Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום היתה לי שיטה של הכל כרגיל, הכסף בארנק, חלק בתיק וכל השאר סבבה.

זה הגיע לאבסורד שלפני 13 שנים פיזרתי במהלך הלילה בטבעיות גמורה 1000$ ליבוש ברחבי החדר

אחרי שהתיק עם הכסף נרטבו בטיול גיפים בטיול במזרח.

אני תוהה אם זאת הגישה או שאולי אני טועה.

נניח ארגנתם לכם 1500$ במזומן ביציאה מהארץ.

איך אתם נושאים את הכסף? אצל בת הזוג, בגרביים, במנשאים סודיים, כרגיל בארנק?

איך אתם מאחסנים זה בזמן הטיסה? עליכם, בתא העליון, מתחת לכסא?

ואיך אתם מסתובבים איתו בהגעה אל היעד? הכל כל הזמן עליכם, משאירים חלק בחדר?

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סכום סביר (200-300) להוצאות מידיות בארנקים שלי ושל אישתי, והשאר בחגורת גוף/רגל אצל אחד מאיתנו. עוד 100-200 במזוודה, למצבי חירום.

בנוסף, מאוד נוח להשתמש בחו"ל בכרטיסי אשראי.

פורסם

ברוב המדינות בעולם רוב הכסף נמצא בתור כרטיס פלאי בשם "כרטיס אשראי". תמיד יש קצת מזומן בצד אבל באמת רק אם חייבים. אם אני במדינה שבה יש צורך להסחב עם הרבה מזומן, אז אני שם חלק (קטן יותר) בארנק בכיס וחלק בתיק/מזוודה. בזמן טיסה זה עלי בתיק. ביעד אני משאיר כמובן חלק בחדר ולא סוחב את הכל עלי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוציא בכספומט קצת מהמטבע המקומי שיהיה בכיס. כל מה שאפשר (חנויות,מסעדות,תחבורה וכו') באשראי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אני כבר לא יכול לספור את הפעמים שיצא לי לייבש שטרות בחדר במלון , אני אישית עדיין מסתובב תמיד אם מזומן אבל לאט לאט משתדל לדאוג שיותר דברים יהיו דרך אשראי .

כמובן שזה גם מאוד תלוי במדינה שאתה נמצא בה ובסגנון הטיול .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

תלוי במדינה - אבל בעקרון סביב 100 אירו + כרטיס אשראי בארנק, שאר המזומן + כרטיסי אשראי נוספים + הדרכונים בנרתיק בטן (שאני נושא בדרך כלל בהצלב מתחת לחולצה, בבית השחי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

50-100 דולר או המקביל להם במטבע מקומי - השאר באשראי.

תמיד משאיר אשראי או 2 בנפרד ממה שאני סוחב עלי למקרה ש....

לא יוצא לי להסתובב במדינות שמצריכות הסתמכות על מזומן - ורוב כרטיסי האשראי שלי הם עם 0 עמלה על עסקאות במט״ח (כרטיסים אמריקאים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כשאני לבד מזומן לאותו היום וכרטיס אשראי בארנק, עוד כמה שטרות בכיס המכנסיים לגיבוי במקרה והארנק נעלם (גם בארץ אני עובד באותה השיטה) והיתר בכספת במלון עם עוד כראטיס אשראי לגיבוי.

כשאני עם המשפחה או עם עוד אנשים אז צוותר על השטרות בכיס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי תשלום באשראי - באיזה כרטיסים אתם משתמשים? באשראי הרגיל שלי (ישראכרט) אני משלם המרת מט״ח גבוהה של 2.3% ולכן משתדל להוציא מט״ח בדואר לפני הטיול.

בעסקאות באינטרנט אני נתקל באותה הבעיה עם עמלת ההמרה.

פורסם
אני כבר לא יכול לספור את הפעמים שיצא לי לייבש שטרות בחדר במלון .

ועדיין לא למדת לקח? פשוט שים את הכסף בארנק אטום עמיד למים, אם יש לך בעיה קבועה של נפילות לתוך מזרקות מים.

לא יוצא לי להסתובב במדינות שמצריכות הסתמכות על מזומן - ורוב כרטיסי האשראי שלי הם עם 0 עמלה על עסקאות במט״ח (כרטיסים אמריקאים)

אל תדאג לבנקים, הם יודעים יפה יפה להחזיר לעצמם את ה-0 עמלה באמצעות שערי מטבע. :wink:

לגבי תשלום באשראי - באיזה כרטיסים אתם משתמשים? באשראי הרגיל שלי (ישראכרט) אני משלם המרת מט״ח גבוהה של 2.3% ולכן משתדל להוציא מט״ח בדואר לפני הטיול.

בעסקאות באינטרנט אני נתקל באותה הבעיה עם עמלת ההמרה.

לפעמים אין מה לעשות נגד זה. כמו שאמרתי, איפה שלא לוקחים עמלה מכסים עם שערי המרה שערורייתיים. כמעט ואין איך לברוח מזה. יש לך כמובן דרך "לשלוט" על זה ע"י המרת שקלים למט"ח בחשבון הבנק והפעלת האשראי לחשבון המט"ח, כך שאם אתה קונה בדולרים זה ירד מהחשבון הדולרי שלך. ככה אין עמלות, למעט כמובן העמלה בהמרת המט"ח שעליה יש לך אופציית מיקוח (אתה יכול ללכת לסניף, לומר להם שאתה מעביר 10000 שקלים לדולרים ולבקש שער מטבע טוב יותר או עמלת העברה נמוכה יותר).

כמובן, וזה חשוב לזכור, זה לא מגן עליך מפני שינויי מטבע, כך שאם אח"כ הדולר יורד מול השקל אתה "כאילו" מפסיד כסף. מצד שני, אם תתייחס למט"ח שלך כמו כסף שמשמש רק לצרכי קניות ולא כהשקעה, זה לא אמור לשנות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

החכמתי, כנראה שאני שייך לשיטות של "פעם".

הכרטיס אשראי אצלי משמש ככלי גיבוי ולא כלי קניה ראשי -

בתור פקדון בהשכרת רכב והוצאת סכום כסף מזומן מרוכז כאשר התקציב הראשי אוזל.

יש לי כ"א עסקי אבל עדין יש לי איזה חסם עם שימוש קבוע בו בחו"ל.

דווקא במטוס יש בי התנהלות לא בריאה של "לזרוק" את התיק בתא העליון.

מה שכן אף פעם לא הסתדר לי השימוש (המוצדק) בנרתיקים הסמויים שקושרים לבטן או רגל.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...