Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקו אני בגדול איתך בגישה.

כלכלית אני כנראה יותר שמאלן, אבל עד גבול מאוד מסוים.

מדינית אני לא מתחבר לגישת מיתוסים באף מקרה בעולם. מסכים איתך על שאלת ה'כמה רחוק'. לי אישית אין תשובה אבסולוטית, אבל אני מאוד לא מתחבר לדעות שצובעות כל מעשה של צד אחד בורוד, או מניחות שאין אפילו סיבה לנסות להגיע להסדר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מדינית, אני חושב, הן מתוך היכרות והן מתוך ראייה בשטח, שעד שלא יהיה טוב לפלשתינים הם יעשו מה שבכוחם שלא יהיה טוב גם לנו. עכשיו יבואו ויגידו בצדק "אבל נותנים להם והם עדיין פונים לטרור", זה נכון, אבל זה לא משנה את העובדות. פה, לדעתי טמון ההבדל הגדול בין ימין לשמאל: ימין אומר אני נותן, הם לא מצליחים ליישם וזו בעיה שלהם בואו נמשיך להזדיין ביחד.

שמאל אומר, הרבה פעמים מתוך השקפה מתנשאת, בוא ניתן עוד, כי הם גרועים כדאי שנדאג להם אחרת לנו לא יהיה טוב.

שתי הגישות בסדר, רק תבחרו מה בא לכם.

אני מאמין שעם פלשתיני שבע, עם עבודה מסודרת, בית ספר לילדיו ומקום לנוח בשבת (בריכה, מסעדה, ים, פארק) לא ירצה למרר את חיינו.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

אלך איתך טיפה יותר לעומק, כל עוד לא טוב לפלשתינים הם יעשו מה שהם יכולים שלא יהיה טוב גם לנו - מסכים איתך.

מה קורה במצב הפוך - אם לפלשתינים טוב- הם יפסיקו לעשות מה שהם יכולים כדי שלא יהיה לנו טוב? כמובן שלא, זה מגובה במספיק חומרים, החל מההיסטוריה (כשהם יכלו להיכנס לישראל חופשי וישראלים הסתובבו בגדה ובעזה חופשי, היה להם את המצב הכלכלי הכי טוב שהיה להם בהיסטוריה, לא רצו למרר לנו את החיים), דרך למשל העובדה שאבו מאזן מעדיף לא לשלם משכורות לפקידים (או חצי משכורת) במשך חודשים, מאשר לקבל מישראל את כספי המיסים שלהם (מקוזזים או לא, לא משנה, הוא בחר להוציא לעצמו שתי עיניים כדי להוציא לנו אחת)?

ובכלל יותר קל להקשיב למה שהם בעצמם ובקולם אומרים, הם יעדיפו להתבוסס ברעב ובעוני במשך אלף שנה כדי להשמיד את מדינת ישראל ולהקים במקומה את פלשתין.

אגב לא חסר ברש"פ בריכות (לגברים בלבד, המים על חשבון מקורות דרך גניבת מים מקידוח צינורות, רק שבוע שעבר חשפו סופסוף בטלוויזיה את השיטה שהייתה ידועה במשך שנים), ולא מסעדות, הים בעזה משמש יותר לאימונים של הקומנדו הימי של חמאס, הברחות נשק וכו' מאשר לטובת התושבים, וכנראה כשהם יחליטו להוציא שקל כדי להקים פארק, הם יקראו לו על שם מחבל כזה או אחר.

חוצמזה אתה פשוט מניח שמה שהם צריכים זה מה שאתה צריך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תוכנית ריאליטי

אף אחד פה לא היה שורד שבוע ברמת האינטסיביות שהאיש הזה חי בה.

למה אתה חוזר לתוכנית ריאליטי? חסר תוכניות ריאליטי? אני באמת לא מבין. בוא נחליף את ביבי בארז טל.

