Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוקן ימ"חים (ותאמין לי, הימ"חים שלנו מאד חכמים ומתוחכמים) אומר לעשות הרבה. זה אומר לא סיכול אחד, אלא כמה וכמה וכמה, במקביל. יש יכולות לעשות הרבה מאד נזק, תוך צמצום פגיעה בבלתי מעורבים ככל שניתן. ברגע שנצא מראש לוזרי שבו אנחנו שרויים עד עכשיו שלפיו צמצום collateral הוא העיקר והשלמת משימה הוא הנלווה ונפעל הפוך, לפיו נותנים משימה וכחלק מהליך התכנון פועלים להשלמתה באופן שיפגע פחות, גם היחס אלינו ישתנה.

כיום יש משוואה ברורה - כולם יודעים שאנחנו עושים רעש בלי לפגוע באמת. כשנפגע באמת, יחסי הגומלין יהיו אחרים.

לגבי הקהילה הבינלאומית, תיזכר בתקופה הראשונה של מלחמת לבנון השניה. קיבלנו קארט בלאנש מוחלט לעשות מה שאנחנו רוצים, ומרוב שהיינו שבויים בקונצפציה תבוסתנית, לא השכלנו לנצל את זה. אסור לחזור על טעויות עבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני עקרונית מסכים איתך, הבעיה היא שחיסול ההנהגה נמנע לא רק בגלל תבוסתנות אלא גם כי המחליפים יכולים להיות אפילו יותר גרועים.

בכל מקרה, אני בספק אם מישהו בהנהגה הישראלית יאפשר בנייה של נמל תעופה ופתיחה של הגבול הימי של הרצועה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא, ממש לא מאות. אבל שהפעם לא יירו על דשא. בתקופת הסיכולים הממוקדים לא היו מאות. יש לנו יכולות מצוינות לירות ממוקד.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

לא יקרה בדיוק מאותה סיבה שזה לא קרה בשנה האחרונה.

פורסם

רומן,

בהתחלה כתבת "לרוקן סוללות".

סוללות יש בתותחנים. לא מכיר עוד פירוש למושג, חוץ כמובן מסוללה חשמלית.

כשהתעקשתי להבהיר שזה לא הגיוני, עברת לטילים מדויקים, שזה משהו אחר לגמרי.

עכשיו, במקרה, שירתתי בסדיר, קבע ומילואים במערך טילים כזה, שגם שימש לסיכולים ממוקדים. אז אני אולי לא מעודכן בחידושים של השנים האחרונות, אבל אני מכיר את היכולות.

בוא שוב נבהיר נקודה. טילים כאלה אף פעם לא יורים על גבעה שוממה. כל טיל כזה נורה על מטרה אנושית.

אז נירה יותר? על מי?

אני בטוח שאם ראש הממשלה יחליט, יהיה ניתן להשמיד את כל הנהגת חמאס. אני גם בטוח שהוא שקל את הפעולה הזו לא פעם.

אתה חושב שפעולה כזו תשפר את המצב? לגיטימי.

אני בכלל לא בטוח בכך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
זה אמור להחזיק די הרבה זמן. לרשות הפלשתינית לבדה כבר היום יש מספיק כסף כדי לשלם על החשמל ברצועת עזה. היא פשוט לא רוצה לשלם.

אמור זה שם של דג, לבכירי הרש"פ יש מספיק כסף לשלם על הרבה דברים, אין להם שום רצון לשלם על שום דבר, שמשפר את החיים של האזרחים שחיים תחתם, לא בעזה ולא ביו"ש, ולכן זה לא יחזיק מעמד.

תחנת הכח שלהם לא מסוגלת לעמוד בביקוש וחשמל סולארי לא באמת יכול להחליף תחנת כח.

בעיה שלהם, שיבנו עוד תחנות כוח, וחשמל סולארי גם אמור לעזור להם בנוסף.

שיפור החיים של אזרחי עזה הוא אינטרס פלשתיני אבל הוא גם אינטרס ישראלי. למי שחי בחרא לא אכפת כבר למות.

