Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אז לא מזמן קניתי רכב וכרגע הרשיון רכב שיש לי הוא על שם הבעלים הקודמים, והבנתי שבשביל טסט אני צריך שזה יהיה על שמי, אני חושב שכשעשינו את ההעברת בעלות המוכר אמר לי שאני אמור לקבל לדואר את הרשיון העדכני? בינתיים לא קיבלתי והטסט עוד שבוע וחצי.

זה פעם ראשונה שאני מחזיק רכב אז אני לא מבין בזה כלל ומאוד זקוק להכוונה.

אשמח לפירוט לגבי מה אני אמור לעשות במצבי כאשר אין לי רשיון רכב על שמי, בנוסף הבנתי גם שיש עניין של אגרה על רכב? מה זה בדיוק?

אשמח לשמוע בפירוט איך כל התהליך מתנהל מעניין הרשיון ועד הטסט עצמו, ובנוסף גם עלויות(פחות או יותר).

מעבר לזה ראיתי שיש שירות של פנגו שלוקח לך את הרכב לטיפולים בעלות שנתית של 290 ש"ח, ובעצם כל טיפול/טסט וכו שצריך הם אמורים לעשות בשבילי

מישהו שמע? מכיר? ממליץ? לא ממליץ?

כשאתם עונים קחו בחשבון שההבנה שלי ברכבים ובכל המסביב כמעט אפסי. תודה רבה!

פורסם (נערך)

יש לך ספח של העברת הבעלות? אז זה בצירוף רשיון הרכב (שכתוב על שם המוכר) דינם כרשיון רכב על שמך.

חפש באינטרנט רשימת "רשיומטים" בסופר פארם. גש לזה שקרוב אליך עם כרטיס אשראי הרשום על שמך, ותוציא רשיון רכב עדכני ומשולם.

יש לדאוג לביטוח בתוקף ולהגיע איתו.

ולגשת עם זה למכון.

זהו. לא סיפור. אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו גש לעשות איזו בדיקה לפני. גם למען הטסט, גם למעך בטחונך וגם למען שתתחיל להכיר את הרכב שלך.

בהצלחה.

לא לשכוח אפוד זוהר.

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
פורסם
יש לך ספח של העברת הבעלות? אז זה בצירוף רשיון הרכב (שכתוב על שם המוכר) דינם כרשיון רכב על שמך.

יש לדאוג לביטוח בתוקף ולהגיע איתו.

לשלם את אגרת הרישוי (1000-2000~ ש"ח)

ולגשת עם זה למכון.

לא לשכוח אפוד זוהר.

כן יש לי ספח של העברת בעלות על שמי, זה בטוח מספיק? ביטוח בתוקף יש, ומבחינת אגרה איך משלמים? צריך קודם ללכת למוסך לפני המכון רישוי? תודה.

פורסם
שלום, אז לא מזמן קניתי רכב וכרגע הרשיון רכב שיש לי הוא על שם הבעלים הקודמים, והבנתי שבשביל טסט אני צריך שזה יהיה על שמי, אני חושב שכשעשינו את ההעברת בעלות המוכר אמר לי שאני אמור לקבל לדואר את הרשיון העדכני? בינתיים לא קיבלתי והטסט עוד שבוע וחצי.

זה פעם ראשונה שאני מחזיק רכב אז אני לא מבין בזה כלל ומאוד זקוק להכוונה.

אשמח לפירוט לגבי מה אני אמור לעשות במצבי כאשר אין לי רשיון רכב על שמי, בנוסף הבנתי גם שיש עניין של אגרה על רכב? מה זה בדיוק?

אשמח לשמוע בפירוט איך כל התהליך מתנהל מעניין הרשיון ועד הטסט עצמו, ובנוסף גם עלויות(פחות או יותר).

מעבר לזה ראיתי שיש שירות של פנגו שלוקח לך את הרכב לטיפולים בעלות שנתית של 290 ש"ח, ובעצם כל טיפול/טסט וכו שצריך הם אמורים לעשות בשבילי

מישהו שמע? מכיר? ממליץ? לא ממליץ?

כשאתם עונים קחו בחשבון שההבנה שלי ברכבים ובכל המסביב כמעט אפסי. תודה רבה!

קודם כל תתחדש וסע בדרכים טובות ובבטחה.

מציע שתבדוק בגוגל היכן יש עמדות רשיומט

תיגש לשם ותוציא כפל רשיון, או את הרשיון לחידוש (עולה שקלים ספורים) ומשם תמשיך לפי הצורך

בהצלחה.

אינני מומחה אך זה מה שעשיתי במקרה דומה.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

תתחדש!

יש לך רכב על שמך שהרשיון אמור לפוג עוד מעט.

הכי פשוט לגשת לרשיומט באזור מגוריך עם כרטיס אשראי שלך, לשלם את האגרה השנתית (סדר גודל שח 1000 תלוי ברכב) ויש לך רשיון רכב שאיתו אתה הולך לעשות טסט.

עם הרשיון החדש וביטוח בתוקף אתה נוסע למכון רישוי, משלם להם עבור השרות 100 שח בערך והם בודקים לך את הרכב. אם הכל בסדר הם חותמים וזה נגמר ואם הם מוצאים תקלות אתה צריך לתקן אותם ולחזור אליהם לבדיקה.

אם אתה לא אדם עסוק באופן חריג ובעל עודף במזומן, אין סיבה לתת למישהו אחר לעשות את זה בשבילך

פורסם
תתחדש!

יש לך רכב על שמך שהרשיון אמור לפוג עוד מעט.

הכי פשוט לגשת לרשיומט באזור מגוריך עם כרטיס אשראי שלך, לשלם את האגרה השנתית (סדר גודל שח 1000 תלוי ברכב) ויש לך רשיון רכב שאיתו אתה הולך לעשות טסט.

