Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשתינו בריכת שחייה מתנפחת קטנה 3*2 מטר שיכולה להכיל כ500 ליטר מים.

אני מכסה אותה אחרי כל שימוש ומנסה לדוג ליכלוך שצץ בה.

אני רואה שזה לא מספיק ואחרי יומיים שלושה המים כבר עכורים ודורשים החלפה.

היות ואני לא מעוניין לרוקן ולמלא את הבריכה כל כמה ימים.

אשמח לדעת איך מתחזקים בריכה מהסוג הזה?

תודה

פורסם

בס"ד

משאבה וכלור.

ישנם משאבות קטנות, לפי איך שאני מבין, אין לך אופציה לחיבור משאבה אלא ע"י קומבינה.

בתחזוק נכון, אולי תצטרך להחליף פעמיים מים כל הקיץ.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

מכיוון שהבריכה קטנה, אולי תתחיל מטבליות כלור לפני שאתה משקיע במשאבה, יכול להיות שזה יספיק.

לגבי חישובי נפח ומינונים -> פעל לפי ההוראות המצורפות.

מה שנפוץ הוא מצוף כזה https://zive.co.il/%D7%94%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A8-%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%99/%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%A3-%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94/

שלתוכו אתה מדי פעם מכניס טבלית לשחרור איטי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

משאבה עם פילטר תורמת לניקיון המים ומסננת אותם, שומרת על סירקולציה ולכן רצויה. אין בעיה להציב משאבה קטנה מחוץ לבריכה עם צנרת הנכנסת אליה.לגבי הכלור, לי יש ג'קוזי מתנפח ואני זורק טבלית כלור כל 5-7 ימים, אין אפילו מולקולה של ירוקת... מדובר במוצר זול יחסית שניתן לקנות בחנויות מתמחות או בחנויות המחזיקות כימיקלים.הג'קוזי מכוסה כשאין בו שימוש וללא קרני שמש..אין פוטוסינתזה יעני ירוקת...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לדעתי טעית ברישום או חישוב נפח הבריכה.

2 על 3 מטר זה 600 ליטר לכל 10 סמ גובה מים..

בכל אופן יש לי בריכה דומה גובה 60 סמ מים שזה 3600 ליטר שכבר עובדת בשנה החמישית שלה משבועות עד סוכות.

אי אפשר להמנע מפילטר שיעבוד עם טיימר 24 שעות עם הפסקות קבועות לפי ההספג שלו, את הפילטר מנקים פעם בשבוע ומחליפים את המסנן כל חודש.

חייב להשתמש בטבליות כלור, הן צפות עם כלורינטור ומוציאים אותו מהמיים כאשר דרגת הכלור תקינה (יש נייר מדידת כלור)

אלגציד, חומר שמונע אצות, לפי התווית

ניקוי עם זרוע ורשת ללכלוך שלא הגיע לפילטר.

כיסוי, הבריכה תמיד מכוסה, גם להגנה מפני ילדים וגם מונע אידוי מים וכלור ומונע כניסת המון המון ברחשים ויצורים מיקרוסקופים.

מניסיוני, אם כל אלו לא מבוצעים, המים דיי מהר לא יהיו ראויים לרחצה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ראיתי את הכותרת וחשבתי לעצמי "הנה שרשור שבא בזמן" אחרי החורף שהזנחתי את הבריכה והמים הפחו לירוקים הגיע הזמן לנקות, הוצאתי ענפים של דקל מהקרקעית, נלחמתי בחרקים שחיו בבריכה וניקיתי את הפילטר 3 פעמים ביום בזמן שהמשאבה עבדה ברציפות כמעט כל היום במשך שבוע.

בכל יום שפכתי 8 ליטר של כלורקס לבריכה (מלבין לכביסה) וקרצפתי.

אין ירוקת, בדקתי את מצב המים, PH תקין, כלור קצת נמוך אבל המים עכורים קצת וזה משגע אותי.

מישהו מבין בדברים האלו?

WhatsApp Image 2019-06-26 at 19.04.55.jpg

בערך 130 אלף ליטרים יש בבריכה הזאת אז אני מנסה להמנע מלרוקן אותה.

haters will hate

פורסם
לדעתי טעית ברישום או חישוב נפח הבריכה.

2 על 3 מטר זה 600 ליטר לכל 10 סמ גובה מים..

בכל אופן יש לי בריכה דומה גובה 60 סמ מים שזה 3600 ליטר שכבר עובדת בשנה החמישית שלה משבועות עד סוכות.

אי אפשר להמנע מפילטר שיעבוד עם טיימר 24 שעות עם הפסקות קבועות לפי ההספג שלו, את הפילטר מנקים פעם בשבוע ומחליפים את המסנן כל חודש.

חייב להשתמש בטבליות כלור, הן צפות עם כלורינטור ומוציאים אותו מהמיים כאשר דרגת הכלור תקינה (יש נייר מדידת כלור)

אלגציד, חומר שמונע אצות, לפי התווית

ניקוי עם זרוע ורשת ללכלוך שלא הגיע לפילטר.

