Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. חיפשתי פה שרשורים דומים ורובם האמת לא ענו על השאלות שלי, לכן אני פותח שרשור חדש בנושא.

איך בעצם שומרים על גיר ידני? 

הרי יש מיליון דרכים להרוס אותו בלי לשים לב אפילו.

אתן כמה דוגמאות שבהן אני לא בטוח לגבי מה לעשות, ואשמח אם תוכלו לענות.

1. התקרבות לרמזור כשאני על הילוך 5. ראיתי את הרמזור נהפך לאדום, כלומר יש זמן עד שיהיה ירוק שוב, ובנוסף, אני לבד על הכביש. אין אף אחד בטווח של הכמה קילומטרים (בכוונה מקצין). 

האם אני נשאר בהילוך 5 עד שהאוטו מגיע ל20-30 קמש ואז מכניס קלאץ'? האם אני מעביר לניוטרל כבר מ50 קמש (הרי היפותטית אני לא צריך כוח זמין)? 

2. מעבר לניוטרל. לא משנה מאיזה הילוך. ללחוץ על הקלאץ, להעביר לניוטרל, ואז להרים? או פשוט נותן מכה לידית בלי ללחוץ על הקלאץ? (מצד אחד, מכה לידית תחסוך לי לחיצה על הקלאץ. מצד שני, אולי יש איזהשהם שיניים במנגנון הידית שאני פוגע בהם כשהקלאץ לא לחוץ?)

3. האצות. נניח שוב שהכביש ריק, ואין לי הפעם שום בעיה להאיץ. שיא המומנט ב4.5 אלף סלד. אני מתאר לעצמי שהתשובה היא פשוט להעביר הילוכים כל 2-2.5 אלף סלד, בהנחה שאני לא נהג מירוצים שרוצה לשרוף דלק? 

האם להעביר משלישי ישר לחמישי פוגע בגיר? (במהירויות מתאימות, כלומר האצה גסה בשלישי ואז מעבר לחמישי ב60 קמש)

4. חניה במישור. לחנות על ניוטרל, או על הילוך? (+אמברקס כמובן בשני המקרים)

תודה רבה מראש לעוזרים :) אם זה לא מתאים לפורום כללי, אשמח אם אחד המנהלים יעביר לטכני. 

Ford Fiesta 2014 Manual

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

1. אתה מוריד הילוכים בהדרגה ושומר על הילוך מתאים למהירות, כדי שברגע שתרצה להאיץ תוכל לעשות זאת. ל-20 קמ"ש צריך להגיע בדרך כלל בשני (כמובן, תלוי ברכב).

2. רק אם אתה רוצה להרוס את הרכב. הוצאה מהילוך רק עם מצמד מופרד. אם אתה עצלן שלם תמורת רכב דו דוושתי.

3. האצה עם הילוכים עוקבים, אחרת תתקשה לתאם את הסל"ד למהירות. בהאטה אפשר לדלג על הילוכים, אבל צריך להכיר את הרכב ולהמנע מכך אם אתה עשוי להזקק להאצה.

4. חניה במישור עם בלם יד מורם והילוך משולב (בד"כ ראשון) וגלגלים מופנים שמאלה או ימינה בהתאם לשיפוע ולצד הכביש.

רכב ידני אינו לעצלנים. מי שמורגל לנהיגה בידני אינו צריך להיות מוטרד מהשימוש בדוושה השמאלית ובידית שמימין. אם זה קשה לך - אם בגלל חוסר מיומנות, אם בגלל קואורדינציה לקויה ואפילו בגללצ עצלות גרידא  -טוב תעשה אם תוציא עוד כמה לירות ותקנה רכב אוטומטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קודם כל אני מעריך את התגובה שלך. תודה על התשובה.

לדעתי המשפט האחרון שלך יותר מדי ישיר. בן אדם בא לשאול שאלות על מנת לשמור על חיי הגיר אחרי כמה שנים של נהיגה באוטומט. הראש שלי מורגל תמיד לחשוב על "מה יקרה אם". אם נתייחס לנקודה 2, הרי זה אפשרי להעביר לניוטרל בלי קלאץ. זה אפשרי גם עם. לכן שואלים מה יותר כדאי, היות ולא כל מי שקונה רכב ידני עובר הדרכה של כמה שעות על איך לשמור על חיי הגיר.

