קיבל את התיבול ויצאו ישר לצלחות. היה מהנה, מלמד וטעים ובהחלט אחזור לעשות שם קנייה נוספת בעתיד,

ובשביל העיראקי אצטרך כנראה לקחת יום חופש במיוחד.

שאר הבשר נקנה בקצבייה ג'וליה (אשקלון כמדומני) אחלה בשר, מומלצת גם כן.

הגחלים קניתי אצל איציק, היו בסדר גמור והחזיקו מעמד לאורך כל הצלייה. 60 שקל לשק אחד (המשקל אני חושב - 10 קילו?).

 

אם יש משהו שלא כיסיתי אשמח לענות עליו. תמונות אעלה כבר מחר..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, פבל כתב:

אגב, תפסיק לצלות עם חמאה. אני לא יודע מאיפה הגיע הטרנד הזה, אבל היא רק הורסת את הבשר

אני לא צולה עם חמאה. המחבת נקי לגמרי (טיפה טיפה שמן רק להתחלה).

אני ממיס את החמאה ועושה bathing יחד עם שום גרוס והתבלינים בדקות האחרונות - זה ״מצמיד״ אותם יותר טוב (לטעמי). גם הכמויות חמאה שם בערך כפולות ממה שהשתמשתי בסוף (בערך פס לסטייק בפועל)

לגבי הסיכום - ממש אחלה לשמוע.

צלעות זה דיבור רציני - אם הן פרוסות כראוי - זה ממש מושלם על המנגל.

 

יש לי חבר פקיסטני שאמא שלו מכינה איזה מרינדת קסמים לצלעות - אני מסוגל לפרק כאלו ברצף כל פעם שהוא מביא ועושים על האש...

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, פבל כתב:

לא, לא, לא... אני בספק שיש פה מישהו שחושב שלאנטריקוט ב-80 שקל (או 120 או 130) יש אותו טעם כמו של ואגיו. יש זנים שונים של פרות עם טעמים שונים ומחירים שונים.

מה שאנשים פה אומרים זה שהנתחים שאתה מפרסם פה לא נראים כמו נתחים ששווים את המחירים המופרכים שדורשים עבורם, ושהטעם שלהם (כנראה) זהה לטעם של אנטריקוט [שאפשר למצוא] ב-80 שקל.

 

אין בעיה אתה לא חייב להאמין שזה שווה

אמרתי לך תלך לשם פעם אחת ותקנה...במקרה הטוב הוא באמת יסכים לזכות אותך אם לא תגיד שזה וואו.במקרה הרע עשית השקעה של 100-200 שקל ותגיד שטעיתי

לא מתים מזה ותאמין לי שאם אמרתי שהנתחים שלו מליון דולר לא אמרתי סתם. מקסימום הלכו לך כמה שקלים

לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

קפצתי לאיציק הגדול ובסוף קניתי צלעות טלה, בדיעבד זו היתה החלטה טובה כי היה מצב של יותר מדי סטייקים אז נראה לי שזה היה הורס את הוויב של הארוחה.250-260 שקל עבור קילו בערך. מחיר סבבה לגמרי. למדתי שסטייקים זה not my cup of tea, אבל כן התאהבתי בקטע של צלעות טלה וכנראה שהן יהיו בפעם הבאה שנעשה על האש. תובלו במלח ופלפל שסופקו על ידי הקצבייה, כמה דקות של עשייה על המנגל, כל צד קיבל את התיבול ויצאו ישר לצלחות. היה מהנה, מלמד וטעים ובהחלט אחזור לעשות שם קנייה נוספת בעתיד,

ובשביל העיראקי אצטרך כנראה לקחת יום חופש במיוחד.

שאר הבשר נקנה בקצבייה ג'וליה (אשקלון כמדומני) אחלה בשר, מומלצת גם כן.

הגחלים קניתי אצל איציק, היו בסדר גמור והחזיקו מעמד לאורך כל הצלייה. 60 שקל לשק אחד (המשקל אני חושב - 10 קילו?).

