Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכם. החיפושים לצערי נכנסו להילוך מהיר. 

בינתיים עם תלאות הרכב החלופי נסעתי על מיקרה, טויוטה יאריס 2017 וטויוטה יאגו שאני לא זוכרת את השנה שלה (אבל היא זוועת עולם לנהיגה. פשוט מזעזעת). 

השאלה הבאה היא איפה לקנות רכב. אני לא בנויה להתרוצץ בכל הארץ ולחפש רכב יד שנייה מפרטיים, אבל בטח לא רוצה להסתבך עם סוחרים. 

יש המלצות / דיס לחברות אמינות עם מבחר גדול של רכבים משנתונים ישנים (2012-2015 כזה), אפשרות לקחת לנסיעת מבחן וכו'? 

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסי בקרסו טרייד אם אהבת את המיקרה. 

נסי בסוזוקי טרייד אם יש להם ספלאש או סוויפט. 

לטריידמוביל יש מגוון רכבים גדול. 

גם בכלמוביל טרייד. 

הכי חשוב, לא לפעול מלחץ ומ"נוחות". 

תציצי ביד2 על המודעות הרלוונטיות. 

יתכן שתמצאי שם רכב טוב מאדם הגון שגר קרוב אלייך. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ואפשר גם לבדוק פה בפורום רכבים למכירה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לשניכם! 

מה לגבי פיקנטו, יש שנתונים שייכנסו בתקציב שלי (נגיד עד 30) וגם מומלצים? 

את המיקרה לא הייתי אומרת שאהבתי, אבל היא הייתה "בסדר" שאולי זה הסטנדרט שאני צריכה לכוון אליו. ולא קלסטרופובית. אבל אני ארצה לבדוק עוד כיוונים. 

את היאריס אהבתי מאוד, אבל היא לא בתקציב.

יש לי רק "לא" גדול על היאגו שמאיצה כמו עגלה, החלפת ההילוכים שלה מזעזעת, וכל ליטוף של הברקס מקפיץ את האוטו. וממש סבלתי ממנה מנסיעה של חצי שעה. היא מאזור 2016-2018 ולמרות שהיא שקטה יותר משמעותית, בכל אספקט אחר הסיריון הקשישה שלי הייתה לי יותר נוחה ונעימה לנהיגה. (וזה לא רק עניין של הרגל, כי לצערי כאמור התנסיתי בשלושה רכבים חלופיים בשבוע אחד) 

פורסם

פיקנטו אופציה טובה כי יש היצע גדול מאוד ובמגוון שנתונים ומחירים. 

דגם lx הפשוט נמכר רובו ככולו לציי רכב וקשה למצוא רכב כזה עם נתונים טובים. 

דגם ex מפואר ונעים יותר, וגם יקר יותר כמובן. 

הייתי מחפש ex סביב 2014 מיד פרטית. 

אם תצליכי להעלות התקציב לכיוון 2016 (כ 45k שקל מחירון), תקבלי רכב עם אחריות יצרן (אחריות 7 שנים על מנוע וגיר, לרכבים פרטיים שטופלו לפי הוראות היצרן). 

יתכן שתהיה לך קצת צפופה, תבדקי. 

איכות הנסיעה שלה טובה משל המיקרה. אבל היא פחות מרווחת ממנה. 

ממליץ לך לרכוש רכב בקצה העליון של היכולת הכלכלית שלך. כך תקבלי רכב צעיר יותר, שאם טופל כראוי, יפגין בד"כ אמינות טובה יותר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

שוב תודה. בעקבות העצות והעלאת ההילוך בחיפוש חקרתי קצת וגיבשתי רשימה ראשונית שאני רוצה לצמצם - במה להתמקד, איזה שנתון ורמת גימור, ועל מה לוותר. 
הגדרתי תקציב של עד 35, שנתונים 2013-2016 בערך. 
הרכבים ברשימה שלי נכנסים (חלקם בקושי) בתקציב. 
הבעיה: הלוחות מלאים ברכבים האלה עם קילומטראז' של 100-150, גם בתקציב יותר נדיב. 
הקילומטראז' השנתי שלי אמנם נמוך מאוד (כ-10), אבל אני רוצה רכב שנים קדימה ולהבנתי בסביבות ה-200 רכב כבר מתחיל להזדקן ומזמין תקלות. 
זה שיקול נכון או שלמצוא רכב כזה בתקציב כזה שמשקף קילומטראז' של 15 גג 20 בשנה יהיה לא ריאלי? 

