Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שודר היום בחדשות 13.

https://13tv.co.il/item/news/economics/kiryat-gat-903694378/?pid=62&cid=903694378

מחדל מחירי הדיור: כך מצמצמת המדינה את הדירות בהנחה לצעירים

המדינה השיקה פרויקט דגל בקריית גת, אך לא הצליחה למשוך אליו קבלנים, וכדי לגרום להם לבנות היא החליטה לצמצם את מספר הדירות בהנחה - על חשבון הזוגות הצעירים. המתחם המערבי בשכונה מיועד רק למגזר החרדי - ושם המחיר למטר משתלם יותר.

• מצחיק 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

לחברת רום כנרת מונו נאמנים לאחר שנקלעה לחובות של כ-137 מיליון.

https://www.ynet.co.il/economy/article/ryzgvhm02

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני לא חושב שמישהו חולק היום ששוק הנדלן בירידה.

אם עד לפני שנה לא האמינו שיהיו ירידות, עכשיו השאלה הרווחת היא "כמה זה יירד?"

היום עוד החלטת ריבית שכנראה תעלה שוב, המצב רק יחריף.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מצטער לקלקל את החגיגה, אבל לא נראה שהשוק בירידה, אלא מקסימום קיפאון.

בחריש דירות 4 חדרים נמכרות עכשיו בכ-1.5 מיליון (לפי נתוני רשות המסים, לא לפי הפרסומים ביד 2), ובחדרה דירות 4 חדרים בשכונות הטובות הן כבר סביב ה-2 מיליון.

לפני כשנתיים, דירות 3 חדרים בשכונת הפארק בחדרה נמכרו בסביבות ה-1.4-1.5 מיליון, היום זה כבר באזור ה-1.8-1.9. עלייה מעל 10% בשנה.

אני גם מקווה לירידת מחירים, אבל למען האמת, לא נראה שזה יקרה, לפחות בלא יותר מאחוזים בודדים. המסעדות עדיין מלאות, יחסית, נתב"ג מלא, עדיין עולים אלפי רכבים חדשים על הכביש. אם בתחומים הללו יש אולי ירידה בצריכה אבל לא משבר, אז אין סיבה שבענף הדיור נראה משהו שונה. הדבר החיובי היחידי שיכול לקרות זה שעליית המחירים המטורפת תיעצר, ואז אנשים שמצליחים לחסוך סכומים יפים כל חודש, יוכלו להגיע להון עצמי או לשפר אותו, מבלי שמחירי הדיור יברחו להם.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

מצטער לקלקל את החגיגה, אבל לא נראה שהשוק בירידה, אלא מקסימום קיפאון.

בחריש דירות 4 חדרים נמכרות עכשיו בכ-1.5 מיליון (לפי נתוני רשות המסים, לא לפי הפרסומים ביד 2), ובחדרה דירות 4 חדרים בשכונות הטובות הן כבר סביב ה-2 מיליון.

לפני כשנתיים, דירות 3 חדרים בשכונת הפארק בחדרה נמכרו בסביבות ה-1.4-1.5 מיליון, היום זה כבר באזור ה-1.8-1.9. עלייה מעל 10% בשנה.

אני גם מקווה לירידת מחירים, אבל למען האמת, לא נראה שזה יקרה, לפחות בלא יותר מאחוזים בודדים. המסעדות עדיין מלאות, יחסית, נתב"ג מלא, עדיין עולים אלפי רכבים חדשים על הכביש. אם בתחומים הללו יש אולי ירידה בצריכה אבל לא משבר, אז אין סיבה שבענף הדיור נראה משהו שונה. הדבר החיובי היחידי שיכול לקרות זה שעליית המחירים המטורפת תיעצר, ואז אנשים שמצליחים לחסוך סכומים יפים כל חודש, יוכלו להגיע להון עצמי או לשפר אותו, מבלי שמחירי הדיור יברחו להם.

גם בחיפה, קיפאון מוחלט. אני עוקב אחרי המחירים במשך כמעט שנה, הם לא עלו ולא ירדו ( אבל בשנת 2022 קפצו מאוד..).

דוג' אחת מני רבות

דירה שנמכרה באמצע 2022 ב2.7 מ', פורסמה אחת דומה מאוד בתחילת 23 ב 3.2 מ' ונמכרה לא מזמן ב3.1 מ'. 

כל הדירות מקבלנים שעושים תמ"א בשכונות הכרמל.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם (נערך)

אל תשכחו שהשקל נחלש מאוד בשנה החולפת, ככה ש3.4 מיליון של לפני שנה שווה 3.8 מיליון כיום. (בדולרים\יורו\נכסים אחרים)
זה כמובן לא ממש עוזר לנו ותודה לממשלה על השנה הכלכלית הנהדרת שהייתה לנו. אבל בפועל זה אומר שאם המחיר לפני שנה היה 1.5 וכיום הוא 1.5 אז זה ירידה של 10% בשווי האמתי. (יחד כמובן עם ירידה של 10% גם בשווי השכר או שווי של כל חסכון שקלי בבנק או כל דבר אחר שצמוד לשקל)

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אין שום היגיון להסתכל על עליית שער הדולר כירידה במחירי הדיור, אא"כ אתה משתכר בדולרים.

