Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מיתון כלכלי ? מישהו מרגיש משהו ?


stum
שימו לב! השרשור הזה בן 1075 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 2.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 8 שעות, avargel כתב:

ביטול צ'ק זה מעשה פלילי, ובתי המשפט רואים זאת בחומרה רבה

 

מה יעשה בית המשפט? ישלח אותם לגולאג? לא. יתחיל תהליך משפטי שיקח שנים, יעלה הרבה מאוד כסף לשני הצדדים ובסופו אותו בעל דירה יקבל את החוב בפריסה ל-25 שנים. לפעמים צריך לדעת to cut your losses, למצוא שוכרים אחרים ולהמשיך הלאה. 

לפני 8 שעות, Bob Ross כתב:

 

מבין מה שאתה אומר והסברת יפה, אבל עדיין קשה לי להשתכנע שמדובר רק ב10%. מסעדות צצו כפטריות אחרי הגשם עד לפני הקורונה, איך יש כל כך הרבה מסעדות בארץ על טהרת ה10%?

 

 

בכללי אנשים חושבים שפתיחת עסק זה להשקיע כסף ולהתחיל לאסוף שטרות מהרצפה. הרוב נכשלים, מעטים מצליחים והשאר נתקעים בלימבו על התפר בין רווח להפסד ונשארים מכוח ההרגל.

 

לדעתי האישית בלבד בשביל לפתוח עסק עם סיכוי הצלחה יותר טובים צריך לעבוד שנים על גבי שנים בתור שכיר, ללמוד היטב את הענף, ליצור קשרים, להבין איך דברים עובדים מאחורי הקלעים ואז אפשר לעשות את הצעד לעצמאות. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

מה יעשה בית המשפט? ישלח אותם לגולאג? לא. יתחיל תהליך משפטי שיקח שנים, יעלה הרבה מאוד כסף לשני הצדדים ובסופו אותו בעל דירה יקבל את החוב בפריסה ל-25 שנים. לפעמים צריך לדעת to cut your losses, למצוא שוכרים אחרים ולהמשיך הלאה. 

בעל הדירה הוא אדם פרטי והסכום לא גבוה. בית דין לתביעות קטנות ותןך שנה התיק בהוצל"פ.

 

אתה רוצה למשוך 25 שנה? לבריאות. שכח מלשכור דירה כי אף אחד לא ישכיר לך.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

X צ'קים מבוטלים בגין שכירת דירה בתל אביב יכולים בקלות להצטבר ל-50-60 אלף שקל ומעבר לזה. לא יודע אם בית דין לתביעות קטנות מטפל בזה. 

 

בהוצאה לפועל זה לא מחר באים אליהם ולוקחים מהם את הכסף. לא כזה פשוט. קודם צריך לאתר אותם, צריך לאתר את המעסיק שלהם, קיימת תקרה מוגבלת כמה אפשר לקחת מהמשכורת שלהם ואם יש להם נטייה להחליף מעסיקים לעיתים קרובות מדובר במרדף בלתי פוסק. 

 

אם הנזק היחיד שנגרם לאותו בעל דירה זה 1-2-3 חודשים של דירה עומדת ריקה שיבליג וימשיך הלאה. צריך להיות חכם בדברים האלה. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, ChemGuy85 כתב:

X צ'קים מבוטלים בגין שכירת דירה בתל אביב יכולים בקלות להצטבר ל-50-60 אלף שקל ומעבר לזה. לא יודע אם בית דין לתביעות קטנות מטפל בזה. 

 

בהוצאה לפועל זה לא מחר באים אליהם ולוקחים מהם את הכסף. לא כזה פשוט. קודם צריך לאתר אותם, צריך לאתר את המעסיק שלהם, קיימת תקרה מוגבלת כמה אפשר לקחת מהמשכורת שלהם ואם יש להם נטייה להחליף מעסיקים לעיתים קרובות מדובר במרדף בלתי פוסק. 

 

אם הנזק היחיד שנגרם לאותו בעל דירה זה 1-2-3 חודשים של דירה עומדת ריקה שיבליג וימשיך הלאה. צריך להיות חכם בדברים האלה. 