המועמדות: 
-קיה פיקנטו - מטעמי פופולריות, מבחר והמלצות. פוקוס על ex 2014 צפונה 
-ניסן מיקרה 
-מיצובישי ספייס סטאר - מבינה שרק אחרי 2014
-יונדאי i10 - אנסה שוב לפני שפוסלת כי המחיר משמעותית אטרקטיבי יותר מאחרות עם נתונים דומים. אבל מבינה שגם הבטיחות לא מדהימה 
-סוזוקי סוויפט
-סוזוקי ספלאש

אופציה שאפתנית - טויוטה יאריס משנתון יותר נמוך, או עם מתיחת תקציב. אם הבנתי נכון טויוטה סופר אמינה ובמובן הזה אמורה לתת לי פטור ממוסך כמו הסיריון. 

הטויוטה אייגו שיותר זולה לצערי מגעילה לנהיגה אפילו לסטנדרטים הנמוכים שלי. אלא אם המודל הספציפי של 2019 שניסיתי רע וכדאי לנסות שנתונים קודמים שלה לפני שאני מחליטה? 

ירדו מהפרק: 
-סוזוקי אלטו (מטעמי כיעור) 
-שברולט ספארק (מטעמי טענות על אמינות) 
-הונדה ג'אז (יקרה מידי) 
- אופל קורסה (חוששת מעלויות טיפול) 
-טויוטה אייגו (מטעמי אלוהים ישמור מה זה הגיהינום הזה, יותר נח לרכב על אופניים) 

עריכה אחרונה על ידי newbie1
פורסם
לפני 8 שעות, newbie1 כתב:

אני לא בנויה להתרוצץ בכל הארץ ולחפש רכב יד שנייה מפרטיים, אבל בטח לא רוצה להסתבך עם סוחרים. 

שווה להתאמץ עבור רכב טוב (קחי רכבת/מונית אם נראה רציני)

חברות הטרייד עושות הרבה כסף וחבל שתשלמי את ההפרש..

יש אנשים שיסכימו לבא אלייך גם כן אם דחוף להם למכור תמיד שווה לנסות..

משתדל לעזור

פורסם

אני רק אומר שיונדאי i10 אחרי מודל 2014 ופיקנטו זה אותו רכב. זאת אומרת ממש אותו רכב עם עיצוב שונה, יונדאי וקיה זה אותו חברה, הם משתמשים במכלולים משותפים לכל המכוניות המקבילות.

אין שום עדיפות של אחת על השניה, למעט נושא החריות הנוספת עד 7 שנים/150.000 ק"מ שיש בקיה שמרכשה לבעלות פרטית.

שתיהן אותו אורך בדיוק כמו סיריון אבל צרות,  וצפופות יותר. 

סוזוקי סוויפט זו קטגוריה מעל, אם התקציב מאפשר הייתי בוחר בה.

רכב שהיה בידיים פרטיות עושה בממוצע 15.000 ק"מ בשנה ובמכוניות קטנות יש הרבה שעשו פחות. אין שום סיבה לקנות רכב עם 150 אלף ק"מ.

פורסם
לפני 1 דקה, המחליף כתב:

שווה להתאמץ עבור רכב טוב (קחי רכבת/מונית אם נראה רציני)

חברות הטרייד עושות הרבה כסף וחבל שתשלמי את ההפרש..

יש אנשים שיסכימו לבא אלייך גם כן אם דחוף להם למכור תמיד שווה לנסות..

