Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואלה, גם נקודה. pooh-bear כבר הזכיר שיש שירות כזה, אבל במחירים כאלה לתקציב שלי זה כנראה פחות מתאים. 

בינתיים הספקתי להשאיר פרטים אצל הטרייד אינים של היבואניות ובכמה חברות גדולות. 

המבחר אצל היבואניות לתקציב שלי על פי השיחות כנראה לא מדהים אבל נשמע שאפשר למצוא שם, על הנייר לפחות, רכבים יותר שמורים (יד וקילומטראז' נמוך). 

הציעו לי נניח סוזוקי סלריו 2016 יד ראשונה עם 42 אלף ק"מ סביב מחיר מחירון. 

חלקם מוכנים רק לקבוע פגישות בלי פרטים בטלפון, אבל לפחות חלק נפסלו בסינון הראשוני. 

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 10.6.2020 בשעה 19:32, Michazzz כתב:

חפשי אופל קורסה עם קמ נמוך, יש מחירים זולים מאוד יחסית לרכב די חדש

אם את מחפשת רכב בסגנון הסריון תרדי מהאופל,

בכל מקרה אכן תנסי להתרכז במספר דגמים ומעבר על הלוחות מספר פעמים ביום,
ספלאש, פיקנטו, ג'אז, I10 והמיקרה שטיפה רועשת אבל אמינה להפליא...
קניית רכב מצריכה סבלנות, תמיד יש בסוף את מי שמוכר רכב עם נתונים סבירים (עדיף לשכור רכב לשבועיים ולמצוא משהו ראוי).

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Buki כתב:

סלריו זה גיר רובוטי שמטלטל את הרכב כמו באייגו.

חסכת לי ביקור שם, תודה! 

זה נכון בהכללה גסה לגבי גיר רובוטי? אני זוכרת שלפני שנים זה היה נושא חם ומושמץ פה. ביאריס 2018 החלופית נדמה לי שגם היה גיר רובוטי, אבל שם לא הרגשתי אותו ונסעה חלק. 

לפני 8 דקות, llaavvii כתב:

קניית רכב מצריכה סבלנות, תמיד יש בסוף את מי שמוכר רכב עם נתונים סבירים (עדיף לשכור רכב לשבועיים ולמצוא משהו ראוי).

תודה. שמתי לי התראות בלוחות, אני לא פוסלת את זה לגמרי. אחרי סיבוב בטריידים וניסיון של כמה מהרכבים האלה אני מקווה להצליח לצמצם את הרשימה לשלושה-ארבעה דגמים ולהתמקד בהם. זה מה שעשיתי עם הסיריון בזמנה, ננעלתי על דגמים וחרשתי את הלוח עד שקפצה מציאה. אבל אז היה מי שיבדוק איתי. כרגע אני קצת טובעת באפשרויות. 

עריכה אחרונה על ידי newbie1
פורסם
לפני 12 דקות, newbie1 כתב:

זה נכון בהכללה גסה לגבי גיר רובוטי?

נכון לגיר רובוטי מצמד יחיד שזה מה שיש בסלריו, באייגו ובעוד כמה מכוניות.

יאריס 2018 זה גיר רציף שעובד מאוד חלק. 

פורסם
לפני 20 דקות, Buki כתב:

נכון לגיר רובוטי מצמד יחיד שזה מה שיש בסלריו, באייגו ובעוד כמה מכוניות.

יאריס 2018 זה גיר רציף שעובד מאוד חלק. 

השכלתי. תודה 

פורסם
לפני 42 דקות, llaavvii כתב:

הספלאש, פיקנטו, I10 לא בקטגוריה של ג'אז!!! זה מיני וזה סופר מיני. הג'אז מרווחת יותר ובטיחותית יותר. 

דבר נוסף, המיקרה לא רכב אמין. יש להם מחלה של בורר מצבים למזגן שעולה כמה אלפים (הייתי בטוח שליונדאי I20 שהבורר הזה התקלקל 3 פעמים ודרשו 2000 שקל עבור בורר חדש נחשב יקר,ף אבל במיקרה זה אפילו יותר!)  בנוסף הגיר הרציף שלה לא הכי מוצלח ויש הרבה דיוחחים ברשת על גירים ששבקו חיים. 

פורסם
לפני כשעה, newbie1 כתב:

אם לא הייתי קוראת שקטה פה בעבר הייתי קופצת על המציאה, אבל הפורום קילקל אותי וקראתי יותר מדי השמצות. כשזה נוגע לרכב אני לא מחפשת הרפתקאות או חשיבה מחוץ לקופסה, שוב מטעמי חוסר הבנה בתחום (וחוסר רצון ללמוד). נורא קורץ לי ללכת מחוץ למיינסטרים, אבל אין לי כלים להתמודד עם זכה ועם מוסכניק שיראה מישהי כמוני עם רכב כזה ויקבל סימני דולר בעיניים. 

