Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
עופר,

כל מה שכתבת על מטומטמים וכו' זה איש קש.

לא כתבתי שום דבר שדומה לזה.

לטוב ולרע, הכוונה מבחינת עתיד לחיים בשלום.

אני אישית, מעבר לרווחה כלכלית ורמת החיים בבית הפרטי שלי, הייתי רוצה לחיות בלי שאני או הבנים שלי נצטרך לעמוד במחסומים ולבצע מעצרים.

הייתי רוצה לחיות בלי עננה של חשש ממלחמה או מבצע, כל קיץ.

וכן אני יודע. לא הכל בידיים שלנו. והפלסטינים עשו ועושים כל טעות\מעשה אפשרי כדי להכשיל את זה. גם אנחנו.

אבל מותר לי לחלום? ולנסות?

אבל זה אני. יש אנשים שיש להם סדר עדיפויות אחר. לגיטימי.

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

אתה רוצה...

מה אתה מוכן לעשות בשביל שלא יהיו מחסומים?

למשל, לנצל שעת כושר של עימות טוטאלו עם איראן ולבנון ולגרש את רב אוכלוסיית השטחים, זה בסדר?

כדי שלא יהיו מחסומים...

או להקים מדינה דו לאומית, מדינת כל אזרחיה, כולל השטחים, ואז להוריד את המחסומים, זה בסדר?

מה שאתה רוצה זה שהכל יישאר אותו הדבר, רק פקטור אחד, מחסומים (או ההחזקה שלנו בשטחים) , ייעלם מהמציאות.

לא משוכנע שזה ריאלי.

אני לא יודע אם הנסיגה שלנו מעזה היתה טובה או רעה, דבר אחד בטוח, אף אחד לא הצליח לנחש מה ייקרה. ומה שקרה יותר קרוב למה שהימין אמר שייקרה. אם בכלל...

מספיק 'שהאחים המוסלמים' היו נשארים בשלטון במצרים, ואנחנו היינו בעולם אחר היום.

מותר 'לנסות'?

ניסו גם לשחרר את גלעד שליט. הכל כוונות טובות. טוב לב משתפך. אבל אנשים מתו מידי רוצחים ששוחררו כדי שהוא ייצא לחופשי.

לניסיונות יש מחיר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי הדבר הכי קרוב למשהו שאפשר לחיות איתו, הוא שתי מדינות.

האם זה ריאלי היום? לא יודע. הפלסטינים התעקשו על הכל או כלום, אז הם קיבלו כלום.

והימין מנצל את זה, כדי להוסיף עוד התנחלויות, שיהפכו את המצב לבלתי הפיך (אם זה לא קרה כבר).

הנסיגה מעזה, לעניות דעתי היתה טובה. לא מתגעגע לימים שישבנו שם בפנים.

לעסקת שליט התנגדתי כבר אז.

בסופו של דבר, יש בגדה קרוב ל3 מליון איש, שחיים תחת שלטון צבאי ו\או ממשל פלסטיני מנוון. והם לא הולכים לשום מקום.

אז הימין אומר שזה הרע במיעוטו, וכל מצב אחר יסכן אותנו. ויש כמובן גם את הימין הדתי שאומר שזה בסדר, כי אלוהים אמר שארץ ישראל שלנו.

מבחינתי זה לא מצב טוב. בכל נסיון לשפר משהו, יש סיכוי לקלקל. האם זה אומר שאסור לנסות לשפר? כל אחד והבחירה שלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מכיוון שהפלסטינים התעקשו על הכל או כלום, ישועה לא תצמח מהם. המהלך חייב להיות חד-צדדי - קביעת גבול סביב גושי ההתיישבות הגדולים, גבול קשיח, והתראה הדרגתית בדבר ניתוק תשתיות, ושאחרי זה יעשו בשטח שלהם מה שהם רוצים (ומי שמשיג את הגבול - דמו בראשו). אבל לאף אחד אין ביצים לעשות את זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
קראתי את מה שכתבת על מדיניות הסחר. אני לא מבין בזה, אבל מה שאתה אומר זו נבואה, לא עובדה.

וכבר הבאתי לך דוגמא, איך לחץ בזמנו על יפן הכריח אותה לעבוד עם הכלכלה האמריקאית.

מבחינת הגנה על הסביבה - לא מבין בזה.

מבחינת אנרגיה מתחדשת - לא מבין בזה.

מבחינת זכויות נשים - המצב טוב. אין בעיה ובטח אין רגרסיה.

לא צריך להיות מומחה גדול בהגנה על הסביבה בשביל להבין שיציאה של ארצות הברית מהסכם פריז פוגעת קשות במאמץ הבינלאומי להקטין את פליטת גזי חממה.

