Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

אחרי התייעצות פה בפורום אני עומד לרכוש הונדה ג'אז .

המוכרת טוענת שהיה מישהו שלקח את הרכב ל'מבדק' ואמרו לו: "שמנוע, גיר, שלדה נקיים! אבל, יש טיקטוקים במנוע."

המוכרת טוענת שגם שהם קנו את הרכב אמרו להם שיש. (הרכב שנת 2007 עם 100 אלף ק"מ מטופל במוסך הונדה באופן סדיר)

השאלה היא מה לעשות? האם לעזוב את הרכב? האם לקחת אותו גם לבדיקה?

:roll:

חשוב לציין שאני לא שמעתי כלום בנסיעה הקצרה שנסעתי.

תודה מראש על הכל!

פורסם

טיקטוקים במנוע בבדיקה זה לרוב הדרך הכי טובה של המכון בדיקה להתנער מאחריות על מנוע

(שזה החלק הכי בעייתי מבחינתם לתת עליו אחריות במידה ומתקלקל)

פורסם

תודה רבה על התגובות המהירות!

רציתי לדעת, מה אני עושה? אין לי אפשרות לבדוק אחרי לילה שלם.

המוכרת מוכנה לתת לי אחריות על מנוע, גיר, שלדה. השאלה כמה אחריות כזאת תקפה? והאם בכ"ז שווה להיכנס לסרט הזה..?

חשוב לי לציין שהמחיר שהיא רוצה, לא כזה אטרקטיבי!!

פורסם

סתם מעניין אותי לדעת, מה כוללת האחריות שלה? לא נראה לי שהיא מבינה על מה היא מתחייבת פה...

אם המנוע נשמע תקין,הוא לא מעשן\אוכל שמן או נוזל קירור ואין נזילות...אין לך הרבה מה לבדוק, אלא אם כן בא לך להתחיל לבצע בדיקות קומפרסיה ולחץ הפוך למנוע.

פורסם
סתם מעניין אותי לדעת, מה כוללת האחריות שלה? לא נראה לי שהיא מבינה על מה היא מתחייבת פה...

אם המנוע נשמע תקין,הוא לא מעשן\אוכל שמן או נוזל קירור ואין נזילות...אין לך הרבה מה לבדוק, אלא אם כן בא לך להתחיל לבצע בדיקות קומפרסיה ולחץ הפוך למנוע.

לא נראה לי שיש כזה דבר: "לא מבינה" ברגע שאחתים אותה אז גמרנו. (ככה נראה לי...)

העניין הוא, איך אוכל לדעת שהמנוע לא אוכל שמן או נוזל קירור ..? ואם הדברים האלה תקינים אז ללכת על זה...?

פורסם

אל תהיה נאיבי

בטוח יהיה סעיף איזה חוזה נסתר שאומר השתתפות עצמית של X כסף או AS IS או כל דבר אחר

אחריות קל להגיד קשה לקבל (כי חלקים מקוריים אתה לא תקבל ואתה לא תוכל לבחור במוסך) ובפועל זה לא שווה הרבה

לא נראה לי שיש כזה דבר: "לא מבינה" ברגע שאחתים אותה אז גמרנו. (ככה נראה לי...)

העניין הוא, איך אוכל לדעת שהמנוע לא אוכל שמן או נוזל קירור ..? ואם הדברים האלה תקינים אז ללכת על זה...?

פורסם
אל תהיה נאיבי

בטוח יהיה סעיף איזה חוזה נסתר שאומר השתתפות עצמית של X כסף או AS IS או כל דבר אחר

אחריות קל להגיד קשה לקבל (כי חלקים מקוריים אתה לא תקבל ואתה לא תוכל לבחור במוסך) ובפועל זה לא שווה הרבה

הבנתי...

אז לוותר? או ששווה לבדוק ולהתעכב...?

פורסם

בהחלט שווה לבדוק

שוב: טיקטוקים זה סתם דרך של מכון בדיקה להגיד שהוא לא לוקח אחריות על המנוע (99% מהבדיקות זה מופיע או שמופיע יובש גומיות או כל דבר שיגרום לכך שהמכון בדיקה לא ייתן אחריות על המנוע)

לא להאמין לשום מילה ולקחת למכון בדיקה משלך (קומפיוטסט רעיון לא רע)

נשמע כמו רכב מאוד תקין ואם יש תיעוד מהונדה אז זה בכלל פנטסטי (אפשר לבקש מכל מוסך היסטוריית טיפולים/תקלות מלאה)

הבנתי...