חלילה לא מנסה להמיר את דתך, רק אומר שהתדמית של בעלי צרפתיות ככאלו שדוברים 3 ניבים שונים של צרפתית באופן שוטף, מכירים ספקים נסתרים של חלקי חילוף באינדונזיה, בנגלדש וניקרגואה באופן אישי ולא יוצאים מהבית בלי שלושה מחשבי דיאגנוסטיקה (לפחות!) גם כשצריך לנסוע למכולת, היא לא לגמרי מדויקת.

בגדול, למי שגר במרכז, כל מה שצריך לדעת לגבי תחזוקה של רכב צרפתי נקרא "מוסך גבע" (וגם אורן בסדר).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, itamarg כתב:

הספלאש, פיקנטו, I10 לא בקטגוריה של ג'אז!!! זה מיני וזה סופר מיני. הג'אז מרווחת יותר ובטיחותית יותר. 

דבר נוסף, המיקרה לא רכב אמין. יש להם מחלה של בורר מצבים למזגן שעולה כמה אלפים (הייתי בטוח שליונדאי I20 שהבורר הזה התקלקל 3 פעמים ודרשו 2000 שקל עבור בורר חדש נחשב יקר,ף אבל במיקרה זה אפילו יותר!)  בנוסף הגיר הרציף שלה לא הכי מוצלח ויש הרבה דיוחחים ברשת על גירים ששבקו חיים. 

לשכני יש נסיון עם 4 מיקרות ששורדות יפה מאוד את השנים...אבל מכיוון שבסטטיסטיקה עסקינן אז יכול להיות שאתה צודק.

לגבי הג'אז אתה מודק אבל היא מחפשת בטיחותית וחסכונית והיא עונה על שניהם אז אם היא מוצאת ג'אז שמורה אפילו 2 שנתונים למטה לטעמי זה שווה.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

לבן שלי יש מיקרה ידנית 2012 ואכן גם שם התקלקל בורר חום / קור ואפילו לא ניגשנו למוסך היבואן כי אנחנו יודעים שיקחו מחיר שחיטה.

איש מזגנים שמומלץ פה בפורום לא כל כך רצה להתעסק עם זה וגם הוא אמר שהעלות מאוד גבוהה .

בינתיים הבן החליט לא לתקן ואין חימום באוטו אלא רק מיזוג.

הוא גר בירושלים  אבל לאוטו יש "מחמם ישבן" (חימום מושבים) ולדבריו זה פתרון הרע במיעוטו 

התקלה הזו באמת פגמה לי בתדמית האמינות של הדגם הזה . לפחות פטורים מבעיות הגיר הרציף אם ישנן .

לגבי מה שנאמר כאן על יועץ רכב - אני מכיר מישהו כזה ואכן העלות היא 3000 שקל . ככל שאני מכיר הוא לא מקושר למגרשים ולסוחרים אלא ממוקד בפרטיים .

יש לזכור שכמו בתווך דירות הוא לא עובד לטובה הקונה וגם לא לטובת המוכר אלא לטובתו . האינטרס שלו הוא שהעסקה תצא לפועל ולא כל כך חשוב באיזה מחיר .

העסקאות שראיתי שיצאו לפועל דרכו היו במחיר גבוה יחסית למחירון . המוכר קיבל מחיר טוב והקונה היה מוכן לשלם את הפרמייה תמורת הידיעה שקנה רכב טוב וחסכו לו ריצות

גילוי נאות - אחי נוסע כמה שנים בניסאן קשקאי שנקנתה דרך יועץ ומאוד מרוצה מהאוטו . אמין ונוח

פורסם
לפני 2 שעות, zvigolden כתב:

אולי תחפש "חאפער" מוזל הרי לא מדובר בראש מנוע.. וגם לא באוטו הכי חדיש אולי שוה?

משתדל לעזור

פורסם

רק שתי הערות:

1. בנסועה שלך (10K בשנה) יקח לרכב עם 100K עוד עשור עד שתגיעי לקו המאיים של 200 אלף קילומטר - וגם אז לא קורה שום דבר מיוחד. כנראה שממילא עד אז יימאס לך מהרכב או שהוא יתיישן ולא יהיה רלוונטי. לדעתי אין אצלך חשיבות מרובה לכמות הק"מ הנוכחית של הרכב שתקני, כי את נוסעת מעט.

2. לא מכיר שום בעיות אמינות בשברולט ספארק. רכב פשוט ותכל'ס בכלל לא רע. אין אוטומט במרבית השנים, אבל אם תמצאי - לא רואה סיבה למה לא. יש לו גם את האח הגדול - השברולט סוניק.

בתקציב שלך יש החל מ 1.4 שנת 2012 הפשוטים והאמינים יותר ועד דגמי ה RS טורבו מ 2015 (למשל זה

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 1 דקה, elibaba כתב:

לא מכיר שום בעיות אמינות בשברולט ספארק.

צודק לגבי הדגמים הידניים עד 2014

אבל היא מחפשת אוטומט

משתדל לעזור

פורסם
לפני 15 דקות, elibaba כתב:

רק שתי הערות:

1. בנסועה שלך (10K בשנה) יקח לרכב עם 100K עוד עשור עד שתגיעי לקו המאיים של 200 אלף קילומטר - וגם אז לא קורה שום דבר מיוחד. כנראה שממילא עד אז יימאס לך מהרכב או שהוא יתיישן ולא יהיה רלוונטי. לדעתי אין אצלך חשיבות מרובה לכמות הק"מ הנוכחית של הרכב שתקני, כי את נוסעת מעט.

