Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה תקופה שהיה לי עץ מעל הרכב - חניה לא מקורה - אז השתמשתי בכיסוי כי פשוט זו היתה הדרך היחידה להגן על הרכב מלשלשת ציפורים.

היום גם כן אין לי חניה מקורה אבל ברוב ימות השבוע אני בעבודה ואני מגיע הביתה - בחורף כשכבר חשוך ובקיץ - כשהשמש כבר לא שורפת - אז בשביל יומיים בשבוע שהרכב חונה מתחת לכיפת השמיים ולא מתחת לעץ - אני פשוט משתמש בצלונים וזהו.

שוקל להתקין התנעה מרחוק ולהפעיל את הרכב כמה דקות לפני שאני יורד מהבית עם מזגן מופעל אבל גם בזבוז דלק וגם אג'נדה לא ירוקה - לא שלם לגבי זה.

בכל מקרה - אבא שלי הוא אמנם פולני-רוסי אבל יש לו התנהלות של יקה! הרכב שלו כמעט תמיד מכוסה והוא לא משתמש בכיסויים המודרניים -

ה4 עונות לא באמת עמיד למים נתחיל בזה - הוא סופג ונהיה כבד רצח ואי אפשר להשתמש בו בדיוק כמו בכיסויי הכותנה העתיקים.

ולחצי מכיסויי 4 העונות אין בכלל גומיות ראויות שמסוגלות לתפוס את הכיסוי, אתם קמים בבוקר ומגלים שכיסיתם את הרכב של השכן ממול!

לכיסוי שלי (כיסוי 4 עונות) דווקא יש גומיות טובות וחזקות - הבעיה, בשמש - בקושי אפשר לגעת בדבר הזה!

אבא שלי משתמש בכיסוי 100% כותנה כמו פעם - קצת כבד, אבל מבד איכותי בצבע לבן - לא מתחמם ולא עמיד במים - אבל בקיץ - תענוג להכנס לרכב ולהניע ולתת לו להתקרר מהמזגן בזמן שאתם מקפלים את הכיסוי.

יש איזה רפד ביפו - ליד רחוב אברבנל (ממול לרחוב ויטל - בקיצור אברבנל פינת סלמה) שגם מחדש גומיות לריפודי רכבים וכיסויים וגם תופר בעצמו כיסויי בד כאלה.

אם לא איכפת לכם על המקום בתא המטען והמשקל - שווה כל שקל.

אני פשוט עושה ווקס כל חצי שנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פעם, כשהייתי צעיר וחדש בעלות על רכב למדתי מאבא שלי והקפדתי על כיסוי הרכב. עם השנים קרו שני דברים: האחד - התחתנתי, ואשתי לא היתה מוכנה להתעסק עם הכיסוי (ובגודל שלה עם רוח קלה הכיסוי היה מעיף אותה). הדבר השני - החזקת רכב הפכה עניין יותר ויותר שגרתי ושמתי לב שפחות ופחות אנשים מכסים את רכבם. מזה לפחות 20 שנה חדלתי לכסות מכוניות, והאמת היא שלא שמתי לב לבעיות מיוחדות, מכוניות שנמכרו בגיל 7-10 שנים לא סבלו מדהיה משמעותית. אני חשוב שאפשר לחבר זאת לשרשור על אמינות כלי רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מכסה את הרכב מאז שהוצאתי אותו מהחברה. בהתחלה קניתי כיסוי ב- 300 ש"ח של HR והחזיק 3 שנים. בקיץ הרביעי קניתי עוד כיסוי ב- 300 ש"ח (שניהם באוטו דיפו) וגם הוא מתחיל להתייבש ומרגיש כמו נייר - ומתחיל להיקרע.

אני מרגיש שאוטו דיפו דפקו אותי פעמיים, כל כיסוי מסכן של HR עלה 300 ש"ח בזמן שהיו מבצעים במקומות אחרים, וגם כיסוי שמתייבש ונקרע כמו שאני קורע נייר מהמדפסת.

פורסם
פעם, כשהייתי צעיר וחדש בעלות על רכב למדתי מאבא שלי והקפדתי על כיסוי הרכב. עם השנים קרו שני דברים: האחד - התחתנתי, ואשתי לא היתה מוכנה להתעסק עם הכיסוי (ובגודל שלה עם רוח קלה הכיסוי היה מעיף אותה). הדבר השני - החזקת רכב הפכה עניין יותר ויותר שגרתי ושמתי לב שפחות ופחות אנשים מכסים את רכבם. מזה לפחות 20 שנה חדלתי לכסות מכוניות, והאמת היא שלא שמתי לב לבעיות מיוחדות, מכוניות שנמכרו בגיל 7-10 שנים לא סבלו מדהיה משמעותית. אני חשוב שאפשר לחבר זאת לשרשור על אמינות כלי רכב.

זה הרגלים של דור או אפילו שתי דורות אחורה וזה הודות לטכנולוגיות הצביעה שאז עוד לא היו קיימות ברכבים עממיים.

אתה שוכח שהיום כמעט כל יצרן מעביר את שלדת הרכב עוד בפס הייצור בבריכה עם מים מיוננים וברגע שמתיזים על הרכב את שכבות הצבע הם טעונים במטען חיובי והצבע פשוט נצמד לתוך השלדה ואני לא אומר נצמד לשלדה אלא הופך לחלק ממנה כמעט כמו תהליך הלחמה.

