Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Lior_Django כתב:

למה שאנשים יתאבדו על דירות שהם רואים שהמחיר שקבלנים משלמים על קרקעות נחתך בחצי?

לא חושב שאף אחד היה עושה את זה כרגע, אם היה רואה את זה "בזמנו".

עריכה:

וגם בקשר לעצות של להמתין עם החיים ולחסוך - לא חושב שלעצור התקדמות של זוגיות זה דבר נכון. נניח שלא הבאתם ילדים במשך 8 שנים (או יותר) ואז נתקלתם בבעיות פוריות, מה יצא מזה?

מי שקונה דירה לא בודק מה עלות הקרקע וגם לרוב אין לו את הכלים לבדוק את הפער יחסית למגרשים באזור.

לגבי לא לדחות, אתה רק מחזק את הגישה שלי של לרכוש בפריפריה כדי לא לשנות מסלול חיים רצוי.

לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

יחי ההבדל הקטן.
אין שום קשר בין שני המקרים מלבד המחיר.
אלו לא אותם קונים. אלו לא אותן ערים. אלו לא אותן תשואות ופוטנציאל ההשבחה... בוא אתה מבין בנדל"ן לא? זה לא קרוב להיות אותו פוטנציאל.
זה כמו שאני אפרסם פיאסטה ב500K ואגיד "אבל פעם קנו מרצדס ב-500K".

טויוטה קורולה חדשה מהסוכנות בשנת 2023 עולה כמו שקורולה חדשה מהסוכנות עלתה ב-1993?

ברור שהפוטנציאל לא זהה וברור שמחירי דירה לא זהים על תקופות זמן שונות.

דברתי בהקשר של מימון.  בעבר לקחו חצי מיליון משכנתא בסביבת ריבית 5%+ על דירה בת"א והיום לוקחים חצי מיליון משכנתא בסביבת ריבית 5%+ על דירה בחדרה. כי זו המציאות שאנחנו חיים בה. אנחנו לא חיים לפני 20 או 30 שנה. גם את המשכורת שלך היום אתה לא מרוויח במונחים של לפני 20 או 30 שנה.

לפני 56 דקות, farkash7 כתב:

נראה לי שיש פה צינור מסוג אחר. 8% תשואה משכירות בארץ כשהכל חוקי? אם זה לא מאורת סודנים בת"א אז מישהו ניסה להכניס למישהו אחר צינור.
לא קונה את זה. גם בלהשכיר דירות לשבורים בדימונה אתה לא מגיע ל-8%.
8% משכירות בנכס חוקי אלו תשואות שלא קיימות פה כבר ולא משנה איזה נקודה תדקור ברוטו/נטו זה כלל לא משנה.

זה למה אומרים לך אנשים שאם זה אמיתי הם היו לוקחים את זה בלי שאלות. האמת גם אני.

בלי קשר לנושא הזה בהקשר לבלאי שתיארת/הפסדי שכירות וכו' הכל מגולם מראש. 8% ברוטו יהפכו לכמה? 5% נטו? זה עדיין המון לנדל"ן בארץ.
השכרתי פעם בית ישן בחול. מה זה ישן? נבנה ב1900. הנטו שלי אחרי כל ההוצאות/מיסים היה חצי מהברוטו, זה עדיין היה שווה. מה שמעניין זה השורה התחתונה.

הוא כנראה מדבר על תשואה על ההון העצמי.

זו צורת דיבור של משקיעים כי מותר להם לקחת מקסימום 50% מימון. אז אם יש למשקיע מיליון ש"ח הוא יכול לשים בפקדון ולקבל 4.5%. אופציה שניה היא לקחת מיליון ש"ח משכנתא ולרכוש דירה ב-2 מיליון. לוקחים את השכירות, מנקים מתשלומי המשכנתא את תשלומי הקרן (כי זה להעביר מכיס ימין לכיס שמאל) ומורידים מיסוי. מחלקים את הסכום שמתקבל בהון העצמי ואז מתקבל תשואה על ההון העצמי.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, redroze כתב:

טויוטה קורולה חדשה מהסוכנות בשנת 2023 עולה כמו שקורולה חדשה מהסוכנות עלתה ב-1993?

דברתי בהקשר של מימון.  בעבר לקחו חצי מיליון משכנתא בסביבת ריבית 5%+ על דירה בת"א והיום לוקחים חצי מיליון משכנתא בסביבת ריבית 5%+ על דירה בחדרה. כי זו המציאות שאנחנו חיים בה. אנחנו לא חיים לפני 20 או 30 שנה. גם את המשכורת שלך היום אתה לא מרוויח במונחים של לפני 20 או 30 שנה.

