Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מיתון כלכלי ? מישהו מרגיש משהו ?


stum
שימו לב! השרשור הזה בן 1080 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

בוא נצא מנקודת ההנחה שלך שלא הצליח למכור. עכשיו אם הוא יכול להוריד קצת ולמכור הוא יעשה את זה (ככה קניתי את הבית שלי. הפרוייקט היה מאוכלס ונשארו שתי דירות אחרונות אז הקבלן חתך 15% במחיר כדי לצאת מהפרוייקט. כנראה שהיה עדיף לו מאשר להישאר בפרייקט ולשלם מימון ולהתעסק עם זה) ואם לא אז הוא ישכיר וימשיך לנסות למכור. כל זמן שהוא מחזיק אותה התשואה שלו היא פחות מ 3% כי הוא לא אדם פרטי. לו יש לשלם מע"מ והוצאות טיפול.

 

אבל לא בונים בניין, מוכרים 90% מהדירות ואז מה שנשאר מנסים להשכיר, זה לא עובד ככה.

פרויקטים כאלה קמים מראש כמיועדים להשכרה, צריך להקים מערך שלם בשביל זה.

לכן אני אומר, כחברה קבלנית שקמה מראש לבנות בניינים שמיועדים להשכרה התשואה גבוהה הרבה יותר מ-3%.

במציאות של היום שלקבלנים קשה מאוד למכור דירות שאינן מחיר למשתכן, זה כנראה הדבר הנכון לעשות (עובדה שרואים יותר ויותר פרויקטים כאלה).

ברור שעדיפות של קבלן היא למכור את כל הדירות כל הזמן במחירי החזירות שיש היום בשוק, אבל השוק משתנה, כנראה.

(Sold) Chevrolet Aveo LT 2006

Citroen C3 Shine 2017

C5 AirCross Feel 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 2.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

כשלחברה יש ברירה או לבנות ולמכור או לבנות ולהשכיר היא תעדיף למכור בתשואות של היום. אל תשכח שהיא לא בונה מהון עצמי והכסף הזה עולה לא מעט עד כדי הפסד.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם כתבת clickbait ללא שום תוכן. בחלק מהערים הייתה ירידה ובחלק הייתה עלייה. אי אפשר ללמוד כלום. 

 

לקראת סוף שנה יהיה ניתן לקבל מושג כלשהו בהנחה ולא יהיה סגר נוסף.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני באמת לא מבין את הכתבה הזו - 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5730597,00.html

 

כאילו, למרות השפה הנמוכה של הטוקבקים אני די מסכים עם הרוח הכללית של התגובות שם לכתבה.

המסעדות האלה הרוויחו  לא רע בכלל עם המחירים שהם לקחו מאיתנו הלקוחות לאורך שנים, איך חודשיים בלבד גורמים להם לדבר על פשיטת רגל? לא ברור לי..הם חיו מחודש לחודש? לא שמו שום דבר בצד מכל המליונים שגילגלו כל שנה? 

 

60 שקל לסלט ו50 שקל לאבטיח על החוף לא אפשר להם לחסוך קצת ? כולה חודשיים סגורים וכבר פשיטת רגל?

אני באמת מנסה להבין.. ברור לי שיש הוצאות אבל התחושה שלי שההתנהלות הכלכלית פשוט הייתה מקולקלת ופזרנית.

התחושה שלי שבעלי המסעדות חיו בגישה של "חייה את היום כאילו אין מחר", ועכשיו המדינה צריכה לשלם על ההתנהלות הקולקלת מהכיסים של כולנו.

לפני 16 שעות, Transporter כתב:

 

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, Bob Ross כתב:

אני באמת לא מבין את הכתבה הזו - 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5730597,00.html

 

 

קודם כל תמיד אפשר לבכות, זה לא רע לקושש אמפתיה, אבל הוצאות של עסק בישראל ובמיוחד מסעדות זה משהו מטורף. פוטנציאל הרווח קיים בהחלט, אבל כאשר אתה משלם על בר קטן 15,000 שקל ארנונה בחודש, עוד סכום דומה לשכירות, עוד סכום משמעותי להלוואה להקמת העסק... מהר מאוד אתה מבין מדוע סלט עולה לך 50 שקלים. 

