Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים עם יפניות (לאנסר, מאזדה 3 ששמעתי כמה אנשים שאמרו לי שאין תקלות לרכב הזה) וקוריאנית (אקסנט, ריו) יש כל מיני תקלות גם כן.

רוב התקלות הם לא היו מודעים אליהם, חשבו ששמן על מכלולים במכסה מנוע, מד דלק שאוהב לזייף, מים במיכל עודפים שנעלמים בלי סיבה וצריך למלא כל כמה אלפי ק"מ, מכסה ברדיאטור שאוהב לקפוץ ולהעלם, עשן לבן, ריח של שרוף, מזגן שלא אוהב לחמם, חלודה, גיר שצריך שיפוץ או קולר וגיר ידני שמסרב להיכנס לפעמים להילוך שלישי זה הגיוני כי הרכבים לא מהניילון ומתחילים להתיישן (או שכבר ישנים). בטח עוד כמה דברים שאני לא מודע אליהם. יש בישראל גם את הקטע הזה שכל כך בטוחים שזה לא מתקלקל עד שלא מתייחסים לדברים הקטנים (גדולים). אז כמוהם גם אני פעם ב.. נכנסתי למוסך אולי פחות מהם אפילו, לפעמים התעלמתי מתקלה כי לא היה לי כסף לתיקון. אני גם מאמין שיש כאלו שנכנסו יותר כמו שהם אומרים השאלה רק למה מה בדרך השתבש בתפעול ותחזוקת הרכב אצלהם, או שהם מקצינים משנאה על הוצאת כספים.

עוד משהו שאני לא יכול להסביר זה למה הם נתקעים די הרבה עם פאנצ'רים ובוקסות בגלגל שנשברות (אולי מידות צמיג קטנות או עובי) ואני נוסע פי 3 מהם ובאתרי בנייה ולא נתקעתי אף פעם, גם כשבורג הצליח לחדור לתוך הצמיג שלי.

יש ויש, אם אומרים לך בקורולה 2003 מנוע בעייתי, או בקיה דיזל 2011 מנוע בעייתי, ואומרים לך ברוב פיג'ו סיטרואן 2011-2015 מנוע בעייתי (פרינס), זה נשמע חמור יותר, מכאן כמו כל שמועה הכל יוצא מפרופורציות בסוף. יכול להיות בכלל שיש מי שעזר לסטיגמות לגדול בדרכים תקשורתיות, לא יודע. בעבר לא ידעו איך לטפל בגיר AL4 הוא עשה הרבה צרות, הוא היה מותקן בכל הדגים הצרפתיים ככה שכולם היו עם תואר "אל תתקרב לזה". אני מניח שגם בעיות חשמל היו אבל זה מוכר לי גם מרכבים יפנים וגם אמריקאים (אור פנימי שפעם עובד ופעם לא סתם ככה באמצע נסיעה, רדיו שמפסיק בלי סיבה. לעזאזל בקוריאניות משום מה נורות נשרפו לי כל יומיים. חשמל אחר לא היה ממש ברכבים האלה) של אז כמשהו שמגיע בסופו של דבר, למרות שדווקא בצרפתיות (והחזקתי מיושנות מידי) לא נתקלתי בחשמל בעצמי, והייתה שם הרבה טכנולוגיה.

למה יצא לי אישית להישאר עם צרפתיות? כשאני חושב על זה מאז התמכרות ל-C5 הראשונה (שכמו כל רכב מנהלים החלקים יקרים), שהייתה ישנה גם ככה, מחפש כמה שיותר רכב שקרוב אליו ויהיה במחיר נורמלי. אין לי בעיה עם טויוטה או כל יצרן אחר, כל עוד הרכב עומד בסטנדרטים מבחינת איכות.

וכל עוד לא נפלתי עם צרפתיה? (אולי בדקתי לפני הקניה ביקורות על המנוע והמכלולים ואחרים לא) והרכבים נשארים איכותיים? ונכנסתי וישבתי ושמעתי על המתחרים בקטגוריה (לא פוסל כלום מראש) ובדקתי אם זה יותר משתלם? מה אכפת לי לקנות צרפתיה בזול אחרי שמצאתי אותה משתלמת. מי שראשו אטום בסוף הסיכוי שלו ליפול גדול יותר.

ובדירוג החברות הגדולות בעולם פולקסווגן מקום אחד מעל טויוטה, טויוטה בהחלט במקום הכי מכובד, אבל זה בגלל שהיא יודעת לייצר גם רכבים איכותיים מבפנים, עם מנועים טובים, בכל שוק ולשווקים שדורשים אותם, לא רק קורולה לעולם כמעט שלישי שבוחרים בה בישראל במחיר יקר מידי. דווקא היצרן האירופאי עם התקלות המוכרות כאן בארץ הוא גדול יותר או לפחות באותו הגודל.

