Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לעבור או לא לעבור (עבודה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הייטק, מוצרים מולטידיסיפליניאריים (חומרה מונעת תוכנה)

אני מתחום התוכנה

אני מבין לאיזו חברה אתה מתכוון ועובד בעצמי עם חטיבה אחרת שלה.

אין לך מה לחשוש מאובדן הסטטוס, מספיק שהחברה הנ"ל מופיעה אצלך ברזומה ועבדת שם יותר משנתיים כדי להעיד על טיב כישוריך. אם לא ילך במקום החדש, פשוט תעיף אותו מקורות החיים וספר למגייסים הבאים שלקחת שנה-שנתיים שבתון כדי להיות בבית עם הילדים.

בשלב מוקדם יותר הייתי ממליץ לך לחפש תפקיד אחר בתוך אותו תאגיד (בסניף של נתניה למשל גייסו הרבה אנשי תוכה בשנתיים האחרונות), אבל אם כבר יש הצעה על השולחן - קח אותה בלי להתלבט יותר מדי. כל עוד תקפיד לעזוב בנימה חיובית, אין מניעה גם לחזור אל המעסיק הנוכחי בהמשך. אני עשיתי זאת אחרי הפסקה של שש שנים ושני סטארט-אפים שלא צלחו.

פורסם
אם לא ילך במקום החדש, פשוט תעיף אותו מקורות החיים וספר למגייסים הבאים שלקחת שנה-שנתיים שבתון כדי להיות בבית עם הילדים.

לא ולא.

חור של שנה-שנתיים בקורות חיים זה וואחד דגל אדום, ואדם בעל משפחה פשוט לא יכול להרשות לעצמו לשבת בבית יותר משבועיים-חודש (עזוב כלכלית, אדם שרגיל לעבוד כל החיים פשוט יתחרפן מחוסר מעש, פלוס מריבות עם האישה על "מתי תמצא עבודה כבר").

מבחינת מעסיק זה יכול להיות כל דבר - מחופשה בשביל טיול מסביב לעולם עם הילדים, דרך מחלה, פיטורים לא נעימים וחוסר יכולת למצוא עבודה במשך שנתיים, ועד ישיבה בכלא (למשל אסור לשאול בראיון עבודה על עבר פלילי או בריאותי מחשש לאפליה*). בקיצור - משהו שם מאה אחוז.

תרשום כמו שזה וזהו.

* בעבודה שבה אין דרישה מפורשת לזה, כמו צורך ברישיון לנשק או עבודה עם ילדים או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי ההצעה של derish, תלך ומקסימום תחזור... בספק אם זה יהיה רלוונטי כי מתפתחים הרבה תהליכים כדי לעצור את הטיילת .

וטוב שכך.

אל תבנה על זה .

פורסם (נערך)

חור של שנה-שנתיים בקורות חיים זה וואחד דגל אדום, ואדם בעל משפחה פשוט לא יכול להרשות לעצמו לשבת בבית יותר משבועיים-חודש

יתכן שאתה צודק, לא עברתי ראיון עבודה בישראל מסוף 2016. מכיר אבל אישית מספר אנשים שבילו תקופות ארוכות בבית, וכל עוד המקצוע נדרש קפצו ישר בחזרה למים. אחרונה הייתה אחותי, שאחרי רצף תפקידים באמדוקס וסאפ ואז שנה וחצי בבית מצאה תוך זמן קצר עבודה בחברה מאותו סדר גודל בהרצל"פ. והיא הייתה סה"כ בודקת תוכנה מן המניין, לא ראש צוות. גם אצל המעסיק שלי (ושל עדי ושל מקס) זה די עניין שבשגרה.

לגבי ההצעה של derish, תלך ומקסימום תחזור... בספק אם זה יהיה רלוונטי כי מתפתחים הרבה תהליכים כדי לעצור את הטיילת.

"מפתחים תהליכים..."

בסדר, שמענו. אני מלווה את החברה הזאת מספר דו-ספרתי של שנים, בערך מאז שהתאגיד האמריקאי השתלט עליה, וראיתי מנהלים וסמנכ"לים שבאו והלכו ביחד עם כל ה"תהליכים" שהם פיתחו שם. בסופו של דבר ישראל מדינה קטנה, כמות המומחים בנישה של עדי מצומצת למדי, ולכן מישהו שכבר מכיר את המאטריה תמיד יהיה בעדיפות גבוהה יותר מאדם חיצוני. במיוחד אם זוכרים אותו היטב והוא עוזב בנימה חיובית ושומר על קשר עם הקולגות לשעבר במדיה חברתית כלשהי.

ממש לא בונה על לחזור, מחפש להתקדם ולא להישאר באותו תחום, לא מעוניין לחזור.

