Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא פרשנות שלי, זה נאמר בקול רם.

פוליטיקה ודת יכולות ללכת ביחד, אז מה?

אתה מוכן לנסיגה ואתה לא איש אי השלמה. מה לך יוצא מזה שיש מאחזים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אי אפשר לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו. אמריקאים ניסו את זה בוויאטנאם, רוסים (ואח"כ אמריקאים) באפגניסטאן, והתוצאות ידועות. לכן הימין אומר שאין מה לעזור להם. וביי גאד, ניסינו, כנראה יותר מדי. ברק, בשילוב מטורף של חזון ומגלומניות, הציע להם הכל חוץ מהפי אנדינג (בהתחשב בהתפתחויות האחרונות, לא בטוח לגבי ההסתייגות שלי) - והם עדיין סירבו. הם לא רוצים מדינה. המהות שלהם (ערפאת צוטט על זה) היא המאבק. אנחנו לא יכולים ולא צריכים לחשוב במקומם ולהחליט עבורם להיות חופשיים ומאושרים.

סבבה, זו בהחלט דעה לגיטימית ובגלל זה אתה לא רואה אותי אומר שום דבר נגד מצביעי ימין (וגם אני אחד כזה בפועל). לא כי אני לא מאמין בחזון של השמאל, אלא שאני לא מאמין בדרך הנוכחית שלו ובאנשים שנבחרו להגשים אותו.

ניקו אני בגדול איתך בגישה.

כלכלית אני כנראה יותר שמאלן, אבל עד גבול מאוד מסוים.

מדינית אני לא מתחבר לגישת מיתוסים באף מקרה בעולם. מסכים איתך על שאלת ה'כמה רחוק'. לי אישית אין תשובה אבסולוטית, אבל אני מאוד לא מתחבר לדעות שצובעות כל מעשה של צד אחד בורוד, או מניחות שאין אפילו סיבה לנסות להגיע להסדר.

מה זה דעות שצובעות צד בורוד? כאילו מסירות אחריות מישראל? תשמע, קשה לי לחוות על זה דעה, כי אמנם אנחנו לא תלית שכולה תכלת, אבל אני לא חושב שיש ספק איזה עם יותר הומני כלפי השונה וישראל מנצחת פה בענק.

אלך איתך טיפה יותר לעומק, כל עוד לא טוב לפלשתינים הם יעשו מה שהם יכולים שלא יהיה טוב גם לנו - מסכים איתך.

מה קורה במצב הפוך - אם לפלשתינים טוב- הם יפסיקו לעשות מה שהם יכולים כדי שלא יהיה לנו טוב? כמובן שלא, זה מגובה במספיק חומרים, החל מההיסטוריה (כשהם יכלו להיכנס לישראל חופשי וישראלים הסתובבו בגדה ובעזה חופשי, היה להם את המצב הכלכלי הכי טוב שהיה להם בהיסטוריה, לא רצו למרר לנו את החיים), דרך למשל העובדה שאבו מאזן מעדיף לא לשלם משכורות לפקידים (או חצי משכורת) במשך חודשים, מאשר לקבל מישראל את כספי המיסים שלהם (מקוזזים או לא, לא משנה, הוא בחר להוציא לעצמו שתי עיניים כדי להוציא לנו אחת)?

ובכלל יותר קל להקשיב למה שהם בעצמם ובקולם אומרים, הם יעדיפו להתבוסס ברעב ובעוני במשך אלף שנה כדי להשמיד את מדינת ישראל ולהקים במקומה את פלשתין.

אגב לא חסר ברש"פ בריכות (לגברים בלבד, המים על חשבון מקורות דרך גניבת מים מקידוח צינורות, רק שבוע שעבר חשפו סופסוף בטלוויזיה את השיטה שהייתה ידועה במשך שנים), ולא מסעדות, הים בעזה משמש יותר לאימונים של הקומנדו הימי של חמאס, הברחות נשק וכו' מאשר לטובת התושבים, וכנראה כשהם יחליטו להוציא שקל כדי להקים פארק, הם יקראו לו על שם מחבל כזה או אחר.

חוצמזה אתה פשוט מניח שמה שהם צריכים זה מה שאתה צריך.

יש לי נטייה לא להיכנס לדיונים עם אנשים שמגיעים לדיון עם אפס פתיחות, ראה מה שמודגש בציטוט באדום.