זמן זה כסף. :)

אבל בעיקר חוסר ההבנה ובטחון. גם אחרי קריאת עשרה מדריכים איך ומה לבדוק, עדיין היכולת שלי להעריך לבד אם שווה אפילו לקחת רכב לבדיקה במכון תהיה עלובה למדי. אני לא יכולה לזהות אפילו מצב של צמיגים. 

אני אתחיל בכל מקרה מסיבוב בכמה חברות גדולות כדי שתהיה לי הזדמנות לנסות כמה רכבים ועל בסיס זה להתמקד. אם לא אמצא רכב לטעמי אחרי כמה חברות טרייד מהיבואן וגדולות אעשה חישוב מחדש.. 

לפני 4 דקות, Buki כתב:

אני רק אומר שיונדאי i10 אחרי מודל 2014 ופיקנטו זה אותו רכב. זאת אומרת ממש אותו רכב עם עיצוב שונה, יונדאי וקיה זה אותו חברה, הם משתמשים במכלולים משותפים לכל המכוניות המקבילות.

אין שום עדיפות של אחת על השניה, למעט נושא החריות הנוספת עד 7 שנים/150.000 ק"מ שיש בקיה שמרכשה לבעלות פרטית.

שתיהן אותו אורך בדיוק כמו סיריון אבל צרות,  וצפופות יותר. 

סוזוקי סוויפט זו קטגוריה מעל, אם התקציב מאפשר הייתי בוחר בה.

רכב שהיה בידיים פרטיות עושה בממוצע 15.000 ק"מ בשנה ובמכוניות קטנות יש הרבה שעשו פחות. אין שום סיבה לקנות רכב עם 150 אלף ק"מ.

אבל לעיצוב יש  השלכות על רמת הבטיחות ותחושת המרווח בפנים, לא?  

15 זה גם המספר שאני מכירה ולקחתי לי כאומדן. ביד 2 עברתי על כל הפיקנטו, מיקרה וi10 בתקציב שלי ובחיי שאם מצאתי רכב עם 90 אלף ק"מ זה היה מ-2017. זה פשוט הזוי. 

אני אריץ חיפוש על אותם דגמים בתקציב יותר גבוה ואנסה להבין אם הבעיה היא התקציב שלי, או שזה ההיצע כרגע. 

פורסם
Just now, newbie1 כתב:

אני אתחיל בכל מקרה מסיבוב בכמה חברות גדולות כדי שתהיה לי הזדמנות לנסות כמה רכבים ועל בסיס זה להתמקד. אם לא אמצא רכב לטעמי אחרי כמה חברות טרייד מהיבואן וגדולות אעשה חישוב מחדש.. 

אני בעבר עשיתי זאת כך: התניתי מראש שלא בטוח שאקנה, ואז בדקתי נוחות מנוע יבש צמיגים חתך פנימי

ובסוף מצאתי רכב בעיר סמוכה חצי שעת נסיעה באוטובוס.. בכל אופן רצוי לקחת חבר שמבין מכניקה ש"יציץ" על האוטו ויראה אם שווה לקחת למכון בדיקה

אם כי בתקציבה של הגברת פות"ש לא נראה לי ששוה להשקיע מכון אלא עדיף מכונאי ב 50 ש"ח ..שכל אחד יעשה מה שנראה לו. אני אומר את דעתי

משתדל לעזור

פורסם
לפני 1 דקה, המחליף כתב:

אני בעבר עשיתי זאת כך: התניתי מראש שלא בטוח שאקנה, ואז בדקתי נוחות מנוע יבש צמיגים חתך פנימי

ובסוף מצאתי רכב בעיר סמוכה חצי שעת נסיעה באוטובוס.. בכל אופן רצוי לקחת חבר שמבין מכניקה ש"יציץ" על האוטו ויראה אם שווה לקחת למכון בדיקה

אם כי בתקציבה של הגברת פות"ש לא נראה לי ששוה להשקיע מכון אלא עדיף מכונאי ב 50 ש"ח ..שכל אחד יעשה מה שנראה לו. אני אומר את דעתי

לא בטוח שאקנה נראה לי מובן מאליו כשבאים לראות רכב יד 2 מפרטי. 