עם הרשיון החדש וביטוח בתוקף אתה נוסע למכון רישוי, משלם להם עבור השרות 100 שח בערך והם בודקים לך את הרכב. אם הכל בסדר הם חותמים וזה נגמר ואם הם מוצאים תקלות אתה צריך לתקן אותם ולחזור אליהם לבדיקה.

אם אתה לא אדם עסוק באופן חריג ובעל עודף במזומן, אין סיבה לתת למישהו אחר לעשות את זה בשבילך

תודה על התגובה המפורטת! רוב העלות זה אגרה לרכב? חשבתי שעלות הטסט עצמו היא המחיר העיקרי.

כשקניתי את הרכב ביצעתי בדיקה במוסך והכל היה תקין(זה היה לא מזמן יחסית), זה בדיקה מספיק מקיפה בשביל לעבור טסט? כדאי לקחת למוסך שוב או ישר ללכת לטסט?

ואת האגרה גם משלמים ברשיומט או שזה משהו שצריך לעשות בדואר/אפשר באינטרנט איכשהו?

תודה רבה!

פורסם

אפשר להוציא רשיון רכב גם בסניפי דואר, אבל לא לשלם שם את האגרה בכרטיס אשראי. - התשלום על הרשיון זה האגרה.

אם הרכב צריך טיפול תגיד למוסך שיסתכלו אם הכל בסדר, אם לא הייתי מציע לך לגשת לטסט לבד, ואם ימצאו משהו לתקן.

תבדוק לפני שאתה הולך שכל האורות עובדים.

פורסם (נערך)

מחדד ומוסיף למה שכבר נאמר.

הכי פשוט ונוח לשלם ברשיומט. מקבלים על המקום רישיון עדכני חדש ומשולם שאיתו מתקדמים. ביטוח == תעודת ביטוח חובה בתוקף. סופר-דופר כדאי שיהיה גם ביטוח צד ג' כמינימום, אבל זה לא קשור לטסט. לא לשכוח גם תעודת זהות.

הפגישה הראשונה עם מוסד הטסט הארצישראלי עלולה להיות חוויה לא נעימה בכלל, מומלץ להגיע בשעות הבוקר סביב 9-10 בימי אמצע השבוע ולא בתקופות לחוצות, אולי גם כדאי לבקש כאן המלצה למכון טסטים הגון באזור הגיאוגרפי שלך. כמינימום לבדוק בדיקה עצמית לפני הטסט: תקינות כל התאורות החיצוניות, ניקיון לוחיות רישוי, המצאות אפוד זוהר, משולש וכלי נהג. להגיע עם רכב מסודר ונקי בצורה סבירה כדי לא למשוך תשומת לב שלילית, ועם מנוע חם לאחר נסיעה בריאה של לפחות 20 דקות. לכבות מזגן כי הבוחנים שונאים שמטפטף להם על הראש וזה מביא להם את החלסטרה.

אין שום חובה לבקר במוסך לפני הטסט, אך רבים נוהגים לשלב טיפול שנתי /תקופתי עם העברת טסט ע"י המוסך, ההסתברות לכשלון בטסט במקרה כזה יורדת פלאים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

נכון,

בשנתיים האחרונות אפשר להנפיק את הרשיון כמעט בכל סניף דואר. סמוך למועד הטסט - ללא עמלה. בפרט בדואר שצמוד בדרך כלל לכל מכון רישוי.

באשראי אפשר לשלם באתר האינטרנט (בסמארטפון) במקום. או במזומן, או בצ'ק של בעל הרכב.

בלי קשר להנפקת הרשיון (שהיום נעשית בעת העברת בעלות, לא כמו בעבר) לטסט ניגשים עם הרשיון החדש לאחר תשלום (היום כבר לא צריך אישור תשלום).

תבדוק לפני שאתה הולך שכל האורות עובדים.

בנוסף לכל האיתותים ואורות ברקס, בדוק שתי נורות של לוחית הרישוי.

פורסם

אם תספר לנו באיזה רכב מדובר יהיה יותר קל לייעץ לך נכון.

אין דינה של טויוטה קורולה 2016 (שם עדיף ללכת לבד למכון הטסטים. מקסימום יכשילו אותך על צמיגים או לוחיות רישוי) כדינה של סוזוקי בלנו 99 (שם כדאי לשלוח את הרכב עם מכונאי שמבצע את השירות הזה, כדי שלא יפסלו על נזילות שוליות וכד').

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אם תספר לנו באיזה רכב מדובר יהיה יותר קל לייעץ לך נכון.

אין דינה של טויוטה קורולה 2016 (שם עדיף ללכת לבד למכון הטסטים. מקסימום יכשילו אותך על צמיגים או לוחיות רישוי) כדינה של סוזוקי בלנו 99 (שם כדאי לשלוח את הרכב עם מכונאי שמבצע את השירות הזה, כדי שלא יפסלו על נזילות שוליות וכד').

כרגע בעבודה אז פחות יש לי זמן לענות לכולם, אבל הרכב הוא שברולט ספארק 2015, ואני גר באיזור כפר סבא, אז חשבתי פשוט ללכת למכון רישוי שם.

בנוסף, קצת בלבל אותי כמה דברים, בגדול מה שחסר לי כרגע בשביל לגשת לטסט זה הנפקת רשיון על שמי ושילום אגרה? זה הכל בתכלס?

פורסם
כן

ולוודא שאתה מגיע עם תעודת ביטוח חובה בתוקף

עשיתי ביטוח אבל לא קיבלתי שום טופס כלשהו, איך אני משיג את זה?

• תוכן חדש...