כיסוי, הבריכה תמיד מכוסה, גם להגנה מפני ילדים וגם מונע אידוי מים וכלור ומונע כניסת המון המון ברחשים ויצורים מיקרוסקופים.

מניסיוני, אם כל אלו לא מבוצעים, המים דיי מהר לא יהיו ראויים לרחצה.

זאת הבריכה

https://www.intex-pool.co.il/product/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%A7%D7%A9%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91-intex-57198.

אני ממלא פחות מ28 ס״מ.

זאת המשאבה שאני מתכנן לקנות:

https://www.blueblue.co.il/product/%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%96-%D7%9E%D7%A9%D7%90%D7%91%D7%94-%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%9F

אוסיף עוד תבליות כלור

https://www.blueblue.co.il/product/%D7%98%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94-1-%D7%A7%D7%92

המשאבה הזאת תספיק או לקנות גדולה יותר?

פורסם
ראיתי את הכותרת וחשבתי לעצמי "הנה שרשור שבא בזמן" אחרי החורף שהזנחתי את הבריכה והמים הפחו לירוקים הגיע הזמן לנקות, הוצאתי ענפים של דקל מהקרקעית, נלחמתי בחרקים שחיו בבריכה וניקיתי את הפילטר 3 פעמים ביום בזמן שהמשאבה עבדה ברציפות כמעט כל היום במשך שבוע.

בכל יום שפכתי 8 ליטר של כלורקס לבריכה (מלבין לכביסה) וקרצפתי.

אין ירוקת, בדקתי את מצב המים, PH תקין, כלור קצת נמוך אבל המים עכורים קצת וזה משגע אותי.

מישהו מבין בדברים האלו?

[ATTACH=CONFIG]520371[/ATTACH]

בערך 130 אלף ליטרים יש בבריכה הזאת אז אני מנסה להמנע מלרוקן אותה.

אולי רובוט כמו בבריכות שחייה הגדולות?

פורסם (נערך)

אתה צריך גם שעון יומי

בבריכות ביתייות הכלל הוא שנפח הבריכה צריך "לעבור" בפילטר כל 4 שעות

וכמובן לא להשאיר מים עומדים מך זמן זה.

כמובן שאפשר גם לסנן (אם מדובר בפילטר קטן) יותר אבל אין צורך להגזים.

כלומר אם הפילטר 1000 ליטר לשעה והבריכה 500 ליטר, אז צריך סך הכל להפעיל אותו חצי שעה כל 4 שעות, אבל מאחר שמדובר בפילטר קטן מפעילים שעה ואז 3 שעות "מנוחה"

לגבי כלורקס וכול מיני חומרים, משתמשים רק בחומרים שמיועדים לבריכות, אל תשאלו אפילו על תחליפים (כלומר, לא מעלים חומציות עם הוסםת חומץ וכו')

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

טוב הייתי ב blueblue והוא אמר לי שהמשאבה שציינתי למעלה לא תתאים לי מהסיבה הפשוטה כי הצינורות יהיו מעל מפלס המים והמשאבה לא תוכל לשאוב את המים.

משאבה שואבת עולה מאוד יקר ומשאבה שקוע תעלה כערך הבריכה.

בגלל שאין משהו שיריץ את המים הוא המליץ לי לא לקנות כלור כי זה יעשה רק נזק.

אז אני מחפש פתרון אחר לבריכה המתנפחת של אינטקס

פורסם

זאת בריכה של 700 ליטר .. פותח השירושור המקורי...

אין לה בכלל הכנה לפילטר ולא בטוח שהחומר עמיד בפני הכלור של הטבליות.

אם בא לך לשחק קצת ב DIY ..אז תלך על פתרון של בריכות דגים או אקוורים.

משאבה טבולה של אטמן 103 ב 79 ש"ח (יש גם 104 ו 105 חזקות יותר ויקרות יותר).

צינור שקוף מתאים .. ומיכל אוריאה 10 ליטר (ריק כמובן) מתחנת דלק..

אתה צריך למקם את המיכל אוריאה מעל הבריכה,

צינור שקוף שיעלה את המים מהבריכה למיכל , שיכיל חומר סינון כלשהו.

וחור בתחתית המיכל .. , תקדח חול שקצת קטן מהצינור השקוף , ותחזיר את הצינור לבריכה.

במצב כזה אתה יכול להכניס עשירית טבלית כלור למיכל אחת לשבוע .. בלי מצוף

http://www.aquadeal.co.il/products/757258/%D7%9E%D7%A9%D7%90%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%90%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%9B%D7%97-%D7%90%D7%98%D7%9E%D7%9F-Atman-AT-103

פורסם

זהירות. המשאבות האלה לא מיועדות לשימוש עם בני אדם במים. מנסיון עם אקווריומים, הן באיכות נמוכה ולעיתים יש זליגה למי האקווריום בריכה.

מתאימות להפעלה כשהבריכה ריקה בלבד.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...