יש המון אנשים ששורדים ברמת האינטנסיביות שטראמפ חי בה, הוא לא הראשון, די. חוץ מזה שהוא עם הפליטות פה שלו מייצר סביבו חלק נכבד מה"אינטנסיביות" הזאת... פליטות פה... ככה הוא נבחר.

הוא כזה מיליונר? למה הוא נלחם כול כך כדי שלא יפרסמו את החזרי המס שלו. אולי הוא מפחד שיגלו שהוא לא כזה כמו שהוא מצייר את עצמו?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
למה אתה חוזר לתוכנית ריאליטי? חסר תוכניות ריאליטי? אני באמת לא מבין. בוא נחליף את ביבי בארז טל.

מישהו פה טוען שארז טל טיפש?

אם ארז טל היה גם עושה מה שהוא עושה, גם מקים מגדלים ובתי קזינו וגם רץ לפוליטיקה, הייתי מחזיק מארז טל יותר ממה שאני מחזיק ממנו עד עכשיו.

אמרתי, בו תעשה ערוץ יוטיוב. תראה כמה זה קל להביא צופים. להבחר לוועד הבית. לשפץ דירה...

כמות ההחלטות שהאיש צריך לקבל, הדברים שהוא עושה ביום אחד...

אני לא יודע אם מישהו מכם חי פעם כמה שעות עם מה שנקרא "איש עסקים" ברמות שאתם קוראים עליהם בעיתון. לי יצא. אנשים שהם רחוקים מרמת ההצלחה של טראמפ, רק מוכרים בקנה מידה ישראלי. אתם לא מתארים את רמת הלחץ והאינטנסיביות של העולם הזה. כמות ההחלטות, הקונפליקטים, הריבים, האינטרסים סביבך שצריך להביא בחשבון. זה יום-יום, כל יום, כל היום, לחיות בסטרס.

צריך אמביציה לזה, שהיא רחוקה מלהיות נפוצה.

יש המון אנשים ששורדים ברמת האינטנסיביות שטראמפ חי בה, הוא לא הראשון, די. חוץ מזה שהוא עם הפליטות פה שלו מייצר סביבו חלק נכבד מה"אינטנסיביות" הזאת... פליטות פה... ככה הוא נבחר.

יש מעט מאוד אנשים בעולם כולו שמסוגלים לחיות ברמת האינטנסיביות הזו. ממש מעט.

תראה לי אחד שבא מחוץ לממסד ולקח את הנשיאות.

אחד.

הכי קרוב היה אובמה.

פליטות פה שלו זה מה שחוברת הצרחניות במדיה אוהבת להתעסק בו. כמו הצווחות "גזען" בעקבות האמירה האחרונה שלו, שהדליקה את השרשור הזה מחדש (רק במקרה הזה זו היתה דווקא אמירה שקולה, מדוייקת, עניינית ובמקום, כי... האיש לא טיפש. הוא יודע שהן העובדות הכי טובות לטובת הקייס שלו כנשיא).

הוא עושה הרבה יותר מפליטות פה. תבדוק מה חומסקי אומר עליו.

הזלזול של השמאל בו, מזה הוא נבנה.

ואף מילה על זה שלישראל זה הנשיא האמריקאי הטוב בהיסטוריה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עופר הדברים שלך דירבנו אותי לחזור קצת אחורה ולראות מה היה כתוב בתחילת השרשור:

בניגוד לכל הנשיאים לפניו, הוא התקרב, העביר את השגרירות לירושלים, והכיר בריבונות ישראל ברמת הגולן

אף ממשל אמריקאי לא יכיר בירושלים כבירת ישראל, ובטח לא בשליטת ישראל ביהודה ושומרון.

בטוח צמג'אי?

היסטורית, המפלגה הדמוקרטית בכלל ומשפחת קלינטון בפרט תמיד היו יותר קרובים לישראל בהשוואה לרפובליקנים. הרומן של מדינת ישראל עם המפלגה הרפובליקנית התחיל בגלל נתניהו.

landslide החוצה

בכל אופן, קלינטון תנצח בבחירות ב-landslide.

