Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לעבור או לא לעבור (עבודה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תעבור.

הירידה היחסית בתפקידים מאוד נפוצה בהייטק. חלק גדול מראשי הצוותים שאני מכיר היו בעברם מנהלי קבוצות, וחלק גדול מהמפתחים היו מתישהו ראשי צוותים. זה אולי פחות נפוץ להתפשר על תפקיד ניהולי בכיר, אבל בתפקידים זוטרים או זוטרים יחסית, לדעתי, מקום חדש שגם משלם יותר שווה יותר. בטח אחרי כמה שנים טובות באותה החברה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
~

ראיתי את החברה עוברת את המחזורים האלה כבר מספר פעמים, הן מהסניפים השונים והן מהמטה בברצלונה.

מכר שעובד שם ומחפש לצאת אומר שהפעם זה שונה. אני נוטה להאמין לו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

Derish ,

הרי ברור שלא התכוונתי לפארק המדע, אלא דווקא לחברה ששייכת למר בני לנדא ...

והרי לשם כולם נוהרים,עקב משברון קטן...

פורסם

הטעם האישי, לגמרי לעבור, התחום מעניין אותי, רוצה כבר לזוז מהמקום הנוכחי, משמעמם אותי, אנשים ברמה בינונית בלבד.

הטעם הטכני, מתייעץ אתכם

למה אתה מתכוון בטעם הטכני? שים לב שתחום יכול להיות מאוד רחב ובתפקיד החדש תיהיה חשוף לחלק קטן מאוד באותו התחום.

כשאתה אומר אנשים ברמה בינונית - איך בדקת שהמקום אליו אתה עובר האנשים אינם כאלה?

באופן כללי, הייתי מברר לפני המעבר את היציבות הכלכלית של החברה אבל לא דואג מידי (בהנחה ויש לך איתנות פיננסית) אם החברה תיסגר חלילה בעוד X זמן.

השאלה אם הירידה מראש צוות לעובד לא תהווה ירייה ברגל מבחינת רזומה קריירטורית ?

לאן אתה שואף להגיע? לנהל קבוצת פיתוח או להיות ארכיטקט תוכנה או ?

אולי אני טועה .

אבל קח תזכורת מעכשיו -אל תבוא .

שכחו לציין שעובדים עוברים לחברה שמתחרה ישירות! אשכרה צמוד צמוד .

בשביל 22 אחוז דפקת אותי?

קח אחריות אישית , תשלח לי ברכה בחג אם אתה כזה חברותי אחרי שעזבת.

ןלך לפראייר התורן שיקבל עובד שבורח כמו אחוז דיבוק .

גם אם העובד עובר לעבוד קומה מעל/מתחת (ע"ע חברות ההייטק במגדלי אלון) זה לא אמור לשנות לאף אחד, אלא אם הוא הלך במטרה לשתף/למכור סודות מסחריים של המעסיק הקודם.

אף אחד לא דופק אף אחד (בדרגים המדוברים). וסה"כ תחלופת עובדים בהייטק היא גבוהה מאוד. כל עוד הדברים נעשים ברוח טובה, אני לא רואה גישה בה זה רלוונטי לכנות עובד/קולגה/מעסיק אחר "פראייר" או "אחוז דיבוק". אולי זה רק אני.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

ברור,

רק לא להפוך את המעסיק לפסול, כשהוא מסרב לנקוט גישה רכרוכית בעניין.

אני רחוק להיות מעסיק,אבל אם כן הייתי - בהחלט לא הייתי רוצה אנשים שחושבים שסביבתם היא בנונית .

בכלליות לא מתחבר להתנשאות ...

היית רוצה עובדים שעזבו וחזרו?

עם יד על הלב - לא .

ומצד שני אולי כן כדי שיסמנו לשאר ג"ג .

פורסם

מה זה אומר גישה רכרוכית? בסופו של דבר, עובד מייצר ערך (הכנסה) למעסיק שלו. בתמורה לכך, העובד מקבל משכורת - בגדול.

