Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מיתון כלכלי ? מישהו מרגיש משהו ?


stum
שימו לב! השרשור הזה בן 1052 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

גם בטבלה שהבאת למעלה רווח הוא בין 11-13%, אז למה אתה טוען ש-10% לא מבוסס על כלום? הנקודה היא לא 10% או 12%, אלה שמסעדות לא מרוויחות 30-40%...

עריכה אחרונה על ידי garicho
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 2.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

נכון,11-13% זה לא 10% וזה משמעותי.איפה כתבתי או מישהו כתב שמסעדות מרוויחות 30-40%?

11-13 זה ממוצע,כמובן שיש כאלו שמרוויחים טיפה יותר וכאלה פחות.אבל בסופו של דבר רוב המסעדות נכשלות מהסיבה שכל אחד חושב שהוא יכול לפתוח מסעדה ויש לו 0 הבנה בנושא,כאשר עם 0 הבנה בנושא הסיכויי הצלחה שואפים ל0.לעומת תחומים אחרים שבהם אתה יכול ללמוד תוך כאדי ולהרוויח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום
לפני 49 דקות, arturkopit כתב:

10% זה מספר שנזרק פה שלא מבוסס על כלום

מבוסס על ידע ועל העמקה בנושא ועובדה שהבאת מספרים ממש קרובים.

מצחיקים בכלכליסט, לקחו את העסק הפופולרי יותר בקרב הציבור, בית קפה, ועוד במרכז ששם תרבות הפנאי כמו גם פגישות עסקיות וכו', מפותחות יותר מהפריפריה.

בנוסף, בית קפה פועל יותר שעות ממסעדה רגילה ומוכר חלק מהמוצרים שלו (חביתה עם כמה סלטים ושתייה ב-130₪ מישהו?)

ברווח גדול יותר מאשר למשל בשר שעולה יותר כחומר גלם או מנה מבושלת אחרת שפשוט תיזרק לפח אם לא תימכר, כלומר עוד פחת, עוד עלויות על פני בית הקפה.

בקיצור, מספרים שאני לא מתווכח עם נכונותם אבל הם מייפים את המצב.

לפני 1 שעה, Bob Ross כתב:

 

 

הכל טוב ויפה אז למה אנשים כמו אייל שני, אסף גרניט ומושיק רוט רק הרחיבו את המסעדות שלהם בכל העולם? אין מצב שב10 אחוז רווח היו מצליחים להתרחב לך ללונדון, אמסטרדם ופריז. אין מצב שעם 10 אחוז רווח אייל שני היה מחזיק 3 סניפי המזנון רק בתל אביב עצמה.

 

אם אגף המסעדנות היה רק 10 אחוז לא היו לך ענקיות כמו גפניקה וBBB   שהתרחבו כמעט לכל חור בארץ.

לא היו לך רשתות ענק כמו ארומה ,  ולוונדר על טהרת ה10% בלבד. זה שיש לא מעט שכשלו, כי כמו שאיתי וכימגאי אמרו, כנרראה שיש הרבה חסרי נסיון שלוקחים הימור גדול מדי ונכשלים, אבל יש גם לא מעט כמו הנ"ל שציינתי שיושבים על מרצדס S חדשה ווילה בהרצליה פיתוח, ומליונים בבנק כתוצאה מהמסעדות שלהם.

 

כל ההצלחה והזו שלהם מ10 אחוז בלבד? קשה לי להאמין. לאף ממכם אין טבלת רווח נקי של מסעדה  מצליחה פה נכון? 

 

 

לשפים שציינת יש משקיעים, הם לרוב לא יקימו לבד מסעדה במיליונים. 

חוצמזה, זה מה שהם עושים, הם כנראה טובים בזה ואם יש ביקוש ואפשרי לביצוע, אז למה לא להקים עוד מסעדה? אלו כללי המשחק והמספרים, הם יודעים אותם מעולה, כנראה שמשתלם להם.

יש הרבה עסקים עם שולי רווח נמוכים שממשיכים לפעול. למה? כי זה מה שהבלבית יודע לעשות/לא רוצה להיות שכיר/יש לו ידע ייחודי או שסתם נוח לו. לא כל עסק יכול וחייב להניב 50 אחוזי רווח לבעלים וזה גם לא אומר שבפחות מ-50 תעזוב הכל ולך להיות שכיר כי מה יוצא לך מזה. זה עניין רחב ומורכב.

 

BBB וג'פניקה ולנדוור וכו' הם עוד זכיינויות, עוד עסקים שנמכרים כחבילה ליזם, הם מבוקשים אז נפתחים עוד ועוד וכמו מקרה קופיקס שתיארתי, זה אותו דבר עם מספרים גדולים יותר.

  • רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חייב לציין שקראתי בשקיקה את העמודים הרבים על נושא הדיור.

אני בן 27, הייטקיסט שנכנסתי לאחרונה למשרה מלאה לאחר שעבדתי במשרת סטודנט במהלך הלימודים.

אני רואה את עצמי כבעל חשיבה כלכלית נבונה לעומת המון חברים שלי ועדיין אני לא רואה סיכוי שבמהלך השנים הקרובות אני הולך לקנות דירה בגלל שזה באמת נראה רחוק מהשגה.

נוסיף לזה את העובדה שאני כן ארצה ילדים החל מעוד שלוש שנים ולכן הדירה תתרחק ממני עוד יותר (גם אם אמצא בת זוג עם משכורת מכובדת).

קצת קשה להאשים את הצעירים שרובם לא הייטקיסטים ומבזבזים על חופשות בחו"ל,בילויים ופלאפונים -הכל נעשה במחשבה שגם ככה אין סיכוי לדירה אז למה לא להינות מהרגע ולהרוויח חוויות להמשך החיים? 

אי אפשר להכחיש שהדור שלי נדפק מאוד מאוד חזק והרוב בלי תקווה. הרי מה זה משנה אם תקנה פלאפון חדש כל שנתיים ב-3 אלף שקל? זה כלום לעומת דירה ב1.8 מיליון.

זה הלך הרוח בקרב רובם של הצעירים.

הרבה חושבים שאוטו הוא מותרות, אבל אני חושב שאוטו במדינה שלנו הוא מוצר צריכה בסיסי, אחרי שנסעתי תמיד באוטובוסים וברכבות (עדיין לא מחזיק אוטו משלי אבל נוסע על האוטו של ההורים. לא צריך להרחיב על מצב התחב"צ בארץ. אני גר בבת ים ועובד בבאר יעקב. נסיעה באוטו היא כרבע שעה ובתחב"צ כ-80 דקות בממוצע לכיוון ! לא נעים בכלל. מרגיש בר מזל שיש שאני עם טרמפים מהבית לעבודה (עם אנשים אחרים) - אני חוסך לא מעט כסף אבל מצד שני אני מפסיד את העצמאות שלי ולהיות תלוי באנשים אחרים כל הזמן.

אני עדיין גר עם ההורים אבל כבר מרגיש שאני צריך את העצמאות מהבחינה הזו- עוד הוצאה כספית גדולה אבל יש גבול לכמה אפשר לחיות על חשבון ההורים ולנסות לחסוך

  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Bob Ross כתב:

 

 

הכל טוב ויפה אז למה אנשים כמו אייל שני, אסף גרניט ומושיק רוט רק הרחיבו את המסעדות שלהם בכל העולם? אין מצב שב10 אחוז רווח היו מצליחים להתרחב לך ללונדון, אמסטרדם ופריז. אין מצב שעם 10 אחוז רווח אייל שני היה מחזיק 3 סניפי המזנון רק בתל אביב עצמה.

 

אם אגף המסעדנות היה רק 10 אחוז לא היו לך ענקיות כמו גפניקה וBBB   שהתרחבו כמעט לכל חור בארץ.

לא היו לך רשתות ענק כמו ארומה ,  ולוונדר על טהרת ה10% בלבד. זה שיש לא מעט שכשלו, כי כמו שאיתי וכימגאי אמרו, כנרראה שיש הרבה חסרי נסיון שלוקחים הימור גדול מדי ונכשלים, אבל יש גם לא מעט כמו הנ"ל שציינתי שיושבים על מרצדס S חדשה ווילה בהרצליה פיתוח, ומליונים בבנק כתוצאה מהמסעדות שלהם.

 

כל ההצלחה והזו שלהם מ10 אחוז בלבד? קשה לי להאמין. לאף ממכם אין טבלת רווח נקי של מסעדה  מצליחה פה נכון? 