כנראה שהאג'נדה של האנשים מאחורי טראמפ קצת שונה כלפינו

מי יותר טוב לישראל? לא חושב שזה משנה לישראל מי יזכה, בסופו של דבר האג'נדה נקבעת ע"י האנשים שמאחורי הקלעים.

הראשון שנפל למלכודת ה"פאשיזם"

עדיין, מבין השניים, טראמפ מחזיק בדעות הגובלות בפשיזם (לא פחות). זה לא שהוא שונא מקסיקנים. הוא שונא כל מה שלא אמריקני ולבן. זו לא התחלה טובה ליחסים עם ישראל.

ישה טוען שבשאר אסד הכי טוב לנו, בהתחשב בזה שאיראן מתארחת אצלו על הגבול כבר כמה שנים, נראה לי שזה לא נכון

מבחינת ישראל

משטר אסאד הוא הטוב ביותר שישראל יכולה לצפות לו.

שוב מלכודת הפאשיזם

עדיף שלטון ״מושחת״ (והשלטון האמריקני לא מושחת במיוחד אלא ביורוקרטי עד לעייפה) על פני שלטון פשיסטי.

מסתבר שתחת טראמפ אפשר לשנות הסכמי סחר, בתנאי שאתה מאיים לבטל אותם

העיניין שהוא לא מציע כלום חוץ משנאת זרים.

הוא טוען שיבטל את הסכמי הסחר עם סין.

פחחחחחחחחחח אחד גדול.

האמריקאים צריכים את סין בדיוק כמו שסין צריכה את אמריקה.

כידוע טראמפ נשבר הרבה פעמים בכמעט 4 שנים האחרונות

זה בנאדם עם אגו כל כך שביר שכל דחיפה תקח אותו לקצה.

השני שנפל למלכודת, הפעם למלכודת הגזען שוביניסט

הוא גזען, שוביניסט, שקרן ולדעתי חסר כל יכולת לנהל מעצמה כמו ארה"ב

רוני מנסה ללמד אותו מה מאפיין משטר פשיסטי, רק חבל שלא קרא את ההגדרה לפני כן

מה זה על סף? אשכרה שאלו את הבנאדם לפני כל המדינה אם הוא יקבל את תוצאות הבחירות והוא ענה "אני אודיע לכם. אני אשמור אתכם במתח", ואח"כ מול התומכים שלו אמר "אני אקבל את תוצאות הבחירות רק אם אנצח". כמו שהילארי היטיבה לתאר את זה: That's horrific.

רוני גם השלישי שנופל למלכודת, מיזוגניות, שוביניסטיות וגזענות:

את מה שטוענים כלפיו אנשים נורמלים הוא הביא על עצמו - המיזוגניות, השוביניסטיות, השפה המלוכלכת והלא ראויה, הגזענות, השקרנות, האגו וכולי.

פלא רוני, תראה מה נשאר מ-ISIS

אה, סליחה, טראמפ אמר שהוא ורק הוא יכול לנצח את ISIS ושיש לו תוכנית מושלמת לחיסולם. אני כמעט רוצה שיבחר כדי לחזות במו עיני בפלא.

חן חשב שלא משנה מה יעשו עם איראן, אני חושב שרוחאני לא מסכים:

איראן - סיפור אחר לגמרי, וזה לא באמת משנה מה האמריקנים יעדו בעניינה כל עוד הם לא יפגיזו אותה.

ניקו הראשון שמוכיח את חוק גודווין בשרשור הזה:

גם היטלר דיבר מהלב.

...

מצד שני להיטלר זה עבד, והרבה אנשים הזדהו עם מה שהוא אמר מהלב ובסוף גם הצביעו לו. וואלה מגניב.

רוני בטוח שלא תהיה חומה כמו שטראמפ לא יבצע 99% ממה שהבטיח:

רעיון החומה של טראמפ הוא אחד מהמפגרים אי פעם ואני קצת בשוק שאתה אשכרה תומך בו. אגב, הוא כל כך מפגר שאין שום סיכוי שהוא יקרה, כמו 99% מהדברים שטראמפ אומר.