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, Bob Ross כתב:

אני באמת לא מבין את הכתבה הזו - 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5730597,00.html

 

כאילו, למרות השפה הנמוכה של הטוקבקים אני די מסכים עם הרוח הכללית של התגובות שם לכתבה.

המסעדות האלה הרוויחו  לא רע בכלל עם המחירים שהם לקחו מאיתנו הלקוחות לאורך שנים, איך חודשיים בלבד גורמים להם לדבר על פשיטת רגל? לא ברור לי..הם חיו מחודש לחודש? לא שמו שום דבר בצד מכל המליונים שגילגלו כל שנה? 

 

60 שקל לסלט ו50 שקל לאבטיח על החוף לא אפשר להם לחסוך קצת ? כולה חודשיים סגורים וכבר פשיטת רגל?

אני באמת מנסה להבין.. ברור לי שיש הוצאות אבל התחושה שלי שההתנהלות הכלכלית פשוט הייתה מקולקלת ופזרנית.

התחושה שלי שבעלי המסעדות חיו בגישה של "חייה את היום כאילו אין מחר", ועכשיו המדינה צריכה לשלם על ההתנהלות הקולקלת מהכיסים של כולנו.

הסלט והאבטיח בחינם. אתה משלם על המקום, המוזיקה, העובדים והשילוט. הוצאות של עסק אפילו ריק ונעול זה עשרות ומאות אלפי שקלים בחודש.

  • רעיון טוב! 1

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

הסלט והאבטיח בחינם. אתה משלם על המקום, המוזיקה, העובדים והשילוט. הוצאות של עסק אפילו ריק ונעול זה עשרות ומאות אלפי שקלים בחודש.

 

כן, אבל לכל עסק יש הוצאות. ועדיין יש מלא עסקים ומלא עצמאים, אז כנראה שזה מספיק רווחי.

אם זה לא היה משתלם וההוצאות היו כל כך גדולות, אף אחד לא היה פותח מסעדה

לפני 16 שעות, Transporter כתב:

 

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 59 דקות, Bob Ross כתב:

אני באמת לא מבין את הכתבה הזו - 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5730597,00.html

 

כאילו, למרות השפה הנמוכה של הטוקבקים אני די מסכים עם הרוח הכללית של התגובות שם לכתבה.

המסעדות האלה הרוויחו  לא רע בכלל עם המחירים שהם לקחו מאיתנו הלקוחות לאורך שנים, איך חודשיים בלבד גורמים להם לדבר על פשיטת רגל? לא ברור לי..הם חיו מחודש לחודש? לא שמו שום דבר בצד מכל המליונים שגילגלו כל שנה? 

 

60 שקל לסלט ו50 שקל לאבטיח על החוף לא אפשר להם לחסוך קצת ? כולה חודשיים סגורים וכבר פשיטת רגל?

אני באמת מנסה להבין.. ברור לי שיש הוצאות אבל התחושה שלי שההתנהלות הכלכלית פשוט הייתה מקולקלת ופזרנית.

התחושה שלי שבעלי המסעדות חיו בגישה של "חייה את היום כאילו אין מחר", ועכשיו המדינה צריכה לשלם על ההתנהלות הקולקלת מהכיסים של כולנו.

 

לא משנה כמה הם גילגלו השאלה כמה נשאר בסוף בכיס. המצב אליו הם נקלעו אחרי חודשיים לא בהכרח מעיד על פזרנות או ניהול כושל. ההוצאות בארץ (ובחו"ל) מטורפות, הבירוקרטיה מחמירה משנה לשנה, ההוצאות עולות משנה לשנה והמון עסקים התגלגלו מכוח האינרציה. הסגר פגע באינרציה וזו התוצאה. 