שוב, תודה על התגובה ואכן השכלתי.

אם למישהו יש עוד דברים להוסיף אשמח לשמוע :)

עריכה אחרונה על ידי iEminem
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אני אישית לא מוריד הילוכים לפני רמזור אדום. ממשיך להתגלגל עם ההילוך שהיה, ועם הרמזור מתחלף אני מכניס הילוך מתאים. (עם הזמן לומדים :) )

• רעיון טוב! 1
פורסם

1+3 . לא מזיק לגיר. אבל מאמץ את המנוע, ולא בטיחותי כי מפריע להאיץ כשצריך.

2. מזיק
4. לא מזיק לגיר.

בקשר ל 4, נתקלתי כבר בנהגים ואפילו מורה לנהיגה שמשלבים הילוך רק בשיפוע, ובמישור מסתפקים בבלם יד וניוטרל. לא ברור לי למה

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

אנסה לעזור לך מהנסיון הצנוע שלי

1. זה מאוד תלוי ביחס ההעברה ברכב שלך, ברכב שלי אם המנוע לא יכבה במצב הזה הוא יקרטע ממש (וזה כבר חא טוב למנוע לא לתיבת הילוכים).
בגדול ממליץ לך להתאים את ההילוך למהירות הנסיעה, אחד היתרונות של רכב ידני זה שהאטה בעזרת ההילוכים (בלימת מנוע) עוזרת למנוע שחיקה מיותרת לבלמים וגם חוסכת דלק מכיוון שכשאתה בסלד יחסית גבוהה (נגיד מעל 2k באופן שרירותי זה משתנה ממנוע למנוע) הרכב לא צורך דלק כלל.
לכן מאותה הסיבה ממליץ לא להעביר לניוטרל תוך כדי נסיעה.

2. Big no no עקרונית אפשר להעביר הילוכים ללא קלאץ׳ אבל מדובר במהלך מסובך שאפשרי רק בסלד מסויים, וגם אז יש סיכוי לגרום נזק. בכל מקרה אם אתה בוחר כן לעשות את זה תעשה את זה כשהרגל לא על הגז (יש פחות עומס על הגיר במצב הזה)

3. אין בעיה למשוך הילוכים כל עוד העברות ההילוכים נעשות בצורה חלקה, באופן כללי ממליץ לך לשים לב שכשאתה מעביר הילוך אם תתאים את הסלד להילוך הבא השילובים יהיו הרבה יותר חלקים, כלומר האצתי בשני עד סלד 4K ההילוך הבא יהיה באותה מהירות ב3k לצורך העניין, לכן אם תתזמן את העברת ההילוך כל ש״תאבד״ 1k תוך כדי המעבר ההילוך הבא יכנס בצורה הכי חלקה וימנע בלאי מהקלאץ׳ והסינכרו.
מעבר לזה אין בעיה לדלג על הילוכים, אני נוטה לדלג על ההילוך החמישי ברכב שלי ומעביר ישר לשישי, הכל תלוי ביחסי ההעברה ברכב שלך, פשוט כדאי לשים לב שאתה מתאים את הסלד תוך כדי ההעברה.

4. במישור אני תמיד משאיר את הרכב בניוטרל משתי סיבות:
* כשאתה מניע אתה עשוי לשכוח שהאוטו בהילוך ואז הוא יקפוץ לך, על פניו ברכבים מודרניים צריך ללחוץ על הקלאץ׳ בהתנעה אבל עדיין אתה עשוי לשכוח שהרכב בהילוך ולזרוק את הלקאץ׳
* זה נפוץ בעיקר באירופה אבל בחניות צפופות לפעמים אנשים לא מתחשבים ינשקו לרכב שלך את הפגוש (במקומות כאלה נוטים גם לא להרים את ההנדברקס עד הסוף מהסיבה הזאת, במצב בו הרכב גם בהילוך חלק מהדחיפה עשויה להגיע לגיר, לא מאמין שתגיע למצב שזה מה שיצור נזק אבל אני מעדיף להשאיר בניוטראל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• אהבתי 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

1. אני מעביר לניטרל באיזור 50 קמ"ש ולא עובר דרך כלל ההילוכים.