אתה מתייחס ל 10,000 שקל די בקלות. זה סכום שקל לגבות מאדם נורמטיבי ובשביל כמה שעות עבודה לא הייתי מוותר עליו.

 

בית דין לתביעות קטנות, הוצל"פ (יש את כל הפרטים בחוזה), עיקול חשבונות בנק ואז לו לא יהיה כדאי.

 

כל זה כמובן אם אין ערבים (ולא יודע מי משכיר נכס בלי ביטחונות כלשהם).

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, itaysamurai כתב:

אז גם אני אצטט אותך :)

משום מה, מסעדה נתפסת כעסק שקל להקים, לנהל ולתחזק. הרי לא צריך תואר מיוחד, כל אחד בטוח שלמקום שלו יהיה קטע שיעיף את העיר ו"תראה איך כל המקומות מפוצצים" עם בורגר ב-80₪.

בפועל, זה סוג העסק עם הכי הרבה סיכויים להיסגר ובהכי פחות זמן.

למה? כי כל אידיוט פותח, אנשים עם אפס זיקה לתחום, עבדו חצי שעה כמלצרים ובטוחים שהם פיצחו את השיטה.

אז השיטה לרוב מנצחת. והעלויות פה גבוהות גם ככה. והרגולציה מייאשת.

זה עסק קשה ומורכב, הפחת גדול, כוח אדם בא והולך, הרשויות חוגגות עליך.

 

יש לי חבר שהוא לא בחור הכי מבריק אבל עם תושיה, החליט לפתוח מסעדה עם שותף(הון עצמי שלהם)

 

כמובן, כמו הרבה אחרים לא עשה שום חישוב עלויות- רווח, אלא רק בא באותה גישה שציינת. 

לאחר חצי שנה שהיה עובד 14 שעות כול יום בממוצע ונשאר לו רווח נקי בשיא של 7 אלף בחודש וסביב ה-20 אלף לכול התקופה(!) , אמר תודה רבה, ומכר את החלק שלו. 

 

היום הוא לא מוכן לשמוע על עסקי המסעדנות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום

דוגמא מצויינת.

עוד אחת שאני מכיר מקרוב: אשליית הקופיקס. כמו שבעל הרשת אמר ברדיו בתחילת שיווק הזכיינויות "תמכור 1000 כוסות קפה ביום ויש לך 5000₪, עם זה תמיד תמכור מאפה, עוד 5000. 

10 אלף ביום זו לא הכנסה יפה?"

(הוא לא טרח לספר כמה עולה לסניף כל מנה ובאיזה מינימום בעייתי מחוייבים לקנות מהרשת, אבל הוא אחלה איש שיווק).

אז מישהו שאני מכיר קנה במיקום די מרכזי. חודשים ארוכים של עבודה מסביב לשעון, ליטרלי, והיה מצליח למשוך משכורת של 8k כשהעסק בעצמו גם חנוק.

אז הוא מכר לפראייר הבא. לפי המהירות שמכר את הסניף, זה היה יותר קל מאשר למכור קפה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai
  • מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הייתי נכנס לעסקי אוכל אז רק אוכל רחוב. אוכל פועלים איכותי במבנה ללא יומרה, ללא שיפוץ יקר, ללא ים של חומרי גלם יקרים, ללא הרבה עובדים. ככה ניתן לשלוט במשתנים יותר טוב, לתקתק ולהרוויח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, ChemGuy85 כתב:

אם הייתי נכנס לעסקי אוכל אז רק אוכל רחוב. אוכל פועלים איכותי במבנה ללא יומרה, ללא שיפוץ יקר, ללא ים של חומרי גלם יקרים, ללא הרבה עובדים. ככה ניתן לשלוט במשתנים יותר טוב, לתקתק ולהרוויח.