אם העובד החליט לעזוב, מסיבותיו שלו, ולאחר X זמן מבקש לחזור (מה זה אומר בכלל מבקש?), מן הראוי שיעבור תהליך מיון רלוונטי לתפקיד. עבר את המיון בהצלחה? אחלה. עכשיו תפקידו של הראש צוות/ראש קבוצה וכיוצ"ב להחליט, במידה וקיימים 2 מתמודדים האם לקחת את זה שעבד בחברה (או אף בצוות) או לקחת את זה שלא עבד במקום. אבל זהו לא הפרמטר היחיד, ולפסול בגינו יהיה רידוד דילמת העסקה למימד שלפעמים הוא לא כל כך מעניין או משמעותי דיו.

אישית? אני לא מעסיק אבל אני לא חושב שזה נכון עבור המעסיק לצפות לנאמנות (מהסוג שעליה אנחנו מדברים) מעובדיו. אתה מקבל משכורת Y בחודש. אני מצפה לקבל תפוקה של Y בחודש. שוב, אנחנו מדברים על דרג התחלתי, ברור לי שראש קבוצה/אגף/חטיבה השיקולים שונים, כאשר שם יש תכנון לטווח מעט יותר רחוק משנה-שנתיים.

בקשר לבינוניות - אני מסכים איתך בהחלט. אבל לפני כן, הייתי בודק שהטענה הזו לא נכונה.

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם

כמעסיק אני מחפש עובדים שאפשר לסמוך עליהם.

לא הייתי פוסל אחד שעזב ורוצה לחזור אבל בלי בירור מעמיק למה עזב, מה גרם לו לחזור ולהעריך כמה ז ן הוא יישאר הפעם לא הייתי מקבל.

יש לו יתרונות מיל מועמד שאני לא מכיר אבל גם חסרונות ולכן כל מקרה לגופו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Derish ,

הרי ברור שלא התכוונתי לפארק המדע, אלא דווקא לחברה ששייכת למר בני לנדא ...

והרי לשם כולם נוהרים,עקב משברון קטן...

אני מחשיב את לנדא באותה קטגוריה כמו החברים בפארק גם אם הוא יושב במרחק כמה קילומטרים משם, וכרגע כולם נוהרים אליו (כולל סמנכ"ל הפיתוח של הסניף הנתנייתי - אם בארזים וגו') משום שהוא משלם היטב. אבל ראשית כל, הוא נותן תחרות טובה לאילון מאסק מבחינת לקחת כספי משקיעים ולא להראות רווח או אפילו breakeven; ושנית, אני מכיר כבר שניים או שלושה 'דורות' של אנשים שנכנסו ויצאו מהחברה הזאת, ומוצר עובד עדיין אין, רק חלויימעס. סטטיסטית, אנשים לא נשארים שם יותר משנתיים-שלוש, ולכן למעסיק שלך אין מה לדאוג.

יתכן שלחצו אצלכם קצת על הברקס לאור גל העזיבות ויתכן שהחברה האם פשוט שופכת כרגע את כל הכסף על חטיבה ספציפית בצמיחה (משהו שאני רואה היטב בברצלונה), אבל לא הייתי משליך מזה על איזשהם שינויים או מגמות גלובליים.

אגב, אנקדוטה קטנה כדי להמחיש את הנקודה שלי מקודם: בקיץ 2015 עבדתי בין הסמסטרים בסטארט-אפ קטן בכפ"ס עליו כבר כתבתי כאן בעבר. המנכ"ל וסמנכ"ל הפיתוח עברו בשלוש תחנות בפארק המדע, ה-CTO רק בשתיים (כולל אצלכם), והיה לו קו ישיר למר לנדא כשהיה צריך להריץ ניסויים מסויימים עם ציוד שלא היה לנו. הסטארט-אפ לא שרד, אבל השלישיה הנ"ל פתחה אחד אחר מספר חודשים לאחר הסגירה, נחש איפה... :-P

פורסם
אולי אני טועה .

אבל קח תזכורת מעכשיו -אל תבוא .

שכחו לציין שעובדים עוברים לחברה שמתחרה ישירות! אשכרה צמוד צמוד .

בשביל 22 אחוז דפקת אותי?

קח אחריות אישית , תשלח לי ברכה בחג אם אתה כזה חברותי אחרי שעזבת.

ןלך לפראייר התורן שיקבל עובד שבורח כמו אחוז דיבוק .

ולפות"ש - מה ההגדרה לאנשים בינוניים?

אני חושב שהרכבת לעצמך תמונה לגביי בעקבות ידע שיש לך אולי כלפי אנשים אחרים, המעבר שלי לא יהיה לחברה בתחום הדפוס, כמו שאמרתי, אני הולך לתחום אחר בכדי לפתוח את הראש.