הצבעים עצמם היום הרבה יותר עמידים לחום מאשר 20-30 שנה אחורה

תראה מה קורה לרוב הרכבים משנות ה90 - תמצא אחד עם צבע שלם מקורי ותראה איך נראים רכבים מאמצע שנות ה2000

הכיסויים האלה היום משמשים בעיקר כהגנה נגד לכלוך כבד של מזיקים כגון ציפורים, חרקים, שרף עצים וכמגן ישיר נגד חום השמש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה מדבר שטויות.

כמעט כל רכב שנמצא מעל 7-5 שנים בשמש יסבול משריפת/דהיית צבע ועד קילוף מלא של הלכה. הצבע היחיד שאיכשהו הכי פחות סובל הוא צבע לבן.

יש עשרות רכבים מודל 2005-2008 שאני אישית ראיתי במכללה עם צבע שרוף לגמרי. רוצה תמונות? אצלם מחר.

פורסם

שוב - לא כל יצרן ולא כל צבע אבל הרבה מאוד רכבים היום מצליחים לשרוד את השמש הישראלית לאורך זמן בטיפול סטנדרטי.

לא אמרתי אל תשים ווקס ותיתן לרכב להרכב.

אתה נוטה לתקוף בכזו מהירות ובכזו שלילה בוטה שבכלל מגעיל לענות לך.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

חלילה, לא תוקף - מצטער אם נפגעת. רשמת לעשות השוואה בין רכבים משנות התשעים לאלפיים, עשיתי השוואה ומצאתי שהשמש היא אותה שמש, ושום שיפור באיכות הצבע לא תמנע מקרינת UV ברמה 11 ומעלה לשרוף את הצבע איכותי ככל שיהיה. אם אתפוס שוב את הטויוטה קורולה סיומת 61 הכחולה שנראית כבר יותר לבנה מכחולה אני אצלם לך.

אגב, אני מחפש כיסוי עד 150 ש"ח לרכב בתצורת סופר מיני בלי פסים זוהרים וחלונות ללוחית רישוי, הכיסוי לא חייב להיות "4 עונות" אלא סתם כיסוי שימנע שריפת צבע מהשמש. אם אתם יודעים על כיסוי כזה אשמח לשמוע.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

stio, כיסוי איכותי עולה יותר. במחיר של 150ש"ח זה רק כיסוי סיני דק שכבה אחת ששורט את הרכב וגם מגן לא מי יודע מה (השמש עוברת דרכו בקלות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

STIO - ברור לי שיש לא מעט רכבים שהצבע שלהם כן נפגע, בשנות ה70-80-90 זה היה גרוע בהרבה מרמת הצביעה שמתבצעת היום - מספיק לשלשת ציפורים אחת ששכחת ללא טיפול ואתה מוצא פתאום לקה שמתחילה להתקלף כמו מפולת.

היתה לי קורולה 96, דייהו לאנוס 98, פיאסטה 89 - בקורולה ובדייהו גם כאשר תחזקתי את הרכב, לא עזר כלום והצבע דהה ודהה ודהה - הפיאסטה איכשהו החזיקה מעמד רק שבעצמי צבעתי אותה אח"כ ללבן אל תשאל למה - אתה באמת לא רוצה לדעת.

סה"כ הסבירות שלך היום לשמור על צבע של רכב שלם בעזרת תחזוקה טובה ללא שימוש בכיסויים הוא הרבה יותר גבוה.

וכיסוי איכותי עולה בסביבות ה250 שקלים לפחות - בטח שאם מדובר בבד כותנה כבד - יכול להיות שלרכב סופר מיני 250 ש"ח יהיה המחיר המקסימלי.

תקפוץ ליפו לרחוב סלמה - אני יודע שאבא שלי תמיד קונה את הכיסויים שלו שם.

Pioneer TS-X150

פורסם

אין לי ספק שמריחת ווקס כ-4 פעמים (ואפילו 5 פעמים) בשנה על רכב שנמצא הרבה בשמש, יכולה לעזור בשמירה על הצבע.

גילוי נאות: אני מכסה את הרכב כל סוף שבוע (כשלא צפוי גשם). בשאר הימים הרכב בחניה מקורה בעבודה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

אני מחפש המלצה לכיסוי לרכב. הכיסוי מיועד ל OutDoor ונועד למנוע עד כמה שניתן אבק ומים.

השוק מפוצץ בחברות אבל אני מחפש המלצה לכיסוי שהוכיח את עצמו.

הקניה בארה"ב. כל המלצה תתקבל בברכה.

תודה,

מאיר

פורסם

כן. ביקרתי באתר, ויש שם אינסוף חברות ודוגמאות.

יש למישהו ניסיון עם כיסוי ספציפי שנקנה דרך Covercraft שהוכיח את עצמו במזג אוויר הישראלי?

פורסם

הרכב שלי מיצובישי 2007 נקנה עם גג ממש דהוי באגז ומכסה מנוע ועבר צביעה מחדש לא יודע איך טיפלו בוא אבל הרבה טיפולים ווקסים אני בטוח שהוא לא עבר הוא גם היה אצל בן אדם זקן,ואני באופן אישי מכסה את הרכב שהוא עומד לי שבוע בלי שאני משתמש בוא וזה קורה בעיקר בבסיס גם מגן מהשמש וגם מגן מלכלוך(רכב הבא רק צבע לבן כמה שעות אחרי שטיפה כבר אפשר להבחין בהצתברות של אבק עליו). לא יוצא לי לראות מישהו בשכונה שלי או בשכונות הסמוכות מכסה את הרכבים, לדעתי זה גם סתם יגרום לתשומת לב מיותרת.

תמונה של הגג הדהוי

http://i60.tinypic.com/50sjlv.jpg

• תוכן חדש...