Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, stum כתב:

@oryo מה עם "אתה צודק, אבל מהקבוצה השכונתית שאני מנהל, נראה שקצב ההתעניינות ברילוקיישן גדל בחצי שנה האחרונה".

א. יש אי הבנה בסיסית שאתה מציג (וגם הוא): הטיעון של יובל היה ״אם <דבר> כבר קורה, אז מה זה משנה אם יש דברים שלכאורה מאיצים את <דבר>, הוא כבר קורה!״ - זו טענה שגויה קטגורית, אובייקטיבית, מתמטית. לא משנה כמה פליפ פלופים פלוני יבצע, זה יישאר שגוי וזהו (״כי חשבון״).

אם לא מסכימים על א׳ אפשר לדלג על שאר ההודעה כי אין כאן דיון מעניין

ב. נניח שא׳ נכון, טענת ההמשך היא: ״לא הוכח קשר ישיר בין <תופעה> ו<תגובה>״ - ובפרט בין מהפיכה/״רפורמה״ ובין בריחת מוחות. עכשיו מה מגניב פה, לעולם לא תהיה הוכחה שכזו כי אין איזה ״סקר היורדים הגדול״, וגם אם מחר אני פותח סקר ב״קבוצה השכונתית״ על כל 15,000 אנשיה, סתום יגיד לי שזה לא מדגם מייצג (והוא יהיה צודק מה אני מינה צמח!?). 

מה שכן יש זה (א) אוסף של אנקדוטות ו(ב) מדגם אנקדוטלי של קבוצה שגדלה בלמעלה מ50% מרגע התחלת המהפיכה (9קיי ל15קיי). יבוא הקורא הביקורתי, יסתכל על הנתונים, על התגובה שלי ושל יובל וסתום, ויאמר מי מאיתנו מדבר מפוזיציה.

ג. משם ממשיכים לטענה ״אוקיי גם אם קורים דברים כעת, אף אחד לא יודע איך זה יסתיים ולכן אי אפשר להוכיח שיש לזה השפעה שלילית״, כבר הגבתי על זה בהודעה הקודמת אז חבל על הזמן.

ד. וכמובן הקינוח ״מי שמוחה על שינוי משטרי הוא-הוא אחראי לבעיות הנובעות ממנו״, שזו לא הודעה ששווה התייחסות בהינתן שדברים הרבה יותר אלמנטריים עדיין לא מובנים מאליהם.

זה הכל, תנו בראש

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

יובל: אם יש כבר בריחת מוחות אז זה לא משנה אם יש דברים שמאיצים את זה כי זה כבר קורה!

אור: אבל מה שמשנה זה לא האם זה כן/לא קורה אלא הקצב, נו, כמו בחשבון

יובל: תפסיק לזלזל בי יא מתנשא מעורר בחילה!

🤷‍♂️

שוב אתה מתברר כדמגוג.

אף אחד לא אמר שזה לא משנה, אתה מכניס מילים לפה כדי לחזק טיעון - הזייה

אני רק מסביר שבריחת המוחות מישראל קורת כבר שנים, הרפורמה בכלל לא קשורה לזה. גם הקצב בעמוד שלך לא רלבנטי כי הוא לא מייצג שום דבר.

ההתנשאות שלך - הסברתי בדיוק, אבל כרגיל מתעלם.

דמגוג אמרנו

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

אף אחד לא אמר שזה לא משנה, אתה מכניס מילים לפה כדי לחזק טיעון - הזייה

גם ציטטתי אותך וגם שמתי לינק לתגובה המקורית שלך, לא מכניס מילים לפה ולא נעליים, זה שאתה לא עומד מאחורי הדברים שלך (או לא מבין אותם) זה עניין שלך. 

אני רק מסביר שבריחת המוחות מישראל קורת כבר שנים, הרפורמה בכלל לא קשורה לזה. גם הקצב בעמוד שלך לא רלבנטי כי הוא לא מייצג שום דבר.