שיפור החיים של אזרחי עזה לא צריך להיות אינטרס ישראלי, לא לכאן ולא לכאן, בעיה שלהם, סה טו.

ארצות הברית, האיחוד האירופאי, מדינות ערב, תורמים פרטיים, סוכנויות של האו"ם.

לכולם יש אינטרס שיהיה כאן שקט.

אין לאף אחד אינטרס שיהיה כאן שקט, כולם מסתכלים דרך החור של הגרוש או הנסיון לכפר על העבר, ויקיליקס כבר הציג בלי פילטרים מה דעתן של מדינות ערב על הפלשתינים - ספוילר, מעניין אותם פחות ממזג האוויר באוסטרליה.

לסוכנויות של האו"ם יש אינטרס הפוך - כל עוד הסכסוך חי יש להם עבודות, כל UNRWA מושתתת על הסכסוך, אין סכסוך, אין UNRWA, ככה פשוט. כמה אנשים אתה מכיר שמגיעים ועובדים בשביל שהעבודה שלהם לא תידרש יותר?

הסכסוך לאו"ם זה Job Security.

העניין הוא שכל שיפור במצב ברצועת עזה יתפרש כהכרה בשלטון החמאס וזה משהו שישראל לא רוצה בשום מצב.

מצד שני 12 שנות מצור על רצועת עזה לא הביאו להתקוממות המונית נגד החמאס.

נוצר סטטוס-קוו ושני הצדדים מנצלים אותו לטובת הישרדות פוליטית.

בסדר, לקח 42 שנה עד שקדאפי הלך, לקח 59 שנה עד להפיכה במצרים.

1. לא מסכים

2. אובמה ושאר הנשיאים לא המשיכו את אירועי הראלי לאורך כל הנשיאות (הם עשו בודדים, בעיקר בבחירות האמצע). טראמפ עשה כבר איזה 70. וזה לא העיקר. העיקר הוא מה קורה באותם אירועי ראלי, אתה שוב מתעלם ממה שלא נוח לך...

3. כתבתי מספיק עובדות. את אנשים לא מעניינות יותר עובדות. במיוחד שבויי טראמפ.

4. ברור שהיא תלויית פרספקטיבה! הרי האנשים שלו חושבים שהוא עושה רק דברים נהדרים!

5. די נו, מה הקשר עכשיו. זה כמו שהוא טוען שהוא מחזיר עבודות או משפר את היחסים עם צפון קוריאה. אם בא לך להאמין לשקרים, בעיה שלך. רק אל תסבן.

2. אז אובמה בסדר כי את האירועים לטובתו עשו פרוקסיז? מה קורה באירועים האלה? אנשים אומרים שצריך לשלוח את AOC ואילהן עומר ושות' חזרה למקום שממנו הן / הוריהן הגיעו? מגניב, ו?

3. אז עדיף בנוסף לעובדות להחליט בשביל האנשים מה לחשוב? שוב אני אשאל, למה זה טוב שאתה דוחף סופרלטיבים? במה זה עוזר? מי שחשב קודם שטראמפ גזען מיזוגן, זה לא השפיע עליו, מי שחשב שלא, זה שהוספת את המילים האלה לא שכנע אותו.

4. נו אז הוא נוראי בעיניך, אתה לא בוחר פוטנציאלי שלו, אתה אפילו לא אזרח שרשאי להצביע לנשיאות ארה"ב, למי אכפת הציון שאתה (ואפילו לצורך העניין אני) לנשיא ארה"ב?

5. אני לא טענתי שהוא בונה את החומה, טענתי שהוא עושה משהו בנושא, אין שם 0 פעילות, ומעבר לעובדה הפשוטה הזו, זה פשוט לא רלוונטי אליי. איך חומה כזו או אחרת בגבול ארה"ב-מקסיקו משפיעה על החיים שלי כרגע או בטווח הקרוב? אפס

אני מאוד שמח שזה מה שכתבת, באמת, כי זה פשוט הבהיר לי את הנקודה שפספסתי קודם לכן היטב.