Never say never

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לגבי ההצעה של derish, תלך ומקסימום תחזור... בספק אם זה יהיה רלוונטי כי מתפתחים הרבה תהליכים כדי לעצור את הטיילת .

שהם?

כאילו אם הלכת, אז ברוגז לכך החיים?

או כמו ביפן, מחתימים אותך על חוזה עד הפנסיה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לא ברוגז לכל החיים - יותר כמו " בוא נשאר ידידים... " .

Derish,

מתי בפעם באחרונה היית בבסיס האם בנס ציונה?

הרבה השתנה בגל העזיבות והפיטורים האחרון .

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם (נערך)

Derish,

מתי בפעם באחרונה היית בבסיס האם בנס ציונה?

הרבה השתנה בגל העזיבות והפיטורים האחרון .

מה שהשתנה זה שחברת האם החליטה לא לאפשר לחברת הבת לגייס בכלל קליל ועוד שלל הרעות תנאים ובגלל זה ישנו גל התפטרויות ועשרות שנים של נסיון בורח החוצה למקומות אחרים, למה שאנשים טובים ירצו לחזור למקום כזה? הפרה החולבת הפסיקה לתת את כמות החלב הרצויה אז מאכילים אותה פחות

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

~

גם זה יעבור... בדיוק כמו הקפאת הטיסות לקראת כל סוף שנה פיסקלית או המחסור המלאכותי במתכלים שנוצר (במפתיע) לקראת כל חג מולד. ראיתי את החברה עוברת את המחזורים האלה כבר מספר פעמים, הן מהסניפים השונים והן מהמטה בברצלונה. אל תשכחו שתאגידים בסד"ג כזה הם כמו הצבא - רוב הקצינים מתחלפים מדי כמה שנים ואיתם הולכת גם האסטרטגיה.

פורסם

אז גם אם נפרדתי בשלום בלי להתכסח עם הבוסים (כי זה ממש לא הדרך שלי, אני תמיד מנסה לחיות בשלום עם כולם) - עדיין שרפתי את עצמי בחברה.

תזכיר לי אף פעם לא לבוא לעבוד בחברה שלכם.

פורסם
אז גם אם נפרדתי בשלום בלי להתכסח עם הבוסים (כי זה ממש לא הדרך שלי, אני תמיד מנסה לחיות בשלום עם כולם) - עדיין שרפתי את עצמי בחברה.

תזכיר לי אף פעם לא לבוא לעבוד בחברה שלכם.

אולי אני טועה .

אבל קח תזכורת מעכשיו -אל תבוא .

שכחו לציין שעובדים עוברים לחברה שמתחרה ישירות! אשכרה צמוד צמוד .

בשביל 22 אחוז דפקת אותי?

קח אחריות אישית , תשלח לי ברכה בחג אם אתה כזה חברותי אחרי שעזבת.

ןלך לפראייר התורן שיקבל עובד שבורח כמו אחוז דיבוק .

ולפות"ש - מה ההגדרה לאנשים בינוניים?

פורסם
שכחו לציין שעובדים עוברים לחברה שמתחרה ישירות! אשכרה צמוד צמוד.

לטובת מי שלא בקיא בחומר, נסביר שפארק המדע ברחובות הוא חממה טכנולוגית לעשרות חברות מהתחום הזה, קטנות כגדולות. כך שזה לא שיש בדיוק שתי חברות אחת ליד השניה והעובדים עוברים ביניהן.

חלק מהסיבה שכל החברות האלה נפתחות ברדיוס הליכה זו מזו היא שיתוף הידע והמשאבים (בתי מלאכה, ספקים, משקיעים וכו') ביניהן, גם אם על פני השטח נאה שכולם 'מתחרים' זה בזה. בפועל, השוק מספיק רחב כדי שכל חברה תוכל למצוא לעצמה נישה ולפתח פתרון טכנולוגי, שבעתיד אולי ירכש בחלקו או בשלמותו ע"י השכנה מהבניין הסמוך. רוטציית העובדים בין החברות היא חלק בלתי נמנע מהתהליך הזה, ואחת הסיבות העיקריות שבגינן ישראל היא מעצמה בתחום.

כך שמקס, אל תיקח את זה קשה ובטח שלא באופן אישי כפי שמשתמע מדבריך. הכל בסדר, ככה התעשייה הזאת עובדת כבר עשרות שנים, ולא צריך להרתיע עובדים איכותיים בפוטנציה עם משפטים כמו 'אל תבוא'. מאידך, ואדים - קח בחשבון שהחברה הנ"ל היא תאגיד גדול ולכן איש מאיתנו לא מייצג אותה באופן בלעדי. אם תהיה לך הזדמנות, אני דווקא מאד ממליץ להעביר בה כמה שנים, במיוחד בסניף נס-ציונה. כל תפקיד וכל עובד לגופו.

• תוכן חדש...