אז לוותר? או ששווה לבדוק ולהתעכב...?

פורסם

תתחיל עם בדיקה של נוזל קירור ושמן, אם יש חוסרים אז כבר צריכה להידלק לך נורה אדומה וצריך לבדוק למה יש חוסרים.

תבדוק אם האוטו מעשן ואם כן, באיזה צבע העשן.

פתח מכסה מנוע תנסה לזהות אם יש נזילות\הזעות למיניהן ואם אפשר לשכב מתחת לרכב ולהעיף מבט שם כדי לזהות נזילות\גומיות קרועות\מכות כאלו ואחרות.

אלה בדיקות שעדיף לך לבצע בעצמך לפני שאתה לוקח למכון בדיקה כי יכול להיות שתזהה דברים שיגרמו לך לרדת מהאוטו אז חסכת לעצמך את עלות הבדיקה.

אם עברת על כל האוטו ומבחינתך הכל בסדר, תמשיך לבדיקה לפני קניה.

פורסם

בהמשך ישיר לעניין,

המוכרת היא היד השנייה והציגה לי הסטוריית טיפולים רק מ 70,000 ק"מ (שהרכב עשה 100,000). כשביקשתי את כל ההסטורייה מ-0 ק"מ היא אמרה לי שמוסך הונדה לא מוכנים למסור את המידע הזה מכיוון שלא היא שטיפלה ברכב בזמנו, אלא היד הראשונה. אמרתי לה שנגיע פיזית למוסך כיוון שהיא הבעלים ושיאמרו לנו אפי' בע"פ מה הטיפולים! היא טוענת שהם לא היו מוכנים ושצריך לשלוח את רישיון הרכב עם ת.ז למוסך ושרק אחרי 48 שעות הם יוכלו לשלוח את הפרטים.

השאלה שלי היא, האם זה לא מריח קצת מסריח שמוסך לא מוסר פרטים לבעלים של הרכב אפי' שלא הוא היה הבעלים של הרכב באותה תקופה? האם היא דוברת אמת?

פורסם

מסריח, שאני קניתי את הרכב לא וויתרתי על היסטוריה טיפולים, הלכתי עם הבעלים ונודע לי שם שרק בעל הרכב רשאי להוציא היסטורית טיפולים, גם דרך הטלפון(שניסיתי להוציא שוב והפעם אני הבעלים) ממש עשו לי בדיקה בטחונית ודרשו תצלום תעודת זהות ביחד עם רישיון רכב עם כל מיני דברים כמו העברת בעלות. היסטוריה מ70 אלף בעוד שהרכב עשה 100 אלף זה מעט. איך אתה יודע שטפלו בו בכלל לפני אם אין קבלות? שלא תספר לך סיפורים אם אתה מרגיש משהו מסריח תגיד לה ובמידת הצורך תעבור הלאה

דרך אגב, שאני דברתי עם נציגה בפלאפון אז היא הביאה לי במיידי את ההיסטוריה כולל עוד כמה דברים שבקשתי, אולי בפיג'ו יותר נחמדים?

PEUGEOT 206XS

פורסם
מסריח, שאני קניתי את הרכב לא וויתרתי על היסטוריה טיפולים, הלכתי עם הבעלים ונודע לי שם שרק בעל הרכב רשאי להוציא היסטורית טיפולים, גם דרך הטלפון(שניסיתי להוציא שוב והפעם אני הבעלים) ממש עשו לי בדיקה בטחונית ודרשו תצלום תעודת זהות ביחד עם רישיון רכב עם כל מיני דברים כמו העברת בעלות. היסטוריה מ70 אלף בעוד שהרכב עשה 100 אלף זה מעט. איך אתה יודע שטפלו בו בכלל לפני אם אין קבלות? שלא תספר לך סיפורים אם אתה מרגיש משהו מסריח תגיד לה ובמידת הצורך תעבור הלאה

דרך אגב, שאני דברתי עם נציגה בפלאפון אז היא הביאה לי במיידי את ההיסטוריה כולל עוד כמה דברים שבקשתי, אולי בפיג'ו יותר נחמדים?

הזוי! יש מצב שבפיג'ו יותר נחמדים (הצרפתי יותר נחמד מהיפני).

השאלה היא, אם היא לא מרמה פה? האם היא מסתירה איזה משהוא אולי בשביל להרוויח איזה שהוא זמן כדי לייצר אוליי מסמכים כאלה...?

• תוכן חדש...