אבל אנחנו לא משווים טויוטה קורולה לטויוטה קורולה... אנחנו משווים דירה בתא לדירה בחדרה.
לגבי משכורת נראה לי שאתה טועה בענק כשמשווים את המשכורות צריך להשוות את כוח הקניה. אם דירת 4 חדרים בתא עלתה אז 2 מיליון היום היא עולה פי 3-4.
מותר לי להניח שמי שקנה את הדירה בת"א עבד בהייטק לצורך הדיון? תבדוק מה הייתה המשכורת הממוצעת בהייטק ב-2010. עכשיו אם תבצע אפילו פילוח לאנשים עם 5+ שנים נסיון תהיה ממוקד אפילו יותר באותה קבוצת הייטקיסטים שרכשה דירה בת"א באותן שנים. תבדוק כמה הם מרוויחים היום, רמז זה לא קרוב לפי 3-4.
בקיצור זה שקנו דירות 4 חדרים אז בתא בסביבת ריבית דומה לטענתך (זה לא נכון) לא משליך בשום צורה על דירה בחדרה, בטח כשמי שהיה רוצה לקנות את הדירה בחדרה מגרד הון עצמי עם הלוואות אחרי שההורים נתנו לו כסף ובקושי סוגר את החודש.

*דרך אגב ריבית בנק ישראל ב-2010 עמדה על 1.5-2%...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

כל הזמן טענתי שגם שיגיע המשבר המדינה לא תיתן למחירים ליפול, לכל היותר לרדת קלות על חשבון כולנו.
כל הזמן טענתי שלווים שקפצו מעל הפופיק ולקחו משכנתא הרבה מעל היכולת שלהם לא יזרקו לרחוב, המדינה תעזור להם על חשבון כל השאר.
בקורונה קיבלנו קדימון לכך.

אין שום קשר לקורונה

בקורונה עסקים של אנשים נסגרו בלית ברירה ובעלי עסקים נשארו עם הוצאות שוטפות קיימות

לא מדובר באנשים שהלכו בלי כסף לקנות דירה כשהם יודעים שזה התאבדות, ובכל זאת קנו כי "יהיה בסדר"

עדיין לא ראיתי את המדינה עוזרת לאף אחד

עדיין לא ראיתי אנשים קורסים

חכה, זה כנראה יגיע

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

בקיצור זה שקנו דירות 4 חדרים אז בתא בסביבת ריבית דומה לטענתך (זה לא נכון) לא משליך בשום צורה על דירה בחדרה, בטח כשמי שהיה רוצה לקנות את הדירה בחדרה מגרד הון עצמי עם הלוואות אחרי שההורים נתנו לו כסף ובקושי סוגר את החודש.

וגם,

אלה שיכלו לקנות אז  לא בהכרח יכולים לקנות היום

המחירים עלו בצורה הזוייה ולא הגיונית

לא מבין למה ממשיכים להגיב לסיפורי אלף לילה ולילה שלו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

המדינה עוזרת לבעלי דירות כל יום. 

בתי משפט הולכים רחוק כדי להמנע מלשלוח פושטי רגל בעלי דירות - חזרה לשכירות.

אם שאלת אגב, שוכרי דירות, ללא נכס בבעלותם, אינם זוכים לאותה חמלה. רחוק מזה.

מצא עורך דין כלשהו, המתמצא בהסדרי חוב, ושאל אותו כמה מלקוחותיו, נשארו עם נכס למגורים בשווי מליונים - למרות החובות.

מבטיח לך הפתעה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Transporter כתב:

אין שום קשר לקורונה

לא דיברתי על עסקים ולא על עצמאים.
בקורונה אנשים קיבלו דמי אבטלה+דחיית משכנתא
לתת לאנשים דמי אבטלה, אין לי עם זה שום בעיה. לתת דמי אבטלה וגם דחיית משכנתא? פה אני כבר חושב שמדובר במעשה לא שוויוני.
קודם כל ההוצאות שלהם בסגר ירדו לאפס, עם דמי אבטלה לא מספיקים להם כנראה שהם קפצו הרבה מעל הפופיק.
דבר שני לא שמעתי על שוכרים שקיבלו "דחיה בשכר הדירה"...