אתה מתווכח איתי. כדי לנצח.

אני לא מתווכח אתך. אין אצלי ניצחון והפסד בדיון.

אנחנו לא משחקים באותו משחק.

אז מבחינתי אתה ניצחת. הכל בסדר. אני לא אומר את זה בקטע פולני. אתה לגמרי ניצחת בדיון.

סבבה?

אני לא יכול לנמק למה, כי זה עלול להיות לא מובן ופוגעני כתוצאה מכך; וזה לא משהו שאני רוצה לעשות. אז, אני פשוט אגיד שאנחנו מדברים בשפה שונה וסביר להניח שלא נצליח להקים דיון פורה בגלל מחסומים מסוימים שכרגע לא רלוונטי מה הם.

אז בוא נעשה ככה:

אני, לא מסוגל להתמודד אתך. מודה. מה שאני לא יכול אני לא יכול, אז אני פשוט אפסיק להתייחס.

אתה, כמובן מוזמן להמשיך לצטט ולהגיב, כי פורום פתוח והכל, אבל אל תצפה להתייחסות חזרה ובבקשה אל תיעלב מזה או תיקח את זה אישית, כי זה לא אישי. זה פשוט כי אני לא מסוגל להתמודד.

מקובל עליך?

אני לא לוקח שום דבר אישי, וניצחון או הפסד בדיונים זה לא אני המצאתי, אין לי סיבה להעלב

בוא שוב נבהיר נקודה. טילים כאלה אף פעם לא יורים על גבעה שוממה. כל טיל כזה נורה על מטרה אנושית.

אז נירה יותר? על מי?

אז אתה לא מעודכן, הרבה נכתב על היכולת לירות עשרות טילים בכל תקיפה ולא לפגוע אפילו בחמאסניק אחד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עם איזה כסף? ישראל מונעת העברת כספים. אתה מאשר כניסה של חומרי גלם לבניית התחנה? מה לגבי כוח אדם מיומן? אתה מאפשר לאוניות זרות לעגון בנמל עזה?

שיפור החיים של אזרחי עזה לא צריך להיות אינטרס ישראלי, לא לכאן ולא לכאן, בעיה שלהם, סה טו.

לא זה לא.

זה בראש וראשונה בעיה שלנו כי החרא זולג literally לשטחי מדינת ישראל.

פורסם

אהבתם את זה שטראמפ ירד על בולטימור וקרא לה 'מקום מטונף מלא בחולדות'?

מעניין אם הוא גם מעריץ של the wire.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ישראל מונעת העברת כספים רק בצורת מזומן, אף אחד לא יכול למנוע העברת כספים דיגיטלית, אבל זה אינטרס של חמאס שיהיה כסף מזומן מסתובב, הרבה פחות עקבות.

מאותה סיבה מפחיתים את השימוש במזומן ועל גב הצ'קים יש טבלת הסבה בארץ - מי שלא אוהב את הדברים האלה זה מי שיש לו מה להסתיר.

ואתה חושב שיש להם בעיה של כ"א מיומן לבניית תחנת כוח? אולי בנקודות ספציפיות, ככלל יש להם מספיק חומרי בנייה וידע איך לבנות דברים ("30 מנהרות לא טועות - עזתים יודעים לבנות").

ואחזור שוב - שיפור תנאי המחייה בעזה לא צריך לעניין את ישראל, לא להשקיע בזה, ולא למנוע את זה.

וכמובן שברחת מהשאלה הפשוטה:

אתה מוכן לשלם נניח 11 שקל לליטר בנזין כי אתה מסבסד דלק לעזתים? שאני אזכיר שאולי אתה מקבל חלק ממנו בתוך רקטה?

