Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בינתיים האינפלציה בארה״ב ירדה ל-5% שנתי, ועלתה בחודש שעבר ב-0.1%. כל הסימנים מעידים שהפד הולך להפסיק עם העלאות הריבית שלו.

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

כל סוג של השקעה זה ספקולטיבי.

גם להישאר עם דירה זה ספקולטיבי, הערך של הנכס יכול לרדת בדיוק כמו שהוא יכול לעלות, והפריים בינתיים מגדיל את המשכנתא.

אבל בכל מקרה אני חושב שהרוב פה מאמינים יחד איתי שאנחנו בסוף הפיק של עליית מחירי הדירות ובסביבה של ריביט פריים גבוהה פי 5 ממה שהיה ב20 השנים האחרונות אני לא חושב שמישהו מאמין שבשנה הקרובה דירות יעלו ובטח שלא יעלו ב5%, לכן לשים את הכסף במקום בבנק תחת 5% זה אחלה ספקולציה.

השאלה היא איך אתה מסתכל על הדירה.

אם זו הדירה היחידה שלך, כמה אנשים יעדיפו למכור את הדירה שלהם בשביל 5% ולעבור לשכירות?

(כנראה שלא הרבה)

פורסם

כרגע? הרוב עדיין סוברים שהריביות הנוכחיות זה משהו נקודתי וחריג, אז כנראה שלא הרבה.

ברגע שאנשים יחשבו שזו מציאות חדשה אז אני מאמין שאנשים יהיו מודעים יותר לחשיבות החיסכון ושאפשר להשיג תשואה יציבה גם לא מנדל"ן.

מתי זה יקרה? לא יודע. כרגע הריבית האפסית הייתה איתנו בערך עשור וחצי לעומת חצי שנה (בערך) של ריביות גבוהות (יחסית ל0.1 שהכירו). אני מאמין שזה ייקח עוד קצת זמן.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

לא רואה תאינפלציה אצלנו. יורדת בזמן הקרוב.

רב בריח מעלה מחירים ב 7.5% לחלק מהמוצרים. חברת לוחות גבס גם.

https://www.calcalist.co.il/market/article/rjdantmz3

בימים הקרובים צפויות חברות נוספות להודיע על העלאת מחירים בשל שיבושי ייצור ותובלה שנגרמו בטורקיה בעקבות הרעש. לפני כשבוע וחצי יצרנית לוחות הגבס אורבונד הודיעה ללקוחותיה כי תעלה מחירים בתחילת אפריל ב-14%.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 18 שעות, Guy_25 כתב:

כרגע? הרוב עדיין סוברים שהריביות הנוכחיות זה משהו נקודתי וחריג, אז כנראה שלא הרבה.

ברגע שאנשים יחשבו שזו מציאות חדשה אז אני מאמין שאנשים יהיו מודעים יותר לחשיבות החיסכון ושאפשר להשיג תשואה יציבה גם לא מנדל"ן.

מתי זה יקרה? לא יודע. כרגע הריבית האפסית הייתה איתנו בערך עשור וחצי לעומת חצי שנה (בערך) של ריביות גבוהות (יחסית ל0.1 שהכירו). אני מאמין שזה ייקח עוד קצת זמן.

בוא נראה. אני מניח שיש כאלה שהתזרים של הדירה להשכרה שלהם הפך לשלילי.

בכלאופן, בינתיים:

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 12.4.2023 בשעה 13:00, MiniMiz3r כתב:

לא, לא הבאת. בוא נחזור על זה ביחד, לאט.

הטענה המקורית: אפשר לקבל ריבית של 5% לטווח של 4-5 שנים

הטענה שלי: אין פקדונות שנותנים ריבית של 5% לטווח של 4-5 שנים

הטענה שלך: יש פקדונות שנותנים 5% לטווח של שנתיים

אתה מבין אתה הכשל הלוגי פה?

אני מקבל ריבית של 4.5% שנתי עם הצמדה לעליות עתידיות ועם מספר תחנות יציאה בשנה.

לצערי זה לא הריבית הרווחת בשוק. 

פורסם

יפה

ממה שאני יודע, בנקים לא מוכנים להתחייב על כזאת ריבית למשך יותר משנה וחצי

בשנתיים זה כבר יורד משמעותית

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אז מחירי הדיור ירדו רשמית לירידות - סה"כ ירידה של 0.2% כולל יד 2 (יד 1 ירד ב-0.3)

השינוי הכללי גם קורס לחלוטין

image.thumb.png.f0cd5fb7bb062c6a5cae999b1436ea3d.png

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כשתהיה חזרה למחירים של תחילת שנה שעברה יהיה אפשר לדבר על ירידה אמיתית ומשמעותית.

בינתיים המחירים עדיין יקרים יותר בכ 12% בהשוואה לשנה שעברה.

פורסם

אחרי עלייה שלמע ל10% בשנה האחרונה. גם אם תכפיל ב12 חודשים, מדובר ב2.4% שנתי - כחצי מהאינפלציה.

תוסיף לזה ריביות גבוהות יותר בקיצור - פלוץ בסופת טורנדו

עדיין עלייה, רק פחות חדה.

והשכירות בנתיים ? +7% ... יאיי...

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...