יש דברים שפשוט צריך לראות בעיניים וניסיון מינימלי כדי לזהות. אני לא אראה סימנים של תיקוני פח או אזהה צמיג שחוק אלא אם ישימו לי עליו שלט ניאון גדול עם חץ מהבהב. קורה. 

מצד שני, אני יכולה לייעץ ולסדר לכל העולם ואשתו מחשבים, טלפונים, הגדרות ותקלות. יותר שימושי לי ביום יום. ;)

איך, איך עדיין אף אחד לא מציע שירות "החבר שמבין" ומציע את שירותיו לליווי ובדיקה ראשונית של רכבים + רושם רוח וצלצולים על המוכר לצרכי מו"מ. 

פורסם (נערך)

אני הולך (לנסות) להציע משהו מזעזע, אז אני מציע מראש שתשבי. ותנסי להצטייד בכמה יותר פתיחות שאפשר.

לא סתם אירופאי, אלא צרפתי, ולא סתם צרפתי, אלא סיטרואן. ממש ממש סיטרואן. אלו שלא יוצאות מהמוסך אף פעם (סתם, היו לי כמה, מדי פעם הצלחתי לצאת איתן מהמוסך).

אם במקרה את בכל זאת ממשיכה לקרוא אחרי השורה הקודמת, אני אסביר: מדובר ברכב שהוא עדיף בכמה סדרי גודל על (סליחה מראש) האשפה המוטורית שעלתה פה עד עכשיו. הוא גם יהיה לא פחות חסכוני מחלק מהן (נניח מהפיקנטו וה-i10), למרות שהוא גדול, נח וחזק מהן. בקיצור, סיטרואן C4, מ-2015, אחרי מתיחת הפנים.

אני יודע שאין שום קשר בין זה למה שאת מחפשת, אבל לגמרי במקרה יש כרגע שתיים כאלו למכירה מחברי פורום, שתיהן נראות לגמרי בסדר, אחת מהן אפילו עברה החלפה של רצועת תזמון (שזו הבעיה המוכרת של המנועים האלו), והיא ממש ממש קרובה לתקציב שלך, ולדעתי (זה לא הרכב הכי מבוקש בעולם, איך נגיד), אפשר לקרב אותה עד כדי להגיע לתקציב שלך. בקיצור, זו. יש גם את זו, אבל יש לי הרגשה שהיא פחות תתכנס לתקציב. למען הסר ספק, אין לי שום הכרות עם הבעלים ו/או הרכבים עצמם, ואם במקרה תחליטי שזה כן מעניין אותך, אני כמובן מציע לבדוק איזה רכב שלא תקחי בצוררה הקפדנית ביותר שאפשר.

אם אין לך בעיית חניה, סלידה קשה מצבע אדום וקצת (הרבה) פתיחות, הייתי לפחות הולך לראות, שתדעי מה את מפסידה.

*לגביי האייגו, את לא טועה, ולא מדובר בשנתון בעייתי. זה גיר רובוטי חד מצמדי, לא הדבר הכי נעים בעולם. בטח בעיר.

*לגבי שירות "חבר שמבין", יש כזה, אבל בתשלום. כלומר, זה אפילו מעבר, מישהו שיחפש לך רכב, יתקשר למוכרים, ינהל איתם מו"מ, אבל זה לא זול (סביב 3,000 ש"ח). אם זה מעניין אותך, יצא לי פעם להיתקל במישהו כזה (היתקלות די חיובית), אני אשמח למסור לך מס' טלפון בפרטי.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני כשעה, newbie1 כתב:

לא בטוח שאקנה נראה לי מובן מאליו כשבאים לראות רכב יד 2 מפרטי. 

זה היה במקרה שההוא נסע אליי מרחק חצי שעת נסיעה כל צד 

כי כבר קנה חדש ולא היה לו מה לעשות בישנה

משתדל לעזור

פורסם
לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

אני הולך (לנסות) להציע משהו מזעזע, אז אני מציע מראש שתשבי. ותנסי להצטייד בכמה יותר פתיחות שאפשר.