 

 

 

רווח של מסעדה נע בין 8-20% כאשר 20% זאת מסעדה שמתנהלת כמו גרמניה

אנשים מסתכלים על המחיר בתפריט ואומרים "פשש רק מלמכור 100 סטייקים הוא עושה 15,000 מחזור יומי"

אבל אז אנחנו שוכחים: את אותם אנשים שאמרו לך וואל דאן ובכלל לא מודעים לזה שזה יבש, אז צריך להחליף ולעשות להם חדש פחות עשוי, את הישראלי החרא שראה אצל חבר שלו מנה שנראית יותר מגרה אז אומר שהמנה שלו לא טובה, טעויות מטבח, טעויות מלצרים, טעויות בבר, פינוקים שיוצאים על ימין ועל שמאל,  חומרי גלם שלא הצליחו להמכר, הוצאות קבועות וכו'

וזה מביא אותך לאחוזים הנמוכים

ההבדל בין זה שעושה רק 8% לבין זה שעושה 20% זה בניהול

יש מסעדות כמו הסוהו נניח שאתה מסביר למלצר שלא הזמנת את המנה הזאת, אבל עד שהמנהל לא ניגש אלייך ובודק איך קרה שהמנה יצאה, לא מחליפים לך אותה. ככה יוצרים משמעת וקפדנות בקרב המלצרים ואולי גם מחייבים אותם על טעויות

לבין מסעדות שאתה רק אומר "לא ט..." ישר מרימים לך את המנה , מחליפים מכינים חדש

מסעדנות זה אחד העסקים הכי קשים שיש ובגלל זה עשרות מסעדות לא מצליחות. מהפכה במטבח זאת רק דוגמא  קטנה למה שקורה בארץ, ורואים שם מצוין איך מסעדה שמלאה באנשים  יכולה להיות בהפסדים

 

יכול להיות שמושיק במסעדות שלו עושה 18% או 15%

אסף גרניט גרמני בניהול, אף פעם לא בדקתי לו את הספרים אבל אני מעריך שעושה את האחוזים היותר גבוהים. לא 10%, אבל תהיה בטוח שהוא לא יכול להגיע ל 30% פשוט בגלל שזה בלתי אפשרי

 

CHEMGUY אמר דבר נכון

את המודל הזה לקח בנאדם שלא העריכו בהתחלה והיום מבינים שהוא גאון: עזרא ובניו

מקום נטוש, רוב היום בכלל לא מדליקים אורות, יושבים על כסאות שהייתי מתבייש לשים בסוכה בחצר

אבל מוכר בשר טרי, תחלופה גבוהה, התחיל מ-5 שח לשיפוד והיום כבר עומד על 12 שח ושידרג את עצמו  עם עוד נתחים

 

הוא בעצם עשה מה שרמי לוי עשה בקמעונאות

אמר אני אעבוד על רווח יותר קטן, לא אהיה חזיר, אבל אנשים ילכו מכות על כל כיסא אצלי

וזה בדיוק מה שקורה היום

 

  • מצחיק 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Transporter כתב:

את המודל הזה לקח בנאדם שלא העריכו בהתחלה והיום מבינים שהוא גאון: עזרא ובניו

מקום נטוש, רוב היום בכלל לא מדליקים אורות, יושבים על כסאות שהייתי מתבייש לשים בסוכה בחצר

המודל שלו אחר. הוא איטליז עם בשר ירוד ומנגל בשירות עצמי בחצר. קנה בשר יקא, תכין לך לבד ותחשוב שדפקת את המערכת.

  • רעיון טוב! 1

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

המודל שלו אחר. הוא איטליז עם בשר ירוד ומנגל בשירות עצמי בחצר. קנה בשר יקא, תכין לך לבד ותחשוב שדפקת את המערכת.

 

לא מסכים בכלל לתיאור

נכון שהאנטריקוט שלו זה לא הדסון, אבל לא באים למסעדת פועלים בשביל אנטריקוט

 

הפרגית, קבב, חלאוייאת שלו רמה גבוהה

כבד אווז ב 50 שקל שיפוד לא תמצא בשום מקום אחר

כשאני מסתובב עם חבר ובא לי שיפודים אני אכנס אליו לפני שאני אכנס לשכן שלו אלברט או לשיפודי התקווה

גם הזקן והים אחלה אבל מחירים שונים כבר וקונספט אחר.

 

אף אחד מהם לא מוכר לך אנטריקוט סופר משוייש שמטופל טוב ועשוי בצורה נכונה, לרוב ישרפו לך אותו, אבל מי אוכל שם אנטריקוט?

שיפודי  שכיף לעצור ולאכול בה כשאתה באמצע הדרך..

 

 

בראשון לציון אין שירות עצמי

40 שקל אתה מקבל 2 שיפודים עם סלטים תוספות שתיה וכו'

אחלה של דבר

נותנים לך הכל ברוחב לב, לא מתחילים לחשבן לך אם קבלת 15 חתיכות ציפס או 17, והוא מרוויח טוב לפי הקצב שהוא פותח סניפים

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

לא מכיר את הסניפים אלא רק את המקורי באזור ועליו דיברתי.

 

פרגיות אי אפשר להרוג.

