Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין.

עם מי אתה טס?

ANA. (במידה ואתה טס לשם יום אחד, תעשה לעצמך טובה ותוסיף את ה 70-80 דולר הפרש בין LOT וכדומה ל ANA, וואו.)

הייתי בסוף נובמבר ביפן ולמזלי, זה היה רגע לפני שיגעון הקורונה...ולענייננו: לא יודע לגבי שעות עבודה של הרופאים שם. אבל, עם כל זה שאני רוכש ליפנים כבוד ותופס מהם כאנשי מקצוע מצטיינים בכל תחום, דווקא בטיפול באניית הקורונה, הם כשלו לגמרי. אפילו פרופסור יפני מומחה נדהם מרמת החובבנות בסוגיה. דבר נוסף, ביפן לא מדברים כמעט אנגלית. גם הצוות הרפואי. אז אני מניח, שתמיד עדיף לקבל טיפול דווקא אצלנו בארץ, הגם שיש פה הרבה כשלים וחובבנות.

הטיפול באוניה הוא פיאסקו עצום- אבל החולים משם לא הועברו לבתי החולים הסדירים, אלא למשהו שהוא פחות או יותר האנגר מאולתר. הממשלה ביפן ספגה כמויות אדירות של אש (ובצדק!), נכון לעכשיו החולים שנדבקים במדינה מועברים לבתי החולים הרגילים. יצא לי להיות באחד כזה בטיול הראשון שלי שם (בנסיבות קלות), אני די בטוח בדעתי במקרה זה. לא לשכוח גם שמדובר במדינה עם 13 מיטות לכל 1000 איש לעומת ישראל בה יש.... 3.

הסיפור של האנגלית נכון מאוד לצערי אצל סגל מבוגר של פחות או יותר כל חברה, ובכללם גם רופאים בכירים למיניהם. כהצהרה כללית, זה לא ממש נכון.

פורסם

לא מבין איך במדינה מתוקנת לא לקחו את כל החוזרים מאיטליה ב 14 יום האחרונים לבדיקות ?

ברגע שגילו שם הדבקות, כל מי שנוחת משם היה צריך להכנס לבדיקה.

אפילו לא מיד בשדה תעופה.

פורסם
וואו לא ידעתי שיש טיסה ישירה של ANA מתל אביב לטוקיו.

אין, אלעל הם הראשונים שהיו אמורים להפעיל קו ישיר. וזה בינתיים נדחה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
הבחור מחנות המשחקים פיתח תסמינים תוך 3 ימים, כך גם אשתו.

כנראה הנתונים של קורולה נכונים יותר.

היום פורסם מאמר גדול מסין על מאפייני המחלה, וזמן הדגירה החציוני (במגבלות המחקר) היה 4 ימים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
כל מה שסין עשתה זה להציב סטנדרט חדש ברמות של הפניקה, בלי שום השלכות חיוביות בפועל למיגור המגיפה או לטיפול בחולים.

כל מה שיצא מזה הוא שהאנשים המפוחדים והחשוכים יוצאים עכשיו מהחורים עם שלל רעיונות טוטליטריים וביטויי גזענות - הנה, עכשיו דרך המחשבה הזאת נתפסת לפתע כלגטימית - לרדוף, לכלוא, לקנוס, לסגור וכו'.

בפועל, במציאות - אין מה לעשות חוץ מטיפול תומך למי שנפגע ו***לא*** צריך לעשות שום דבר חוץ מהכנה של מספיק מיטות ואמצעי טיפול תומך.

מתוך 100 חולים - 80 באמת לא צריך לעשות איתם כלום, מיטה , מים ואוכל - אבל צריך מישהו שישרת אותם, ינקה להם את המיטה ויטפל בהם.

20 יעברו מחלת שפעת קשה, רוב ה-20 יצטרכו חמצן וניתור צמוד.

5 מתוך ה-20 יגיעו למצב שהם צריכים להיות מורדמים ומחוברים למכונת הנשמה למשך 4 ימים, זה אומר ניתור מלא 24 שעות ביממה,

הרדמה והנשמה 24 שעות ביממה 4 ימים , זה הטיפול שיציל את החיים שלהם.

במקרה כזה צריך צוות שלם 24 שעות מסביב לחולים האלה.

במדינת ישראל (בעצם בכל מדינה בעולם) יש גבול בכמה אנשים (מורדמים ומונשמים) כאלה מערכת הבריאות מסוגלת לתמוך.

