Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני גר בחולון, ועל אף הקרבה לת"א, זו העיר היחידה בסביבה שאני נמנע מלהיכנס אליה. גם כי אין לי כ"כ מה לחפש שם, וגם כי אם בכל זאת אני צריך משהו שאין בחולון, אעדיף להגיע בנסיעה לכל עיר אחרת בסביבה על פני ת"א, כי זה פשוט סיוט להגיע אליה ברכב (ויש לי קטנוע).

אני מניח שמי שגר בתוך העיר אז זה אחרת עבורו, אבל אני לא חושב שיש משהו שמצדיק את מחירי השכירות או הקנייה המטורפים. בכלל, אם אתה מעל גיל 30 ולא איזה היפסטר הזוי, אני לא חושב שיש לך מה לחפש שם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי KoF-sHeLeG
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 8 דקות, KoF-sHeLeG כתב:

בכלל, אם אתה מעל גיל 30 ולא איזה היפסטר הזוי, אני לא חושב שיש לך מה לחפש שם בכלל.

החל מ2008 שיעור ומספר הילדים עד גיל 15 ושיעור ומספר המבוגרים מעל גיל 65 עלה.

לעומת זאת שיעור ומספר הצעירים בין 18-35 ירד באותן שנים.

כלומר, יש יותר משפחות ויותר מצמצמי דיור. כולם היפסטרים הזויים? בסדר.

image.thumb.png.eba32d19df9b8809e2bb6d7f7580c443.png

• רעיון טוב! 1
פורסם

@יבגניפלגבי היוממות - כל אחד בוחר לפי סדר העדיפות שלו. יש מי שגר כבר עשורים בחיפה או אשדוד, המשפחה שלו נטועה בהן כולל העבודה של בני הזוג, אז מעדיף לשלם את הזמן והכסף שעולות הנסיעות על פני רילוקיישן לתל אביב.

לגבי אותם "נותני שירותים" שהזכרת - בדיוק אליהם התכוונתי. יש כזה בחוג המשפחה שלי, אפילו יש לו בת זוג עם עבודה יציבה. ועדיין מגיע כל 3 חודשים לאבא שלו עם מכתב מהבנק בגלל חובות כאלה ואחרים. כנראה שהעבודות המזדמנות האלה לא תומכות בקיום עצמאי בעיר הגדולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, עידן. כתב:

החל מ2008 שיעור ומספר הילדים עד גיל 15 ושיעור ומספר המבוגרים מעל גיל 65 עלה.

לעומת זאת שיעור ומספר הצעירים בין 18-35 ירד באותן שנים.

כלומר, יש יותר משפחות ויותר מצמצמי דיור. כולם היפסטרים הזויים? בסדר.

image.thumb.png.eba32d19df9b8809e2bb6d7f7580c443.png

נו זה ממש הגיוני. אלה שהיו פעם בני 50 וגרו בתל אביב, נהיו בני 65 ומעלה. סה"כ העיר הזדקנה, טבעי.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

ולה שהיו בני 70 כבר לא איתנו, ומישהו החליף אותם.

חסרה לי היסטוגרמה של בני 35-55 (ועדיף בחלוקה ל-2 או 3 קבוצות גיל) - סביר שאלה בעלי משפחות עם ילדים עד גיל 15, מן הסתם מספיק מבוססים כדי להתקיים בעיר הגדולה בצורה מאוזנת ומעלה. אבל, כאמור, זו ספקולציה. הנתונים לא לפנינו, יחד עם נתונים אחרים על המעמד הכלכלי - חברתי של התושבים בני הגילים השונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש הרבה משפחות שרכשו דיור במרכז לפני כמה עשורים, במחירים הרבה יותר נמוכים. למי שיש בבעלותו דירה בתל אביב, העלות מחייה לא צריכה להיות גבוהה כל כך. יש כאלה שאפילו עשו מזה עסק. אותם אנשים יכולים לחיות בשיבה טובה במרכז המרכזים. כמו שחיפה מזדקת, גם תל אביב מזדקנת.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, BeBest כתב:

https://www.themarker.com/markets/.premium-1.9844656

בנק ישראל מודאג..

