Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פתחתי את ספר הרכב שברשותי ואכן אין הנחיה להחליף את הרצועה בטיפול כזה או אחר. רק הנחיות לבדיקתה ואיך לבדוק.

מבחינתי זה מראה על חוסר אמינות לומר לי שטיפול מסויים מצריך החלפת חלק מסוים כשלא כך המצב. בטח כשאני יכול לפתוח את הספר ולראות שזה לא נכון

לא סתם אני דוגל בעניין של לעשות שיעורי בית לפני ההגעה למוסך וזו דוגמא טובה לזה שברגע שבספר הרכב אין הנחיה שכזו ניצלת ב 400 שח. קצת עצוב שמורשה יבואן עושה משהו שהוא לא הנחיה של היצרן..אבל נו שויין..ניגמרו המילים!

פורסם

מאור צודק ואת זה(לעשות שיעורי בית) למדתי בזכותכם. אמנם עוד לא מטפל לבד באוטו ואמנם מטפל במורשה יבואן עדיין אבל רוצה לצמצם נזקים. אמנם לא מבצע טיפולי מכונאות ביום יום אבל בספרות טכנית אני מבין ולקרוא אני יודע אז חשוב לעשות את מה שאפשר מהצד שלי.

תשמע, להחליף אותה צריך להחליף מתישהו.

כנראה שמניסיון או סתם בהחלטה שרירותית החליטו ש-90 אלף ק״מ זה מספיק בשבילה.

אני לא מכיר את המנוע של הפיקנטו - אבל ברוב הרכבים הרצועות האלה במיקומים שדי קל לראות מה מצבם.

ואם אתה בכלל קיצוני - קח את עצתו של מאור - ותחליף לבד

הייתי מסכים אם הם היו אומרים לי שזאת למשל העדפה שלהם לעשות את זה ולבחירתי להסכים או לא, אבל הם במפורש אמרו לי שזאת הוראת יצרן וזה קצת עיצבן אותי

פורסם

הפורום הזה קיים כדי שנילמד אחד מהשני ונלמד אחד את השני וכך הלאה..גם אם פיזית בעל הרכב לא מבצע משהו ומספיק שעל סמך ניסיון של אחרים פה הוא יילך וייפתח ספר ויגלה בדיוק מה צריך אז הפורום עשה את שלו. במיקרה שלך באת על שכרך או יותר נכון על חסך אך יש םה גם צד פחות שמח שלא מעט כן משלמים על זה וניפרדים מסכום לא מבוטל כי פשוט לא מודעים. המינימום של המינימום שלדעתי האישית כל בעל רכב צריך לפני הגעה למוסך לפתוח לכמה דקות ספר רכב לראות מה נחוץ. בדיוק כמו לפני שקונים ארון בודקים איזה מידות מתאימות..וכך לגבי כל תחום. לצערינו בלא מעט תחומים יש פירצה לא קטנה בעניין הזה..פירצה שעולה לעיתים לא מעט כסף.

פורסם

מאור,במקרה הזה לצערי חולק עליך.

שנינו יודעים שזו רצועת גומי,שמתבלה עם הזמן וחלילה אם הרצועה תיקרע יגרם נזק גדול (במיוחד אם מדובר ברצועה אחת משותפת למזגן/אלטרנטור/מנוע לפחות כמו ב I30 שהיתה לי)- אתה עלול להישאר בלי טעינה ותקוע באמצע הדרך- ואם יתפרק מותחן הרצועה אני לא רוצה לחשוב על הנזק שיגרם.

אני בעד להחליף כחלק מתחזוקה מונעת,6 שנים זה מספיק זמן לרצועה לפחות לטעמי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מאור,במקרה הזה לצערי חולק עליך.

שנינו יודעים שזו רצועת גומי,שמתבלה עם הזמן וחלילה אם הרצועה תיקרע יגרם נזק גדול (במיוחד אם מדובר ברצועה אחת משותפת למזגן/אלטרנטור/מנוע לפחות כמו ב I30 שהיתה לי)- אתה עלול להישאר בלי טעינה ותקוע באמצע הדרך- ואם יתפרק מותחן הרצועה אני לא רוצה לחשוב על הנזק שיגרם.

אני בעד להחליף כחלק מתחזוקה מונעת,6 שנים זה מספיק זמן לרצועה לפחות לטעמי.

אם הייתה הוראת יצרן לגבי המותחן הייתי זורם איתך ועל הדרך יאללה בוא נחליף רצועה אבל אם הרצועה תקינה לחלוטין וניתן בקלות להבחין בכך אז למה לרוץ ולהחליף? רצועה כזו מחליפים לפי בלאי כמו לא מעט חלקים ברכב.

פורסם

למוסכים מורשים יש ניסיון רב וניכר על דגמי שהם מטפלים לאורך השנים ויודעים להמליץ מראש על חלק כזה או אחר, שמוכר כי מתבלה לפי זמן או קילומטראז', גם אם אינו מופיע בהוראות היצרן לתחזוקה.

עדיף, לדעתי לפחות, שעניין כזה יהיה מתומחר מראש בהצעת מחיר, מאשר לתת את זה "כהפתעה" אחרי שהרכב כבר על הליפט ובעבודה.

• תוכן חדש...