2. כל תנועה של ידית הילוכים חייבת להתבצע עם קלאץ' מופרד, תמיד. 

3. גם אם אתה מעביר מראשון ישר לחמישי זה לא מזיק לגיר. אבל לניצול טוב של המנוע כדאי לעבור דרך כל ההילוכים בהאצה. 

4. אישית מחנה בניוטרל במישור, ככה התרגלתי וככה יותר נוח להניע לפני נסיעה הבאה. 

פורסם

יש מקומות צפופים בעולם, שבהם במישור משאירים בניוטרל ולא מרימים בלם יד, כדי לצמצם נזקים כאשר מישהו חונה לידם "עד הבום". לא אצלנו, ואם הרכב ידרדר האחריות תהיה על בעליו.

בחניה במדרון חשוב השילוב של בלם יד, הילוך והפניית גלגלים. אצלנו לא כל כך מקפידים, אבל יש בעולם מקומות בהם ויתור על אחד המרכיבים עשוי לגרור קנס, ואפילו גבוה.

@shakediהתאמת זמן שילוב ההילוך לסל"ד היא מיומנות נרכשת, אישית אני עושה זאת לפי תחושת הרכב ולא לפי מד הסל"ד, שלא היה קיים -15-20 השנים הראשונות בהן נהגתי. 

לגבי שילוב הילוך בחניה - מבחינתי זה אמצעי בטיחות. כיוון שממילא רכב שיוצר ב-30 השנים האחרונות לא יתניע בלי לחיצה על המצמד זו לא בעיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

לגבי שילוב הילוך בחניה - מבחינתי זה אמצעי בטיחות. כיוון שממילא רכב שיוצר ב-30 השנים האחרונות לא יתניע בלי לחיצה על המצמד זו לא בעיה.

זה לא מדוייק, לא כל היצרנים אימצו את זה. יש עד היום מכוניות ידניות שמניעות בניוטרל בלי לחיצה על המצמד. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

מחזק את דבריו של [mention]Buki [/mention] יצא לי לנהוג על לא מעט רכבים בני הרבה פחות מ30 שמנגנון הלחיצה על הקלאץ׳ בעת ההתנעה לא היה קיים בהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

כיוון שממילא רכב שיוצר ב-30 השנים האחרונות לא יתניע בלי לחיצה על המצמד זו לא בעיה.

Are you sure about that?

בקליאו שהייתה לי וב-500 לא היית צריך ללחוץ על הקלאץ' בכלל כדי להניע את הרכב.

ברוב המכוניות שנתקלתי בהן בצורך לשים רגל על הקלאץ' ו\או על הברקס היה מדובר על מכוניות עם כפתור התנעה (מגאן 2, מגאן 3, ארונה, A6), כמובן שהיו גם כאלו שהותנעו במפתח והיה צורך ללחוץ בהן על הקלאץ' בעת ההתנעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כנראה שלא נהגתי על מספיק דגמים, או שזכרוני לקוי. או שסתם התרגלתי ללחוץ על הקלאץ' (בוטומטית הבלם) ולא ידעתי שאפשר להתניע בלי זה. 

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, iEminem כתב:

1. התקרבות לרמזור כשאני על הילוך 5. ראיתי את הרמזור נהפך לאדום, כלומר יש זמן עד שיהיה ירוק שוב, ובנוסף, אני לבד על הכביש. אין אף אחד בטווח של הכמה קילומטרים (בכוונה מקצין). 

האם אני נשאר בהילוך 5 עד שהאוטו מגיע ל20-30 קמש ואז מכניס קלאץ'? האם אני מעביר לניוטרל כבר מ50 קמש (הרי היפותטית אני לא צריך כוח זמין)? 