בקיצור סיוע לבעלי הדירות על חשבון כל השאר כדי שחס וחלילה לא יקרסו.
מי שהתנהל באחריות וחסך כדי לקנות בית? זובי עליך

פורסם

הדחייה לא בחינם.
משלמים על זה ריבית יופי יופי וההחזרים עולים מיד כשחוזרים לשלם כי התקופה התקצרה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

זה לא משנה ולא מעניין. יש גם את עניין הנראות.
כל מי שהתנהג באחריות ולא התאבד על בית הבין שהוא אידיוט, המדינה בחיים לא תיתן לנדל"ן ליפול.
כל מי שהתנהג בחוסר אחריות והתאבד על בית הבין שלא יקרה לו כלום המדינה בחיים לא תיתן לו ליפול.

במקביל הם הורידו מס על משקיעים. במקביל נתנו הנחות לקבלנים על מועדי אספקה. במקביל הורידו את מגבלת הפריים...

פורסם

ברור שהמדינה פה מגינה על בעלי הדירות.

זה לא שיוויוני ואני נגד הדבר הזה.

אבל זאת מדינת ישראל ופה מקבלים פרס על חוסר אחריות

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 58 דקות, farkash7 כתב:

לא דיברתי על עסקים ולא על עצמאים.
בקורונה אנשים קיבלו דמי אבטלה+דחיית משכנתא
לתת לאנשים דמי אבטלה, אין לי עם זה שום בעיה. לתת דמי אבטלה וגם דחיית משכנתא? פה אני כבר חושב שמדובר במעשה לא שוויוני.
קודם כל ההוצאות שלהם בסגר ירדו לאפס, עם דמי אבטלה לא מספיקים להם כנראה שהם קפצו הרבה מעל הפופיק.
דבר שני לא שמעתי על שוכרים שקיבלו "דחיה בשכר הדירה"...

בקיצור סיוע לבעלי הדירות על חשבון כל השאר כדי שחס וחלילה לא יקרסו.
מי שהתנהל באחריות וחסך כדי לקנות בית? זובי עליך

עזוב את הקורונה בצד

זה היה אירוע שאף אחד לא הכיר

ואני לא יודע בדיוק מה עשו שם עם המשכנתאות כי לא הייתה לי משכנתא בתקופה ההיא

אבל אנשים לא עבדו, ומצד שני מצאו את עצמם 24-7 בבית ופתאום צריך להוציא הרבה יותר כסף על מחיה, חשמל, מים וכו', והיה גם פסח שבועות וכו'

לא מדובר פה בכמה מאות או אלפי אנשים שלא יכולים להחזיר הלוואה אלא מדינה שלמה שהייתה מושבתת  ויכל להגרם פה אסון כלכלי אם לא היו מנסים להציל את המצב (ועובדה שלא מעט עסקים קרסו )

אני לא חושב שיש קשר בין זה לבין מישהו שלקח הלוואה שגדולה  עליו ולא יכול להחזיר אותה

ולא חושב שהמדינה יכולה לספוג עכשיו אלפי אנשים שלא יכולים לעמוד בתשלומים

אני גם לא חושב שזה התפקיד של המדינה

שימכרו את הדירות שלהם

פורסם
לפני 9 דקות, Transporter כתב:

אבל אנשים לא עבדו, ומצד שני מצאו את עצמם 24-7 בבית ופתאום צריך להוציא הרבה יותר כסף על מחיה, חשמל, מים וכו', והיה גם פסח שבועות וכו'

ההוצאות ירדו ממש לא עלו.
אנשים לא הוציאו כסף על דלק. לא על חוגים. לא על גנים. לא על חופשות. לא על טיסות. לא על מסעדות. לא על קולנוע. לא הוציאו כסף על כלום.
אנשים החזירו רכבים לליסינג.
הדבר היחיד שהוציאו עליו כסף זה חשמל אוכל ומים וזה לא היה קרוב כדי להגדיל את ההוצאות.
כל מי שאני מכיר ויצא לחל"ת באותו זמן (כולל עבדך הנאמן) חסך וחסך הרבה, לכל הפחות חווה ירידה דרמטית בהוצאות.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, farkash7 כתב:

ההוצאות ירדו ממש לא עלו.
אנשים לא הוציאו כסף על דלק. לא על חוגים. לא על גנים. לא על חופשות. לא על טיסות. לא על מסעדות. לא על קולנוע. לא הוציאו כסף על כלום.
אנשים החזירו רכבים לליסינג.
הדבר היחיד שהוציאו עליו כסף זה חשמל אוכל ומים וזה לא היה קרוב כדי להגדיל את ההוצאות.
כל מי שאני מכיר ויצא לחל"ת באותו זמן (כולל עבדך הנאמן) חסך וחסך הרבה, לכל הפחות חווה ירידה דרמטית בהוצאות.