 

בנוגע לטוקבקים ישראלים תמיד היו ויהיו מומחים בשמחה לאיד. בראש שלהם מישהו תמיד "גוזר קופון" והם "הקורבנות" הניצחיים של המערכת. בקיצור אל תתרגש. 

 

לפני 1 דקה, Bob Ross כתב:

 

כן, אבל לכל עסק יש הוצאות. ועדיין יש מלא עסקים ומלא עצמאים, אז כנראה שזה מספיק רווחי.

אם זה לא היה משתלם וההוצאות היו כל כך גדולות, אף אחד לא היה פותח מסעדה

 

המון עסקים בקושי מרוויחים. אנשים הופכים לעצמאיים מכל מיני סיבות רצון לשבור את תקרת הזכוכית, רצון להיות עצמאי (בלי בוס על הראש), פנטזיה שיש כסף קל ועוד אלף ואחת סיבות. 

  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.5.2020 בשעה 14:31, avargel כתב:

כתבה רדודה ועקומה

 

איך אני כשוכר יכול להפחית מהשכירות באופן חד צדדי?

 

שמעתי על אנשים שביטלו את הצ'קים, חזרו להורים ואמרו לבעל הבית "חפש אותנו". 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Bob Ross כתב:

 

כן, אבל לכל עסק יש הוצאות. ועדיין יש מלא עסקים ומלא עצמאים, אז כנראה שזה מספיק רווחי.

אם זה לא היה משתלם וההוצאות היו כל כך גדולות, אף אחד לא היה פותח מסעדה

פספסת אותי.

 

יש הוצאות קבועות ויש משתנות. כשעסק מתמחר את השחרותים שלו הוא מעריך נפח עבודה חודשי(לא כספית אלא פיזית. חומרים, עובדים וכו'), מחשב מה ההוצאות שלו כדי לייצר את הנפח הזה, מוסיף את הקבועות ולפי זה מתמחר את השירות שלו. יכול להיות שהחומרים הם 80% והקבועות 20 ויכול להיות שהקבועות 90% והחומרים 10. כשהעבודה נעצרת בפתאומיות עדיין יש חשבונות, שכירות, אגרות ועוד שממשיכים לשלם וזה יכול להגיע למאות אלפים בחודש. מאיפה נשלמים את זה בלי הכנסות וכמה קזרבות יש לאנשים?

  • רעיון טוב! 1

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

פספסת אותי.

 

יש הוצאות קבועות ויש משתנות. כשעסק מתמחר את השחרותים שלו הוא מעריך נפח עבודה חודשי(לא כספית אלא פיזית. חומרים, עובדים וכו'), מחשב מה ההוצאות שלו כדי לייצר את הנפח הזה, מוסיף את הקבועות ולפי זה מתמחר את השירות שלו. יכול להיות שהחומרים הם 80% והקבועות 20 ויכול להיות שהקבועות 90% והחומרים 10. כשהעבודה נעצרת בפתאומיות עדיין יש חשבונות, שכירות, אגרות ועוד שממשיכים לשלם וזה יכול להגיע למאות אלפים בחודש. מאיפה נשלמים את זה בלי הכנסות וכמה קזרבות יש לאנשים?

 

כן אבל.. איזה הוצאות יש להם עכשיו? כל העובדים הם הוציאו לחל"ת אז תוריד משכורות.

ארנונה , שכירות וכו' אני יוצא שבהרבה מקומות יש הקלות בענייניים אלו.

חשמל, גז , מים אין כי המקום לא עובד.

אני עדיין לא מבין, איך בסה"כ חודשיים כבר קורסים.. אם המקום היה רווחי, אפילו קצת, והוא עבד שנים, אז הייתי מצפה שישימו כסף מהרווחים בצד כל חודש ליום שחור.

לפני 1 שעה, ChemGuy85 כתב:

 

לא משנה כמה הם גילגלו השאלה כמה נשאר בסוף בכיס. המצב אליו הם נקלעו אחרי חודשיים לא בהכרח מעיד על פזרנות או ניהול כושל. ההוצאות בארץ (ובחו"ל) מטורפות, הבירוקרטיה מחמירה משנה לשנה, ההוצאות עולות משנה לשנה והמון עסקים התגלגלו מכוח האינרציה. הסגר פגע באינרציה וזו התוצאה. 