אני רק אגיד לך שמה שאתה קורא לו "להקשיב לפלשתינים" זה לא מה שעשית בפועל. שמעת ארגוני טרור וכל מיני נאומים שמטרתם להזין שנאה (ולא חסר כאלו אצל הפלשתינים). אני לעומת זאת דיברתי עם פלשתינים ממוצעים לא מעט, בלי מצלמות ומלב אל לב מה שנקרא ואני יכול להגיד לך שאני חושב (לא יודע בוודאות, כמוך), שכאשר יהיה להם טוב גם לך יהיו יותר טוב. כן, חד משמעית.

לגבי מה שכתבת על בריכות בעזה, ובבקשה אל תיקח את זה לכיוון מתגונן - זו אמירה שמשקפת כמה חוסר ידע יש לך על הנתונים. אין בעזה/בגדה חיים שקרובים ולו בעשירית לאיכות החיים שלנו בישראל. עד שזה לא ישתנה, הם ידאגו למר גם לנו. זה הכל.

אני לא מניח - עובד רק עם נתונים וכשאני מניח אני מציין שאני מניח בפירוש.

אני משתדל להיות מאוד מדויק בבחירת המילים שלי, נסה לקרוא יותר בעיון.

ע

השני שנפל למלכודת, הפעם למלכודת הגזען שוביניסט

ניקו הראשון שמוכיח את חוק גודווין בשרשור הזה:

שום מלכדות: הוא אדם גזען ושוביניסט. GRAB THEM BY THE PUSSY, לא שוביניסט? עומד מאחורי כל מילה שלי.

לגבי היטלר, עובדה נכונה. לא יודע מה אתה רוצה להגיד.

אז איך אומרים באינטרנט? KEEP CALM AND CARRY ON

אני מביע את הדעות שלי, אבל אתה ממילא מכיר את רובן. חוץ ממך אין פה מגיב שמאל אחד שלא יורה מנטרות.

איזו מנטרה יריתי? :shock:

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
זו לא פרשנות שלי, זה נאמר בקול רם.

פוליטיקה ודת יכולות ללכת ביחד, אז מה?

אתה מוכן לנסיגה ואתה לא איש אי השלמה. מה לך יוצא מזה שיש מאחזים?

אני לא רואה בעיה במאחזים. זה שטח שכבשנו, שבגדול ובמהותו לא שונה מכל שטח שלא היה בתכנית החלוקה שכבשנו ב-48. לא מרגיש צורך להתנצל על זה. ככל שיש יותר שטח, יש יותר אזורי ספר שמרחיקים את הגבול ממרכז הארץ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ראית בטמן של נולן? זוכר את מה שראס אל גול אמר לו בסוף הסרט הראשון? אז כזה.

(לא ה"מנטרות", עצם ההתייחסות לשטות הזו)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

נו מה, אני לא אלך עכשיו לחפש את זה. תן קישור ליוטיוב כמו בן אדם.

ניקו, אני בטוח שכעם ומדינה תמיד היינו יותר פתוחים לפשרות מהם. מצד שני, יש, לדעתי, להרבה ישראלים קושי עקרוני להכיל דברים פחות נחמדים שעשינו ואנחנו עדיין עושים, אבל בהתאם גם כמובן שויכוחים סביב זה לא מובילים לשום מקום.

רומן, לא צריך להתנצל על הנצחון וכיבוש השטח. אם אתה חושב שמאחזים תורמים לבטחון - סבבה. שוב, השקר הזה מתועד היטב בערך מday one.

פורסם

אתה לא בדיוק מזוהה אצלי עם הגרעין הקשה של מגיבי השמאל פה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נו מה, אני לא אלך עכשיו לחפש את זה. תן קישור ליוטיוב כמו בן אדם.

ניקו, אני בטוח שכעם ומדינה תמיד היינו יותר פתוחים לפשרות מהם. מצד שני, יש, לדעתי, להרבה ישראלים קושי עקרוני להכיל דברים פחות נחמדים שעשינו ואנחנו עדיין עושים, אבל בהתאם גם כמובן שויכוחים סביב זה לא מובילים לשום מקום.

רומן, לא צריך להתנצל על הנצחון וכיבוש השטח. אם אתה חושב שמאחזים תורמים לבטחון - סבבה. שוב, השקר הזה מתועד היטב בערך מday one.

לא הייתי מזדרז לקרוא לזה שקר. עובדה שכמה שישבנו יותר רחוק, הרקטות נפלו יותר רחוק. אם חו"ח מתישהו האזור יתגלגל לעימות פול-סקייל, כל ק"מ יהיה חשוב. אבל בלי קשר, יותר שטח = פחות צפיפות אוכלוסין. וכמו שאמרתי, אני לא רואה בעיה עקרונית בניצול הצלחה צבאית. אם ללכת לפי החוק היבש, אנחנו צריכים לחזור לתכנית החלוקה. מבחינתי, אחרי שמדינות ערב וערביי א"י לא קיבלו אותה והתחיל שיט, כל תוצר של זה, לרבות לטווח הארוך, הוא fair game. ברגע שאתה מתייחס לזה כמאחזים, נקודת המוצא היא זמניות. אם ללכת לפי התכנית שלי, השטח הזה יסופח, הם יהיו ישובים לכל דבר, וכל מה שיהיה בשטח של הפלסטינים, מצדי שימכרו לסינים בכסף כל עוד לא ישיגו את הגבול ולא יירו עלינו משם.