זה רלוונטי רק למשקיעי חוץ..

ופה זה דווקא לרעתינו כי שקל נמוך מגביר ביקושים. 

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ד''ר אדם רויטר עושה את החשבון שעשיתי כאן לפני כמה חודשים, אני עשיתי חשבון גב מעטפה , הוא עושה את זה בפירוט ממני.

וגם דו''ח בנק ישראל לשנת 2022 מציינים את ההיצע הגובר.

נקודה חשובה נוספת לטווח הארוך היא שבעקבות הותמ"לים המלאי התכנוני גדל מאוד בשנים האחרונות ולא יהווה בעיה קדימה, כמו הצוואר בקבוק שנוצר לפני עשר שנים.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

לקחת בחשבון את העולים?

כי הכתבה הזו אומרת שהשנה ובשנה שעברה מס’ משקי הבית גדל יותר מקצב התחלות בנייה, שהיו גבוהות ביחס לשנים קודמות.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 15 שעות, Gavrik כתב:

אל תשכחו שהשקל נחלש מאוד בשנה החולפת, ככה ש3.4 מיליון של לפני שנה שווה 3.8 מיליון כיום. (בדולרים\יורו\נכסים אחרים)
זה כמובן לא ממש עוזר לנו ותודה לממשלה על השנה הכלכלית הנהדרת שהייתה לנו. אבל בפועל זה אומר שאם המחיר לפני שנה היה 1.5 וכיום הוא 1.5 אז זה ירידה של 10% בשווי האמתי. (יחד כמובן עם ירידה של 10% גם בשווי השכר או שווי של כל חסכון שקלי בבנק או כל דבר אחר שצמוד לשקל)

ברור לך שסתרת את עצמך כן?

היחלשות של השקל משמעותה תוספת ביוקר המחייה לא הקלה שלה.

ככל שתשומות הבנייה נקובות בשקלים שמומרים לדולרים כדי לרכוש את המצרכים לבנות דירה, ככה שככל שתשלם פחות שקלים על כל דולר ככה העלות תהיה יותר זולה.

אגב אינפלציה עוד החלטה פופוליסטית של הנגיד - זה דיי ברור למה  - לא להעלות את הריבית בפעם השנייה למרות נתוני השוק והאינפלציה.

הרי אינפלציית הבסיס של תיסוף השקל כמו שהוא אמר בעצמו אגב!! היא 1.5%-2% שזה אומר שבלי להסתכל על נתוני האיפלציה ההגיוניים במשק והנחשקים של 2% (למה 2% ? נדבר כבר) אנחנו באינפלציה ריאלית של 3.5%-4% במינימום. 

וזה עוד לפני העלייה באינפלציה שהוא כבר הכריז עליה עם גיבוי בנתונים באסיפה הבאה!! 

• אהבתי 2
פורסם

האם הנגיד מפחד? מונע משיקולים פוליטיים?

לא העלה כרגע את הריבית.

https://www.ynet.co.il/economy/article/n5xkb407v

ואחרי 3 שעות יוצאת ההודעה הבאה:

https://www.ynet.co.il/economy/article/msp4o2qo3

מה אתם אומרים?

🤭

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 10 שעות, - XM - כתב:

לקחת בחשבון את העולים?

כי הכתבה הזו אומרת שהשנה ובשנה שעברה מס’ משקי הבית גדל יותר מקצב התחלות בנייה, שהיו גבוהות ביחס לשנים קודמות.

לא רואה איך עולים חדשים מאוקראינה ומרוסיה קונים דירה בישראל.

מבלי להעליב אף אחד, השכר שם לא נמוך משמעותית מהארץ?

פורסם
לפני שעתיים, Shmelov כתב:

האם הנגיד מפחד? מונע משיקולים פוליטיים?

לא העלה כרגע את הריבית.

https://www.ynet.co.il/economy/article/n5xkb407v

ואחרי 3 שעות יוצאת ההודעה הבאה:

https://www.ynet.co.il/economy/article/msp4o2qo3

מה אתם אומרים?

🤭

החלטה פוליטית נטו, נכנע ללחץ הממשלה או הפוליטיקאים או גורמי אינטרס בשוק הנדלן וכו'

לפני כשעה, Lior_Django כתב:

נמוך משמעותית מהארץ? מה פתאום.

שכר ממוצע חודשי שווה ערך ל1150-1200 שקל בחודש . 

• מעניין 1
פורסם
לפני 5 דקות, arik100 כתב:

נמוך משמעותית מהארץ? מה פתאום.

שכר ממוצע חודשי שווה ערך ל1150-1200 שקל בחודש . 

אז איך לא?

שכר ממוצע בארץ 1200 שקל?

לפני שעה, Lior_Django כתב:

יש סיכוי שאלה שמצליחים לברוח מהמקומות האלה הם החזקים שמרוויחים יותר מהממוצע.

• תוכן חדש...