Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מחפש לנחליף את הטרנטה שלי, ברכב חדש!

הרכב חייב להיות חדש, לא יד שנייה.

התקציב הוא כ-75 אלף, עם אפשרות לחריגה לאזור ה-80 אם יש סיבה טובה.

לא משנה אם אוטומט או ידני.

הכיוון הוא סופר מיני.

כרגע הכיוון העיקרי שלי הוא הבלנו הידנית GLS, במבצע עכשיו ב-76 אלף, כולל ביטוח חובה ומקיף, כולל אגרת רישוי, כולל חבילת תוספות דיי רחבה.

אופציות נוספות שחשבתי עליהן:

רנו קליאו ידנית 0.9 טורבו. בערך 76 אלף ש''ח. כולל חבילת מולטימדיה.

סיאט איביזה 1.0 ידנית בסיסית בגרסת ref. בערך 70 אלף ש''ח, כשאולי להוסיף לה חבילת FR או תוספות לגרסה המאוד בסיסית הנ''ל.

אשמח לתובנות ו/או הצעות נוספות!

פורסם

אני לא יודע אם מוצעת גרסה ידנית מעבר לרפרנס, FR עד כמה שידוע לי מוצעת רק בתור אוטומט.

האיביזה והבלנו מרווחות יותר מבפנים, הרנו צפופה יותר , בעיקר במרווח רגליים לנוסעים מאחור.

מבחינת אבזור נוחות , לקליאו יש הכי הרבה כסטנדרט והבלנו והאיביזה לא מגיעות עם הרבה.

מבחינת מערכות בטיחות, לאיביזה יש בלימה אוטונומית ולשאר אין בכלל.

בכללי - הקליאו לקראת סוף חייה, ונמכרת במבצע כמעט קבוע של 70 אלף ש"ח, לכן לא נראה לי שכדאי לשלם 76.

היתרונות העיקרים של הבלנו זה מרווח פנימי וחסכון בדלק, בשאר התחומים היא לא זורחת.

כולן מאוד פשוטות מבפנים, ולי אישית המושבים באיביזה פשוט לא נוחים.

אם מרווח פנימי גדול לא חשוב לך ממש הייתי מעדיף את הסוויפט על הבלנו , מאובזרת משמעותית.

פורסם

תודה!

אכן ראיתי שהסוויפט מגיעה מאובזרת יותר, אבל עם כל התוספות שנותנים כרגע עם הבלנו, זה מסתכם לכדי כמה דברים בודדים, שרובם לא קריטיים... המבצע שלהם כיום על הבלנו האמת הופך אותה לכדאית יותר. באופן משמעותי.

עיקר הבעיה שלי עם הסוזוקיות נובע מביקורות שקראתי לגבי היכולות החלשות שלהן בהילוך גבוה, נאמר חמישי, מבחינת כח. וכן לגבי היכולות שלהם מבחינת רעשי כביש בתא הנוסעים ושיכוך בנסיעה.

האם יש לך מושג לגבי הנ''ל? האם זה באמת מורגש, או האם כל בוני הרכב של ''אוטו'' ודומיו פשוט רגילים לרכבים ברמה גבוהה וסתם מגזימים?

פורסם

אני הרגשתי שוני גם במושבים בין הבלנו לסוויפט כאשר לסוויפא מושבים נוחים יותר.

הייתי בןדק גם את דאציה ספוואי עם מנוע דיזל, גם זריזה וגם חיסכונית מאוד.

בין הבקליאו לאיביזה הייתי בוחק באיביזה בזכות המרווח העדיף, המושבים התומכים יותר בטיחות עדיפה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא יודע מה מקשקשים לך שם עם חבילות מולטימדיה אבל קליאו ידנית חדשה עולה 70. אחלה של רכב אבל לא מתאים לכולם בגלל שפחות מרווח ועם מתלים נוקשים יחסית.

אישית כרכב חדש מבין האופציות הייתי הולך כנראה על האיביזה הידנית (שאמורה להמכר ב 70 כמו הקליאו), אבל אם אתה כבר הולך על סוזוקי אז הייתי הולך על הסוויפט שיותר מודרנית ומעוצבת מהבלנו.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

^

המושבים של האיביזה קשים מאוד ולי לדוגמא פשוט לא נוחים ברמה של כאבי גב(יש כאלה שאוהבים את זה יותר), מומלץ לבצע נסיעת מבחן לפני לראות שמתאים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

איזה תוספות מביאים בבלנו שמלהיבות אותך כל כך?

הילוך חמישי במכוניות עם מנועים קטנים כאלה נועד לשיוט , ובכללי אם אתה מחפש ביצועים עם גיר ידני , האיביזה היא האופציה העדיפה מבין השלוש ובכלל מבין הסופרמיני הידניות.

לגבי נוחות ובידוד רעשים לא יצא לנהוג או לנסוע בסוזוקי הקטנות. באיביזה המצב טוב (לפחות בFR)ובקליאו למיטב הבנתי היה שיפור בנושא.

תודה!

אכן ראיתי שהסוויפט מגיעה מאובזרת יותר, אבל עם כל התוספות שנותנים כרגע עם הבלנו, זה מסתכם לכדי כמה דברים בודדים, שרובם לא קריטיים... המבצע שלהם כיום על הבלנו האמת הופך אותה לכדאית יותר. באופן משמעותי.

עיקר הבעיה שלי עם הסוזוקיות נובע מביקורות שקראתי לגבי היכולות החלשות שלהן בהילוך גבוה, נאמר חמישי, מבחינת כח. וכן לגבי היכולות שלהם מבחינת רעשי כביש בתא הנוסעים ושיכוך בנסיעה.