2. לא מכיר שום בעיות אמינות בשברולט ספארק. רכב פשוט ותכל'ס בכלל לא רע. אין אוטומט במרבית השנים, אבל אם תמצאי - לא רואה סיבה למה לא. יש לו גם את האח הגדול - השברולט סוניק.

בתקציב שלך יש החל מ 1.4 שנת 2012 הפשוטים והאמינים יותר ועד דגמי ה RS טורבו מ 2015 (למשל זה

תודה על הייעוץ. בעקרון אתה צודק אבל נראה לי שעדיין עדיף לי לנסות לפחות לקחת רכב עם קילומטרז' נמוך ככל האפשר ולהתרחק מתקלות, טיימינג וכו', לא? 

לגבי 1.4 זה לא אומר שאני עולה גם בצריכת הדלק? 

ראיתי את הרכב בלינק, הוא אמנם בתקציב אבל נראה לי קפיצה מעל הפופיק מבחינת התאמה לצרכים שלי, לא? 

הציעו לי שברולט סוניק שעלתה לכביש ב- 12/2011 עם 51k, יד ראשונה פרטית, ב- 22 אלף ש"ח. פסלתי כי היא נראית לי גדולה לצרכים שלי. אני גרה בת"א ומסתובבת בעיר כך שבנוסף לדלק יש גם שיקול של חניה. 

לפני 2 שעות, zvigolden כתב:

לבן שלי יש מיקרה ידנית 2012 ואכן גם שם התקלקל בורר חום / קור ואפילו לא ניגשנו למוסך היבואן כי אנחנו יודעים שיקחו מחיר שחיטה.

איש מזגנים שמומלץ פה בפורום לא כל כך רצה להתעסק עם זה וגם הוא אמר שהעלות מאוד גבוהה .

הוא גר בירושלים  אבל לאוטו יש "מחמם ישבן" (חימום מושבים) ולדבריו זה פתרון הרע במיעוטו 

התקלה הזו באמת פגמה לי בתדמית האמינות של הדגם הזה . לפחות פטורים מבעיות הגיר הרציף אם ישנן .

העניין החוזר הזה עם המזגן שאני שומעת שוב ושוב הוא מחלה של כל השנתונים במיקרה או שבדגמים מסוימים זו לא בעיה? 

לפני 4 שעות, pooh-bear כתב:

חלילה לא מנסה להמיר את דתך, רק אומר שהתדמית של בעלי צרפתיות ככאלו שדוברים 3 ניבים שונים של צרפתית באופן שוטף, מכירים ספקים נסתרים של חלקי חילוף באינדונזיה, בנגלדש וניקרגואה באופן אישי ולא יוצאים מהבית בלי שלושה מחשבי דיאגנוסטיקה (לפחות!) גם כשצריך לנסוע למכולת, היא לא לגמרי מדויקת.

בגדול, למי שגר במרכז, כל מה שצריך לדעת לגבי תחזוקה של רכב צרפתי נקרא "מוסך גבע" (וגם אורן בסדר).

את התדמית הזו כבר לא הכרתי. 😂 אבל כן כרק משוגעים לדבר. נתת לי חומר למחשבה ואם ייפול משהו יוצא דופן או דרך חברים ומכרים שאפשר לסמוך עליהם לא אפסול על הסף כמו שתכננתי, אבל עדיין נראה לי שביני לבין בעלי הקשרים באינדונזיה עומד מרחק גדול מידי בשביל שתהיה לי יכולת להיכנס להרפתקה כזו בראש שקט. 😀

פורסם
לפני 4 שעות, itamarg כתב:

הגיר של המיקרה הוא אותו גיר כמו הסוויפט,ספארק,ספייסטאר,אטראז',אלמרה.

הגיר עבר שידרוג בסביבות 2013-2014.

לגבי ברר חום/קור זה ניתן לפיתרון,הבעיה שהמוסכים מחפשים פיתרון של להחליף ולא שינוי מקומי.

אני נימצא בדיוק באותו מצב שלך לגבי רכב לבת שלי לאחר נסיעה במספר רכבים להלן המסקנות:הספייסאר שהוא רועש ועם פח דק יחסית והיגוי מנותק מהכביש,i10 שקשה למצוא רכב עם מנוע 1250 והוא זולל דלק 1:12 וקטן ,פיקנטו שגם זולל דלק וקטן,בכלל לא מבין את ההתלהבות מהקוריאניות שזוללת דלק כמו רכב משפחתי ויאריס וג'אז שהן יקרות מאוד ללא הצדקה וגורמות לך לרדת בשנים לרכב שחוק, בסופו של דבר הרכב הכי משתלם שקניתי אתמול לבת היה מיקרה 2016 מליסינג שהוא מרווח,חסכוני,אמין ובנוי טוב (שוקל 100 קילו יותר מהספייסטאר ורועש פחות ממנו).

• תוכן חדש...