לגבי הדברים הפחות נחמדים שאנחנו עושים - כשחוטבים עצים, שבבים עפים. אלה החיים. רק שעבורך זה העיקר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה לא בדיוק מזוהה אצלי עם הגרעין הקשה של מגיבי השמאל פה.

טוב פעם אמרתי למישהי שאני מרכז, אז היא אמרה לי שזה מה שאומרים כל השמאלנים שמפחדים להגיד שמאל :-P

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
ראית בטמן של נולן? זוכר את מה שראס אל גול אמר לו בסוף הסרט הראשון? אז כזה.

(לא ה"מנטרות", עצם ההתייחסות לשטות הזו)

לא ראיתי.

ללכת לעמוד בפינה?

פורסם

רומן, בשביל כל מה שאתה מתאר צריך נוכחות צבאית. לא יותר ולא פחות.

וכל הכבוד על חיבוק המנטרה הסובייטית. כן, אלה החיים. לגמרי אין שום דבר שהיינו יכולים או שאנחנו עדיין יכולים לעשות אחרת.

פורסם

אני אשמח לדעת מה הפתרון המעשי שלך באזור. כזה שאינו סובייטי, אינו מצריך נוכחות צבאית וגם הומאני בטח. תשתף אותנו?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תקשיב, M3, זה קצת אוף טופיק.

אבל חזרת ל 2016 ... אולי זאת הקריאה שלך לעזרה או משהו, טיפה מוגזם לחזור כמעט שלוש שנים אחורה.

ממליץ לחפש דברים פרודקטיביים יותר לעשות.

361 עמודים אחורה בן אדם... כמה זמן עבר מאז. שחרר.

ניקו קרא לטראמפ שוביניסט ורוני אמר שהוא ישבר אבל לא נשבר.... ב 2016. בחייאט.

אתה יודע שיש למעלה ולמטה כפתור "ראשון" ששולח אותך ישירות לדף הראשון כן?

ומה שהניע אותי לחזור לבדוק זה המילים האלה של עופר:

הזלזול של השמאל בו, מזה הוא נבנה.

ואף מילה על זה שלישראל זה הנשיא האמריקאי הטוב בהיסטוריה.

שהזכיר לי שהיו לא מעט (לא בפורום הזה) שטראמפ יהיה הכי רע לישראל, אז אמרתי בוא נראה מה אמרו פה בהתחלה, ואם זה לא מעניין אותך אתה מוזמן להמשיך לגלול למטה, No hard feelings.

נו ו?

אנשים עשו תחזיות. חלקן התממשו וחלקן לא.

ספציפית במקרה של סין הוא לא השיג כלום ושום דבר. כנ״ל לגבי מקסיקו.

נכון אנשים עשו תחזיות, רק שמשעשע שמשום מה אף פעם התחזיות של השמאל (מסתבר גם בארץ וגם בחו"ל) מפספסות.

וגם היה משעשע להסתכל במבט של היום, 3 ומשהו שנים אחורה, ולראות שגם אז כל מי שלא מסכים עם השמאל הוא אוטומטית.

לגבי מקסיקו הוא לא השיג כלום? מקסיקו הביאה כוחות צבא שלה, כדי למנוע ממהגרים (רובם לא מקסיקניים בכלל) מלעבור את הגבול לארה"ב. הם לא עושים את זה מטוב ליבם.

מלחמות סחר שהוא הכריז על כל העולם עדיין לא הוכיחו את עצמן. ארצות הברית חזרה אחורה בכל הקשור לאנרגיה מתחדשת, הגנה על הסביבה וזכויות נשים.

הוא מלקק לפוטין בלי סיבה נראת לעין ושקוע עד הצוואר בחקירות בערך מהיום הראשון במשרד.

הוא מאיים להחליש את ברית נאט"ו ומצד שני מתחנף למנהיג צפון קוריאה.

הוא הוביל רפורמה כושלת במס שלא הצליחה לתקן את הכשלים המהותיים בשיטת המיסוי האמריקאית ולא סגר פריצות בחוקי המס האמריקאים שאפשרו לחברות ענק כמו אפל וגוגל להחביא מאות מיליארדים מחוץ לארצות הברית.