 

קודם כל שמח שהלכת אליו

הצלעות שלו מאוד יפות אבל אני חושב שגם צלעות של 150 לקילו עושות את העבודה

למה לא קנית אנטריקוט אחרי שאמרתי שמבין כל המוצרים שלו זה מוצר שאתה תודה לי על היום ששלחתי אותך לשם ?

חייב להגיד שכל מה שיש לו בויטרינה נראה ממש טוב (ואני בטוח שגם הטעם ככה) אבל האנטריקוט ואגיו זה וואו שאין דברים כאלה

 

גחלים דווקא מעדיף לקנות בכל מיני כפרים שיש לי נסיון איתם.

אם אהבת צלעות טלה תזכור מה אמרתי לך - ספריבס טלה טרי שהורידו ממנו את העצם. תעשה על שיפודים, רשת יחסית גבוה לתת להם לקבל צבע יפה ושהשומן יעשה לאט לאט מכל הצדדים. זה הדבר הבא  עד שאנשים יגלו את זה והמחיר יהיה פי 5

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

אולי זה תלוי בכמות החמאה. הסטייק לא צריך לשחות בחמאה, זה בשביל לשמן קצת את המחבת שהסטייק לא יעלה על מחבת יבש. זה נותן טעם אבל לא הרגשתי שינוי כלשהו במרקם של הבשר. מצד שני אני לא מומחה.

 

 

אתה באמת לא מומחה 

מוסיפים את החמאה בד"כ רק אחרי שצורבים צד אחד והופכים את הנתח

זורקים קוביית חמאה, שיני שום וכו', ואז שופכים עם כף מהחמאה שנמסה  על הצד שכבר נצרב 

 

אני לא אוכל בשר וחלב ונתח טוב לדעתי לא צריך את הדברים האלה אבל מי שרוצה חמאה זאת הדרך ^

בתאריך 27.11.2020 בשעה 23:29, Liviur כתב:

אני האחרון שאתווכח איתך על זה כי רוב הזמן - סטייקים אני מכין במחבת (חמאה , טימין , מלח , פלפל) בעיקר כי זה נח וקל יותר לשלוט טוב בחום ולקבל צריבה איכותית וטמפ׳ מדויקת בפנים.

 

הבחור ציין שהוא הולך לעשות על האש ובהרבה פעמים מחרבנים כל סיכוי לקבל מוצר סביר עם חצי ליטר מדליק נוזלי וגחלים נוראיות.

מצורפות דוגמאות (לגדולים ולקטנים) במחבת טובה.

אני מגיע לתוצאה הזו כמעט כל פעם עם כמה וכמה סוגי נתחים (תלוי במצברוח ומה יש באותו סופ״ש בקצב או בWhole foods)

IMG_0843.jpg

IMG_0841.jpg

 

 

קודם כל אם אין ברירה אני לא שולל סטייק במחבת .

גם לי לא בא לצאת למרפסת באמצע סופה בינואר ולעשות בשר אז אני עושה ריברס סיר תנור + מחבת

דבר שני

כל העניין של להדליק מנגל זה שטויות שאפשר ללמוד ב 10 דקות ולא צריך מדליקים וכו' אבל עזוב את זה עכשיו

 

הנתח שבתמונה בצלחת התחתונה זה נניח סטייק שלדעתי האישית לא משויש בעליל ויהיה לו פחות טעמים 

תראה את ההבדל בשיוש:

 

20201127_213433.jpg

 

 

20201016_133352.jpg

 

 

20201016_133322.jpg

בתאריך 26.11.2020 בשעה 18:55, שלומי כתב:

סינטה שיצאה היום מיישון.

לא וואגיו .

 

20201126_111916.jpg

 

נראה יפה ניקח בהזדמנות נבדוק איך הטעם

בתאריך 27.11.2020 בשעה 22:26, ניקו פ. כתב:

1. וואו. זה נראה מדהים. סחתיין.