בכלל השרשור התחיל ממשהו אחר והתשובה אליו היא שאם 208, או 308, או C4 פיקאסו לדוגמא כבר הוכיחו את עצמם כמה שנים בודדות, ובאירופה גמרו מרחקים גדולים יותר מבארץ, והם רכבים טובים ואיכותיים ובין הטובים בקטגוריה אין סיבה שבפורום לא ימליצו, זו ההמלצה הכי כנה שיכולה להיות ככה, ויותר אין סיבה שלא ימליצו בגלל שנות ה-90'. על אותו משקל אפשר לא להמליץ על עוד הרבה דגמים.

ט.ל.ח

• תגובות 383
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תסתכלו מה רוכשים הבדואים

הם משלמים את מחיר הברזל [emoji2]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה שוב חוזר לעניין עלות החלפים שסביר להניח כמו שכתבתי בעצמי, שהוא יותר זול ברכישה עצמית, כי התחרות חופשית, האם זה משפיע על עלויות הטיפול בצורה כזאת שגם כשעלויות השכר הרבה יותר גבוהות, וגם שם בעלי המוסכים לוקחים את העמלה שלהם על החלפים, המחיר לטיפול במוסך יהיה רק גרושים כדבריך, השכל הישר אומר שלא.

אתה סתם עקשן. כשאתה הולך לטפל ברכב שלך *בכל מקום בעולם* עלות הטיפול נגזרת בין היתר ממחיר החלקים. אם החלקים זולים יותר אז העלות הכוללת של הטיפול/תיקון נמוכה יותר אלא אם המוסך גוזר עליך קופון של מחיר עבודה יקר, מה שסביר להניח שלא קורה במקומות מודרניים כגון אירופה/ארצות הברית וכו'. באופן כללי החיים של אנשים בחו"ל בכל מה שקשור לרכבים החל מהרכישה עצמה, מכירה, עסקאות טרייד אין וכו', כולל ביקורים במוסך כמובן, הרבה יותר נוח וזול מאשר בארץ. אם אתה חושב שהם משלמים יקר יותר מאשר בארץ על אחת כמה וכמה שהמשכורות שלהם גבוהות יותר, אתה טועה ומטעה.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם (נערך)

... כמו שכותבים במדורי הספורט.

לפחות על פי סקר שהתפרסם ב- AutoExpress הבריטי

( http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/64280/most-reliable-cars-to-buy-now )

לפי הסקר, פיג'ו תופסת מקומות טובים באמצע ואף למעלה מזה עם הדגמים החשובים שלה.

ממוצע ציונים של 94-95 ל- 208, 2008, 308, 108.

גם רנו משיגה ציונים דומים עם קליאו, טווינגו, קפצ'ור וקאג'אר.

סיטרואן מאכזבת עם ציונים של 90-93 בדגמים החשובים שלה.

בגדול, כל הצרפתיות יוצאות קצת פחות אמינות מהיפניות יש להודות -

טויוטה, לקסוס, הונדה, ומאזדה תופסות את ראשות הטבלה עם 96-98 למרבית הדגמים החשובים שלהן.

אבל יותר אמינות ממרבית האירופאיות שלא מצרפת!

פולקסווגן, BMW, פורד משתרכות הרבה מאחור, ואף "נלחמות על ירידה"!

גולף-7 = 92.2 , פאסאט = 87.9 (!!!), אאודי A3 משפרת קצת ל-93.3

BMW סדרה-1 = 93.7 (!), סדרה-5 = 85.3 (!!!!!!!)

דגמי פורד גם בקושי מגרדים את ה-90...

מה שיפה זה שהנתונים האלה הם "מדע בדיוני" במושגים של שנות ה-80 וה-90 (אם אתם מחפשים מתי התחילו הסטיגמות...)

חריגה ראויה לציון! דווקא סקודה מצליחה להרשים עם אוקטביה = 96.6 וסיטיגו = 97.2.

תוצרת שלא נותנת תשובה אחידה: קוריאה.

קיה - משתווה לצרפתיות עם ציונים מאד דומים (93-96) לדגמי סול, סיד, פיקנטו וספורטאז'.

יונדאי - תלוי איזה דגם!

I10 מצטיינת עם 97.2, אבל I30 מאכזבת מאד עם 89.4.

לא סגור שדווקא הסקר הזה משקף, לא בדקתי לעומק על מה הוא מבוסס.

אבל לא נראה לי ש AutoExpress היו מפרסמים סתם שטויות.

אתם מוזמנים לחפש סקרים נוספים, כי סתם דיווחים אקראיים מהמוסכים אצלנו, זה לא ממש "סקר"... :wink:

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם (נערך)

הבעיה בסקר הזה שנעשה ביבשת אחרת שבה אקלים אחר וחצי מהמכונית בכלל גיר ידני ודיזל. לא מתלבש על הארץ. סקר דומה מפרסם המגזין הגרמני TUV .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
... כמו שכותבים במדורי הספורט.

רק שזו לא תחרות של מיקום.

האם סופרים כניסות למוסך?

עלות?

עלות ביחס לעלות הרכב?

מה טווח השנים שהסקר מכסה (כלומר, מה עם אמינות לטווח ארוך)?

מה אומרים המספרים הללו?

