Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח אם תסביר לי איך בדיוק האינטרס של כל מי שאמרת הוא שיהיה כאן שקט אם דווקא הימשכות הקונפליקט היא זו שמניעה את הכלכלה של כל הצדדים. ישראל היא פחות או יותר הגורם המאחד היחיד של מדינות ערב, ולכן המשך הקונפליקט חיוני. אם יהיה רגוע, לא צריכים נדבנות אירופאית ולא תהיה לאירופה דריסת רגל - כיום יש גם יש. על אחת כמה וכמה סוכנויות האו"ם, כולל המעמד המטורף שיש לפלסטינאים, פליטים בירושה. ארה"ב צריכה את הסכסוך כי זה אחלה כר ניסוי לנשק שלה.

אז מי אמרת מעוניין ברגיעה? כולם צריכים את הקונפליקט הזה לכמה שיותר זמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רומן, זה דווקא סותר את הגישה של בנט וחבריו, וגם את גישתם של כאלו פה שחושבים שאפשר לספח.

מה סותר ואיך זה קשור לעמדה שלי?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה שכתבת על מה שהיה לפני 2000.

זה לא נוגד את העמדה שלך בכלל. חוץ מזה שאתה מייחס יותר מדי פרגמטיות לימין

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
שיא הפיגועים היה בתקופת הרווחה הכי גדולה בשטחים, לפני 2000. הטענה שאם יהיה להם טוב הם לא יוציאו פיגועים לא שווה את המקום אצל עמוס השרת בפאוץ' שק"ם כשהוא יוצא לסיור.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

איש קש קלאסי, אתה ממציא טענה שאף אחד לא טען ואז תוקף אותה. אף אחד לא כתב "אם יהיה להם טוב הם לא יוציאו פיגועים".

מה שאני כתבתי זה שאם להם יהיה רע, גם לנו יהיה רע. אין פה אם ורק אם. כן, בהחלט יש יותר סיכוי לרגיעה אם המצב ההומניטארי ברצועת עזה ישתפר. לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה. לא, זה לא אומר שאם המצב שלהם ישתפר הם בהכרח יפסיקו להלחם בנו. אבל מכיוון שאין לישראל בכל מקרה שום אינטרס בכך שילדים בעזה יגדלו בלי מים זורמים או שירותי רפואה, שיפור המצב ההומניטארי שם הוא הדבר ההגיוני (והמוסרי) ביותר.

בלי קשר, תקופת הרווחה הכי גדולה בשטחים הייתה בכלל לפני האינתיפאדה הראשונה. איסמעיל הניה עבד כטייח באשקלון והביא כסף למשפחה שלו בעזה. אז היה להם טוב ולא היו פיגועים (מצד הפלשתינים בעזה ובגדה לפחות).

בלי קשר #2, שיא הפיגועים היה באינתיפדה השניה. בשנות ה-90 היו 23 פיגועי התאבדות - פחות משנת 2001 לבדה. בין השנים 2000 ל-2004 אירעו למעלה מ-100 פיגועי התאבדות.

בקיצור גם איש קש וגם טועה בעובדות.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם

שיפור המצב ההומניטארי בעזה לא צריך לעניין אותנו כהוא זה. אותנו צריך לעניין המצב הבטחוני שלנו. שהם ידאגו לעצמם. אי אפשר לרצות את כולם ואי אפשר לעזור לכולם. יש מספיק מעצמות שדואגות להם, מאינטרסים כנים או לא לא מעניין כרגע. אנחנו מיותרים במשוואה הזאת, ומכיוון שאין שום הוכחה שסיוע שלנו להם ישפר את המצב שלנו, אין לנו מה לעסוק בכך.

לגבי איש קש - די סתרת את עצמך תוך כדי הפוסט.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
1. אז הבעיה היא בהגדרה שלך ל"נשבר", הוא מומחה גדול באכלו לי שתו לי, אבל הוא היה כזה גם לפני, וזה לא מעיד על שבירה, וכנראה הוא אפילו יודע לנצל את זה כדי לגרוף קולות.

