Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 34 דקות, levy כתב:

אם אתה איש טכני שמבין ברכבים תוכל להבין איזה רכב בנוי חזק יותר.

נכון,2 הרכבים מיושנים אבל הספייסטאר רועש יותר,זה לא רק כיול מיתלים לפי מה שהבנתי חסר לו אלמנט ייצוב במיתלים לעומת המיקרה והוא סובל מהיגוי שלא קשור לכביש.

תיקרא בפורומים יש מלא חומר בנושא.

ואני מוכן לנסוע עם רכב מיושן ופחות מעוצב אבל שיהיה אמין,חסכוני מרווח.שאני קונה רכב אני לא מסתכל על גודל מסך המולטימדיה.

איזה רכיבים יש "מוחלשים", ביינתים אני מרגיש שנאמרות מהצד שלך אמירות חסרות ביסוס - היית מביא מדד כמו מבחני ריסוק(שבו הן קיבלו את אותה כמות כוכבי בטיחות וציון מאוד דומה בו ברוב הסעיפים הספייסטאר קיבלה ציון עדיף חוץ מהגנה על ילדים בהפרש של אחוזים בודדים על הספייסטאר).

במקביל אתה ממשיך לדבר על אלמנט הייצוב המסתורי - האם יש לך לינק לאתר מסודר עם הוכחה על אותו אלמנט ייצוב? שנוכל גם להתרשם מהנתון על המחסור ברכיב החשוב?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 2 שעות, levy כתב:

הג'אז הוא לדעתי הרכב הכי טוב בקטנות,טוב יותר מהיאריס.

אתמול קניתי מיקרה מליסינג ההפרש במחיר 15000 שקל !!!

אם צריך לרדת כמה שנים ולקבל רכב שחוק זה לא שווה.

יצא לך לנסוע במיקרה?

הספייסטאר מרגיש זול מדי ואני שומע את זה ממספר חברים,עובדה שהם לא הצליחו בכמות המכירות של המיקרה.

להוריד 100 קילו זה המון וזה לא רק בפח,כל המכלולים מוחלשים.

יש לציין שהקוריאניות בנויות טוב יותר מהספייסטאר.

אני הלכתי לראות ספייסטאר כמעט חדשה איך ששמעתי את הרעש שבוקע מהרכב ירדנו מהרכב.

אני גם הייתי באותה סירה כמוך וקניתי לפני שבוע וקצת ג'אז יד ראשונה עם קלומטרג' נמוך,
הסבלנות כנראה משתלמת....

רכב לא קונים בלחץ.

פורסם
לפני 3 שעות, zvigolden כתב:

המיקרה האוטומטית חסכונית יותר מפיקנטו / I10 אבל נכון שזה לא רכב כיפי לנהיגה ו I10 מהנה יותר . מנסיון על שני הרכבים

נכון

פורסם
לפני 7 שעות, newbie1 כתב:

תודה על הייעוץ. בעקרון אתה צודק אבל נראה לי שעדיין עדיף לי לנסות לפחות לקחת רכב עם קילומטרז' נמוך ככל האפשר ולהתרחק מתקלות, טיימינג וכו', לא? 

לגבי 1.4 זה לא אומר שאני עולה גם בצריכת הדלק? 

ראיתי את הרכב בלינק, הוא אמנם בתקציב אבל נראה לי קפיצה מעל הפופיק מבחינת התאמה לצרכים שלי, לא? 

הציעו לי שברולט סוניק שעלתה לכביש ב- 12/2011 עם 51k, יד ראשונה פרטית, ב- 22 אלף ש"ח. פסלתי כי היא נראית לי גדולה לצרכים שלי. אני גרה בת"א ומסתובבת בעיר כך שבנוסף לדלק יש גם שיקול של חניה. 

תמיד עדיף להיות צעיר, עשיר ובריא מאשר עני, זקן וחולה :) ובהשאלה לעולם הרכב עדיף חדש, אמין עם מעט קילומטרז' ויד נמוכה וגם בזול.

אין בדרך כלל אפשרות להשיג את כל מה שרוצים, אז מתפשרים על משהו. בשל שוק חלש (לדעתי בלי הצדקה) רכבי שברולט וסיטרואן זולים ביחס לתמורה שלהם ומספקים עסקה טובה, לטעמי.

את בהחלט מתפשרת מעט על הגודל בסוניק, היא אגב ארוכה רק  ב-40 ס"מ מהסיריון. הספארק כמעט בדיוק באותו אורך בהפרש של ס"מ בודדים.
צריכת הדלק לעומת הסיריון לא בהבדל משמעותי, זה בעיקר תלוי בהרגלי הנהיגה שלך ושוב : כמה זה משנה בכלל ?