בימים הקרובים צפוי באירופה גל חום של 43 מעלות שיא של כל הזמנים. אולי זה יעורר קצת אנשים.

בנוגע לזכויות נשים מדינת אלבמה אסרה על ביצוע הפלות גם במקרה של אונס וגילוי עריות.

דברים כאלה לא מתרחשים ללא רוח גבית מהצמרת.

מותר 'לנסות'?

ניסו גם לשחרר את גלעד שליט. הכל כוונות טובות. טוב לב משתפך. אבל אנשים מתו מידי רוצחים ששוחררו כדי שהוא ייצא לחופשי.

לניסיונות יש מחיר.

גם לאי ניסיונות יש מחיר.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לדעתי הדבר הכי קרוב למשהו שאפשר לחיות איתו, הוא שתי מדינות.

האם זה ריאלי היום? לא יודע. הפלסטינים התעקשו על הכל או כלום, אז הם קיבלו כלום.

והימין מנצל את זה, כדי להוסיף עוד התנחלויות, שיהפכו את המצב לבלתי הפיך (אם זה לא קרה כבר).

הנסיגה מעזה, לעניות דעתי היתה טובה. לא מתגעגע לימים שישבנו שם בפנים.

לעסקת שליט התנגדתי כבר אז.

בסופו של דבר, יש בגדה קרוב ל3 מליון איש, שחיים תחת שלטון צבאי ו\או ממשל פלסטיני מנוון. והם לא הולכים לשום מקום.

אז הימין אומר שזה הרע במיעוטו, וכל מצב אחר יסכן אותנו. ויש כמובן גם את הימין הדתי שאומר שזה בסדר, כי אלוהים אמר שארץ ישראל שלנו.

מבחינתי זה לא מצב טוב. בכל נסיון לשפר משהו, יש סיכוי לקלקל. האם זה אומר שאסור לנסות לשפר? כל אחד והבחירה שלו.

א) איזה התנחלויות הימין הוסיף בעשור האחרון?

ב) התנחלויות לא הופכות את המצב לבלתי הפיך ביו"ש כפי שהן לא הפכו אותו למצב בלתי הפיך בעזה.

ג) המצב טוב מאוד בהנתן השכונה שאנחנו גרים בה. וכן, עד שלא יהיה פרטנר לשיפור, אסור לנסות לשפר. טרם ראיתי "נסיון שיפור" חד צדדי שנגמר טוב.

צריך לתחזק את המצב הקיים ולהשקיע את המאמצים בשיפור חייהם של אזרחי ישראל, לא אזרחי פלשתין.

פורסם
רוני, כדור הארץ התקשר וביקש שתחזור מהכוכב שאתה נמצא בו... אבל ברצינות:

מישהו פה מעז לעשות צחוק מארז טל?!?

באמת?!?

הבנאדם מכר פורמט טלוויזיה (הכספת). אתך יודעים כמה זה קשה להמציא פורמט חדש? ועוד למכור אותו לחו"ל?

אז נכון, הוא מין כזה נעבעך מעצבן כזה, אבל זה בדיוק הקטע. נורא קל לזלזל מאחורי מסך של סמארטפון.

אה? לא הבנתי מה אני קשור לארז טל, אבל אם אתה מתכוון לכך שאני מזלזל בטראמפ ה"פנומן", אז אני אסביר:

מבחינתי כל הכבוד לבנאדם שצבר את הונו באופן הוגן ועשה עסקים מוצלחים יותר ופחות, גם אם נכשל שש או שש-עשרה פעמים. הבעיה שלי עם טראמפ היא לא העובדה שהוא נכשל (אם כי במקרה הזה קצת מגוחכת המילה פנומן) אלא איך הוא מוביל את עסקיו. יש מספיק עדויות שהוא עושה את זה תוך כדי דריכה על כל מה שעומד בדרכו, ניצול של אנשים, ניצול של החוק, שותפויות עסקיות מפוקפקות ובאופן כללי התנהלות עסקית של עולם תחתון. וזה role model?

תיכף יגידו פה שזה בסדר שהוא ממשיך לקבל טובות הנאה ממדינות אחרות תוך כדי כהונתו... אבל במדינה בה לכנסת מספיק חשוב להחיל בחוק שבגלל שלראש הממשלה המיליונר אין כסף להחזיק את האחוזה בקיסריה אז צריך להחזיר לו הוצאות, כנראה שהכל מותר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אבא שלו הוריש לו הרבה כסף, והוא עשה על הכסף הזה עוד כסף, ובנוסף מתפקד כבר עשורים כדמות ציבורית. יש מגדלים בניו יורק על שמו, תוכנית ריאליטי והוא נשיא ארה"ב.