רוני מסביר לנו למה חומה בגבול מקסיקו זה רע וכו' (אני רק אזכיר שתחת איומים להעלאת מיסוי על יבוא ממקסיקו, האחרונה פרסה חיילים שעוצרים מהגרים):

חומה בגבול מקסיקו זה רעיון מטופש מהמון סיבות. הנה כמה:

1. היא תעלה עשרות מיליארדי דולרים שמן הסתם לא יגיעו ממקסיקו, כי למה לעזאזל שמקסיקו תסכים לשלם?

2. היא תפגע בסביבה ובתושבים שבעיירות הסמוכות לגבול

3. היא תפגע ביחסים עם מקסיקו ובסחר איתה

4. היא לא באמת תעצור כניסה של מהגרים לא חוקיים, כי חצי מהמהגרים הלא חוקיים שנמצאים בארה"ב הגיעו אליה באופן חוקי דרך מעברי גבול רגילים.

5. היא גם לא באמת תעצור את הכניסה של המהגרים דרך מקסיקו, כי הם פשוט יטפסו עליה עם סולמות...

6. זו אולי לא סיבה לכך שהרעיון מטופש, אלא יותר לכך שהרעיון שגוי מבחינה מוסרית: הסיבה להצעת החומה היא בגלל שמקסיקו לכאורה שולחת אנסים ופושעים לאמריקה, בעוד מחקרים בארה"ב מראים שאוכלוסיית מהגרים נוטה דווקא פחות לפשע מאשר האוכלוסיה המקומית

חן מלמד אותנו שעצם הבחירה בטראמפ תפיל את יחסי ארה"ב-מקסיקו לקרשים, כידוע בין הצדדים יש נתק ואי אפשר לעבור את הגבול בצורה חוקית

אם טראמפ יהיה הנשיא, זה לבדו, אפילו ללא חומה, סביר שיפיל את יחסי ארצות הברית-מקסיקו לקרשים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תקשיב, M3, זה קצת אוף טופיק.

אבל חזרת ל 2016 ... אולי זאת הקריאה שלך לעזרה או משהו, טיפה מוגזם לחזור כמעט שלוש שנים אחורה.

ממליץ לחפש דברים פרודקטיביים יותר לעשות.

361 עמודים אחורה בן אדם... כמה זמן עבר מאז. שחרר.

ניקו קרא לטראמפ שוביניסט ורוני אמר שהוא ישבר אבל לא נשבר.... ב 2016. בחייאט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כי הם כולם חיים מתקשורת מוטה. אף אחד לא טורח לגשת לחומר המקור.

תראה איך רוני קפץ עם האפיזודה האחרונה של "תראו כמה טראמפ גזען"

והנה, כשרק קוראים את הציוץ שלו, ברור שהאמירה שלו לא גזענית, ודווקא אלו שהוא תקף, הן גזעניות פר אקסלנס, וגאות בזה. אחת מהן אפילו כנתה את טראמפ עצמו "לא אנושי" (באנגלית זה מתפרש כדה-הומניזציה).

אף אחד לא טורח לא לקרוא ולא להבין.

טראמפ הוא נשיא טוב מאובמה בכמה רמות, מבחינת מדיניות חוץ. ההתמודדות שלו עם איראן, מדוייקת. ההתנהלות שלו בסוריה - פגז. השיתוף פעולה עם ישראל, ללקק את האצבעות.

הקטסטרופות שצפו בזמן כהונתו, לא קרו.

כן, הוא מביך.

אובמה דיבר יותר יפה. יותר אינטיליגנטי.

מצד שני, המליך את האחים המוסלמים במצרים, וכמעט האכיל אותנו מרור.

פורסם (נערך)

מלחמות סחר שהוא הכריז על כל העולם עדיין לא הוכיחו את עצמן. ארצות הברית חזרה אחורה בכל הקשור לאנרגיה מתחדשת, הגנה על הסביבה וזכויות נשים.