2. כשאני הייתי שם פעם אחת, לא היו סינטות כאלו. היו סינטות יפות אבל לא קרוב לזה, אז מבחינתי לא הייתה סיבה להפסיק לרכוש מהקצבייה הקבועה שלי "חוות צוק" שגם היא יקרה וגם בה יש בשר מעולה, אלא שהיא יותר קרובה אליי. מניח שזה עניין של מזל עם הפרה.  

 

אם אתה נהנה מהבשר של חוות צוק פשוט עזוב הכל ולך לאיציק

פעם שלחו אותי לשם עם המלצות וביקשו שידאגו לי וכו'

נתנו לי אנטריקוט "הכי מומלץ שיש"

עלה איזה 200-250 ופשוט לא היה בו שום טעם מיוחד.  עוד נתח

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, Transporter כתב:

כל העניין של להדליק מנגל זה שטויות שאפשר ללמוד ב 10 דקות ולא צריך מדליקים וכו' אבל עזוב את זה עכשיו

 

הנתח שבתמונה בצלחת התחתונה זה נניח סטייק שלדעתי האישית לא משויש בעליל ויהיה לו פחות טעמים

חורף אצלך וחורף אצלי זה שני דברים שונים כן ?

אני מדבר על שלג ושבועות של טמפ מתחת ל0...

אני מדליק עם ארובה של Weber אגב

10 דקות ושופך את הגחלים.בלי מדליק ובלי כלום. זה עדיין משלש את הזמן התעסקות מול מחבת.

 

הנתח למטה אם לא שמת לב לכיתוב היה לילדים 😂.

וכאמור עושים ניסויים ומשווים.

 

ובנוסף אלא אם זה אירוע מיוחד אני לא אקנה סטייק ברמות האלו אלא של העליון.

 

יש לידי קצבים יפנים וואגיו ואפילו קובה אוריגינל ממש לא רחוק מהבית... 

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, SlowRide כתב:

אולי זה תלוי בכמות החמאה. הסטייק לא צריך לשחות בחמאה, זה בשביל לשמן קצת את המחבת שהסטייק לא יעלה על מחבת יבש. זה נותן טעם אבל לא הרגשתי שינוי כלשהו במרקם של הבשר. מצד שני אני לא מומחה.

כמו שהסבירו, התכוונתי ל-Basting. שזה די בהגדרה "לשחות בחמאה" :) 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Liviur כתב:

חורף אצלך וחורף אצלי זה שני דברים שונים כן ?

אני מדבר על שלג ושבועות של טמפ מתחת ל0...

אני מדליק עם ארובה של Weber אגב

10 דקות ושופך את הגחלים.בלי מדליק ובלי כלום. זה עדיין משלש את הזמן התעסקות מול מחבת.

 

הנתח למטה אם לא שמת לב לכיתוב היה לילדים 😂.

וכאמור עושים ניסויים ומשווים.

 

ובנוסף אלא אם זה אירוע מיוחד אני לא אקנה סטייק ברמות האלו אלא של העליון.

 

יש לידי קצבים יפנים וואגיו ואפילו קובה אוריגינל ממש לא רחוק מהבית... 

 

כשאתה אומר מחבת אתה מדבר על לזרוק את הסטייק על מחבת ולהכין

אני מכניס אותו לתנור על 100 עד שמגיע ל 48-50

מוציא, מוריד טמפרטורה ונותן צריבה על מחבת ברזל יצוק

זה לוקח לא פחות זמן מלהדליק מנגל אבל שוב לא תמיד בא להדליק ואני מבין אותך

 

מצחיק שבדיוק ראיתי עכשיו שדברו באיזה קבוצה בוואטסאפ על איזה איטליז באיזור המרכז שכתבתי כאן שמוכר נתחים שנראים משויישים ויפים אבל הסטייק פשוט זבל

חסר טעם, לא רך כמו שסטייק כזה אמור להיות,  סתם סטייק שנראה יפה

חוץ מזה שפעם אחת (בפעם היחידה שקניתי שם) הביאו לי שם (כבר חתוך מוכן בואקום עם עוד כמה חתיכות) את הסוף של הנתח

מי מוכר דבר כזה ב 200 שח לקילו ? למה אני צריך להגיש למישהו את הסוף של הנתח? שילמתי 200 שח לקילו לא מגיע לי שיחתכו את הסוף ויעשו ממנו המבורגר או ימכרו אותו לשאריות?