אתה כמה אנשים ירשו כסף מאבא שלהם ויצא להם מזה טחורים?

בד"כ אנשים שנולדים לכסף הם פחות רעבים. לפחות הוא לא בטלן...

"ניסה הרבה פעמים והיה לו מזל"...

הוא אולי היה יכול להרשות לעצמו להיכשל, אבל אף אחד לא מגיע למה שהוא מגיע, בפוקס.

נתחיל בזה שהונו מוטל בספק רב. טראמפ, להבדיל מנשיאים קודמים, מסרב בתוקף לפרסם את דוחות המס שלו. מעניין למה.

שנית, הוא ירש את הונו בתכנוני מס עיזבון מאוד אגרסיביים של פרד טראמפ. והוא לא ירש מיליון דולר בלבד כפי שהוא טען אלא הרבה, הרבה, הרבה יותר.

שלישית, אתה מריע לו על מה? על זה שהוא לא הסניף את הירושה במועדוני לילה בניו-יורק?

פורסם
(...) אלא איך הוא מוביל את עסקיו. יש מספיק עדויות שהוא עושה את זה תוך כדי דריכה על כל מה שעומד בדרכו, ניצול של אנשים, ניצול של החוק, שותפויות עסקיות מפוקפקות ובאופן כללי התנהלות עסקית של עולם תחתון. וזה role model?

תבחין בין פנומן לבין מודל לחיקוי. אני לא חושב שמישהו בשרשור הזה העלה אותו על הנס כאיזה מודל לחיקוי. אבל לא טיפש ולא עצלן. אין אנשים טפשים עצלנים בספיֵרות האלה, לא הוא ולא קודמיו בתפקיד, לא משנה מאיזו מפלגה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ב) התנחלויות לא הופכות את המצב לבלתי הפיך ביו"ש כפי שהן לא הפכו אותו למצב בלתי הפיך בעזה.

ג) המצב טוב מאוד בהנתן השכונה שאנחנו גרים בה. וכן, עד שלא יהיה פרטנר לשיפור, אסור לנסות לשפר. טרם ראיתי "נסיון שיפור" חד צדדי שנגמר טוב.

צריך לתחזק את המצב הקיים ולהשקיע את המאמצים בשיפור חייהם של אזרחי ישראל, לא אזרחי פלשתין.

מקימים מאחזים כל הזמן. לפני כמה שבועות קראתי שגם מכשירים שוב כמה עשרות מאחזים.

אתה צודק. זה לא מנע את פינוי עזה, אבל איזו עוד מטרה יש להקמת מאחזים? ואגב, מפעל ההתנחלויות נכשל. הציבור הרחב מעדיף לחיות בתוך מדינת ישראל.

אכן צריך לראות את טובתנו קודם. אבל מפעל ההתנחלויות לא נועד לשרת את ישראל כמדינה אף פעם. מדובר במיזם דתי נטו, שמימלא רואה במדינה תחנת ביניים לפני הגעת המשיח.

לא רוצים ניסויים? לגיטימי. לא צריך להמר לא בשם נאיביות שמאלנית ולא בשם המשיח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מפעל ההתנחלויות לא נועד לשרת את ישראל כמדינה אף פעם. מדובר במיזם דתי נטו, שמימלא רואה במדינה תחנת ביניים לפני הגעת המשיח.

לא נכון. זהו מפעל שהוא בראש ובראשונה ציוני. יש בו כמובן גורמים דתיים שמשתמשים בו כדי לממש את חזון ארץ ישראל השלמה, אבל במהותו מדובר במפעל שהמטרה שלו היא חיזוק מדינת ישראל והחלת ריבונותה על שטחים שהיא שילמה עבורם מחיר גבוה מאוד.

לא כל ההתנחלויות הן אוהל שיושבים בו הזויים מנוער הגבעות, רובן הן ישובים מבוססים (חלקם חילוניים לחלוטין, ע"ע נעלה) או אפילו ערים, כמו אריאל או מודיעין עילית. בחלקם הייתה התיישבות יהודית הרבה לפני קום המדינה (גוש עציון).

אני גם לא חושב שהמפעל הזה נכשל - בשטחי יהודה ושומרון חיים כחצי מיליון ישראלים, זה בערך פי עשרה מכמות התושבים ברמת הגולן (כולל הדרוזים), וכשליש מכמות התושבים במחוז הדרום, שכולל את אשדוד מצפון ואילת מדרום.

