Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2013 vs יונדאי i30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

הבן שלי החליט שהראב 4 1997 צריכה להפרד מאיתנו (אחרי 17 שנים במשפחה בעקבטת נזילה מפקק מים)

בקיצור מתלבט בין גולף ליונדאי פרימיום i30

הגיר מפחיד בגולף, האם יש ממה לחשוש בשנים אילו? ומה הייתם ממליצים בכלל

תודה לעונים

אגב ראיתי שיש תוספים לאטימה - שווה משהו?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

אגב גולף 2013, יונדאי 2014,15...6555e8274c6f3e6c0803fb1a5571f681.jpgd006c0193687fce55d1bbec2bb2c111d.jpg

פורסם

לי יש I30 פרמיום.

מה אני אגיד לך, הרכב הזה היה אמור להיות התחרות של הגולף באירופה, והוא אכן מקיים. מרגיש איכותי, יש הקפדה על דברים קטנים(יחסית) בדומה לגרמניות, וגם כיול המתלים יותר דומה לגרמניות מאשר לאסייתיות. 

הבאסה היחידה- המנוע והגיר. השילוב לא חלשלוש אבל ממש לא חזק, בטח שלא קרוב לשילוב של DSG ו- TSI. וזה חבל כי מרגישים ההמנוע והגיר קטנים על הרכב, והוא מסוגל להתמודד בקלות עם שילוב יותר חזק.

מה שכן, הוא אמין ומוכח, בניגוד ל-DSG. 

אם חשוב כוח וזמינות כוח טובה מאוד, אז היונדאי לא בשבילכם. אבל אם הדברים שציינתי הם היותר חשובים+ אמינות טובה מאוד - אז הייתי הולך על היונדאי. 

• מעניין 1
פורסם (נערך)

כמו שנאמר היונדאי מנסה להתחרות בגולף אך לא מצליחה לספק למרות שהיא קרובה.

מצד שני לגולף יש בעיות אמינות בגיר ובמידה זה מנוע עם שרשרת תזמון אז גם במנוע.

מה דעתכם לשקול אלטרנטיבות? סיוויק לדעתי מספקת את הסחורה ומתחרה מאוד חזקה לגולף אך יקרה מעט בהשוואה לi30.

308 יכולה להיות גם אלטרנטיבה טובה החסרון העיקרי שלה שהיא צפופה בספסל האחורי אז אם יש לכם נוסעים קבועים מאחור היא לא ממש מתאימה חוץ מזה היא שווה לגולף מבחינת נוחות איכות בידוד וכו... ויש לה היתרון מבחינת אמינות, ספורטיביות והיא גם יותר זולה...

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • מעניין 1
פורסם

מבחינת ביצועים - אין ספק שהגולף לוקחת, ובהחלט השילוב של המנוע גיר מצוין. מצד שני - הגיר. זה תלוי בהרבה פרמטרים כמו השנתון, ספר טיפולים מסודר וכו', אך עדיין יש סיכוי לצאת להרפתקה שאתה לא רוצה בה.

מאידך, היונדאי נראית טוב, מאובזרת בסדר ובסה"כ מדובר גם על שנתון גבוה יותר עם רכב שהאמינות שלו מוכחת. ביצועים? הרכב לא בטטה, אבל גם לא ספורטיבי (המראה מתעתע).

הייתי הולך על היונדאי ומבסוט באשר לראש השקט.

• מעניין 1
פורסם
כמו שנאמר היונדאי מנסה להתחרות בגולף אך לא מצליחה לספק למרות שהיא קרובה.
מצד שני לגולף יש בעיות אמינות בגיר ובמידה זה מנוע עם שרשרת תזמון אז גם במנוע.

מה דעתכם לשקול אלטרנטיבות? סיוויק לדעתי מספקת את הסחורה ומתחרה מאוד חזקה לגולף אך יקרה מעט בהשוואה לi30.
308 יכולה להיות גם אלטרנטיבה טובה החסרון העיקרי שלה שהיא צפופה בספסל האחורי אז אם יש לכם נוסעים קבועים מאחור היא לא ממש מתאימה חוץ מזה היא שווה לגולף מבחינת נוחות איכות בידוד וכו... ויש לה היתרון מבחינת אמינות, ספורטיביות והיא גם יותר זולה...
תודה על ההארה
בהחלט שכחנו מהסיוויק.....קדימה לחיפושים...