את נוסעת רק 10K ק"מ בשנה אז ההבדל יהיה עוד מיכל דלק בשנה ? לא נראה לי ביג דיל.

הסוניק טורבו כנראה באמת מעל מה שאת רוצה, אבל היא מאובזרת מאוד וכח בטח לא יחסר לך, לעיר כנראה 1.4 יהיה מעל ומעבר. הבאתי את הטורבו כדוגמת קיצון למה שאת יכולה להשיג בתקציב שלך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, elibaba כתב:

תמיד עדיף להיות צעיר, עשיר ובריא מאשר עני, זקן וחולה :) ובהשאלה לעולם הרכב עדיף חדש, אמין עם מעט קילומטרז' ויד נמוכה וגם בזול.

אין בדרך כלל אפשרות להשיג את כל מה שרוצים, אז מתפשרים על משהו. בשל שוק חלש (לדעתי בלי הצדקה) רכבי שברולט וסיטרואן זולים ביחס לתמורה שלהם ומספקים עסקה טובה, לטעמי.

את בהחלט מתפשרת מעט על הגודל בסוניק, היא אגב ארוכה רק  ב-40 ס"מ מהסיריון. הספארק כמעט בדיוק באותו אורך בהפרש של ס"מ בודדים.
צריכת הדלק לעומת הסיריון לא בהבדל משמעותי, זה בעיקר תלוי בהרגלי הנהיגה שלך ושוב : כמה זה משנה בכלל ?

את נוסעת רק 10K ק"מ בשנה אז ההבדל יהיה עוד מיכל דלק בשנה ? לא נראה לי ביג דיל.

הסוניק טורבו כנראה באמת מעל מה שאת רוצה, אבל היא מאובזרת מאוד וכח בטח לא יחסר לך, לעיר כנראה 1.4 יהיה מעל ומעבר. הבאתי את הטורבו כדוגמת קיצון למה שאת יכולה להשיג בתקציב שלך.

בטוח, אבל תמיד אפשר לשאוף לטוב ביותר ובסוף מקסימום להתפשר. נתת לי נקודה למחשבה לגבי הקילומטראז'. עדיין נראה לי הזוי לקנות רכב בן 5 שעשה 150 אלף, אולי כי הייחוס שלי הוא ששלי עשתה 200 אחרי 14 שנה על הכביש, אבל החישוב שלך של אזור ה-100 נניח יותר סביר וכנראה נכון לשימושים שלי. 

אני אמשיך לבדוק כיוונים בשברולט, אבל על סיטרואן כבר "קיבלתי על הראש" כאן ולא אחפש אותן אקטיבית. :)

40 ס"מ הבדל בת"א זה מלאאאא! זה ההבדל בין להיכנס לאיזה חור לא סביר בעליל כשעוברי אורח מנפנים לי בידיים או צופים עם פופקורן בציפייה להצגה של אישה-מנסה-חניה-בלתי-אפשרית (מצליחה. בלי חיישני רברס), או הגבול של הדו"ח ורבע גלגל בין כחול לבן לאדום לבן. טוב, אולי אני קצת מגזימה עם מלא. אבל הבנת את רוח הדברים, לא מודדת עם מטר אבל כמה שיותר קטן יועיל לי ביום יום. 

האמת שאף פעם לא חישבתי את עניין הדלק חוץ מתקופה מאוד קצרה אז קשה לי להשוות ולהעריך מה יהיה ההבדל השנתי, מעניין. לשאלת הסגנון ייתכן שעברתי טסט למרות שהטסטר קרא לי נהגת שודים. סתם, נרגעתי מאז. מיכל בשנה זה בטוח לא משמעותי, חצי מיכל יותר בחודש זה כבר סיפור אחר. 