 

עוד פעם

בוא נבדיל בין מסעדת פועלים סטייל בוסי, עזרא, אסא, אלברט למסעדת בשרים

אף אחד שנכנס לשיפודיה לא מצפה לאנטריקוט שישב 21 יום ביישון, משויש למות, עשוי מדיום אמיתי.

מצפים לשיפודים: פרגית, לבבות, כבד, קבב שעשויים טוב - ובזה עזרא נותן עבודה טובה

גם חזה אווז אני לא לוקח שם, כי אי אפשר לעשות חזה אווז טוב על שיפוד. לוקח את הדברים הבסיסיים שלוקחים בכל שיפודיה.

הבשר תמיד טרי ויש תחלופה טובה. אפשר לראות לבד שבסוף יום חסרים לו הרבה מהבשרים

 

דיברו כאן על מודל של לקחת מקום "לא יפה", לא להשקיע בו, לא להתחיל עם מנות פלצניות שאנשים יחליפו, יתלוננו וכו'

זה באמת מודל של ללכת על בטוח. כל עוד אתה לא תשחק עם הבשרים ולא תיפול על פג תוקף ושטויות

אף אחד שמזמין שיפוד פרגית לא יחזיר אותו ויתלונן שהרוטב לא טוב, שזה עשוי לא טוב וכו'. 

גם לא את הכנפיים הקבב או השומן. המקום הזה קיים יותר מעשור ועובד חזק מאוד ברמה שאני מתבאס להכנס לשם בצהריים מרוב שעמוס

 

 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזרא ובניו דוגמה מצויינת למסעדה שמכוונת על כמויות של אנשים שיבואו בזכות המחיר הנמוך.

תמיד זורם לשלם 22 שקל על לאפה פרגית (כבר אכלתי כמה פעמים בסניף בבת ים שנפתח לפני 4-5 שנים) ולא 38-40.

כמובן שהסלטים לא משהו אבל מצד שני קשה להתלונן כשאתה משלם בהרבה פחות מהמחירים הגבוהים ששאר המסעדות הרגילו אותך אליהם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, Transporter כתב:

בוא נבדיל בין מסעדת פועלים סטייל בוסי, עזרא, אסא, אלברט למסעדת בשרים

אף אחד שנכנס לשיפודיה לא מצפה

את אסא  ז"ל הכרתי טוב (משפחה). היו סניפים שהצליחו והיו שהפסידו ים של כסף. הסניף הכי מצליח ואחד היחידים שהיה בבעלותו (באחרים הוא היה שותף) זה הסניף בבית דגן וגם שם המודל העסקי היה לקנות בזול ולא לבנות תפריט אלא בשר על האש, חומוס וסלט ירקות כי מבחר אומר מלאים ופחת.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

את אסא  ז"ל הכרתי טוב (משפחה). היו סניפים שהצליחו והיו שהפסידו ים של כסף. הסניף הכי מצליח ואחד היחידים שהיה בבעלותו (באחרים הוא היה שותף) זה הסניף בבית דגן וגם שם המודל העסקי היה לקנות בזול ולא לבנות תפריט אלא בשר על האש, חומוס וסלט ירקות כי מבחר אומר מלאים ופחת.

 

אסא בית דגן - מבנה הוצאות וניהול כמו שצריך - שכירות אין (וגם אם היתה זה לא ככר המדינה), השולחנות עתיקים (בטח אלו שבחוץ), העובדים כולם שם עשרות שנים (עובדים ביעילות), אחד מהאחים תמיד על הקופה (עד לשנים האחרונות), ואפילו עשרות שנים קיבלו רק מזומן וחסכו את עמלת השוד של ישראכרט. לא שינה בכלל שיושבים באמצע שום מקום ואפילו אין צ'יפס - מצליחים יפה מאוד כבר יותר מ-50 שנה.

 

סימה וסמי (שנסגרה) ומפגש חצות ברחוב אגריפס בירושלים הם דוגמאות נוספות איך לא קופצים מעל הפופיק ומרווחים (אבל בעבודה קשה).

 

בתל אביב רק הקוסם יכול להתחרות באסא במודל, אבל כל ההגשה לשולחנות שהם עושים לדעתי מקלקלת ...

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

את אסא  ז"ל הכרתי טוב (משפחה). היו סניפים שהצליחו והיו שהפסידו ים של כסף. הסניף הכי מצליח ואחד היחידים שהיה בבעלותו (באחרים הוא היה שותף) זה הסניף בבית דגן וגם שם המודל העסקי היה לקנות בזול ולא לבנות תפריט אלא בשר על האש, חומוס וסלט ירקות כי מבחר אומר מלאים ופחת.

 

וכמובן, לא להחליף את הגריל 40 שנה 😃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...