תמיד כדאי לשמור על הילוך שתואם את מהירות הרכב. בהאטות שלא מצריכות בלימה בגלל המרחק מהרמזור, אני פשוט מוריד הילוכים תו"כ גז ביניים. בהאטות חזקות/בלימות חירום אני גם מוצא את עצמי מעביר לניוטרל ומדלג על הילוכים בסיום הבלימה, אבל משתדל להימנע ממצבים כאלה בנהיגה מנהלתית (בנהיגה ספורטיבית יש משמעות גדולה יותר ל heel & toe ושם שווה ללמוד את זה).

2. מעבר לניוטרל. לא משנה מאיזה הילוך. ללחוץ על הקלאץ, להעביר לניוטרל, ואז להרים? או פשוט נותן מכה לידית בלי ללחוץ על הקלאץ? (מצד אחד, מכה לידית תחסוך לי לחיצה על הקלאץ. מצד שני, אולי יש איזהשהם שיניים במנגנון הידית שאני פוגע בהם כשהקלאץ לא לחוץ?)

מזיק לגיר. כל זמן שאתה רוצה להכניס או לשחרר הילוך, אתה חייב לשחרר את העומס מהגיר והדרך לעשות את זה היא על ידי לחיצה על הקלאץ'.

3. האצות. נניח שוב שהכביש ריק, ואין לי הפעם שום בעיה להאיץ. שיא המומנט ב4.5 אלף סלד. אני מתאר לעצמי שהתשובה היא פשוט להעביר הילוכים כל 2-2.5 אלף סלד, בהנחה שאני לא נהג מירוצים שרוצה לשרוף דלק? 

האם להעביר משלישי ישר לחמישי פוגע בגיר? (במהירויות מתאימות, כלומר האצה גסה בשלישי ואז מעבר לחמישי ב60 קמש)

כמו בהאטה, אתה צריך להתאים את ההילוך למהירות ולא לדלג על הילוכים. רק בכלי רכב כמו משאית עם 18 הילוכים שנוסעת ללא עומס, יש טעם בדילוג על הילוכים בהאצה.

4. חניה במישור. לחנות על ניוטרל, או על הילוך? (+אמברקס כמובן בשני המקרים)

תמיד מומלץ לחנות בהילוך - אנחש שלא ראית לאחרונה מישהו מחנה רכב אוטומטי על ניוטרל.

לפני 18 דקות, sperial כתב:

כנראה שלא נהגתי על מספיק דגמים, או שזכרוני לקוי. או שסתם התרגלתי ללחוץ על הקלאץ' (בוטומטית הבלם) ולא ידעתי שאפשר להתניע בלי זה. 

אני חושב שזה נפוץ בעיקר אצל יצרנים מסוימים, למשל וואג. בפיג'ו/סיטרואן אין את זה, מעניין אם ב 208/קורסה החדשה זה השתנה.

לפני 45 דקות, sperial כתב:

יש מקומות צפופים בעולם, שבהם במישור משאירים בניוטרל ולא מרימים בלם יד, כדי לצמצם נזקים כאשר מישהו חונה לידם "עד הבום".

מעבר לעניין הדרדור זה רעיון רע... אתה מקבל מכה בטמבון אחד, מתגלגל לרכב הבא ומקבל מכה בטמבון השני.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

אלה מקומות שבהם כנראה מעדיפים לשרשר שריטות בפגושים ולהמנע מנזקים עמוקים בגלל הבלם. אבל זה לא בישראל, אז זה לא רלוונטי.

אצלי הסדר ברור - בלם יד, הילוך ראשון או P, כיבוי אורות, הדממת מנוע. פה דווקא כבוד ל-VAG - מפסק האורות על מצב קבוע והם כבים עם ההדממה, לא צריך לדאוג להדלקת אורות.

פורסם (נערך)

לא זוכר מתי נהגתי על רכב שלא נכבים בו האורות ברגע שאתה מדומם מנוע ופותח דלת\מוציא מפתח מהסוויץ'. לכל היותר מה שראיתי שקורה זה שצריך ללחוץ פעמיים על כפתור הנעילה כדי שהאורות יכבו. (זה לא באג, זה פיצ'ר)

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...