לא סתם אירופאי, אלא צרפתי, ולא סתם צרפתי, אלא סיטרואן. ממש ממש סיטרואן. אלו שלא יוצאות מהמוסך אף פעם (סתם, היו לי כמה, מדי פעם הצלחתי לצאת איתן מהמוסך).

אם במקרה את בכל זאת ממשיכה לקרוא אחרי השורה הקודמת, אני אסביר: מדובר ברכב שהוא עדיף בכמה סדרי גודל על (סליחה מראש) האשפה המוטורית שעלתה פה עד עכשיו. הוא גם יהיה לא פחות חסכוני מחלק מהן (נניח מהפיקנטו וה-i10), למרות שהוא גדול, נח וחזק מהן. בקיצור, סיטרואן C4, מ-2015, אחרי מתיחת הפנים.

אני יודע שאין שום קשר בין זה למה שאת מחפשת, אבל לגמרי במקרה יש כרגע שתיים כאלו למכירה מחברי פורום, שתיהן נראות לגמרי בסדר, אחת מהן אפילו עברה החלפה של רצועת תזמון (שזו הבעיה המוכרת של המנועים האלו), והיא ממש ממש קרובה לתקציב שלך, ולדעתי (זה לא הרכב הכי מבוקש בעולם, איך נגיד), אפשר לקרב אותה עד כדי להגיע לתקציב שלך. בקיצור, זו. יש גם את זו, אבל יש לי הרגשה שהיא פחות תתכנס לתקציב. למען הסר ספק, אין לי שום הכרות עם הבעלים ו/או הרכבים עצמם, ואם במקרה תחליטי שזה כן מעניין אותך, אני כמובן מציע לבדוק איזה רכב שלא תקחי בצוררה הקפדנית ביותר שאפשר.

אם אין לך בעיית חניה, סלידה קשה מצבע אדום וקצת (הרבה) פתיחות, הייתי לפחות הולך לראות, שתדעי מה את מפסידה.

*לגביי האייגו, את לא טועה, ולא מדובר בשנתון בעייתי. זה גיר רובוטי חד מצמדי, לא הדבר הכי נעים בעולם. בטח בעיר.

*לגבי שירות "חבר שמבין", יש כזה, אבל בתשלום. כלומר, זה אפילו מעבר, מישהו שיחפש לך רכב, יתקשר למוכרים, ינהל איתם מו"מ, אבל זה לא זול (סביב 3,000 ש"ח). אם זה מעניין אותך, יצא לי פעם להיתקל במישהו כזה (היתקלות די חיובית), אני אשמח למסור לך מס' טלפון בפרטי.

בהצלחה!

תודה על ההמלצות וגם על ההכוונה לרכב ספציפי. אפילו הירהרתי בזה בעצמי כשראיתי שטויוטה משתפת פעולה עם סיטרואן ורנו. ואז ראיתי שהתוצאה היא אייגו. 😁

אם לא הייתי קוראת שקטה פה בעבר הייתי קופצת על המציאה, אבל הפורום קילקל אותי וקראתי יותר מדי השמצות. כשזה נוגע לרכב אני לא מחפשת הרפתקאות או חשיבה מחוץ לקופסה, שוב מטעמי חוסר הבנה בתחום (וחוסר רצון ללמוד). נורא קורץ לי ללכת מחוץ למיינסטרים, אבל אין לי כלים להתמודד עם זכה ועם מוסכניק שיראה מישהי כמוני עם רכב כזה ויקבל סימני דולר בעיניים. 

פורסם
לפני 7 שעות, newbie1 כתב:

איך, איך עדיין אף אחד לא מציע שירות "החבר שמבין" ומציע את שירותיו לליווי ובדיקה ראשונית של רכבים + רושם רוח וצלצולים על המוכר לצרכי מו"מ

יש כזה שרות אבל תבדקי הייטב, מכיוון שיכול להיות שאותו "חבר שמבין" מקבל תשלום גם מסוחרי מכוניות והאינטריסים שלו הם לא נטו לטובת הלקוח. 

• תוכן חדש...