פורסם (נערך)

אני הייתי באותה ההתלבטות לפני כשנתיים.

הגולף ירדה מהרשימה די במהירות בגלל המון תקלות גיר, ומותחנים במנוע ועוד הפתעות שלא התאימו לי,

נותרו I30 וסיוויק האצב'ק , 

כשמשווים את שניהן הסיוויק מנצחת בנוחות הנסיעה , במרווח הפנימי ובאמינות אבל מפסידה בעלויות המוסך (המורשה).

לבסוף קניתי את הסיוויק 2013 בגרסאת הספורט המאובזרת יותר ולא מתחרט, המחירון לא ירד כמעט , אמינות מופתית והרכב מתגלה כנוח יותר מהרבה רכבים מודרניים אחרים.

רכב אמין מאוד (אפילו לא בעיה אחת במשך שנתיים ו50 אלף קילומטר ! ) אין קרקושים והרכב מאובזר לא רע בכלל (לקחת גרסא מאובזרת יותר ולא קומפורט).

היום הוא למכירה על מנת להשתדרג ,כנראה לסיוויק החדשה יותר .

בהצלחה !

עריכה אחרונה על ידי eliordadon
  • מעניין 1
פורסם

תודה
בלוח יד 2 יש דגם ספורט? או שאתה מתכוון להאצ'בק
אגב אני רואה ערב רב של מערכות מולטימדיה האם מקוריות או שכל אחד שם מה שבא לו....

פורסם

רק אוסיף שעל גולף 2013 יש אחריות לגיר עד לחודש אוקטובר 2020 מכח הפשרה בתביעה הייצוגית. כך שאתה יכול לאתר רכב כזה עם רעידות במצמדים (לא בעיה, לרובן יש, מרבית הבעלים לא שמים לב/לא אכפת להם ואפשר לנסוע כך שנים), לתקן על חשבון היבואן ולקבל ראש שקט לכמה וכמה שנים קדימה בהיבט של מצמדים. מכטרוניק פחות נוטה להתקלקל בשנתונים הללו וגם אם כן היום ניתן לתקנו באלפים בודדים והוא מתקזז עם צריכת הדלק הגבוהה יותר של היונדאי או בעצם כמעט כל קומפקטית אחרת בשנתונים הללו.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

היונדאי רכב נהדר, כאחד שהיו לו 2 כאלו הן מתגלות כסופר אמינות. לא נתקלתי בשום תקלה כשעברתי בכל אחת מהן מעל 150000 ק"מ- אפס מוסכים מלבד טיפולים שוטפים.

אבל מבחינת הנאה מנהיגה היא לא גולף ! מנוע אטמוספרי לעולם לא יהיה יעיל כמו טורבו למרות נתוני הספק קרובים לכאורה, הכוח מגיע ביונדאי בצורה מאוד ליניארית ושיא ההספק אי שם מעל 5000  סל"ד, בעוד והTSI עף מהמקום בנגיעה הראשונה בדוושה. 

גם צריכת הדלק לא קרובה בין השתיים ואם תעמיד אחת ליד השנייה היונדאי תרגיש כאילו נוסעת רוורס.

שלא תבין לא נכון, היונדאי ממש לא עגלה, ממש לא איטית, ממש לא חלשה, אין לה בעיה עם עליות קשות וארוכות היא פשוט תשב שם על סל"ד גבוה ועקיפה במהירות תלת ספרתית תדרוש הכנה מראש וכביש פתוח.

אני מודה שלא לקחתי את הגולף לנהיגה מאגרת אז קשה לי להשוות בינהם מבחינת היגוי ואחיזת כביש אז אסתפק בלומר שהיונדאי גם יודעת לתת הרגשה בטוחה גם בכבישים מפותלים ומאתגרים, היא לא מיני קופר אבל גם לא תרגיש לא בטוחה בשום מצב של נהיגה סבירה...

מבחינת אמינות אני לא חושב שיש לגולף עם גיר הDSG מה למכור ליד האמינות המופלגת של הI30, אם אתה רוצה רכב של שגר ושכח תיקח את היונדאי בשקט.