 

אבל גם מחיר המנות שתמכור יהייה נמוך בהתאם 

לפני 16 שעות, Transporter כתב:

 

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, itaysamurai כתב:

אז גם אני אצטט אותך :)

משום מה, מסעדה נתפסת כעסק שקל להקים, לנהל ולתחזק. הרי לא צריך תואר מיוחד, כל אחד בטוח שלמקום שלו יהיה קטע שיעיף את העיר ו"תראה איך כל המקומות מפוצצים" עם בורגר ב-80₪.

בפועל, זה סוג העסק עם הכי הרבה סיכויים להיסגר ובהכי פחות זמן.

למה? כי כל אידיוט פותח, אנשים עם אפס זיקה לתחום, עבדו חצי שעה כמלצרים ובטוחים שהם פיצחו את השיטה.

אז השיטה לרוב מנצחת. והעלויות פה גבוהות גם ככה. והרגולציה מייאשת.

זה עסק קשה ומורכב, הפחת גדול, כוח אדם בא והולך, הרשויות חוגגות עליך.

 

 

הכל טוב ויפה אז למה אנשים כמו אייל שני, אסף גרניט ומושיק רוט רק הרחיבו את המסעדות שלהם בכל העולם? אין מצב שב10 אחוז רווח היו מצליחים להתרחב לך ללונדון, אמסטרדם ופריז. אין מצב שעם 10 אחוז רווח אייל שני היה מחזיק 3 סניפי המזנון רק בתל אביב עצמה.

 

אם אגף המסעדנות היה רק 10 אחוז לא היו לך ענקיות כמו גפניקה וBBB   שהתרחבו כמעט לכל חור בארץ.

לא היו לך רשתות ענק כמו ארומה ,  ולוונדר על טהרת ה10% בלבד. זה שיש לא מעט שכשלו, כי כמו שאיתי וכימגאי אמרו, כנרראה שיש הרבה חסרי נסיון שלוקחים הימור גדול מדי ונכשלים, אבל יש גם לא מעט כמו הנ"ל שציינתי שיושבים על מרצדס S חדשה ווילה בהרצליה פיתוח, ומליונים בבנק כתוצאה מהמסעדות שלהם.

 

כל ההצלחה והזו שלהם מ10 אחוז בלבד? קשה לי להאמין. לאף ממכם אין טבלת רווח נקי של מסעדה  מצליחה פה נכון? 

 

 

עריכה אחרונה על ידי Bob Ross
לפני 16 שעות, Transporter כתב:

 

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, Bob Ross כתב:

 

 

הכל טוב ויפה אז למה אנשים כמו אייל שני, אסף גרניט ומושיק רוט רק הרחיבו את המסעדות שלהם בכל העולם? אין מצב שב10 אחוז רווח היו מצליחים להתרחב לך ללונדון, אמסטרדם ופריז. אין מצב שעם 10 אחוז רווח אייל שני היה מחזיק 3 סניפי המזנון רק בתל אביב עצמה.

 

אם אגף המסעדנות היה רק 10 אחוז לא היו לך ענקיות כמו גפניקה וBBB   שהתרחבו כמעט לכל חור בארץ.

לא היו לך רשתות ענק כמו ארומה ,  ולוונדר על טהרת ה10% בלבד. זה שיש לא מעט שכשלו, כי כמו שאיתי וכימגאי אמרו, כנרראה שיש הרבה חסרי נסיון שלוקחים הימור גדול מדי ונכשלים, אבל יש גם לא מעט כמו הנ"ל שציינתי שיושבים על מרצדס S חדשה ווילה בהרצליה פיתוח, ומליונים בבנק כתוצאה מהמסעדות שלהם.

 

כל ההצלחה והזו שלהם מ10 אחוז בלבד? קשה לי להאמין. לאף ממכם אין טבלת רווח נקי של מסעדה  מצליחה פה נכון? 

 

 

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3760708,00.html

 

 

11.jpg

 

התמונה מדברת על אזור המרכז,בכתבה מצוין גם אזור הפריפריה.

 

10% זה מספר שנזרק פה שלא מבוסס על כלום,אבל מסעדה זה עסק לכל דבר.הסיכוי להיכשל בו הוא פשוט הרבה הרבה יותר גדול מסיבות כאלה ואחרות.

 

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...