Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידון ידיעת הארץ - זיהוי מקום לפי תמונה

Buki

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

סמל המנורה וכיתוב 'ישראל' מתחתיו.

נראה כמו כתובת אש של תנועת נוער...

הבריכות נראות כמו בריכות הדגים של מעגן מיכאל,

גם מסתדר עם הים ברקע

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי זה לוגו שמוטבע על חלון של אוטובוס/ קרון רכבת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחולה זה בכל מקרה לא יכול להיות, מקווה שזה ברור. משני הצדדים של עמק החולה יש הרים. פה יש ים.

אם זה מצולם ממעין צבי, את הכביש (שכבר היה קיים אז) ואת תחנת הדלק (שאיני יודע אם הייתה קיימת) בכל מקרה לא ניתן היה לראות שכן הם מוסתרים בגלל הטופוגרפיה, ממש כמה מטרים מאחורי קצה הדשא הנ"ל.

במבטחים יש דשא גדול ומבטיח... אבל המיקום נראה צפוני מדי.

image.thumb.png.94e73e832bfe0bd409e4d2574a76e7d0.png

צילום גוגל סטריט וויו מכביש הכניסה המערבי לזכרון, בנקודה ממש מתחת לדשא של מעין צבי, נראה יותר מבטיח:

image.thumb.png.b0264067150be7804c2174ff1879cd6d.png

בתמונה המקורית נראה שיש בריכות דגים גם מזרחית למסילת הרכבת. כיום אין בריכות ממזרח למסילה בכלל. כדי לבדוק סוגיה זו, גלשתי לאתר של USGS וחיפשתי צילומי לווין של לוויני ריגול אמריקאיים משנות השבעים. צילומים אלה בולמ"סו בעשורים האחרונים והם נגישים לציבור. ואכן מצאתי את הסטריפ היפה הזה : https://ims.cr.usgs.gov/browse/declass3/1208-4/00636/F/D3C1208-400636F009.jpg שהגיע מלווין KH-9 https://en.wikipedia.org/wiki/KH-9_Hexagon שהסתובב פה בשכונה בקיץ 74.

אכן, יש שרידי בריכות ממזרח למסילה! אני משער שכל האזור המסומן בכחול היה מלא פעם בבריכות דגים:

image.thumb.png.e8cb16ffe488adbefe0288a952e258f3.png

כפי שנרמז גם במפה הבאה, משנות החמישים:
image.thumb.png.db5f01f1bf0e9eae7d154a999877f9e6.png

לסיכום:

1 - בריכות דגים

2 - איי חוף דור, נראים במטושטש במרחק

3 - גם אני חשבתי שזו כתובת אש, במבט יותר קרוב זו נראית חותמת מצ'וקמקת במיוחד או ש... מישהו פשוט צייר על התמונה.

4 - ממטרה על גלגלים שסוחבת צינור שגם לו שיש גלגלים?

5 - מתחם צריפים/מחסנים

6 - נקודת צילום משוערת (הדשא של מעין צבי)

image.thumb.png.358e56434032e997d9fcbb693f04b380.png

image.thumb.png.a671d04066e5b183cef112ff4ae38e07.png

image.thumb.png.6844dcf1d5effd9b05bf11f303a5db33.png

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני כשעה, yohai71 כתב:

במבט לעומק גיליתי את זה: 

Screenshot_20241014_213847_SamsungInternet.thumb.jpg.784d64968ae228cb4cf52bc9465d992a.jpg

מישהו מצליח לקרוא, ואולי לקבל מזה רמז למיקום? 

זה נראה כמו חותמת על התמונה 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לענ”ד כתובת אש או משהו דומה.

לא נראה כמו משהו שהוסיפו לתמונה. מוסתר חלקית אבל בדיוק ע”י צמחיה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הכבוד על עבודת הבילוש, קורן. גם אני איכשהו חשבתי לאורך השנים שמדובר בכינרת, אפילו לא הבחנתי בים. האמת שהמשפחה שלי גדלה בחדרה, כך שהמיקום מתאים (זה אחי הבכור בתמונה).

הדבר היחיד שאני חולק עליו הוא ה”חותמת” - את השיקופית הזו סרקתי בעצמי, והיא נלקחה מהאוסף המשפחתי. אני לא רואה איך החתימו אותה בחותמת כל כך קטנה, מה גם שאין הבדל ב”גרייניות” (grain) בין השיקופית לבין הטקסט של החותמת, מה שהיית מצפה לו אם אכן הוחתמה על גביה. אז כנראה אכן מדובר בכתובת אש.

אבל כן, שאר תהליך הפענוח שלך מדהים בעיני.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, tinoki כתב:

היו חלקים מוצפים בחולה ב ’67?

אגם החולה מעולם לא יובש לגמרי. תוך תהליך היבוש הוחלט להשאיר חלק ממנו לשמורת החולה. למעשה היו במקום בריכות דגים, שזה נראה בדיוק כמו מה שבתמונה.
https://he.wikipedia.org/wiki/שמורת_החולה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמשיך.

זה ממש קשה, אין לי מושג איך אפשר לגלות את המיקום אבל מדובר גם כן בסביבות 1968/1969 ובתוך גבולות ישראל, כך שאולי ב"ש וסביבתה? לפחות יש כאן ביואיק Special:

image.thumb.jpeg.5813d34566adcb66a1a0d85979fc7ffb.jpeg

מצאתי גם את השקופית הזו, שלפי ביגוד הילדים צולמה באותו טיול - אם אתם מזהים איפה היא צולמה, יכול להיות שיעזור לשקופית הראשונה:

image.thumb.jpeg.7cd6f068a4e9b601392bfc8af2b6e97c.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני יודע לא היו לוקחים את הילדים לסיני בשלב כל כך מוקדם (זה ממש ליד מלחמת ששת הימים). 

מבנים כאלה, טרום הקמת מדינת ישראל ומלחמת השחרור, עדין היו פזורים במרחבי דרום ישראל ה"רשמית" בסוף שנות השישים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...