אתה מוכן לשלם נניח 15 שקל לקילו מלפפונים? על הרבה פחות מזה קראו לפתוח מכסי ייבוא

חוץ מזה שבאופן פרדוקסלי דווקא אוכל לא חסר ברצועה, למעשה חלק מהפירות וירקות בארץ זה ייבוא מעזה, אתה רוצה אולי שאנחנו נקנה מהם במחיר מלא עגבניה ואז ניתן להם את אותה עגבניה בחינם? לא עדיף כבר להעביר להם ישירות כסף?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אמור זה שם של דג, לבכירי הרש"פ יש מספיק כסף לשלם על הרבה דברים, אין להם שום רצון לשלם על שום דבר, שמשפר את החיים של האזרחים שחיים תחתם, לא בעזה ולא ביו"ש, ולכן זה לא יחזיק מעמד.

נכון. ולכן ישראל נאלצת לספק חשמל על חשבונה לרצועת עזה. היא עושה זאת כבר עשרות שנים ותמשיך לעשות זאת בעתיד הראה לעין.

ישראל לא תאפשר להם להכניס את הציוד הדרוש כדי לבנות עוד תחנות כח. גם אם הם ייבנו אותן איכשהו, אין להם מספיק דלק כדי להפעיל אותן כי אין להם כסף לקנות אותו.

הוא כן צריך להיות. לא מדובר על מיקרונזיה אלא על אנשים שגרים literally על הגבול שלך ואיכות החיים שלהם נותנת לך מנופי לחץ עליהם. החמאס רוצה דברים כמו הכנסת סחורות לרצועה, אישורי עבודה, הרחבת מרחב הדיג וכו' כי הוא רוצה להציע הישגים לאזרחים שלו. אם מראש לא היית מאפשר לו אותם, ההסלמה הייתה אלימה הרבה יותר. ככל שאתה נותן להם יותר דברים אזרחיים, כך תוכל לגבות מהם מחיר בעתיד לפני שאתה מכניס חיילים פנימה.

חוץ מזה ישנו גם רף מינימאלי של איכות חיים שישראל חייבת לדאוג לשמר כדי להמנע מאסון הומניטארי, אבל זה נראה לי מובן מאליו.

פורסם

מה ישראל לא תאפשר להכניס לעזה כדי לבנות תחנות כוח שהיא לא מאפשרת היום? בטון? שנאים? גנרטורים? כל אלה בתצורה כזו או אחרת נכנסים היום, גם דלק.

ובאופן כללי, אנחנו לא אמורים להתעסק בכלל בגביית מחיר על דברים אזרחיים, דייג שידוג, אבל שיהיה ברור שאם הוא מבריח נשק או משהו, מטביעים את הסירה שלו על יושביה.

הכנסת סחורות? לא צריך לעניין אותנו בכלל, הרי חוץ מלהביא נשקים במשלוחים האלה הם מביאים הכל ואנחנו מאפשרים את זה וגם מממנים את זה, מישהו משלם על העברת המכולות מנמל אשדוד למעבר ארז.

וחוץ מזה, יש מקומות באפריקה שגם שם אין להם כסף לקנות דלק, אתה רוצה לממן גם את זה? ובסוריה? ובלבנון? ובירדן? גם זה על הגבול שלך.

איפה זה נגמר? רק מדינות עם גבול איתך? מה לגבי סודן?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ישראל מונעת העברת כספים רק בצורת מזומן, אף אחד לא יכול למנוע העברת כספים דיגיטלית, אבל זה אינטרס של חמאס שיהיה כסף מזומן מסתובב, הרבה פחות עקבות.

אתה מנותק לגמרי מהמציאות.

איך בדיוק מעבירים כסף דיגיטלי לאיזור שאין לו מטבע משלו, ושרוב (אם לא כל) ההתנהלות היומיומית בו נעשית במזומן?

וההתנהלות נעשית במזומן, לא כי החמאס רוצה. איזה ערך יש להתנהלות דיגיטלית באיזור סגור שהשלטון בו, חסר יכולת להשפיע על ערך המטבע והבנקים לא יכולים לקיים קשר פיזי (העברת שטרות) עם בנקים מבחוץ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מי מונע מהם לייצר מטבע משלהם?