אם הם כל כך מודאגים, למה איפשרו לקחת משכנתאות במימון 90%?

למה אפשרו לשנות את תמהיל המשכנתא מ1/3פריים ל2/3 ?

יום אחד מישהו ישלם על המחדלים האלו, וכמובן איך לא, זה שוב יהיה האזרח הקטן.

טוב שיהיו מודאגים. נראה שלא לומדים מהעבר. sub-prime crisis all over again.

קבלנים בונים דירות באיכות ירודה עם מרפסות שנופלות רק כדי שאנשים יקחו משכנתא 80%. זה במקום שהמדינה תפשיר קרקעות ותאפשר היצע גדול יותר.

פורסם
לפני 43 דקות, sperial כתב:

@יבגניפלגבי היוממות - כל אחד בוחר לפי סדר העדיפות שלו. יש מי שגר כבר עשורים בחיפה או אשדוד, המשפחה שלו נטועה בהן כולל העבודה של בני הזוג, אז מעדיף לשלם את הזמן והכסף שעולות הנסיעות על פני רילוקיישן לתל אביב.

ברור, רוב החיים של רובינו מורכבים מפשרות מכיוונים שונים. בעולם מושלם ללא גבולות ומגבלות אני הייתי מעדיף לגור בלונדון או טוקיו. ומצד שני, אם הייתי מחיפה דווקא - מאוד לא בטוח שהייתי ממהר לעבור לתל אביב. אבל זה לא העניין. אם אתה רוצה לנהל דיון למה כל אחד נמצא איפה שהוא נמצא - זה משהו אחד. אם אתה רוצה לנהל דיון על עקרונות קצת יותר אובייקטבים - זה משהו אחר.

שוב, משיכה לעיר מרכזית, גדולה, שמציעה אינספור הזדמנויות בכל תחום, זו לא המצאה של "היפסטרים הזוים בני למעלה מ-30" בתל אביב. כמו שכתב natco, יש עקרונות דומים שקיימים כאן וקיימים גם בקובנט גרדן או שיבויה או מקומות אחרים. וזה אחלה שהם לא מעניינים אותך. אבל זה אותם העקרונות בדיוק במקומות שאתה טס אליהם, משום מה, כשאין קורונה ומתלהב מהם וכותב עליהם סיפורי מסע. ובדרך כלל, המקומות האלו זה לא בדיוק האשדוד של גרמניה, או החולון של צרפת. וברור שבדרך כלל הם גם יהיו יקרים יותר. ולא כי כולם מטומטמים חוץ מההוא שגר איפה שגר כי אין לו ברירה, ומנסה למכור לעצמו שהוא פיצח את השיטה. 

לפני 43 דקות, sperial כתב:

לגבי אותם "נותני שירותים" שהזכרת - בדיוק אליהם התכוונתי. יש כזה בחוג המשפחה שלי, אפילו יש לו בת זוג עם עבודה יציבה. ועדיין מגיע כל 3 חודשים לאבא שלו עם מכתב מהבנק בגלל חובות כאלה ואחרים. כנראה שהעבודות המזדמנות האלה לא תומכות בקיום עצמאי בעיר הגדולה

אתה לא יכול להסיק ממקרה אחד על הכלל. אין ספק שמי שמרוויח מעט מאוד ובוחר לחיות באזורים הכי יקרים צריך להתפשר על משהו אחר. ואולי יש כאלו שבוחרים שלא, ומחכים שההורים יכסו את החובות - אני לא יודע. לי לא יצא להכיר כאלו. 

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

זה באמת בסדר. החיים הם לא תחרות. אבל זה גם כל הסיפור, ושם את המרמורי החמוד שלך בפרופרוציה הנדרשת ובמקום המדויק. ומפה אתה רק יכול לצמוח ואולי ללמוד להיות שמח עם מה שיש לך, ולא רק לכעוס על מה שיש לאחרים. בהצלחה.