 

ההוצאות מטורפות אוקיי, ועל מי בעלי מסעדות האלה מגלגלים את זה? על הלקוחות. הכל נכנס בתמחור של המנה שתשווה את המחירים כאן של אוכל בחוץ לחו"ל. אז עדיין..

 

לפני 1 שעה, ChemGuy85 כתב:

בנוגע לטוקבקים ישראלים תמיד היו ויהיו מומחים בשמחה לאיד. בראש שלהם מישהו תמיד "גוזר קופון" והם "הקורבנות" הניצחיים של המערכת. בקיצור אל תתרגש. 

 

צודק בהחלט. יפה אמרת.

 

לפני 1 שעה, ChemGuy85 כתב:

 

המון עסקים בקושי מרוויחים. אנשים הופכים לעצמאיים מכל מיני סיבות רצון לשבור את תקרת הזכוכית, רצון להיות עצמאי (בלי בוס על הראש), פנטזיה שיש כסף קל ועוד אלף ואחת סיבות. 

 

קשה לי לקבל את זה. אני מאמין שעצמאיים אוהבים גם להתבכיין לא מעט.. וגם כנראה מתנהלים לא נכון. ישראלים אוהבים , בגדול, וסליחה על ההכללה , לחיות מהיום למחר. אתה רואה את זה במכוניות היקרות ,בטיסות המרובות לחול, באייפון הכי חדיש .. יש פה התנהלות כלכלית לא נכונה. אפשר לשמוע שפע של דוגמאות בפורום הסולידית על כך.

מעבר לכך, אם בקושי היו מרווחים , הם היו הולכים להיות שכירים בראש שקט. כנראה שמרווחים יפה סה"כ.

לפני 16 שעות, Transporter כתב:

 

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה הקלות יקבלו מעסק פרטי שצקיך לשלם לבנק את המשכנתא על המבנה?

 

מציע לך בכלל לבדוק מה גובה השכירות על אולם של מסעדה ממוצעת במרכז. אתה תופתע מהסכומים.

 

יש גם את נושא הספקים. חלק מהספקים נותנים אשראי ואז במצב כזה אתה משלם את מה שגבית לפני חודשיים ויש לך חור ענק.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Bob Ross כתב:

 

כן אבל.. איזה הוצאות יש להם עכשיו? כל העובדים הם הוציאו לחל"ת אז תוריד משכורות.

ארנונה , שכירות וכו' אני יוצא שבהרבה מקומות יש הקלות בענייניים אלו.

חשמל, גז , מים אין כי המקום לא עובד.

אני עדיין לא מבין, איך בסה"כ חודשיים כבר קורסים.. אם המקום היה רווחי, אפילו קצת, והוא עבד שנים, אז הייתי מצפה שישימו כסף מהרווחים בצד כל חודש ליום שחור.

 

מסעדנות זה חרא תחום. זה הדבר המרכזי. מאוד קשה להצליח בתור מסעדה ומתוך אלה שכן מצליחים - לא כולם שמים כסף בצד.

גם תחשוב שאנשים זרקו לפח מלאי של אוכל ושתיה. פשוט לפח. אי אפשר למכור, אתה לא יכול לאכול כמויות כאלה בבית, וזה מתקלקל - זה לא נעליים ולא מכשירי כושר. ולמסעדות יש סכומים יפים שיושבים במקרר עם שעון מתקתק.

כול מיני מסעדות בתוך קניונים אכלו זין עצום (אין דרך אחרת לתאר את זה), כי אם מסעדות אחרות יכולות לעבוד במתכונת מצומצמת של משלוחים או טייקאווי - אלה לא יכולים לעשות כלום.

 

ובכלליות, אנשים לא יושבים עם בוכטות בצד.

  • רעיון טוב! 2
SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...