לגבי האחריות על הגיר זה עניין של השקפה, נכון שיש אחריות מורחבת על הגיר אבל כשאתה בכביש הערבה ב40 מעלות עם הילדים באוטו ומחכה לגרר בצד אחריות שווה לתחת, החופשה שלך כבר הלכה (תיאור כוללני למצב שבו הגיר קורס בדיוק בזמן הכי לא מתאים והאוטו אולי במוסך תחת אחריות אבל אתה נוסע באוטובוס עד שיצא וזה לא יקרה יום למחרת) בכל אופן בזמנו זאת הייתה ההשקפה שלי כשהתלבטתי בזמנו בין יונדאי I30 CW מודל 2013 לבין פורד פוקוס עם גיר רובוטי בהרבה פחות מחצי מחיר למרות הרחבת האחריות על הגיר. 

• מעניין 1
פורסם

מנסיון עם 3 גירי DSG במשפחה מעולם אף רכב לא נתקע בשל בעיה בגיר. בעיה במצמדים ניתן להרגיש הרבה לפני שהיא תגרום לעצירת האוטו, וממה שראיתי בפורום אף מכטרוניק לרוב מעניק אזהרות לפני סופו.

הפוקוס היא ממש לא דוגמא טובה, מאחר והגיר שלה בלתי נסבל גם כשהוא תקין ועד היום אין שום פתרון מניח את הדעת לגביו, זאת בעוד שהגיר בפולקסווגן נפלא כשהוא תקין.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אמנם לא שאלת אותי, אבל אני אענה גם מהנסיון המאוד מצומצם שלי. לפני שקניתי את היונדאי בדקתי גם את הסיוויק האצבק, ונסעתי עליה. 

תנוחת הנהיגה מעט מוזרה. נמוכה כזאת. לי זה היה מוזר, אבל אני מניח שזה עניין של הרגל. 

הרכב נח לנהיגה 

המנוע מרגיש מעט חזק יותר מאשר היונדאי אבל זה בעיקרון אותה גברת פחות או יותר. משניהם לא תקבל את הבשורה, ושניהם לא מתקרבים לכוח שיש לגולף.

לדעתי בהנחה ואתה מוכן לרכבים ללא טורבו, בשניהם אתה לא תתאכזב. ואני לא הייתי מעדיף אחת על פני השניה, אלא את השמורה ביותר שאני יכול להשיג. 

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, אמיר ש כתב:

ומה יש לאדוני לומר ביונדאי 2013 מול סיוויק הצבק 2013 ....?

סיוויק מול יונדאי, אבא שלי חובב סיוויקים ויש לו כאלה מ1991 (שפיץ) ועד היום 1.5 טורבו, ולכן יצא לי לנהוג על כולם.

הישיבה בסיוויק שונה ונמוכה יותר, לוח שעונים מפוצל שלדעתי הוא לא פחות ממגניב לעומת אחרים (אשתי למשל) ששונאים אותו.

לכסאות מאחור יש פיצר מגניב שבהם שמושב מתקפל כלפי מטה לפני קיפול גב המושב מה שנותן לך רצפה שטוחה לחלוטין ובגאז גדול מאוד.

ממליץ לך לשבת בשתיהן ולראות אם מתאים לך.

המנועים יתנו לך אותה תוצאה אם כי ה1.8 של ההונדה גמיש יותר וחסכוני מעט יותר, הגיר בהונדה פלנטרי אבל 5 הילוכים (במקום 6 ביונדאי) כאשר ב2012-13 התחלף הדגם ונוסף לו שליטה ידנית על ההילוכים עם מנופים אחרי ההגה בעוד וביונדאי השליטה היא מידית ההילוכים. בדגם שלפני לא היתה שליטה כזאת גם מידית ההילוכים ואישית פחות אהבתי את חוסר השליטה.

לדעתי האישית ההגה של ההונדה מדוייק יותר אבל זה עניין של טעם, אחרים בכלל לא ישימו לב להבדלים. 

שתיהן אמינות מאוד.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אין מה להשוות בין היונדאי לגולף בנוגע לחווית הנהיגה ואיכות החומרים לטובת הגולף כמובן.

מאידך, החסרון של הגולף הוא המכטרוניק (מוח הגיר) שנוטה להתפגר בד"כ ללא אזהרה מוקדמת.

ברכב שלי הוא התפגר פעמיים בהפרש של 8 שנים בגולף דור6, בפעם השנייה שהוא התפגר כשאשתי נסעה עם הילדים ונתקעה עם הרכב באמצע כביש סואן (מזל שלא בדרך לאילת :) )

בהנחה שהמכטרוניק יתפגר והמצמדים ידרשו החלפה הנזק הצפוי יהיה כ-7000 ש"ח (מכטרוניק משופץ + מצמדים חדשים).

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...