הוא רוקן מתוכן את אובמה-קר ולא החליף אותה בשום שיטה אחרת למרות שהבטיח להעביר רפורמת בריאות הרבה יותר טובה.

אתה באמת רוצה שנתחיל לספור כשלונות של אובמה במשך 8 שנים? הנקודה היא שיש לו גם הצלחות, לפעמים במקומות שבהם נשיאים אחרים נכשלו במשך 40 ו-50 שנה.

אני דווקא מוחא לו כפיים על ההשקעה בהשוואה של תחזיות של אנשים למימוש בפועל על טווח של שנים. הלוואי שביותר דיונים אפשר היה לעשות זאת.

תודה רבה :beerchug:

עופר,

כל מה שכתבת על מטומטמים וכו' זה איש קש.

לא כתבתי שום דבר שדומה לזה.

לטוב ולרע, הכוונה מבחינת עתיד לחיים בשלום.

אני אישית, מעבר לרווחה כלכלית ורמת החיים בבית הפרטי שלי, הייתי רוצה לחיות בלי שאני או הבנים שלי נצטרך לעמוד במחסומים ולבצע מעצרים.

הייתי רוצה לחיות בלי עננה של חשש ממלחמה או מבצע, כל קיץ.

וכן אני יודע. לא הכל בידיים שלנו. והפלסטינים עשו ועושים כל טעות\מעשה אפשרי כדי להכשיל את זה. גם אנחנו.

אבל מותר לי לחלום? ולנסות?

אבל זה אני. יש אנשים שיש להם סדר עדיפויות אחר. לגיטימי.

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

ואם במקום מחסומים תקרא לזה מעברי גבול? יותר טוב? פחות טוב?

וחלק מאותם אנשים עשו ועושים כל שביכולתם כדי להכשיל את החלומות האלו.

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

אתה חושב שימנים קמים בבוקר "יאללה להרוג את כל הפלשתינים" או שאולי גם בשבילם שלום הוא חלום? והם פשוט סוברים שהחלום כרגע בלתי ניתן להשגה?

אוקיי, סבבה. לי נראה שצריך להיות ממש משועמם בשביל זה.

מי זה שלכם? אין נבואה אחת שלי, אני גם לא נביא.

מה שעושה את ההודעה שלי אוף טופיק היא שהיא מתייחסת לזה שיש דברים יותר פרודקטיבים לעשות מאשר ללכת לחפש הודעות של כמה משתמשים מהפורום שחשבו שמשהו יקרה וטעו.

"נבואות" בוא.

"תחזיות". אפשר לחשוב שיש פה מומחים לפוליטיקה אמריקאית.

אני בטוח שאפשר לבזבז את הזמן ולמצוא נבואות "שלכם" שלא התגשמו, אבל לא משעמם לי עד כדי כך.

אולי M3 יכול לעבור על 5500 הודעות ואולי למצוא כמה, לא יודע, החלטה שלו.

המצב פה היה הרבה יותר טוב מה"מומחים לפוליטיקה אמריקאית", אם נחפש תחזיות מערוץ 2 של אז זה יהיה ממש מביך בשבילם.

וכמובן שאפשר למצוא תחזיות ימנית שלא התגשמו, אבל בשרשור הזה מדובר על טראמפ וקלינטון, וטראמפ נבחר, אז יותר קשה למצוא פה תחזיות ימנית שלא התממשו.

כולם מונעים גם עם ידי אגנדה. שאל את עצמך את השאלה הפשוטה: מי בשרשורים כאן לפחות לפעמים מבין שהוא מביע דיעה. אני מסוגל לכתוב משפט ביקורתי על השמאל. עכשיו תבקש ממ3מ3מ3 ללכת לספור מתי פעם אחרונה איש ימין כאן היה אפילו קרוב לרמיזה שמה בימין גם לא בדיוק עוסקים במדע מדויק.

ברור שכולם טועים, השאלה היא רק באיזה אחוזים, והאם לומדים מהעבר או לא.

כעובדה רוב העם היה בעד ההתנתקות בזמן אמת (כקונספט, לא בהכרח שהסכימו עם כל החלטה), כעובדה רוב העם נגד התנתקות שנייה היום.

איכות החיים בישראל השתפרה לעומת לפני עשור (או שניים, או שלושה), אני מניח שזה טריוויאלי לרובנו.

א-מה-מה זה גם לא מאוד מעניין, כי איכות החיים בכל העולם המערבי השתפרה בעשורים האלו, ולכן השאלה המעניינת יותר (לדעתי) היא לא האם איכות החיים השתפרה, אלא מה קצב השיפור ביחס למערב (בהנחה שישראל מחזיקה מעצמה מדינה מערבית).