האם יש לך מושג לגבי הנ''ל? האם זה באמת מורגש, או האם כל בוני הרכב של ''אוטו'' ודומיו פשוט רגילים לרכבים ברמה גבוהה וסתם מגזימים?

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

לא שהתוספות כ''כ מלהיבות, אלא שזה נראה כאילו איתן היא כמעט מיישרת קו עם הסוויפט, אבל יוצאת זולה ממנה בעשרת אלפים ש''ח.

היום אבצע נסיעת מבחן בבלנו ואראה.

ברנו ביצעתי כבר - נוחה. אבל אכן קצת צפופה מאחורה.

לגבי האיביזה - היום אלך לאולם תצוגה לראות מה הם מציעים.

לגבי הסוויפט - היא לא נכנסה מבחינתי לשקילה נטו בגלל הפרש המחיר הגדול בינה לבין הבלנו בהתחשב במבצע שיש בימים אלו.... האם זאת טעות להתעלם ממנה ככה?

מעבר לכך, האם יש אופציה נוספת כלשהיא שאני מפספס?

פורסם

תבדוק גם את הדאציה אולי תופתע.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתכלס אם מצאת את הקליאו נוחה והריווח במושב האחורי לא קריטי לך אז זו גם יכולה להיות אחלה אופציה במידה והאיביזה לא תדבר אליך. אני אישית הייתי הולך בקלות על הקליאו על פני הבלנו וגם על הסוויפט בגלל שלא הייתי מוסיף 10K בשביל הסוויפט עליה, אולי אם היו במחירים שווים עוד הייתי מתלבט.

אבל כאמור קודם תבדוק את האיביזה, אם היא נוחה לך זה נראה לי נונ-בריינר לקחת אותה ב 70K.

פורסם

אחלה.

לגבי האיביזה - היום אלך לאולם לראות מה ההצעה שלהם בפועל... ה-70K זה פרסום אינטרנטי... בטח לאופציה הכי הכי בסיסית שיש... האם עדיין יהיה כדאי?

לגבי הקליאו - היכן אני יכול לראות שמציעים ב-70K? ההצעה שאני קיבלתי היא 74K אחרי הנחה והכל.

לגבי הבלנו - אשמח להבין למה לדעתכם זה לא רכב טוב... כי בסה''כ האיבזור לא רע (ולא טופ) והמחיר מעולה ביחס לגודל. בסה''כ 75K כולל ביטוח חובה ומקיף... זה כאילו היא עולה 70K ומאובזרת סבבה.

לגבי דאצ'יה - אמור להיות רכב דיי ספרטני, לא? שמעתי גם דברים שליליים לגבי הרמה והעמידות של הפלסטיקה (והנוחות והאיבזור) בתא הנוסעים.

פורסם

הדאצ'יה בן הנוחות יותר בקטגוריה.

מבחינת איכות חומרים והרכבה אכן מדובר ברכב בסיסי אבל לא משהו שאי אפשר לחיות איתו.

הבלנו מאכזבת עם פנים פשוט וחוסר מכוון באבזור בטיחות שנוצר על ידי היבואן.

אני עדיין מעוניין לדעת בפירוט מהן תוספות האבזור שהציעו לך בבלנו שהופכות אותה לאטרקטיבית כל כך.

פורסם

הקליאו עולה 70K, כל שני וחמישי הם יוצאים עליה במבצע של 70K וזה המחיר שלה דה פקטו, נכון שהמחירון שלה גבוה יותר אבל בפועל היא נמכרת ב 70 כבר לפחות שנתיים, אל תשלם עליה שקל מעל, תגיד להם שאתה מודע לזה שבפועל היא תמיד נמכרת ב 70 ואם הם לא רוצים לרדת לשם אז אין בעיה תלך ותבדוק אופציות אחרות/ תחכה מעט וזה שוב ירד ל 70.

במקרה של האיביזה, אני חושב ששווה גם באבזור הבסיסי, הרכב מאוד מודרני ובין הטובים בקטגורייה הזו, והיחיד שמביא גם בלימה אוטונומית.

הבאלנו לא רכב רע, הוא פשוט לא מלהיב ולא מודרני במיוחד אבל הוא בסכ״ה רכב סולידי שעושה את העבודה ורוב הסיכויים שהוא גם הכי אמין לטווח רחוק מכל הדגמים שציינת (למרות שכולם נחשבים לאמינים בסכ״ה). שמע אם החבילה שלו קורצת לך ואהבת את הרכב זו לא תהיה קנייה רעה, פשוט אני אישית חושב שיש אופציות אחרות עדיפות אבל לך תעשה נסיעת מבחן ואם תרגיש אחרת והלב שלך ימשוך לכיוון מסויים אז לך על זה.

פורסם

הדאציה אכן פשןטה בפנים, אבל מנוע הדיזל זריז עם צריכת דלק מצוינת.

המושבים רכבים ונוחים וכך גם המתלים סופגים טוב שיבושים.

מאחור היא מרווחת למדי.

פורסם

הייתי עכשיו בסוכנות של סיאט.... יש להם רק איזה צבע מעפן, ומעבר לכך אין להם צפי למתי יגיעו עוד... אז היא לא רלוונטית.

אלך להסתכל גם על הדאצ'יה, כי למה לא.

הבלנו מאוד נוחה... אבל אכן נמוכה מבחינת האיבזור... כשהיא מול הקליאו, האם הקליאו מנצחת? ומה זה אומר שהיא ''לקראת סוף חייה''?

• תוכן חדש...