איך מתנהלים במדינות מתקדמות (לא נניח ישראל) בהם 99% מהתנועות המוניטריות הן דיגיטליות לחלוטין?

ומעל כל זה למה לעזאזל הרש"פ רוצה לייצר מטבע קריפטו משלה כתחליף לשקל?

הרי גם ככה אפילו בארה"ב הגדולה, הכסף הוירטואלי בינארי שיושב בשרתים כבר לא מגובה במטילי זהב באותו שווי.

כמעט כל התנועות הכספיות בעולם מתבצעות בלי שום גיבוי למטבע פיזי.

אתם פשוט מוצאים בשבילם תירוצים למה לעזאזל לא להתבגר ו"לצאת מהבית של ההורים".

הם בסה"כ כמו איש בן 40 שמשתקע אצל ההורים כי "מי יעשה לי את הכביסה?" ו-"מה אני יאכל?"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי מונע מהם לייצר מטבע משלהם?

מי מונע ממך לייצר מטבע משלך?

כתבת בליל של הבלים, חסרי קשר למציאות ולכלכלה...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יסלח לי כבודו, אבל יישות שטוענת לרצון להיות מדינה ריבונית (עזוב כמה אני חושב שזה נכון או לא) - מייצרת לעצמה כלכלה.

אף אחד לא הנחית את הלירה מהשמיים.

אני מה לעשות, לא מדינה ריבונית, לא מדינה משקיפה באו"ם, ואין לי שאיפות להיות מדינה ריבונית.

ואני חסר קשר למציאות ולכלכלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מה ישראל לא תאפשר להכניס לעזה כדי לבנות תחנות כוח שהיא לא מאפשרת היום? בטון? שנאים? גנרטורים? כל אלה בתצורה כזו או אחרת נכנסים היום, גם דלק.

כן, את כל אלה ישראל לא תאפשר להכניס ולא, הם לא נכנסים היום. אי אפשר להבריח ציוד בגודל ובהיקף כזה דרך מנהרות.

ובאופן כללי, אנחנו לא אמורים להתעסק בכלל בגביית מחיר על דברים אזרחיים, דייג שידוג, אבל שיהיה ברור שאם הוא מבריח נשק או משהו, מטביעים את הסירה שלו על יושביה.

הכנסת סחורות? לא צריך לעניין אותנו בכלל, הרי חוץ מלהביא נשקים במשלוחים האלה הם מביאים הכל ואנחנו מאפשרים את זה וגם מממנים את זה, מישהו משלם על העברת המכולות מנמל אשדוד למעבר ארז.

אבל אנחנו מתעסקים. בהינף פקודת מתפ"ש דייגי עזה לא יכולים לצאת מהנמל בכלל וכל מה שנכנס לעזה דרך מעבר ארז מפוקח, ומה שלא נמצא ברשימה של מה שמותר, מוחרם. יש סיבות טובות לכך שזה המצב.

וחוץ מזה, יש מקומות באפריקה שגם שם אין להם כסף לקנות דלק, אתה רוצה לממן גם את זה? ובסוריה? ובלבנון? ובירדן? גם זה על הגבול שלך.

איפה זה נגמר? רק מדינות עם גבול איתך? מה לגבי סודן?

כתבתי בדיוק איפה זה נגמר - במקומות שבהם הסיוע הזה מאפשר לי לייצר מנופי לחץ או הזדמנויות שמשפרות ישירות את המצב שלי.

יש לזה תקדימים לא רק בעזה, מנהלת "שכנות טובה" הייתה בראש ובראשונה אינטרס בטחוני ישראלי ושימשה מנוף לחץ על ארגוני המורדים בסוריה שאבטחו את גבול רמת הגולן וסיפקו לישראל מידע מודיעיני יקר ערך.

ישראל שפכה עשרות מיליוני שקלים על הפרויקט הזה, וזה השתלם לה (למרות שלדעתי היא יכלה לעשות יותר). וזה משתלם גם ברצועת עזה.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • תוכן חדש...