אני יודע שהיא מתרחשת כבר שנים - אף אחד לא קרא על זה תיגר. בד בבד אני רואה האצה די רצינית בשטח ועל כך הגבתי. הקצב בקהילות המתבסס על אלפי אנשים ומאות שיחות זו מטריקה יותר סבירה לבחינה מאשר המחשבות בראש של יובל, כאילו, לכאורה. כמובן שמותר לך לחשוב שהמחשבות שלך הן ה-מטריקה, או לחלופין שאין שום דרך לדעת מה קורה בשטח. 

שוב אתה מתברר כדמגוג.

ההתנשאות שלך

דמגוג אמרנו

כן, אמרת כבר אבל כנראה שכחת כי בכל זאת היו איזה 3 שורות בין לבין... כשאין יכולת לתקוף את הטיעון תוקפים אישית את הטוען, זו הרמה ואני לא יכול לומר שזה איזה טוויסט מופרע בעלילה.

יאללה אתה משעמם אותי, נפרד כאן לצמיתות לפני שארד לרמה הזו, ביי גב ובהצלחה!

• אהבתי 1
  • משעמם 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בתאריך 14.7.2023 בשעה 18:16, yuvalganim כתב:

אתה יודע שאצל כל אחד שיערות נושרות תמיד, גם אצלי כמובן למרות שהשמש זורחת לי מהתחת.
מה שכן לאחרונה הן נושרות בקצב גבוה יותר ואני חושש שבקרוב אצטרך לטוס לטורקיה או להשלים עם המצב ולמרוח קרם הגנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 14.7.2023 בשעה 19:39, oryo כתב:

גם ציטטתי אותך וגם שמתי לינק לתגובה המקורית שלך, לא מכניס מילים לפה ולא נעליים, זה שאתה לא עומד מאחורי הדברים שלך (או לא מבין אותם) זה עניין שלך. 

אתה בכלל לא מבין מה אתה מצטט, מעניין אם היית מתנסח ככה גם באנגלית (כנראה שלא).

משום מה שעוברים לעברית כולם נהיים גנגסטרי מקלדת אבל באנגלית הכל חלקלק ומתקתק.

הפוזיציה מעוורת גם את החכמים ביותר, זה די מדהים הסיפור הזה.

הקטע הכי יפה זה שכל היורדים מהארץ מביעים דעה על מדינה שהם החליטו להשאיר מאחור, חכמולוגים מרחוק. 

בתור אחד שפותח עמוד לעזור לישראלים לרדת מהארץ - הייתי מצפה שלפחות תהיה לך ההגינות לשתוק, אבל אתה גם מתנהג בצורה הכי לא ציונית שיש וגם מטיף על מה אלו שנשארים פה צריכים לעשות.

אי אפשר להמציא הזייה כזאת גם אם הייתי רוצה.

אגב אל תגיב- אני משעמם אותך

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 6

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

"הכי לא ציוני שיש", מממ יש לי כמה דברים יותר לא ציוניים שעולים לי לראש...
אגלה לך סוד, מי שארז את המזוודות ואמר לאמא "שלום, אני עובר לגור 10K ק"מ ממך עם הנכדים" לארץ זרה לא עשה את זה כי אור אמר לו/אור עזר לו/לאור יש עמוד פייסבוק מגניב/לאור יש מלא מכוניות/לאור יש מלא בתים/אור מחלק כסף למי שבא להצטרף אליו כי מצ'עמם לו.

צריך "קצת" יותר מזה. העמוד שלו הוא אפילו לא דחיפה קטנה בכתף. הוא יותר מקום להשיג בו מידע מועיל.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

הקטע הכי יפה זה שכל היורדים מהארץ מביעים דעה על מדינה שהם החליטו להשאיר מאחור, חכמולוגים מרחוק. 

בתור אחד שפותח עמוד לעזור לישראלים לרדת מהארץ - הייתי מצפה שלפחות תהיה לך ההגינות לשתוק, אבל אתה גם מתנהג בצורה הכי לא ציונית שיש וגם מטיף על מה אלו שנשארים פה צריכים לעשות.

עדיין יש לנו משפחה וחברים בישראל, אנשים שאנחנו דואגים להם ורוצים בטובתם. עדיין גדלנו בישראל, שירתנו בצבא, תרמנו לחברה, עבדנו, למדנו. עדיין יש לנו בד״כ פינה חמה בלב למדינה.