עריכה אחרונה על ידי newbie1
פורסם
  • לא הייתי ממליץ לך על הסוניק RS (או כל רכב אחר עם ה-1.4 טורבו של GM) אם אמינות היא פקטור משמעותי. כבר עדיף סיטרואן
  • אני ממליץ כן לקנות צרפתיות (לפחות חלק מהן, לא באופן גורף), אם במקרה זה התפרש אחרת. לפי הסעיף הבא, אין ממש צרפתיות מומלצות באופן מצער (כי 107/8/C1/טווינגו אוט' (למעשה רובוטיות) הן לא מציאה)
  • אם יש לך בעיית חניה אקוטית, תתרכזי רק ברכבי מיני. לא סופר מיני ובטח לא שום דבר מעבר
  • קחי בחשבון שק"מ הוא רק צד אחד של בלאי, ואין קשר לינארי (או אחר) בין ק"מ לבין בלאי אמיתי. גם כי יש הבדל מהותי בין ק"מ לשעות מנוע כתלות באיך ואיפה הרכב נסע וגם כי גיל הרכב ואיכות הטיפול מהווים פקטורים לא פחות חשובים בבלאי. את צריכה לחפש רכב שטופל נכון (לפי זמן / ק"מ, המוקדם מביניהם), עם שקלול סביר של גיל וק"מ, לפי מה שהתקציב מאפשר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, pooh-bear כתב:
  • לא הייתי ממליץ לך על הסוניק RS (או כל רכב אחר עם ה-1.4 טורבו של GM) אם אמינות היא פקטור משמעותי. כבר עדיף סיטרואן
  • אני ממליץ כן לקנות צרפתיות (לפחות חלק מהן, לא באופן גורף), אם במקרה זה התפרש אחרת. לפי הסעיף הבא, אין ממש צרפתיות מומלצות באופן מצער (כי 107/8/C1/טווינגו אוט' (למעשה רובוטיות) הן לא מציאה)
  • אם יש לך בעיית חניה אקוטית, תתרכזי רק ברכבי מיני. לא סופר מיני ובטח לא שום דבר מעבר
  • קחי בחשבון שק"מ הוא רק צד אחד של בלאי, ואין קשר לינארי (או אחר) בין ק"מ לבין בלאי אמיתי. גם כי יש הבדל מהותי בין ק"מ לשעות מנוע כתלות באיך ואיפה הרכב נסע וגם כי גיל הרכב ואיכות הטיפול מהווים פקטורים לא פחות חשובים בבלאי. את צריכה לחפש רכב שטופל נכון (לפי זמן / ק"מ, המוקדם מביניהם), עם שקלול סביר של גיל וק"מ, לפי מה שהתקציב מאפשר.

תודה. לא השתמע אחרת לגבי הצרפתיות אבל גם אחרי נאומים חוצבי להבות נראה לי שזה לא בשבילי.

אני לא חובבת רכב, לא מבינה כלום בכלום ורוצה אוטו קטן ובטוח שידחף לחניה, ישמור על יחסי שלום-שלום פעם בשנה עם המוסך ושאני לא אסבול ואתעצבן מלנהוג בו (אייגו...).

הרפתקאות, אבזור והתקדמות בשנתון בשביל מסך מגע עם מערכת הפעלה פרימיטיבית שנותן איכות שמע יותר נמוכה ממערכת שקניתי ב-300 ש"ח, או 30 מערכות בטיחות שמפיקות צפצופים וחיישני רברס שצועקים עלי ומפריעים לי לחנות פשוט לא מדבר אלי. 

קפצתי מ-2006 ל-2019, אמנם המנוע נשמע כמו טרקטור לעומתם אבל העדפתי את הרכב מגיב ועושה את מה שאני מבקשת ממנו, במקום שהוא ייתן לי הוראות. 😁

קיבלתי את הנקודה לגבי קילומטראז'. ברור לי גם שעדיף רכב שעשה 20 אלף בשנה על בינעירוני לעומת רכב שעשה 15 אלף בשנה במהירות ממוצעת של 15 קמ"ש בפקק. הטריק הוא באמת איך להבין את זה חוץ מלבקש תיעוד טיפולים שלא אומר לי הרבה חוץ מכמה פעמים הרכב בילה במוסך.. 

פורסם

מה שרשמת בתגובה מספר 23 אלו מכוניות מתאימות מאוד לדרישות שלך, הייתי אומר לחפש משהו עם עד 80-90 אלף ק"מ ורכב שהיה פרטי ביד ראשונה. אולי קצת קשה אבל יש כאלה. 

יש מספיק לקוחות של המכוניות האלו שנוסעים פחות מ 10.000 ק"מ בשנה ומתישהו הן יוצאות למכירה. הן פחות מגיעות למגרשים כי רכב כזה עם נתונים טובים נמכר מיד גם ללא מגרשים.

פורסם (נערך)
מה שרשמת בתגובה מספר 23 אלו מכוניות מתאימות מאוד לדרישות שלך, הייתי אומר לחפש משהו עם עד 80-90 אלף ק"מ ורכב שהיה פרטי ביד ראשונה. אולי קצת קשה אבל יש כאלה. 

