Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על החידודים! אין סיכוי שהייתי יודעת על עניין החוזה לבד (או היא).

ההבדלים במחירונים ממש מוזרים, המחירון המשוקלל של יש 2 טוען ל-48 אלף ש"ח (עם בעלות נוכחית פרטית, בעלות קודמת חברה/ליסינג 0 ק"מ). 

לבדיקה אני אקח את הרכב בכ"מ, אפילו דווקא בגלל שזה דרך חברים כדי שלא יהיו אי נעימויות. 

ראיתי כאן הרבה המלצות על מ.מ.מ בבני ברק. יש משהו מומלץ בראשל"צ? 

ממש משמח לשמוע על הדמיון לסיריון, אני מקווה שאוהב את הפיקנטו. אני באמת לומדת להעריך את הסיריון יותר בדיעבד רק עכשיו כשרואה איך היא אכלה בלי מלח דגמים מ-2016 בזריזות, מרווח, האצה ובכלל נוחות והתאמה לסגנון הנהיגה שלי. 

שכנעתם אותי עד ששוקלת לבטל את היום חופש שלקחתי מחר כדי לעבור בסוכנויות. 😁 אני אלך בכ"מ רק בשביל השקט שלי עם עצמי שבדקתי אופציות ולא לקחתי את הראשונה. אבל ברור לי שרכב כזה עם שקט כזה וקילומטראז' כזה - ממש לא יהיה. 

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שפיקנטו דומה לסיריון.
קיה יותר צפופה ומרגישה רכב עירוני לגמרי. מחוץ לעיר הנהיגה בפיקנטו לא נעימה.
סיריון מרגישה יותר טוב בכבישים פתוחים, יותר מרווחת.
סיריון זה למעשה טויוטה יאריס.
ולפני שעה פורסמה כאן בפורום למכירה טויוטה יאריס 2013 מעניינת.
https://carsforum.co.il/topic/676697-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-2013-%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-75000%D7%A7%D7%9E-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93/

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מחירון יד 2 לא קובע כלום. 

השוק וחברות הביטוח פועלים רק ע"פ לוי יצחק. 

חולק על החבר שטוען שפיקנטו מרגישה פחות טוב מסיריון בכביש המהיר. 

לאחיינית שלי פיקנטו "ספורט" 2016.

הרכב מפתיע לטובה מבחינת יציבות וניהוג גם בבינעירוני. 

מרגישה הרבה יותר "בוגרת" ממה שרכב מיני אמור להיות. 

ותרגיש הרבה יותר טוב מסיריון בת 14.

סיריון זה חא ממש יאריס ובטח שלא יאריס מ 2013. כי אם יאריס 2000-2007.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, vladclar כתב:

קיה יותר צפופה ומרגישה רכב עירוני לגמרי. מחוץ לעיר הנהיגה בפיקנטו לא נעימה.
סיריון מרגישה יותר טוב בכבישים פתוחים, יותר מרווחת.
סיריון זה למעשה טויוטה יאריס.
ולפני שעה פורסמה כאן בפורום למכירה טויוטה יאריס 2013 מעניינת.
https://carsforum.co.il/topic/676697-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-2013-%D7%99%D7%93-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-75000%D7%A7%D7%9E-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93/

תודה! בהחלט מאוד מעניינת. נהגתי ביאריס 2017 ליומיים כחלופי, נהניתי ממנה מאוד והתרגלתי אליה ברגע למרות חוסר הניסיון שלי (אפשר לספור על יד אחת את מספר הרכבים שנהגתי בהם חוץ מהסיריון). התבאסתי מאוד שבגלל בירוקרטיות של הביטוח החליפו לי אותה (ועוד באייגו שאני שונאת יותר מיום ליום). הזכרתי אותה פה בשרשור כאופציה קורצת אם אני מותחת תקציב, ואם היא הייתה במחירים של האחרות לא הייתי מהססת. 

זו ספציפית יפהפייה ועם קילומטראז' כזה לשנתון + טיפול של חבר קארספורום זה באמת מפתה. אבל את הקפיצה מעל הפופיק בתקציב אני שוקלת לעשות נטו בגלל ההכרות עם המוכרת שמבטיחה לי תהליך קל ושקט נפשי. בתקציב המקורי שלי אי אפשר למצוא יאריס משנתון סביר, לצערי. 

לפני 18 דקות, markb205 כתב:

מחירון יד 2 לא קובע כלום. 

השוק וחברות הביטוח פועלים רק ע"פ לוי יצחק. 

חולק על החבר שטוען שפיקנטו מרגישה פחות טוב מסיריון בכביש המהיר. 

לאחיינית שלי פיקנטו "ספורט" 2016.