ועדיין אנחנו יכולים להגיד שהמצב בישראל מחורבן, וכל שנה ניהיה יותר גרוע… 

• אהבתי 1
פורסם

שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/economics/r0v0k-903619953/?pid=62&cid=902992386

צומת דרכים בענף הנדל"ן: מחירי הדיור יורדים, אך השכירות מזנקת.

על אף הירידה שנראית לעין כמו יציאה איטית ממשבר הדיור, מחירי השכירויות נוסקים. עבור הצעירים בישראל מדובר בהמשך המגמה של משבר הדיור, ומי שעשויים להביא למהלכים חדשים באירוע הם הקבלנים שמצויים בחובות אדירים לבנקים, ויכולים להוריד את המחירים על מנת לסגור את אותם החובות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 5 שעות, yuvalganim כתב:

אתה יודע איזה קטע היה לי?

אני חבר בקבוצה כלשהי בנושא ירידה מהארץ (זה לא קרה בקבוצה של אור), מישהי רשמה שם שצריך לדאוג למדינה, רק שהיא רוצה לרדת מהארץ.

חלק עושים את המעבר לחו"ל כחלק מהתרסה נגד מה שקורה בארץ, חלק עושים את זה במחשבה שיהיה לך לחזור אחרי שיעבור הזעם.

לעניינו, אני לא חושב שזו באמת ירידה במחירי הנדלן אלא משאת נפש של הכתבים.

הנתונים עדיין מראים גידול באוכלוסיה (אי אפשר לעצור את החרדים מללדת במצב הנוכחי), כמות המסירות עלתה טיפה אבל כזו ששומרת על מחירי נדלן גבוהים יחסית.

צריך להיות שובר שוויון רציני בשביל שנראה שינוי. אבל ביבי לא באמת יתן למחירים לרדת. גם עם OBD בלב..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 16.7.2023 בשעה 23:01, DareDevil כתב:

חלק עושים את המעבר לחו"ל כחלק מהתרסה נגד מה שקורה בארץ, חלק עושים את זה במחשבה שיהיה לך לחזור אחרי שיעבור הזעם.

כתבת יפה. הם החלוצים של ימינו. מכינים מושבות ליהודים במדינות אחרות כדי שיהיה לנו כל יותר להגר אם המצב יחמיר ממש.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
פורסם
בתאריך 16.7.2023 בשעה 21:45, yor2 כתב:

שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/economics/r0v0k-903619953/?pid=62&cid=902992386

צומת דרכים בענף הנדל"ן: מחירי הדיור יורדים, אך השכירות מזנקת.

זה תמיד ככה בשנה הראשונה לירידת המחירים.

הריבית עולה וגורמת לירידת מחירי הדירות, אך בעלי הדירות מייקרים שכירות כדי לכסות את ההתייקרות.

רוב האנשים לא יכולים לעבור דירה מהרגע להרגע ולכן סופגים את ההתייקרות, אבל מתחילים לחפש חלופות לקראת החוזה הבא, כך שבשנה שלאחר מכן השוק מתחיל להתאזן חזרה, ומחירי השכירות אמורים לרדת.

מעניין יהיה לראות באוגוסט הבא אם הירידה במחירי הדירות אכן התממשה.

• אהבתי 3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סקירת חודש יוני של הכלכלנית הראשית במשרד האוצר
צילמתי לכם את העיקרים
image.thumb.png.77e69e456c416871ee64bc410356306a.png

image.thumb.png.73b8ca8b307cf024d8c139eee18b001a.png

• אהבתי 5
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)

שוק קפוא לחלוטין.

באם הריבית לא תשתנה זה לא ישתפר.

קצב עליית מחירי הדירות (שנתי) בקריסה ועומד כבר על 5.2% בלבד.

מי שעדיין לא מאמין שמחירי הדירות יורדים שיחכה עוד 3-4 חודשים ויראה שגם בראייה שנתית המחירים יורדים.

שינוי כזה דרסטי מעיד שאנחנו ככל הנראה בירידות חדות בשוק כבר עכשיו.

את הנתונים הרשמיים נראה כרגיל אצל הלמ"ס רק בעוד כמה חודשים.

image.thumb.png.c3099ad62ea3f7c706c6bfae59b07bd9.png

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...