Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עשה ואל תעשה עם גיר ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה זה לא מומלץ?

מה ההבדל המכני בין לרדת מ3 ל-2 לבין לרדת מ-2 ל-1.

במה בפעולת התיבה שונה, שהדבר לא מומלץ?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
למה זה לא מומלץ?

מה ההבדל המכני בין לרדת מ3 ל-2 לבין לרדת מ-2 ל-1.

במה בפעולת התיבה שונה, שהדבר לא מומלץ?

תוכל לקרוא כאן (באנגלית): https://www.quora.com/Why-is-it-so-hard-to-down-shift-to-1st-gear-unless-at-dead-stop מוסבר בצורה מאוד ברורה.

בעקרון ההילוף הראשון אינו מסונכרן (כמו הרוורס) מפני שברוב המקרים השילוב אליהם נעשה מעמידה (וכך אמור להיות בלבד!), במידה ועדיין רוצים לשלב לראשון משני (שוב לא מומלץ) במהלך נסיעה נעזרים בדאבל קלאץ, אחרת זה עלול לפגוע בתיבה.

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

לפות"ש תתחדש. מצאת את מבוקשך - לבריאות.

לפני כשנה וחצי רכשתי רכב ידני אחרי שרכב ידני אחרון היה לי בין השנים 1994-1998.

אני מציע שאת החודש הראשון פשוט תתרגל והעיקר שתצבור נסיון.

אחר כך תתחיל ללטש את הטכניקה. גם כאן אין נכון ולא נכון מוחלט.

יש כאלה שמורידים הילוך ויש כאלה שבולמים עם הברקס.

יש כאלה שמושכים הילוך, ויש כאלה שמעבירים ב3000 סל"ד.

זה לא מדע טילים.

פורסם
היה יונדאי ב1991?

קצת off topic.

יונדאי קיימים הרבה שנים קודם, אבל צייתו לחרם הערבי, ולא היו מוכרים בישראל.

קונצרן ענק, אני הכרתי את השם (וגם את השם Daewoo) מהפרסומות בעיתונות המקצועית של אבא שלי, תמיד תמונות של מספנות שבונות אניות ענק.

בסביבות 1990 השתמשתי באיזה מכשיר שהיה מבוסס על מחשב של יונדאי. כאשר התאריך התאפס הגיע הטכנאי להחליף את סוללת ה-BIOS. פלט "מנפלאות התעשיה הישראלית" ושלף מהמחשב סוללה מתוצרת תדיראן (לסבר את האוזן - באותם ימים תדיראן היתה יצרנית סוללות הליתיום הגדולה בעולם). כך מתקיים חרם.

רכבי יונדאי הראשונים - הלטנטרה והסונטה - הגיעו לישרל לקראת סוף שנת הדגם 1994, ובתחילת שנת הדגם 1995 נוספה גם האקסנט. אני קיבלתי את האקסנט שלי בפטמברו או אוקטובר 1994, והיה מדובר במכונית השניה מדגם זה בחיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial

גם כיום לא מעט יצרני מכשור מדעי מגיע עם סוללות ליתיום של תדיראן שמזוהות לרוב בצבע הסגול שלהן.

אפשר למצוא אותן, בין היתר, במדי מפלס מים מתוצרת Keller-Druck (אחד מיצרני חיישני לחץ הגדולים בעולם אם לא הגדול ביותר) או בציוד של Campbell Scientific היצרן המוביל בעולם של Field data loggers.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

נדמה לי שייצור הסוללות לא מתבצע בישראל.

היתה איזו שערוריה עם מפעל הסוללות, אאל"ט ענייני איכות סביבה, אבל זה מנבכי הזכרון ויתכן שאני טועה. מכל מקום, עד כמה שאני מבין הוא כבר לא קיים בארץ.

הנקודה שלי היתה אחרת לגמרי - למרות שיונדאי, כמו לא מעט חברות אחרות, החרימה את ישראל, תוצרת ישראל שולבה במוצר שלהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה בנושא הגיר הידני.

האם העברה איטית מזיקה?

זאת אומרת שילוב איטי ורגוע בכל הילוך.

עוד שאלה, האם העברה מהירה מזיקה?

להיות בהילוך ה5 ב60-70 קמ׳ש.

פורסם
שאלה בנושא הגיר הידני.

האם העברה איטית מזיקה?

זאת אומרת שילוב איטי ורגוע בכל הילוך.

עוד שאלה, האם העברה מהירה מזיקה?

להיות בהילוך ה5 ב60-70 קמ׳ש.

לדעתי אתה פשוט מאבד מומנט בשני המצבים

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

בעקרון ההילוף הראשון אינו מסונכרן (כמו הרוורס) מפני שברוב המקרים השילוב אליהם נעשה מעמידה (וכך אמור להיות בלבד!), במידה ועדיין רוצים לשלב לראשון משני (שוב לא מומלץ) במהלך נסיעה נעזרים בדאבל קלאץ, אחרת זה עלול לפגוע בתיבה.

במכוניות בנות זמננו ההילוך הראשון כן מסונכרן ואם צריך לרדת לראשון בנסיעה - מורידים לראשון.

מעבר לזה, בתיבה ידנית חשוב לא להסתייע בהילוכים להאטה. כלומר, עדיף להוריד הילוכים תוך כדי האטה, אך במהירות מנוע אטית ורק על מנת לשמור על כוח המנוע זמין. לא בשביל בלימת מנוע. ירידות זה סיפור אחר לגמרי.

מבחינת אורח חיי המצמד, מעבירים לסרק בזמן עצירה אך מוטב להישאר בראשון עד שנעצרים מאחוריכם זוג מכוניות (או מסחרית/משאית גדולה אחת) מטעמי בטיחות. ההבדל לא משמעותי.

ולא לשכוח: הילוכים מעבירים בעדינות. אין צורך לתפוס את הידית כמו סטיק של F-15 ולדחוף אותה בכוח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...