סקרים לא שווים כלום, אם לא בודקים מה הם בודקים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
רק שזו לא תחרות של מיקום.

האם סופרים כניסות למוסך?

עלות?

עלות ביחס לעלות הרכב?

מה טווח השנים שהסקר מכסה (כלומר, מה עם אמינות לטווח ארוך)?

מה אומרים המספרים הללו?

סקרים לא שווים כלום, אם לא בודקים מה הם בודקים...

מסכים לגמרי. הקדמתי ואמרתי שלא בדקתי לעומק על מה הסקר מבוסס.

ובכל זאת הסתפקתי ב"ניחוש מושכל" שמגזין עם מוניטין כמו AutoExpress (מגזין מוערך בבריטניה עוד משנות ה-80)

כבר בדק את השאלות שלך לפני שפרסם כזה סקר.

ואפילו אם לא בדק, הם טוענים שהם הסתמכו על 50K אנשים שהשתתפו בסקר,

שזה כבר יכול לתת מדגם מייצג לא רע בכלל!

הממ.. בעצם, כן יש דרך לבדוק.

אתה מוזמן להשתתף בסקר בעצמך כאן... http://driverpower.autoexpress.co.uk/survey/selfserve/212e/den16001_open?list=2

... ולבדוק מה הם שואלים! בהצלחה! 8)

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם
צריך רק ללמוד לפתוח עיניים זה הכל. לא להיות אטום ועיוור. מסבירים לך שזו הסיטרואן השלישית שלי וזה עדיין לא נתפס לך בראש... פשוט נראה לך מוזר שאדם עם סיטרואן אומר קצת אמת לפעמים. חפש קצת בהיסטוריה שרשורים שפתחתי. ואני כבר אומר שלא פתחתי הרבה, זה רק על חלק קטן מהתקלות. אתה רוצה להפנים? סבבה, לא רוצה? תמשיך לחיות בשקר.

הנסיון שלך רלבנטי למכוניות שלך, אין לו קשר לצרפתיות שאני מכיר, ודאי שאינו מלמד כלום על כלל המכוניות הצרפתיות, גם אין לך בסיס להשוואה אל מול האמינות היפנית, לא החזקת יפנית לדבריך כבר עשר שנים, החברים שלך אינם מהווים אמת מידה, בעיקר בגלל הסיבה המרכזית בשלה גם סקרי שביעות רצון שכולם כאן אוהבים להסתמך עליהם אינם יכולים ללמד דבר, מי שקנה מכונית יפנית עשה זאת בין השאר בשל הציפיה שלו לאמינות גבוהה, באופן טבעי אנשים נוטים להצדיק את החלטתם כלפי הסביבה ולכן תשמע מהם הרבה פחות על תקלות. מצד שני אתה צודק לחלוטין כשאתה כותב בפוסט אחר, שאין סיבה יוצאת דופן להעדיף מכוניות צרפתית בשל נוחות או דינמיות עודפת, יש מספיק יפניות שיספקו את הסחורה הזו יופי. אז צא כבר מהמזוכיזם הזה שלמרות נסיונך המר מחזיר אותך פעם אחרי פעם משום מה לצרפתיות ועבור לאיזו יפנית ועוד מעט קט תוכל לספר בגאווה על אפס תקלות, כמו החברים.

פורסם

רועי רק שאלה. אני לא ציני או משהו .ברצינות.

ממי או ממה אתה לומד את המידע שלך?

מוסכניקים? בדואים? נסיון אישי? ידוע בציבור? הרי פסלתם את כל האופציות הללו.

פורסם
הבעיה בסקר הזה שנעשה ביבשת אחרת שבה אקלים אחר וחצי מהמכונית בכלל גיר ידני ודיזל .

ויכולת כלכלית יותר גבוהה של קונה רכב ממוצע, משמע הוא לא סוחב 40 אלף על אותו גלון שמן במזדה 3 שלו (נוזל קירור? בשביל מה יש ברז ליד פחי זבל בשכונה), ולא נכנס לטיפול רק על גרר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עזוב אותך, באמת, מבחינתו לרוב הצרפתיות אין בעיות. הרי זה סתם סטיגמות וסתם השמצות. אי אפשר לשכנע מישהו שהולך עם ראש בקיר. הוא מדבר איתי על כך שאסלף את האמת אם אעבור ליפנית אבל לא מוכן לקבל את האמת כשאני כבר בעל רכב צרפתי. לך תבין...

פורסם
ויכולת כלכלית יותר גבוהה של קונה רכב ממוצע, משמע הוא לא סוחב 40 אלף על אותו גלון שמן במזדה 3 שלו (נוזל קירור? בשביל מה יש ברז ליד פחי זבל בשכונה), ולא נכנס לטיפול רק על גרר.

ובסקר של 2017 TUV למכוניות בנות 4-5 הפורד פוקוס עם אמינות טובה מזו של ממזדה 2 . רק דוגמא להמחיש את רלוונטיות ה"סקר" לארצנו.

פורסם

זה לא ידע נרכש.

יחידי סגולה נולדים עם זה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...