2. כי לאובמה לא היו אירועי ראלי? לסנדרס? כאילו אם אתה מחפש אירועים שאנשים מתנהגים כמו אספסוף, BLM הם כנראה בטופ יחד עם KKK.

3. אתה לא השמאלן היחיד (גם פה בשרשור הזה, אפילו באנקדוטות שאספתי מהדפים הראשונים פה) שבורח לכינויים, תאמין לי, אם תצמד לעובדות, אתה לא תצטרך לכתוב גזען מיזוגן בלה בלה בלה, אנשים יודעים לחשוב לבד, הם לא צריכים שאתה תבוא ותתייג בשבילם. והבעיה היא לא שחובב טראמפ לא מקשיב יותר (איתו בכלל מראש אין לך סיכוי) אלא שאנשים לא אוהבים שאתה מחליט בשבילם מה לחשוב, וכשכתבת "גזען מיזוגן..." החלטת בשבילם, תצמד לעובדות, בריחה לתיוגים נובעת בד"כ מהיעדר עובדות (במקרה הזה אולי לא, אבל זה הפך לפרקטיקה נפוצה מדי).

4. נזק בד"כ זה תלוי פרספקטיבה (ראה הויכוח המקביל על התנחלויות, נניח ראש ממשלה שמבטיח הקמת 15 התנחלויות חדשות, ומקים בפועל 12, בעיני חלק זה כישלון כי לא הקים 15, אלא רק 12, בעיני חלק זה הצלחה, בעיני חלק זה אסון כי זה גרוע בכלל להקים התנחלויות).

אז בעיניך הוא גורם יותר נזק, וזו לדעתי בכלל לא טענה שניתן להוכיח כי היא תלוית פרספקטיבה.

5. שופצו, הורחבו, זה לא משנה, משהו נבנה שם, האם זה נכון? האם זה מספיק? האם אפשר יותר? צריך פחות? לא רלוונטי, אבל זה לא שבעניין החומה לא קרה כלום בשטח.

1. לא מסכים

2. אובמה ושאר הנשיאים לא המשיכו את אירועי הראלי לאורך כל הנשיאות (הם עשו בודדים, בעיקר בבחירות האמצע). טראמפ עשה כבר איזה 70. וזה לא העיקר. העיקר הוא מה קורה באותם אירועי ראלי, אתה שוב מתעלם ממה שלא נוח לך...

3. כתבתי מספיק עובדות. את אנשים לא מעניינות יותר עובדות. במיוחד שבויי טראמפ.

4. ברור שהיא תלויית פרספקטיבה! הרי האנשים שלו חושבים שהוא עושה רק דברים נהדרים!

5. די נו, מה הקשר עכשיו. זה כמו שהוא טוען שהוא מחזיר עבודות או משפר את היחסים עם צפון קוריאה. אם בא לך להאמין לשקרים, בעיה שלך. רק אל תסבן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מציע לתת להם התראה של 12-18 חודש לניתוק תשתיות, לקבוע גבול קשיח ושיתמודדו עם ההשלכות.

רק שנבין בדיוק למה אתה מתכוון.

גבול קשיח, בלי מעבר סחורות, חשמל וכו'

וגם בלי פיקוח? יוכלו להכניס מהים ומסיני מה שבא להם?

יוכלו לשקם את שדה התעופה שלהם?

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
זה יכול להיות נכון ועדיין מלכודת, כי במקום להתווכח על העובדות, אתה פשוט מתייג ונדמה לך שניצחת בדיון, כשבעצם הפסדת, זה לא שונה מהילד שמפסיד במונופול וזורק את הקופה.

ולגבי היטלר - חלק מחוק גודווין אומר שבדיון אינטרנטי הראשון שמעלה את הנאצים (והיטלר היה נאצי), מפסיד בדיון.