הרכב מפתיע לטובה מבחינת יציבות וניהוג גם בבינעירוני. 

מרגישה הרבה יותר "בוגרת" ממה שרכב מיני אמור להיות. 

ותרגיש הרבה יותר טוב מסיריון בת 14.

סיריון זה חא ממש יאריס ובטח שלא יאריס מ 2013. כי אם יאריס 2000-2007.

נשאר לי כרגע רק לנסות בעצמי ולגבש דעה.

דווקא בבינעירוני נדמה לי שיש לי פחות דרישות או פערים. ברור שאני רוצה שהרכב ירגיש יציב, אבל הסיריון היא לא בדיוק טנק והפער העיקרי שאני חווה הוא בדרך עירונית כשבסיריון יכלתי לעשות דברים שאני פשוט לא מצליחה לעשות עם רכב אחר כמו עקיפות קטנות וזריזות של מכשולים. 

סביר שלנהג מיומן/מנוסה משמעותית ממני זה לא יהווה בעיה, אבל נדמה לי שיש גם עניין של הגיר והרכב עצמו, הכל פשוט מגיב וקורה.. לאט יותר ממה שאני רגילה. גם עם המיקרה וגם עם האייגו. 

עריכה אחרונה על ידי newbie1
פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

קיה יותר צפופה ומרגישה רכב עירוני לגמרי. מחוץ לעיר הנהיגה בפיקנטו לא נעימה

סתם בשביל הדיון האקדמי:

אורך כללי סיריון 3.60 מטר. פיקנטו 3.59 מטר. אין הבדל.

בסיס גלגלים סיריון 2.43 מטר, פיקטנו 2.38. 5 ס"מ לטובת סיריון.

רוחב סיריון 1.66, פיקנטו 1.59

גובה סיריון 1.55, פיקנטו 1.48.

אז, כן, יש הבדל של כמה ס"ס לכל כיוון אבל זה הבדל קטן, לא משהו חוצה קטגורית. פשוט שי פער של דור בין המכוניות, המיני גדלו קצת. 

נהגתי בסיריון מספיק פעמים, לאמור שזו שייטת אוטוסטרדות זה לא בדיוק...

נהגתי גם בפיקנטו, היא יותר שקטה ונעימה. אבל העיניין הוא שאני משווה סיריון ישנה עם פיקנטו יחסית חדשה, אז זה לא חוכמה שרכב חדש הרבה יותר יהיה יותר נעים ושקט. 

מה עוד - אותו הספק מנוע, אותו גיר במבנה ובמספר הילוכים, אותו משקל בערך, שתיהן גלגלי 14', לדעתי מספיק קרוב.

אם כי כמובן בסיריון יש יותר מרווח (ציינתי את זה) ותא מטען יותר גדול בכמה ליטרים. 200 מול 230, משהו כזה. 

אבל כן, יש הבדל. המבמה הקופסתי (והמוצלח מאוד) של סיריון תורם לתחושת המרווח.

פורסם

משום מה אני אישית רואה הרבה מאוד דגמי פיקנטו מכל השנתונים אפילו עם מנועי 1000 סמ"ק

"קורעים" את הכביש וחותכים אותך על 140 קמ"ש ואף יותר וגם סוחבים טוב בעליות כמעט כמו מנועי 2000..

האם באמת יש לה מנוע כ"כ עוצמתי (בהשוואה לI10 לדוגמא) או שפשוט זה צעירים שגומרים המנוע. תעלומה בעיני.

איך יש כ"כ הרבה כח לקטנצ'יק הזה ?

אשמח אם מישהו ישבר את אוזניי.

משתדל לעזור

פורסם

פיקנטו ו i10 משתמשות באותה יחידת הנעה ובמכלולים רבים אחרים. 

למנוע הספק סביר. וביחד עם גיר נמרץ (יחסית, כן?) ומשקל נמוך, מתקבל רכב די זריז. 

לפני 6 שעות, המחליף כתב:

משום מה אני אישית רואה הרבה מאוד דגמי פיקנטו מכל השנתונים אפילו עם מנועי 1000 סמ"ק

"קורעים" את הכביש וחותכים אותך על 140 קמ"ש ואף יותר וגם סוחבים טוב בעליות כמעט כמו מנועי 2000..

כנראה רכבי ליסינג / השכרה שהנהג לא ממש מרחם עליהן. 

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 9 שעות, המחליף כתב:

האם באמת יש לה מנוע כ"כ עוצמתי (בהשוואה לI10 לדוגמא) או שפשוט זה צעירים שגומרים המנוע. תעלומה בעיני.