תפסיק להשלות את עצמך שמישהו מקנא בדירה השכורה שלך בתל אביב. באמת אין לך שם שום דבר מיוחד. 

ציטוט

יוממות ארוכה זה עדיין חרא, גם כשזה במדינה עם תחבורה ציבורית מטרופת כמו יפן. כי זה שעות מהחיים שלך שהולכות לפח ואתה לא מתוגמל עליהן בשום צורה שהיא.

נכון יוממות זה חרא. 

גם לגור בדירה 35 מ"ר מתפרקת זה חרא.

גם לחיות עם שותפים שמפליצים אחד על השני ורבים על הכלים זה חרא

גם לגור ללא תנאים כגון מעלית, ממ"ד, חנייה, מרפסת, מחסן, נוף פתוח זה חרא

גם למצוא את עצמך בגיל 50 ללא נכס בבעלותך שמאפשר לך להזדקן בשלווה זה חרא

יש הרבה חרא בחיים. מה שצריך זה למצוא נקודת איזון. 

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

לא ויתרתי על רכב. ויתרתי על שימוש יומיומי בו.

מבחינה כלכלית לא עשית בזה כלום. מה כבר חסכת? דלתא של 2 תדלוקים בחודש? 

לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

אתה לא יכול להסיק ממקרה אחד על הכלל. אין ספק שמי שמרוויח מעט מאוד ובוחר לחיות באזורים הכי יקרים צריך להתפשר על משהו אחר. ואולי יש כאלו שבוחרים שלא, ומחכים שההורים יכסו את החובות - אני לא יודע. לי לא יצא להכיר כאלו. 

זה שלא יצא לך להכיר כאלה לא אומר שהם לא קיימים. יכול להיות שמדובר ב-70% מהתל אביבים בגילאים צעירים או 5%. לא יודע. מאחר ולא קיימים נתונים תומכים בוא נשאיר את זה ככה. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם
לפני 24 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

תפסיק להשלות את עצמך שמישהו מקנא בדירה השכורה שלך בתל אביב. באמת שאין לך שם שום דבר מיוחד. 

אני לא משלה את עצמי לגבי שום דבר. אני זוכר מה שכתבת בעבר, את השרשורים שפתחת או כיכבת בהם. אני זוכר מה כתבת לפני עמוד, אני רואה את רוח הדברים אצלך. 

אני זה לא הסיפור. גם בדיון הזה אני בעיקר מגיב.

לפני 24 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

יש הרבה חרא בחיים. מה שצריך זה למצוא נקודת איזון. 

נכון. צריך למצוא נקודת איזון. מצאת?

לפני 25 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

מבחינה כלכלית לא עשית בזה כלום. מה כבר חסכת? דלתא של 2 תדלוקים בחודש? 

אתה לא קורא. לא אמרתי שהויתור על רכב ביוממות חסך לי אישית יותר מדי כסף. הוא כן (אני עושה עכשיו כ-7-8,000 בשנה, בעבר הייתי על סדר גודל של 15,000) אבל זו לא הנקודה.

לפני 26 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

זה שלא יצא לך להכיר כאלה לא אומר שהם לא קיימים. יכול להיות שמדובר ב-70% מהתל אביבים בגילאים צעירים או 5%. לא יודע. מאחר ולא קיימים נתונים תומכים בוא נשאיר את זה ככה. 

עם זה אני מסכים. וזה גם מתחבר למה שאמרתי לאורך כל הדרך. אתם מתווכחים על סטראוטיפ. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

איזה דיון משעשע. בדיוק היום חברה שגרה בתל אביב פרסמה בפייסבוק פוסט בו היא מבקשת עזרה בחיפושים אחר דירת החלומות הבאה שלה בתל אביב (להשכרה כמובן). מבחינתה 50 מ"ר, באזור בין הבימה ליהודה המכבי, במחיר של עד 6,000 ש"ח זה חלום.

