Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, tinoki כתב:

מזכיר לי שמורת דקלים עתיקים בקרבת כביש הערבה - לא זוכר את שמה

אני מעריך שאתה מתכוון ל"דקלי הדום" שבשמורת עברונה. זה לא מה שרואים בתמונה (הייתי שם, בדקלי הדום, אתמול).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, yohai71 כתב:

image.thumb.jpeg.5813d34566adcb66a1a0d85979fc7ffb.jpeg

נסיתי לחפש כמה אפשרויות, לא מצאתי כלום הגיוני. 

אבל מסב את תשומת הלב למבנה (או חלקי מבנה?) הקטן בין העצים בצד ימין.

פורסם

בגלל זה חשבתי שהתמונה השנייה, עם השלל האקס-סובייטי תעזור - שימו לב שיש חבלים סביבו, כלומר, הוא היה מוצג איפשהו בדרום (ומאחוריו רמז לעוד כלי דומה). אולי מי מבין הזקנים כאן זוכר? אולי הורים שלכם?

לפני 10 שעות, yohai71 כתב:

מצאתי גם את השקופית הזו, שלפי ביגוד הילדים צולמה באותו טיול - אם אתם מזהים איפה היא צולמה, יכול להיות שיעזור לשקופית הראשונה:

image.thumb.jpeg.7cd6f068a4e9b601392bfc8af2b6e97c.jpeg

פורסם

טוב, לא הלך עם התמונה הקודמת - זה באמת היה בלתי אפשרי.

נסו את זה, גם סביב 1968/69. אני משער שמדובר סה"כ בתצפית מוכרת (לא לי, אבל אני מודה שאני לא מסתובב מספיק). שימו לב לרכב מימין -נראה לי כמו חלק אחורי של CJ כלשהו:

image.thumb.jpeg.1969830d88eb7aa884e018a32efe06bb.jpeg

אגב, הפרייבט זה הפורד Fairlane 1964 המשפחתי שאני לא זוכר - הוחלף בדודג' דארט כשנה אחרי שנולדתי.

פורסם

ירושלים. במרכז התמונה - ההרודיון, הצילום לכיוון דרום, בצד ימין על ההר - צור באחר, הצילום כנראה מאזור תלפיות מזרח, לא סגור ב-100% איפה בדיוק.

לגבי התמונה הקודמת - לא בלתי אפשרי - אבל זה לא המקום הנכון לשאול. צריך לשאול ותיקי צה"ל שהסתובבו בדרום ובסיני בשנים שלאחר מלחמת ששם הימים, ה-AT-T בטח היה במקום די מרכזי שהרבה אנשים עברו דרכו וראו אותו.

עריכה: שים לב מה גוגל מצא:

https://bukvoed.livejournal.com/236934.html

לפי מה שכתוב ברוסית מתחת לתמונה, זה באבו רודס.

שים לב לתמונה הבאה, גם מאבו רודס: https://www.arimnews.co.il/opinions/21578

נראה דומה!

• אהבתי 4

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

^

נו, עוד חריץ בקת עבורך... לא ייאמן איך אתה מוצא הכל. תודה רבה!

אם כך, אעלה פה תמונה כנראה מאותו טיול - אני פחות או יותר יודע מאיפה צולם אבל אם קורן או אחרים רוצים להוסיף מידע - יבורכו. אותי התמונה מעניינת בעיקר בזכות הרכבים:

image.thumb.jpeg.fa8953e9ee43a3bd1ff823cef1f3460f.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

נראה כמו שער יפו

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה צולם מהחומה קצת מערבית לשער שכם. כל האיזור הזה השתנה לגמרי הרוב הבניינים נהרסו.

כן הצלחתי לזהות מבנה אחד.

image.jpeg

עריכה אחרונה על ידי baer
  • אהבתי 1
פורסם

המבנה שצילמת הוא מלון רעמסס (ramsis) וזה לא מה שמופיע בתמונה הישנה.

לא יודע מאיפה החלטת שרוב המבנים נהרסו. אחרי 67’ עד היום כמעט לא השתנה כלום בכל האיזור, למעט תוספת מבנים חדשים על קו התפר עצמו.