אני מאוד שמח שזה מה שכתבת, באמת, כי זה פשוט הבהיר לי את הנקודה שפספסתי קודם לכן היטב.

אתה מתווכח איתי. כדי לנצח.

אני לא מתווכח אתך. אין אצלי ניצחון והפסד בדיון.

אנחנו לא משחקים באותו משחק.

אז מבחינתי אתה ניצחת. הכל בסדר. אני לא אומר את זה בקטע פולני. אתה לגמרי ניצחת בדיון.

סבבה?

אני לא יכול לנמק למה, כי זה עלול להיות לא מובן ופוגעני כתוצאה מכך; וזה לא משהו שאני רוצה לעשות. אז, אני פשוט אגיד שאנחנו מדברים בשפה שונה וסביר להניח שלא נצליח להקים דיון פורה בגלל מחסומים מסוימים שכרגע לא רלוונטי מה הם.

אז בוא נעשה ככה:

אני, לא מסוגל להתמודד אתך. מודה. מה שאני לא יכול אני לא יכול, אז אני פשוט אפסיק להתייחס.

אתה, כמובן מוזמן להמשיך לצטט ולהגיב, כי פורום פתוח והכל, אבל אל תצפה להתייחסות חזרה ובבקשה אל תיעלב מזה או תיקח את זה אישית, כי זה לא אישי. זה פשוט כי אני לא מסוגל להתמודד.

מקובל עליך?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רומן, אתה לא חושב שעלולות להיות למהלך שאתה מציע השפעות כלכליות מאוד קשות על ישראל?

בעקבות חרם כלכלי של רוב העולם עלינו? פגיעה במסחר. ישראל תלויה מאוד בקשרי החוץ הכלכליים שלה למיטב ידיעתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
רק שנבין בדיוק למה אתה מתכוון.

גבול קשיח, בלי מעבר סחורות, חשמל וכו'

וגם בלי פיקוח? יוכלו להכניס מהים ומסיני מה שבא להם?

יוכלו לשקם את שדה התעופה שלהם?

כן, ובתמורה תגובה חריפה על כל הפרה. נכנס טיל תועה/פיגוע? טייסת + כמה סוללות מרוקנות ימ"חים, ולא על שטחים ריקים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רומן, אתה לא חושב שעלולות להיות למהלך שאתה מציע השפעות כלכליות מאוד קשות על ישראל?

בעקבות חרם כלכלי של רוב העולם עלינו? פגיעה במסחר. ישראל תלויה מאוד בקשרי החוץ הכלכליים שלה למיטב ידיעתי.

לא, כי אני לא חושב שזה יקרה, וודאי לא עם טראמפ בראש ארה"ב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אנחנו לא במלחמת העולם השנייה.

אתה למעשה מציע שטיל על שדרות ייענה בעשרות או מאות *אזרחים* הרוגים.

מעבר לזה שזה לא מוסרי בעיני וכנראה בעיני עוד ישראלים, זה יוביל לגינוי עולמי וסנקציות שגם טראמפ לא יושיע מהן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אנחנו לא במלחמת העולם השנייה.

אתה למעשה מציע שטיל על שדרות ייענה בעשרות או מאות *אזרחים* הרוגים.

מעבר לזה שזה לא מוסרי בעיני וכנראה בעיני עוד ישראלים, זה יוביל לגינוי עולמי וסנקציות שגם טראמפ לא יושיע מהן.

לא, ממש לא מאות. אבל שהפעם לא יירו על דשא. בתקופת הסיכולים הממוקדים לא היו מאות. יש לנו יכולות מצוינות לירות ממוקד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כתבת, ואני מצטט, לרוקן ימחים, ולא על שטחים ריקים.

זה לא סיכולים ממוקדים. לרוקן ימחים זה הרבה פצצות, על איזור צפוף כמו רצועת עזה. הרבה הרוגים.

אז מי בדיוק חוזר פה על מנטרות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...