לי, עם ה-4,500 ש"ח משכנתא שאני משלם על דירה גדולה פי 3, (וכמובן מעלית, מחסן, שתי חניות וכו') זה נשמע הזוי.

יש לי הרבה חברים בגילי (אמצע שנות ה-30) שגרים בתל אביב, כולם ללא יוצא מן הכלל רווקים. מבין בעלי המשפחות שגרים במרכז, כולם גרים בערי הלווין.

אני מבין שזה כיף לגור בעיר אמיתית (תל אביב היא לצערנו העיר האמיתית היחידה בישראל) עם אינסוף מקומות בילוי ותרבות והכל פתוח 24/7 והכל במרחק הליכה כו', אבל יש אנשים שכל הדברים האלה פשוט לא מעניינים אותם ויש להם סדר עדיפויות אחר בחיים. לא רואה טעם "להתמרמר" על אנשים שגרים בתל אביב, למרות שגם אני מקלל את העיר הזאת כל פעם שאני מגיע אליה - כי אני תמיד מגיע עם רכב, ותמיד אין חניה, ותמיד צריך לשלם סכומים הזויים ועדו להגיד תודה על זה שיש איזה חניון שנשארה בו חניה אחת (80 ש"ח על שש שעות, זה מטורף).

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Avatar Schnitzel כתב:

תפסיק להשלות את עצמך שמישהו מקנא בדירה השכורה שלך בתל אביב. באמת אין לך שם שום דבר מיוחד

זה נשמע שהרעיון לגור בשכירות בת"א ממש מעצבן אותך. בוא, מי שיכול להרשות לעצמו כלכלית לגור בשכירות בת"א בשכונה טובה בלי שותפים לדירה, להחזיק רכב לצורך פנאי בלבד ועוד להנות מהאטרקציות שהעיר מציעה, כנראה הגיע למקום לא רע בכלל בחיים. 

לא צריך לרדת על כל דבר שלא בהישג יד כרגע עבורך. אתה גם יורד על אנשים שנוסעים במכוניות יוקרה כי יש פיקנטו במבצעים של חבר?

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

לא רואה טעם "להתמרמר" על אנשים שגרים בתל אביב, למרות שגם  אני מקלל את העיר הזאת כל פעם שאני מגיע אליה - כי אני תמיד מגיע עם רכב, ותמיד אין חניה, ותמיד צריך לשלם סכומים הזויים ועדו להגיד תודה על זה שיש איזה חניון שנשארה בו חניה אחת (80 ש"ח על שש שעות, זה מטורף).

אז תבוא ברכבת.

גם לך אין טעם לקלל את העיר הזו כמו שלאחרים אין טעם להתמרמר על אנשים שגרים בתל אביב.

לפני שעתיים, BeBest כתב:

https://www.themarker.com/markets/.premium-1.9844656

בנק ישראל מודאג..

אם הם כל כך מודאגים, למה איפשרו לקחת משכנתאות במימון 90%?

למה אפשרו לשנות את תמהיל המשכנתא מ1/3פריים ל2/3 ?

יום אחד מישהו ישלם על המחדלים האלו, וכמובן איך לא, זה שוב יהיה האזרח הקטן.

זה פשוט מאוד. בקורונה היה חשש שבועת הדיור תתנפץ, אז הבנק מיהר להגן על הבועה.

פורסם

טוב נפגשתי עם הקבלן

פרוייקט נחמד 100 דירות סהכ

7 בניינים

3 בני 4 קומות 3 בני 9 קומות ואחד בן 10 קומות.

לי הציעו דירה בבניין עם 4 קומות קומה 2 138 מטר ועוד 23 מטר מרפסת.

מוף לא להיט או כמעט לא קיים

2 חניות בטור מחסן בקומה מעלית.

ניתן להכנס לבניין מהרחוב או מהחניון.

מחיר לפני מיקוח 2.52

לא יודע כמה יהיו גמישים היות ולא נכנסנו לשיחה עמוקה.

IMG_20210528_162614.jpg

• תוכן חדש...