ההגדרה לאנשים בינוניים: אנשים שמאשימים אחד את השני במעשיו של האחר וגורמים לעיקוב של חודשים בפרוייקטים מיכוון שלא מוכנים לפתוח את הראש ולעשות עבודה של מישהוא "אחר" (כמו בצבא), מנהלים שלא איכפת להם מהמוצר של החברה אלא יותר על נראותם האישית, ולדבר, הרבה מאוד לדבר.

אני לא יודע אם זה לשמחתי או צערי, אבל הגעתי לנקודה שבה אני משתתף כל חודש בישיבות אשר ההנהלה הגבוהה ביותר האפשרית מנהלת אותן ופשוט רואה ומבין איך ניתן לחסות על עבודה בינונית ולהזין את ההנהלה בתירוצים כאלו ואחרים כאשר החברה לא מוכרת מספיק ולא מכניסה כסף וגם המוצרים שכן נמכרים, ברמה נמוכה מבעבר וחוזרים חזרה הביתה. חבל. זה לא היה ככה תמיד. בכל מקרה אל דאגה, זאת חברה חזקה וגדולה, ומעסיקה טובה מאוד שדואגת לעובדים שלה באופן הכולל ובהחלט מקום טוב לעבוד בו.

פורסם
ברור,

רק לא להפוך את המעסיק לפסול, כשהוא מסרב לנקוט גישה רכרוכית בעניין.

אני רחוק להיות מעסיק,אבל אם כן הייתי - בהחלט לא הייתי רוצה אנשים שחושבים שסביבתם היא בנונית .

בכלליות לא מתחבר להתנשאות ...

היית רוצה עובדים שעזבו וחזרו?

עם יד על הלב - לא .

ומצד שני אולי כן כדי שיסמנו לשאר ג"ג .

מה שתיארת פה מעניין מאוד. רוצה לזרום אתי על איזה משחק?

אתה הולך ברחוב. עוצרים אותך ועוד אדם אחד רנדומלי ברחוב ושואלים אתכם האם אתם רוצים לזכות בכסף ע"י משחק של 2 דקות.

המשחק עובד כך:

יש סכום כסף של 1 מיליון שקלים.

השחקן השני מציע הצעה אחת בלבד לחלוקת הכסף ביניכם ואם אתה מסכים שניכם מקבלים את הכסף בהתאם להצעה.

אם אתה דוחה את ההצעה, אף אחד מכם לא מקבל כלום ואתם ממשיכים בחייכם כשהפסדתם 2 דקות.

נכנסתם לחדר והשחקן השני הציע שהחלוקה תהיה תשע מאות תשעים ותשע אלף ותשע מאות שקלים (999,900) בשבילו ומאה שקלים בשבילך.

האם אתה מסכים להצעה או אומר מתנגד?

תזכורת: אם הסכמת כל אחד מכם מקבל לפי החלוקה. אם דחית אף אחד לא מקבל כלום.

מה אומר?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מותר להתחכם? (כלומר מותר להגיד משהו אחר חוץ מ-"כן/לא"?)

כי אם כן, מציג בפניו את העובדה שאם אני מסרב אז לא נשאר לו דבר, ואולי יש דרך אחרת לחלק את האוצר.

במידה ולא, מברך את הבחור השני ומזמין אותו לבירה- אולי עוד אמצא משקיע angel.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

אין משא ומתן ואין חלוקה שנייה. ראוי לציין שזו לא חידה ואין תשובה נכונה או לא נכונה. סתם סקרנות שלי מה הייתם עושים ברגע האמת לדעתכם.

כמובן שניתן לחשוב עם עצמך כמה שרוצים, אבל אי אפשר לדבר עם הבחור השני או עם אנשים אחרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בשביל 22 אחוז דפקת אותי?

ככה אתה מבטל 22%? אני בטוח שעסק היה שולח הביתה חצי מהעובדים אם היו מבטיחים לו עוד 22% בהכנסות.

אפשר להגיד גם שהעסק דופק את העובד ב 22% מדי חודש.

שאלה של השקפה.

ולפותח השרשור, מציע לך ללכת על זה. בשוק של היום, ביחוד בתחומים טכנולוגיים, אתה חייב ללמוד כל הזמן, ולראות איך עושים דברים במקומות אחרים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...