ולכן , ברגע שכמות הנדבקים בכל יום מגיעה לסף הזה, הסף שממנו נובע שבעוד 10 ימים לא תוכל לטפל בכולם.

חייבים כמדינה להאט את קצב ההדבקה.

עד עכשיו היינו בשלב של לנסות למנוע או לעכב את ההגעה של הקורונה לארץ, יכול להיות שנצליח לעכב את המצב עוד שבוע או שבועיים.

אבל ברגע שנגיע למספר החולים שהוא הסף שלנו, אני לא יודע מה הוא, אבל הרבה יותר נמוך מהמספר של סין.

אני מניח שזה 2000 חולים ש 400 צריכים אישפוז עם חמצן ו 100 צריכים הנשמה והרדמה.

אז אנחנו בשלב ב'

שלב ב' - אומר סגר , לא על מנת להקטין ל -0 את כמות הנדבקים , אלא על מנת להשאיר אותם על מספר של כ-30 חדשים ביום.

הנקודה הקריטית היא מתי מתחילים את הסגר?

אם מתחילים אותו מוקדם מידי אז יהיו מעט חולים חדשים ביום ויקח לנו המון זמן לעבור לשלב ג'.

אם נתחיל אותו מאוחר מידי אז יהיו כבר הרבה מוקדי הדבקות ולא נצליח להוריד את כמות הנדבקים החדשים,

יהיו עומס על מכונות ההנשמה.

בבתי החולים יתנו עדיפות חיבור לצעירים למכונות ההנשמה.

ונראה תמונה דומה לזאת שבסין , הזקנים יותר לא יחוברו למערכות ההנשמה ואחוז התמותה אצלהם יהיה גדול יותר.

איך יוצאים מזה ?

או שהקיץ יקטין את כמות הנדבקים, ושלב ג' יגיע באפריל - חג החירות - אחרי פסח יוצאים מהסגר.

או שכמות השורדים מהנגיף תעבור כמות מסויימת ואז יהיה אפשר לחזור לשגרה , אם כמות נדבקים הגיונית.

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

עוד נקודה לציון, שיעור התמותה באירן המדווח הוא 10%, שזה גבוה מאוד ביחס לשיעור התמותה המדווח מסין או מאירופה.

בהתחלה חשבו שהם פשוט לא מדווחים נכון את כמות הנדבקים.

עכשיו חושבים ששיעור התמותה באירן הוא 5% עקב "טיפול תומך דפוק"

ואם זה המצב והם לא ישכילו להקטין את כמות הנדבקים החדשים , אז נראה שם מצב חדש.

שיכול הגיע עד ל 20% תמותה - כי כל המקרים הקשים שצריכים חצמן או הנשמה יסתיימו במוות.

פורסם

ממה שזה נראה כרגע, במיוחד ההדבקה מחדש, היא שמדובר בוירוס שדומה להרפס. הגוף לא מצליח להפטר ממנו באופן מלא, והוא יכול להתפרץ שוב. אם זה אכן המצב, מדובר בתגלית קשה ביותר ובעייתית ביותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
גם באיטליה אנשים נופלים כמו זבובים.

אולי מדובר בזן של הקורונה שעבר מוטציה והפך לאלים יותר.

באיטליה המאזן הוא כרגע 22 מתים מתוך כמעט 900 נדבקים, שזה עדיין משהו כמו 2 וחצי אחוז. באיראן לא קשה מדי להבין למה פני הדברים הם כמו שהם, בוא נגיד שבתי החולים שם לא בדיוק עברו ציוד מחדש אתמול.

פורסם

צריך לבדוק כמה זמן עבר מההדבקה עד המוות ולהשוות את מול הנתונים מסין.

תחושה שלי שאנשים נופלים ממש מהר וזה מפתיע כי מדובר בצפון איטליה ולא איזה חור בעולם השלישי.

פורסם

נחכה עוד שבוע, נדע קצת יותר. חבל שאין כלי כדי לעקוב באמת אחרי מצבם של נדבקים מתאריך א' עד תאריך ב', אני מניח שסטטיסטיקות כאלו יהיו זמינות לציבור רק בהמשך.

Meanwhile, קצב ההדבקה באיטליה גובר- ובקוריאה מתחיל להיבלם ככל הנראה. נראה שבשלב זה ההדבקה בקוריאה מאוד, מאוד מרוכזת בקהילה ספציפית.

• תוכן חדש...