יש מספיק לקוחות של המכוניות האלו שנוסעים פחות מ 10.000 ק"מ בשנה ומתישהו הן יוצאות למכירה. הן פחות מגיעות למגרשים כי רכב כזה עם נתונים טובים נמכר מיד גם ללא מגרשים.

זו בהחלט השאיפה. הבעיה היא שאני מוגבלת גם בזמן, בגלל שלא בחרתי בעצמי מתי להחליף רכב אין לי יכולת להתאזר בסבלנות כמה חודשים עד שיצוץ הרכב המושלם. 

מניחה שיש גם אנשים כמוני שאין להם זמן, רצון או סבלנות להתעסק במכירה לפרטיים, או כאלה שהיו יד ראשונה ואז עשו טרייד אין עם היבואן לרכב חדש, אבל לא בהמוניהם. 

ברור לי שבסוף אני אצטרך להתפשר על משהו וכשאגיע לשלב הזה מן הסתם אתייעץ גם כאן על רכבים ספציפיים לפני או אחרי הבדיקה. 

פורסם

ככל שהתקציב שלך יהיה גדול יותר, כך המגוון יהיה רחב יותר. 

במיוחד אם המטרה היא למצוא רכב טוב אצל אחת מחברות הטרייד. 

רכבים זולים לא תמיד מגיעים לשם. ומועברים לצד שלישי. 

הם מעדיפים להתעסק עם החדשים והיקרים יותר כי מרוויחים שם יותר וזול יותר לתת עליהם אחריות /תיקון ליקויים. 

כדאי שתגדירי תקציב מקסימלי גבוה (בהתאם ליכולת שלך כמובן). כי הרכבים שהוזכרו מאוד מבוקשים ונחטפים די מהר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 17 שעות, newbie1 כתב:

עדיין נראה לי הזוי לקנות רכב בן 5 שעשה 150 אלף

שמע סיפור: לפני שקניתי את הסקודה האהובה שלי, הציע לי סוחר מכוניות לקנות דאצי'ה סנדרו 2016 עם לא פחות מ..280 אלף ק"מ!

והיה לו במלאי גם עם 330.. וזה סופרמיני בנזין נפח 1.100..

הוא לא ירד במחיר פחות מ10.300 נשמע זול.. בשוק האוטו הזה (לורייט ידני) עולה 20=-+

אבל עד לרגע זה אני מודה לא-ל שלא נגעתי בזבל הזה(שחוק מכל הכיוונים)

יש סוחרים טובים אבל רצוי לברר לפני כן

אל תתפתו למחיר זול מידי!

ולענייננו- רכבים שנוסעים בינעירוני כל יום עושים ק"מ גבוה ופחות שוחקים מאשר מישהו שכל היום בעיר ונסע פחות

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

דילמה: במתיחת תקציב משמעותית יש פיקנטו LX מנוע 1.2, 2016 יד ראשונה שעשתה 25k, שמורה ומטופלת מאישה מבוגרת שאני מכירה, ב-43. עברה עכשיו טיפול, החלפת בלמים ושני צמיגים. 

זו ה- LX, כשהמלצתם דווקא על EX למרות שאני עוד לא סגורה על הבדלים. 

מצד אחד, זו בטוח הקניה הכי בטוחה וקלה, אף אחד לא יעבוד עלי, ואפילו בשנתון כזה לא רואים קילומטראז' כזה. אני מבינה שגם יש אחריות. 

מצד שני, זו מתיחת תקציב לא קטנה בכלל (43 לעומת 35) ונראה לי שגם ההוצאות השוטפות יותר גבוהות. 

אני מעריכה שהביטוח לרכב 2016 משמעותית יותר יקר מ- 2014 נניח, והפרמיה שלי גם ככה תזנק בצורה כואבת בגלל הטוטאלוס. 

ואני לא מבינה כ"כ מה המשמעות של אחריות ברכב חדש - זה אומר שטיפולים עליהם? או שאני חייבת לעבוד עם מוסך מורשה שהוא כנראה יותר יקר מהמוסכים אחרים, חלקים מקוריים וכו'?

כמה עולה טיפול שנתי ברכב כזה? 

בקיצור - האם למתוח את התקציב שווה את זה, או שיעלה לי גם בעוד עשירייה בשנה בשביל טיפולים וביטוח? 

ברור לי שזו עסקה טובה אובייקטיבית לרכב שמור עם כלום קילומטראז'. השאלה היא סובייקטיבית על הצרכים שלי, וזה שעבורי, רכב יותר חדש ונוצץ לא ממש מזיז אם הוא יעלה לי פי 2 בשנה מרכב קצת יותר ישן אבל עדיין אמין וטוב. 

• תוכן חדש...