גם אני מתנגד למאחזים מן הסתם, אני חושב שישראל צריכה לפעול בראיה צופה פני עתיד ולהתחיל לעשות קונסולידציה של ההתיישבות סביב הגושים הגדולים ולהפסיק לאפשר (בין אם באופן רשמי ובין אם בעצימת עיניים) הקמה של מאחזים על גבעות נטושות, אבל המאחזים האלו לא יהוו מכשול באף מו"מ עתידי, לכן זה לא נכון להתייחס אליהם כמשהו שישראל עושה שפוגע בסיכויים להגיע להסדר כלשהו.

פורסם

לא צריך להוסיף התנחלויות. אפשר להוסיף "הרחבות".

אני לאחרונה מחפש בתים ביד 2 אז האלגוריתם של פייסבוק מציף אותי בהצעות לצמודי קרקע במחירים זולים (יחסית למרכז), מעבר לקו הירוק.

כולם בשכונות חדשות, חלקם בישובים שממש מכפילים את שטחם.

וחלקם הגדול של ההתנחלויות\התישבויות מוקם מראש, כך שלא יוכלו לספח אותן לגוש כלשהו של ישובים יהודים.

בעזה חיו, ערב ההתנתקות, פחות מ10 אלף יהודים. וגם היום, אחרי כ15 שנה, הם מתלוננים על הפינוי, על אופי הפינוי ועל מה שהוא גרם להם (חלק מהטענות מוצדקות אפילו בעיני).

אז פינוי של מאות אלפים, הוא משימה קשה מאוד, ואולי אפילו לא אפשרי. וזו בסופו של דבר המטרה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ציוני זה מושג מאוד נרחב. במהותו מדובר במפעל דתי, לצרכי ומתוך אמונה דתית - וזה מתועד.

ההתנחלויות נכשלו. רוב הישראלים לא מאמינים בחזון ארץ ישראל השלמה. הגושים הגדולים אומנם כן הצליחו להתפס בתודעה כמשהו שאסור לוותר עליו, אבל זהו. ואני לא יודע אם מאחזים יפריעו למומ ואם בכלל יהיה כזה. נכון להיום פינוי מאחזים גורר לפעמים הקלות והבטחות בניה במקומות אחרים ביוש. אבל אני אישית מתנגד להתנחלויות כי הן נתפסות כמפעל דתי בריוני בעייני, הרבה לפני כל דבר אחר. ואת הסטטוס קוו בשטח אפשר לשמר גם בלי זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז פינוי של מאות אלפים, הוא משימה קשה מאוד, ואולי אפילו לא אפשרי. וזו בסופו של דבר המטרה.

המטרה של מי? בטח לא של מדינת ישראל, אחרת היא הייתה נכשלת בכל מדד אפשרי של המטרה הזאת שכן קצב גידול האוכלוסיה ביהודה ושומרון הולך ויורד בשנים האחרונות.

קיומם של ישובים יהודים בשטחים שנועדו לפינוי מעולם לא הפריע לפינוי, לא בסיני ולא בעזה. וזה גם לא יפריע ביהודה ושומרון. הרוב המוחלט של היהודים ביו"ש גרים בגושי התנחלויות, סמוך לקו הירוק וסביב ירושלים. מי שלא גר בגושי ההתנחלויות, יפונה. זה היה נכון בשנות ה-90 באוסלו, זה היה נכון ב-2008 במו"מ שניהל אולמרט וזה יהיה נכון גם ב"תוכנית המאה" של טראמפ. להציג את הבניה הישראלית הזניחה בשטחים כאיזשהו מכשול להסדר עתידי זה ממש גניבת דעת.

פורסם
ציוני זה מושג מאוד נרחב. במהותו מדובר במפעל דתי, לצרכי ומתוך אמונה דתית - וזה מתועד.

ההתנחלויות נכשלו. רוב הישראלים לא מאמינים בחזון ארץ ישראל השלמה. הגושים הגדולים אומנם כן הצליחו להתפס בתודעה כמשהו שאסור לוותר עליו, אבל זהו. ואני לא יודע אם מאחזים יפריעו למומ ואם בכלל יהיה כזה. נכון להיום פינוי מאחזים גורר לפעמים הקלות והבטחות בניה במקומות אחרים ביוש. אבל אני אישית מתנגד להתנחלויות כי הן נתפסות כמפעל דתי בריוני בעייני, הרבה לפני כל דבר אחר. ואת הסטטוס קוו בשטח אפשר לשמר גם בלי זה.

זה נתפס כמפעל דתי בעיניך, אבל בפועל זה מפעל פוליטי-טריטוריאלי לכל דבר. המטרה שלו היא הצבת עובדות בשטח, והאספקים הדתיים מסתדרים לחלק מהמתנחלים עם המקומות הקדושים ועם האמונות שלהם. בפועל זה כמו מצפים, רק מחוץ לקוי 48, זה הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...