Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב. אשמח לעזרה..

יש לי רכב מאזדה 3 שנת 2009 צורה ישנה

מזה כשבועיים נדלקת לי לסירוגין אחת לכמה ימים נורת חיווי "בדוק מנוע" הצהובה.

אתמול לקחתי את הרכב למוסך מורשה מאזדה לזיהוי התקלה ע"י בדיקת מחשב רכב.

המוסך אמרו לי שחיישן הנקישות שלי תקול וצריך להחליף אותו והעביר לי הצעת מחיר מזעזעת בסך אלפיים ₪ כולל מע"מ.

אציין כי מלבד כך שהנורה נדלקת לי לסירוגין אני לא מרגיש שום שינוי בנסיעה ברכב ואין נקישות או רעשים מהמנוע.

אחת הסיבות שמחיר התיקון יקר מאוד הינה- כדי להגיע לחיישן נקישות במאזדה ולהחליף אותו צריך לפרק את סעפת היניקה וההסבר של המוסך הוא שכאשר מפרקים אותה ומחזירים רצוי להחליף את 4 האטמים של הסעפת וכמובן רצוי אטמים מקוריים העלות של האטמים הינה 620 שקל לא כולל מע"מ שזה יותר יקר מהחיישן הנקישות עצמו שתמחרו לי אותו ב- 400 שקל לא כולל מע"מ.

המוסך הסכים לבצע לי את התיקון ללא החלפת האטמים אך סירב לתת לי אחריות על התיקון מהחשש שהאיטום לא יהיה טוב ויכנס אוויר או משהו לסעפת.

שאלותיי - 1 - האם זה נכון שבמקרה זה בהכרח חייבים להחליף את האטמים של סעפת היניקה?

2- מה כדאי לי לעשות? אשמח להמלצות למוסך טוב באיזור אשקלון/אשדוד/קרית גת שיוכל לבצע לי את התיקון הנדרש במחיר הוגן.

נ.ב. מעל כשנה נורית כרית אוויר האדומה דולקת לי באופן קבוע - המוסך אמר ששם התקלה זה החלפת נורה שרופה. לא נראה לי שזה קשור לנורית "בדוק מנוע". אך מציין זאת ליתר ביטחון.

בתודה,

משה

פורסם

אולי הרגשת במקרה ירידה בטורים בעמידה? או במיוחד בעמידה עם מזגן?

מניסיון עם אותו רכב (דור 2)

נסה תחילה לבצע ניקוי יסודי למצערת.

ע"י פירוק, ניקוי עם ספריי קרבורטור ומטלית והרכב מחדש.

פורסם

המחשב מדווח על תקלה בחיישן נקישות, הוא לא משחק בנדמה לי.

אפשר לנקות מצערת עד מחר, זה לא יגרום לחיישן נקישות לעבוד יותר טוב.

לפותח השירשור, בגדול מומלץ מאוד להחליף את האטמים של סעפת היניקה.

בקטן, אם אני זוכר נכון, בדגם הזה האטמים עשויים גומי עבה שמחזיק מעמד יפה ולרוב שורד פירוק.

אני במקומך הייתי דואג שיש את האטמים זמינים בחנות חלפים באיזור המוסך שלך, מבקש מהמוסך לפרק ולבדוק את האטמים. אם האטמים גמישים ורכים, אין מה להחליף אותם. אם האטמים קשים ואיבדו מהגמישות שלהם, אז ישר תביא סט מהחנות הקרובה ותחליף.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה רבה על המענה. הבנתי שעל חיישן הנקישות אין מה להתפשר וחייב להחליף רק בחיישן מקורי. אבל לעניין האטמים של סעפת היניקה האם ניתן להתפשר על תחליפי. המוסך הציע לי אותם בחצי המחיר לעומת האטמים המקוריים. אודה לתשובה.

פורסם

במקומך הייתי מחפש את החיישן עצמו ברחבי הרשת...אני בטוח שניתן להביא מקורי בהרבה יותר זול. תן מיספר שלדה ונימצא לך את החיישן המדובר. לגבי העבודה זה לא בעיה, תיגש למישהו שיתקין לך אותו. סט אטמים ניתן לרכוש חליפי לא חייב מקורי אך שיהיה מחברה טובה. אני בטוח שאחרי כל זה המחיר ייצטמצם בכימעט פי 2.

פורסם

תודה על המענה.

יחד עם דף הצעת המחיר של המוסך הם רשמו את מס' המק"ט של החיישן - M ZJ0118921

ניסיתי הבוקר לקבל הצעת מחיר על החיישן המקורי מאחת מחנויות חלקי חילוף, הוא חזר אליי ואמר שהמק"ט הזה שייך לפורד פוקוס.

אמנם המוסך מורשה הוא גם של מאזדה וגם של פורד אבל הגיוני שחיישן נקישות של הפוקוס יתאים למאזדה?

כמו כן, מה שם של חברה טובה של סט האטמים החליפיים?

אם אזמין מהרשת תוך כמה זמן זה יגיע? אני לא רוצה להמתין יותר מידי זמן עם התיקון. התקלה התחילה לפני שבועיים.