לא לכולם ההוצאות ירדו

מי שרגיל לשלוח את הילדים לגן ולהפטר מהם עד הערב וללכת לעבודה ולחזור ב 5 הבייתה פתאום נתקע איתם בבית,  24-7 

ההוצאות עלו משמעותית כי פתאום במקום לאכול ארוחת ערב בקטנה כולם התחילו לבשל כל יום כל היום וזה עולה משמעותית הרבה יותר מלאכול בעבודה ולתת לילדים לאכול בגן

כל ההוצאות של אחזקת הבית עלו

אין לי מושג איך אפשר לרדת ככה בהוצאות כשצריך לדאוג לילדים 24-7 ולא רק שעתיים מאז שהם חוזרים מהגן עד שהם נרדמים

אבל עזוב את הקשקשת הזאת אנחנו לא בקורונה כרגע וזה לא על הפרק אז למה לנבור בזה?

אין פה סגר ואין פה מצב ש80% מהתושבים הפסיקו לעבוד

המדינה לא אחראית לאנשים שהחליטו לקחת משכנתאות ולא חשבו על המחר

זה שרוצים לעזור לזוגות צעירים שאין להם דירה ורוצים לרכוש זה סיפור אחר. זאת חובה של המדינה לנסות ולעזור

אין שום סיבה להציל את אלה שהתאבדו כלכלית ועכשיו מחפשים עזרה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Transporter כתב:

אבל עזוב את הקשקשת הזאת אנחנו לא בקורונה כרגע וזה לא על הפרק אז למה לנבור בזה?

אין פה סגר ואין פה מצב ש80% מהתושבים הפסיקו לעבוד

המדינה לא אחראית לאנשים שהחליטו לקחת משכנתאות ולא חשבו על המחר

חשבו על המחר? על מה אתה מדבר? מה זה אומר לחשוב על המחר? שיפרוץ משבר כלכלי? שיפטרו אותם?
בקורונה המצב של רוב האנשים היה טוב פי כמה מהמצב שלהם במקרה והיה פורץ משבר כלכלי עם גל פיטורין.
בקורונה אנשים קיבלו דמי אבטלה בלי מגבלת זמן.
בקורונה לאנשים לא היו הוצאות. אני באמת לא יודע על מה אתה מדבר וכמה ילדים גידלת, אבל להאכיל ילד בבית עולה פי כמה פחות מלשלם על גן (גן עולה כמו משכנתא), ולהכין אוכל בבית עולה פי כמה פחות מלאכול בעבודה.

כדי לראות כמה אני צודק תיזכר איזה בום היה כשיצאו מהסגר. כמה כסף היה לאנשים וכמה הם ביזבזו. קנו מכל הבא ליד.
אתה בטח זוכר איזה בום של כסף קיבלת כשנגמרו הסגרים. אנשים חסכו וחסכו המון בסגרים.

כלומר בקורונה לא הייתה שום סיבה להקפיא משכנתאות. שום סיבה. אם הקפיאו שם משכנתאות ועשו הכל כדי שבעלי הדירות לא יפלו גם במשבר כלכלי איכשהו זה יפול על כולנו ואף אחד לא ימכור את הבית שלו כי הוא לקח הלוואה שגדולה עליו.

פורסם
לפני 7 שעות, redroze כתב:

אתה יורה לעצמך ברגל סתם.

כמה עלתה קורולה ב 93 ? 60K ש"ח.
השכר הממוצע ב 93 היה כ-3000 שח. כמה משכורות היה צריך אז לזה ? 20.
קורולה חדשה עולה נכון לאתמול 142K לגרסה הפשוטה ביותר וכרגע עם מתיחת הפנים צופים מחיר של 150K-155K וצפונה. 
אם מדברים על שכר ממוצע נכון להיום של 11K, אז כ-14 משכורות מביאות לך קורולה בגרסה בסיסית. סה"כ היחסים אפילו השתפרו ביחס לשכר הממוצע במשק.

עם נדל"ן בתל אביב זה ממש לא קרה. עזוב תל אביב - אם אני מחשב את הדירה הראשונה שקניתי ב 2007 ביחס לשכר הממוצע ב- 2007 מול המחיר שלה היום מול השכר הממוצע ל 2022-2023, מדובר בכפול משכורות (ממוצעות !!!) לאותה הדירה !. נזכיר שלא כולם במדינה מרוויחים משכורת ממוצעת. יש גם הרבה מאוד מתחת לזה, הרבה.

אני לא בא להתווכח איתך, רק שם את הנתונים באופן מדוייק.