זו תופעה סוציולוגית מעניינת שלדעתי נובעת משילוב בין פרופיל הרוכשים האופייני לצורך מסויים לפצות על היות הרכב קטן וזול. לכן נותנים בגז עד הרצפה, והוא נוסע...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 12 שעות, המחליף כתב:

כשאתה מצמיד את הגז לרצפה גם  מנוע ליטר עם 80 כ"ס יגיע ל140. אבל הנסיעה נהיית בלתי נסבלת וצריכת דלק של משאית. ואל תחשוב שאתה שובר את המנוע, אני עובד עם מיצובשי ארטז' 2016 עם 240 אלף, עושה עבודה טובה. יכול בכיף לרוץ עוד עשרות אלפי קילומטר עם נורות אזהרה.
הכל פשוט עניין של נוחות בסופו של דבר וצריכת דלק.

פורסם (נערך)

פעם הייתה לי ספארק 2012 מנוע 1.2 לי' ו 82 כ"ס

כאשר עברתי את ה 100 קמ"ש האוטו צעק אבל לא ריחמתי יותר מידי ועשה את העבודה.

אבל עדיין מסביבי היו פיקנטו שנתנו בראש..

האטראז' שלך סוחבת עליות מהר?

עריכה אחרונה על ידי המחליף

משתדל לעזור

פורסם

חוזרת כדי לעדכן שעם התקציב שלי (וגם עם 40 אלף) פשוט אין מה לחפש בחברות השכרה ואפילו בטרייד אין של היבואניות.

עברתי בכל החברות בגלילות, דיברתי עם היבואנים הגדולים בטלפון (מה שחסך לי נסיעה מיותרת) וביקרתי אצל אחד. 

הדבר הכי קרוב למשהו שמתאים לי הייתה פיקנטו 2016 יד ראשונה מליסינג עם 60k, אבל היא לא הייתה שם כדי לראות אותה ובבדיקה מטעמם הופיעו "תיקוני מרכב" במשמעות נמוכה, שאם אני מבינה נכון זה פגיעת שילדה קלה ("נזק לפנלים, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך, נזק לפגושים, גג - מעיכות קלות בגג הרכב"). 

בקיצור - מחר אראה את הפיקנטו של הגברת, אנסה אותה ואקווה לטוב.

פורסם

לפני 15 שעות, המחליף כתב:

הייתי בטוח שזו תהיה תוצאת הסיור שלך בחברות הגדולות. 

הבדיקה של הפיקנטו לא מעידה על פגיעת שילדה. 

למרות שהיא גם לא בדיקה שהייתי מסתמך עליה. 

כמה רצו על הרכב? 

אני מציע לבדוק מחר את הפיקנטו שאת מכירה את בעליה. 

ואם לא הסתדר, לקחת ברצינות את האופציה של היאריס של חבר הפורום (אם היא לא נמכרה עדיין). 

בהצלחה. 

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 15 שעות, המחליף כתב:

החזקתי 3 דגמי פיקנטו (2011 ידנית, ושנים חדשות אוטומטיות),
ונסעתי איתם המון כולל כבישים בינערוניים,
הרכב נוסע היטב משייט ללא בעיה במהירויות בלתי חוקיות בעליל (ולא שניסיתי...),
ה1.0 ידנית הייתה חלשה.

בכל מקרה בהשוואה לI10 היא הרגישה משום מה יותר זריזה.

פורסם
לפני 2 שעות, markb205 כתב:

הייתי בטוח שזו תהיה תוצאת הסיור שלך בחברות הגדולות. 

הבדיקה של הפיקנטו לא מעידה על פגיעת שילדה. 

למרות שהיא גם לא בדיקה שהייתי מסתמך עליה. 

כמה רצו על הרכב? 

אני מציע לבדוק מחר את הפיקנטו שאת מכירה את בעליה. 

ואם לא הסתדר, לקחת ברצינות את האופציה של היאריס של חבר הפורום (אם היא לא נמכרה עדיין). 

בהצלחה. 

תיקוני מרכב זה לא מכבסת מילים לשלדה? טוב לדעת, אז הוא היה כנה. אבל כמובן שלא הייתי סומכת על בדיקה מטעמם. בכל מקרה רצו עליה 41 כך שזה באמת חסר טעם. מחר אראה את הפיקנטו ואהיה חכמה יותר. 

תודה! 

פורסם

יש לי הרגשה שתקחי את הרכב מהאישה שאת מכירה גם אם זה מעט חורג בתקציב.

כמובן אם אין תאונה.

אחרי שרואים את כל הזבל מהליסינג / השכרה שאנשי המכירות מנסים לעטוף בנייר מבריק ,

וכן את סוחרי הרחוב המוסווים , 

מבינים את היתרון בקניית רכב ממכרים

• אהבתי 1

• תוכן חדש...