הפורום ממש עוזר לי. תודה רבה. :-)

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

היי,

כמו שאמרו (וצדקו) לפניי, מומלץ להחליף גם את האטמים. אין רע בחליפי כל עוד הוא איכותי.

אתה מוזמן לשלוח לי מספר רכב ולקבל גם ממני הצעה עם הנחה משמעותית לחברי הקבוצה (ומוכחת מחברי פורום אחרים :) ) לחלקים מקוריים.

בנוגע לזהות החלקים, בשנתונים האלה יש חלקים חופפים בין מאזדה לפורד (מאזדה היתה בבעלות פורד באותה תקופה) ויש סיכוי לא רע שהמק"טים עולים לו כחלק מקביל.

**עריכה: הכנתי הצעת מחיר על סמך המק"ט ששלחת - אחרי הנחה לחברי הפורום כולל 4 אטמים מקוריים החלפת החיישן תעלה אצלנו 1,350 ש"ח (חיישן מקורי, 4 אטמים, עבודה ומע"מ).

עדי

עריכה אחרונה על ידי מרכז שירות שי-לי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

היה לי את הבעיה הזו ולא החלפתי אטמי סעפת. קניתי אז אטם מהמצערת ב 120 ש"ח והוא היה מיותר שכן האטם הקיים היה במצב מצויין. אגב יגאל שהגיב פה החליף לי בזמנו. תודה לך פעם נוספת!

החיישן עצמו נקנה בחו"ל סביבות 250 ש"ח.

פורסם
תודה רבה על המענה. הבנתי שעל חיישן הנקישות אין מה להתפשר וחייב להחליף רק בחיישן מקורי. אבל לעניין האטמים של סעפת היניקה האם ניתן להתפשר על תחליפי. המוסך הציע לי אותם בחצי המחיר לעומת האטמים המקוריים. אודה לתשובה.

מאזדה 2006, התקנתי חיישן לא מקורי. תוצרת איטליה כמדומני. הוזמן מאייביי.

עבד מצויין. למעלה משנה. הרכב כבר נמכר.

לא הוחלפו גומיות\אטמים כלשהם.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום, מצטרף לשאלה, כמה עלות ללא החלפת האטמים?

ללא אטמים העלות אצלנו תהיה 878 ש"ח כולל מע"מ ועבודה.

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

קודם כל תן מיספר שילדה נשלח לך קישור לחיישן תזמין אותו בגרושים מחול. לאחר שיגיע לגבי ההתקנה שלו כבר לא תהיה לך בעיה..אתה כבר תמצא מי שיתקין לך או שאנחנו נמצא לך..

פורסם (נערך)

סיכום תיקון התקלה:

חיפשתי את החיישן באי ביי ומצאתי אותו בעלות של 60-100 ₪ אבל החלטתי לא לקנות משם משתי סיבות: לא רציתי להמתין עם התיקון עד שהחלק יגיע בדואר (עניין של חודש וחצי) וכנראה כל החיישנים הללו לא מקוריים. אז קניתי ב- 300 שקלים חיישן מקורי מחנות לחלקי חילוף בהזמנה מהיום למחר. המוסכניק שלי הסכים לבצע את התיקון תמורת 350 ₪ (לא פחות) כי זה הצריך עבודה רבה ופירוק כל החלק העליון של המנוע (עבד בנטו סביב השעה בברוטו שעתיים) רציתי להחליף גם את 4 אטמי סעפת היניקה אבל לא מצאתי חלפים טובים זמינים. המוסכניק אמר לי שאין מה לדאוג וליתר ביטחון בהחלפה הוא שם לי סיליקון על האטמים הישנים כדי לשפר את האטימה, לא מזיק (בלאוו הכי בהחלפה ראיתי שהאטמים טובים ולא יבשים).

בסיום התיקון הוא התחבר למחשב הרכב ואיפס את התקלה.

אציין כי יום קודם לתיקון, מנורת החיווי הצהובה "בדוק מנוע" נכבתה לי לאחר שמילאתי מיכל דלק מלא (מעניין למה זה קרה).

החיישן הישן היה לגמרי גמור והוא התחיל להיאכל מההברגה (התמונה הימנית)

בתמונה השמאלית - כך נראה החיישן החדש מורכב מצדו האחד לפני התחלת סגירת המנוע.

בתמונה האמצעית - הצד השני של החיישן כפי שהוא נראה לאחר סגירת הכל.

הכל נראה בסדר. המנורה לא נדלקה מאז והמנוע והטורים נשמעים טוב.

תודה לכולם על העזרה והעצות הטובות. אחלה פורום זה.

אני מקווה שסיכום זה שעשיתי יעזור לאנשים נוספים.

IMG-20180803-WA0003.jpg

IMG_20180805_175135.jpg

IMG-20180803-WA0004.jpg

עריכה אחרונה על ידי moshikoit
פורסם

צרכנות נבונה וגם מידע מועיל לבאים בתור.

כל הכבוד וסע בדרכים טובות

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

• תוכן חדש...