אל תלך רחוק:
הבית שלך שמכרת לפני שנה+, שווה היום איזה מיליון יותר, נכון ?
לפי השכר הממוצע במשק (ההבדל בין שנה שעברה לשנה הנוכחית הוא כ 300 שקל בחודש, זניח לחלוטין) אותו הבית שמכרת שווה היום 90 משכורות יותר לרכישה.
איפה המימון ? איפה הריביות שקפצו ?
זה היתה קפיצה חד פעמית דיי מטורפת של שנה אחת בלבד, קודם לכן לא היה כזה דבר באיזור הזה. עכשיו כל הסיפור הזה לא מבטיח שום דבר לגבי השנה הבאה או אלו שאחריה. מי שעושה את זה צריך לקחת בחשבון שברוב המקרים מדובר בהשקעה לטווח ארוך מאוד... וכאן נכנס אלמנט נוסף:

חשוב מאוד לציין שכל הסיפור של השקעה בנדלן לא מיועד לכל אחד.

מכיר לא מעט אנשים ושומע גם לא מעט סיפורים על אנשים שפשוט לא בנויים לתחזק דירה, לא מקרוב ובטח שלא מרחוק. שמעתי על כאלה שקנו דירות בערי נופש או "סתם" עיירות מרוחקות מהמרכז כי כבר הכסף שנחסך לא הספיק לקנות נכס "סביר" במרכז - ורובם, כן, רובם - מכרו את הנכס תוך שנים בודדות כי ההתעסקות (לא רק עם החלפות שוכרים) אלא עם תיקונים ותחזוקה, פשוט גמרו אותם (לא כלכלית ! נפשית).

איציק

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

חשבו על המחר? על מה אתה מדבר? מה זה אומר לחשוב על המחר? שיפרוץ משבר כלכלי? שיפטרו אותם?
בקורונה המצב של רוב האנשים היה טוב פי כמה מהמצב שלהם במקרה והיה פורץ משבר כלכלי עם גל פיטורין.
בקורונה אנשים קיבלו דמי אבטלה בלי מגבלת זמן.
בקורונה לאנשים לא היו הוצאות. אני באמת לא יודע על מה אתה מדבר וכמה ילדים גידלת, אבל להאכיל ילד בבית עולה פי כמה פחות מלשלם על גן (גן עולה כמו משכנתא), ולהכין אוכל בבית עולה פי כמה פחות מלאכול בעבודה.

כדי לראות כמה אני צודק תיזכר איזה בום היה כשיצאו מהסגר. כמה כסף היה לאנשים וכמה הם ביזבזו. קנו מכל הבא ליד.
אתה בטח זוכר איזה בום של כסף קיבלת כשנגמרו הסגרים. אנשים חסכו וחסכו המון בסגרים.

כלומר בקורונה לא הייתה שום סיבה להקפיא משכנתאות. שום סיבה. אם הקפיאו שם משכנתאות ועשו הכל כדי שבעלי הדירות לא יפלו גם במשבר כלכלי איכשהו זה יפול על כולנו ואף אחד לא ימכור את הבית שלו כי הוא לקח הלוואה שגדולה עליו.

מי שלוקח משכנתא בריבית 0

ובמיוחד מי שלוקח 90% משכנתא

צריך לחשוב

1. שלא תמיד תהיה ריבית 0

2. ש 90% זה ה מ ו ן ואם עד גיל 30 אין לך אפילו 100 אלף בחסכון, כנראה יש לך בעיה לחסוך כסף אז אתה בסכנה גדולה

עוד הרבה לפני המחשבות על ילדים, פיטורים, מלחמה, מליציות של בן גביר

יש דברים בסיסים שגם טיפש חושב עליהם

מי שזה פשוט לא עניין אותו ואמר יהיה בסדר, שישלם את המחיר

זה הכל

הקורונה לא מעניינת כרגע , אין קורונה ולא תהיה בקרוב.  

בדיוק כמו שחבר שלנו שמספר לנו פנטזיות על 2012 לא רלוונטי ולא מעניין, גם סיפורים על הקורונה לא מעניינים

2012 לא תחזור בקרוב וככה גם הקורונה

ומי שבכל זאת מעוניין לפנטז על 2012

שיחזור בזמן ל 2012 ויקנה שם דירות 

פורסם

המחירים יורדים. הנתון הרשמי של הלמ"ס במחירי דירות חדשות שהן לא מחיר למשתכן הוא ירידה מצטברת של מעל 3% ויחד עם המבצעים זה כבר מעל 5%. אבל הנתון של הלמ"ס לגבי דירות יד שנייה הוא עלייה, אם כי קלה.

מכאן:

https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/813438

נקווה שתהיה ירידת מחירים.

• תוכן חדש...