תצפית מחומת ירושלים כמובן. אולי כיכר צהל?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני עדיין חושב שמדובר בשער יפו. כמובן שכל האיזור נבנה לגמרי מחדש ולא ניתן להכירו, אבל לדעתי מדובר במגרש החניה שבו היית משלם לילג הערבי לירה כדי ש״ישמור״ על הרכב ויעביר סמרטוט על החלונות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החניון ליד שער יפו בתקופה לפני שהוא הפך למסוף (סוף שנות השישים). ליד היד של המצולם אפשר לראות את תחילת דרך חברון והרחוב שיורד קדימההוא ממילא. צולם מתוך מצודת דוד.

האיזור עבר כמה וכמה מהפכים מאז. חוץ מהמצודה לא חושב שנשאר משהו מהתמונה כיום.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

טוב אני חוזר בי, זה אכן משער יפו והמבנה שסימנתי הוא מנזר סן ונסן ששוחזר וקיים גם היום.

הנה תמונה מאוחרת יותר.

image.thumb.jpeg.97bed5b2c263b0297118da213c0e0f3b.jpeg

• אהבתי 1
פורסם

ממשיך עם שיקופיות מן העבר;

לאבא שלי לא היו אחים, אבל מהצד של אמו, היו בני דודים, שאותם אהב מאד והם אהבו אותו. אחד מהם היה עוזי בוקשטיין, שהייתה לו חברה לעבודות עפר ושמה ע.נ.ב. בשלב מסוים הם היו גדולים כמעט כמו סולל בונה, ועבדו על פרויקטים לא רק בישראל אלא גם באפריקה. אני זוכר ביקורים רבים במה שכינינו ה"חצר" של החברה באזה"ת פרדס חנה, שם חנו כל הכלים הכבדים עליהם הייתי מטפס ו"מפעיל" אותם. האמת שבזמני (כילד), שנות השמונים, החברה כבר הייתה בדעיכה ובסוף עוזי מכר ונפטר מכל הציוד, כ-15 שנה לפני שנפטר בעצמו. אבל אחי הבכור ממני בעשר שנים, עוד הספיק "באמת" להפעיל את הצמ"ה...

כמובן, עם כיבוש סיני עוזי קיבל חוזים מורחבים, בעיקר סלילת כבישים. ובשנת 1969 הוא לקח את אבי לסיור באזורי העבודות למן סוג של טיול. אני מצרף את התמונה הבאה כסוג של רפרנס, כי זה יכול לעזור למי מכם שמזהה (אבא בתמונה):

image.thumb.jpeg.659f9d686a264f0a22682a903673ae22.jpeg

הנה (כנראה) מחנה העבודה הזמני שהוקם לצורך אחת העבודות. זה נראה כאילו אבא ועוזי הגיעו למנוחת לילה (או יוצאים מוקדם בבוקר, לפי כמות האור זה סוף או תחילת היום):

image.thumb.jpeg.5d7e41eade160cc465fb7a03d3897dd1.jpeg

בסיור הם עברו דרך עובדים וציוד, למשל:

image.thumb.jpeg.58005886fa51a6e395ad47da504122c2.jpeg

רואים את הדחפור מאחורי הבחור? הנה:

image.thumb.jpeg.1a92175b0d6c6f318e5fa13501228ccd.jpeg

וזו דוגמא לעבודות הכבישים שחברת ע.נ.ב ביצעה (הוואגוניר של עוזי מככב בתמונות):

image.thumb.jpeg.e833a2629cdaec1f455e901499254844.jpeg

בתמונה הבאה נראה שכבר יש אספלט על מקטע הסלילה הזה, או לפחות מכבש עבר עליו:

image.thumb.jpeg.0930611ecc0aca45558b4f9f9d5fa8e1.jpeg

עוד אחת אחרונה, זה אולי מצלצל למישהו?

image.thumb.jpeg.b3ad79f87f3cec60e97a3ae13ee8069e.jpeg

המקבץ הזה הוא כל מה שיש לי מהטיול. שתי נקודות:

1. לפי הביגוד מדובר בחורף. אפילו ה"ילידים" לבושים כמו שצריך. עולי לא, אבל תמיד היה לו חם...

2. אני בכלל לא בטוח שמדובר בסיני. הגל-עד בתמונה הראשונה הנחה אותי, אבל אני, כאמור, לא מספיק יודע.

בכל אופן, גם אם לא יתגלה כלום מבחינת מיקום, אני מקווה שלפחות התמונות מחזירות אותנו לימים אחרים, טובים (ואולי תמימים) יותר.

• אהבתי 6
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...