 

בקיצור אני חושב שרק כשטועמים באמת את הבשר מהמקומות שהמלצתי עליהם מבינים את ההבדל

בתור אחד שמסתובב כל החיים שלו באולמות אירועים אני יכול להגיד שנתקלתי המון פעמים בבשר זבל

לפני 1 דקה, פבל כתב:

כמו שהסבירו, התכוונתי ל-Basting. שזה די בהגדרה "לשחות בחמאה" :) 

 

כבר בפעם הראשונה שהוא כתב "להכין סטייק זה לא דבר מסובך" היית צריך להבין שאין לו מושג והוא סתם שמע "שמים חמאה" אז הוא הלך לשמן את המחבת עם חמאה

בסדר נו

לפני שהוא המליץ לזה ששאל כאן על סטייק ללכת ולאכול קבב הייתי ממליץ לו שהוא בעצמו יוותר על סטייקים ויאכל קבב, נראה לי עדיף לכולם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Transporter כתב:

שילמתי 200 שח לקילו לא מגיע לי שיחתכו את הסוף ויעשו ממנו המבורגר או ימכרו אותו לשאריות?

יש מצב שאמרת "המבורגר" ו"שאריות" באותו משפט? אתה צריך לאכול המבורגר טוב.

 

לפני 6 דקות, Transporter כתב:

בתור אחד שמסתובב כל החיים שלו באולמות אירועים אני יכול להגיד שנתקלתי המון פעמים בבשר זבל

מה?! יש באולמות אירועים בשר לא זבל? יצא לי להיות באולמות אירועים כמה מאות פעמים בחיים ואני זוכר בדיוק פעם אחת שטעמתי בשר ששווה איזושהי התייחסות, ויש מצב שזה אפילו לא היה בגלל הבשר אלא בגלל המסביב. זה היה המבורגר שחצי הלחמניה התחתון הוחלף בוופל בלגי וזה היה פשוט מגניב.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול להנות מסטייק גם בלי לדעת להכין אותו-כל עוד יוצא בסדר(לא צמיג ועשוי סביר) זה יספיק לאדם שקונה סטייק פעם ב...בשביל החוויה.

כמו שאפשר להנות מקופרה בלי להיות נהג מיומן ומאאודי גם בלי שיש לך כאבי גב...

  • מצחיק 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 26.11.2020 בשעה 18:55, שלומי כתב:

סינטה שיצאה היום מיישון.

לא וואגיו .

 

20201126_111916.jpg

 

Beautiful, לדעתי יותר יפה מאנטריקוט

 

בתאריך 27.11.2020 בשעה 19:43, Transporter כתב:

לא דווקא יש גם במבשרת

יש גם איטליז טוב באבו גוש שמוכר פיקניה מטורפת

 

לא הבנת בכלל את הסיפור עזוב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 8 שעות, Transporter כתב:

 

אתה באמת לא מומחה 

 

מוסיפים את החמאה בד"כ רק אחרי שצורבים צד אחד והופכים את הנתח

זורקים קוביית חמאה, שיני שום וכו', ואז שופכים עם כף מהחמאה שנמסה  על הצד שכבר נצרב

אף פעם לא טענתי אחרת.

 

לא אוהב סטייק עם רוטב. הנוזלים שיוצאים מהבשר זה מספיק לי. 

יש אנשים שאוהבים למרוח את הסטייק בקצת שמן זית לפני ששמים במחבת, אני מעדיף לשמן את המחבת בקצת חמאה במקום. שום אני מוסיף כתוש מעל הסטייק אחרי שזה מוכן. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...