הוא מלקק לפוטין בלי סיבה נראת לעין ושקוע עד הצוואר בחקירות בערך מהיום הראשון במשרד.

הוא מאיים להחליש את ברית נאט"ו ומצד שני מתחנף למנהיג צפון קוריאה.

הוא הוביל רפורמה כושלת במס שלא הצליחה לתקן את הכשלים המהותיים בשיטת המיסוי האמריקאית ולא סגר פריצות בחוקי המס האמריקאים שאפשרו לחברות ענק כמו אפל וגוגל להחביא מאות מיליארדים מחוץ לארצות הברית.

הוא רוקן מתוכן את אובמה-קר ולא החליף אותה בשום שיטה אחרת למרות שהבטיח להעביר רפורמת בריאות הרבה יותר טובה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

קראתי את מה שכתבת על מדיניות הסחר. אני לא מבין בזה, אבל מה שאתה אומר זו נבואה, לא עובדה.

וכבר הבאתי לך דוגמא, איך לחץ בזמנו על יפן הכריח אותה לעבוד עם הכלכלה האמריקאית.

מבחינת הגנה על הסביבה - לא מבין בזה.

מבחינת אנרגיה מתחדשת - לא מבין בזה.

מבחינת זכויות נשים - המצב טוב. אין בעיה ובטח אין רגרסיה.

פורסם

אבל חזרת ל 2016 ... אולי זאת הקריאה שלך לעזרה או משהו, טיפה מוגזם לחזור כמעט שלוש שנים אחורה.

אני דווקא מוחא לו כפיים על ההשקעה בהשוואה של תחזיות של אנשים למימוש בפועל על טווח של שנים. הלוואי שביותר דיונים אפשר היה לעשות זאת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

זה שזה לא תואם את הנבואות שלכם לא עושה את זה אוף טופיק. אדרבא, זה ספוט און.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אי אפשר לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו. אמריקאים ניסו את זה בוויאטנאם, רוסים (ואח"כ אמריקאים) באפגניסטאן, והתוצאות ידועות. לכן הימין אומר שאין מה לעזור להם. וביי גאד, ניסינו, כנראה יותר מדי. ברק, בשילוב מטורף של חזון ומגלומניות, הציע להם הכל חוץ מהפי אנדינג (בהתחשב בהתפתחויות האחרונות, לא בטוח לגבי ההסתייגות שלי) - והם עדיין סירבו. הם לא רוצים מדינה. המהות שלהם (ערפאת צוטט על זה) היא המאבק. אנחנו לא יכולים ולא צריכים לחשוב במקומם ולהחליט עבורם להיות חופשיים ומאושרים.

האמריקאים בסוף אמרו "תודה, הבנו, שלום ולא להתראות". קיפלו את הפקלאות וחזרו לאמריקה.

גם הרוסים.

אנחנו תקועים פה לטוב ולרע. כרגע זה בעיקר לרע...

אז יש עדיין אנשים שמנסים עוד לחלום ולהגיע לעתיד נורמלי יותר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אז יש עדיין אנשים שמנסים עוד לחלום ולהגיע לעתיד נורמלי יותר.

בדיוק! ומהצד השני יש אנשים שהבינו שחלומות לחוד ומציאות לחוד.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אנחנו תקועים פה לטוב ולרע. כרגע זה בעיקר לרע...

מה רע כל כך?

אני זוכר את עצמי פה מסביבות שנות השמונים.

זוכר תקופות גרועות יותר.

צריך להפנים. אם הציבור מצביע במספרים גדולים לשלטון, לא רע להם.

כן, כן... אני יודע. כל המצביעים האלו הם מטומטמים. כ"כ מטומטמים שהם בכלל מודעים לזה שרע להם. אם הם רק היו קוראים יותר "הארץ" הם היו מבינים שהם סובלים. לא כמו ילדה פליפינית שצריכה לחזור לפליפינים, אבל סובלים.

• תוכן חדש...