כך בהסתכלות הן על ההווה, והן על התחזיות לעתיד (כלכלה / בטחון / דמוגרפיה וכו׳), אפשר לדון ב:

א. האם קצב השיפור של ישראל מדביק את המערב (נניח OECD), צמוד לו, או טוב ממנו.

ב. האם איכות החיים גרועה/שווה/טובה ממדינות א׳ ב׳ ג׳

בנוגע לאיכות החיים - יש מדינות שבהן איכות החיים התדרדרה ברמות קשות, ונצואלה כדוגמה.

ושים לב שלפני עשור ישראל בכלל לא הייתה ב-OECD, אז עצם זה שאנחנו שם זה שיפור משמעותי.

וכמובן שיש עוד הרבה מה לשפר באיכות החיים פה.

m3, אתייחס רק לדברים שאמרת על הדברים שלי, אם כי אתה באמת way off גם ברוב השאר.

1. טראמפ נשבר הרבה מאוד פעמים בתור נשיא. הוא התבכיין עשרות פעמים שאוכלים לו ושותים לו. הוא תקף עשרות אנשים ברמה האישית בזמן הכהונה שלו. הוא מתנהג כמו ילד קטן ובכיין על בסיס יומי.

2. טראמפ רמז שהוא רוצה כהונה שלישית ורביעית. הוא מעריץ דיקטטורים ומעדיף את המילה שלהם על פני המילה של אנשי הביטחון שלו. אבל עזוב את כל זה. הסממן הכי טוב של השאיפה לפשיזם שלו היא אירועי הראלי שהוא מקיים בלי הפסקה כמעט. יש שם הכל: פולחן אישיות, האדרה עצמית, הפצת שנאה ופחד, נייטיביזם... לא חסר.

3. מה מלכודת, איזו מלכודת... הוא גזען, מיזוגן ושוביניסט - ויש עשרות דוגמאות.

4. כן. זו הגאונות הצבאית של טראמפ שהביסה את ISIS. אהא.

5. אל תגיד לי שנפלת למלכודת ואתה אשכרה מאמין שטראמפ בונה את החומה...

בקיצור - אם אתה מביא ציטוטים, לפחות תעשה להם debunk נורמלי...

1. אני חושב שגם אתה מבין שהכוונה שלך אז ל"נשבר" והכוונה שלך היום ל"נשבר" הן לא אותו דבר, ומתבכיין או לא, אכלו לו, שתו לו, השתינו לו בקורנפלקס, זה לא "נשבר", והוא התנהג כמו "ילד קטן" גם לפני שהיה נשיא ולפני שהתמודד בפריימריס, זה מי שהוא - לרע ולרע יותר.

2. אז כהונה שלישית ורביעית זה ההגדרה שלך לפאשיזם? כמה כהונות היה לדב"ג או הערצת דיקטטורים כמו נניח כל אלה שהעריצו את סטאלין?

d79ed795d793d7a2d7aa-d790d791d79c-d7a2d79c-d794d79ed7a9d79ed7a8-8-3-53.jpg

לא זכור לי ש"פאשיסטים" היה אחד מהכינויים שמפ"מ קיבלה מתישהו.

3. הנקודה היא לא אם הוא גזען מיזוגן פשיסט, אלא שבעיני השמאל כל ויכוח עם מישהו שלא מסכים איתם כולל כינוי הצד השני באחד או יותר מהכינויים האלה, בלי להבין שבאותו רגע אתה פשוט מפסיד את הויכוח. אפשר לא להסכים עם השמאל בלי להיות גזען מיזוגן פשיסט וכו'. אז כן, זו מלכודת.

4. זה לא משנה, למה אובמה היה זה שפרץ עם M16 לחדר שינה של בין לאדן? ועדיין זו הצלחה שלו, כמו שרצח השגריר בלוב זה כישלון שלו.

5. אולי תהיה, אולי לא, אבל חלק מהחומה כבר הוחלפה, יש פעילות בנושא. ואחרי זה אולי גם נספור אם 99% מההבטחות באמת לא מומשו.

לדעתי הדבר הכי קרוב למשהו שאפשר לחיות איתו, הוא שתי מדינות.

האם זה ריאלי היום? לא יודע. הפלסטינים התעקשו על הכל או כלום, אז הם קיבלו כלום.

והימין מנצל את זה, כדי להוסיף עוד התנחלויות, שיהפכו את המצב לבלתי הפיך (אם זה לא קרה כבר).

הנסיגה מעזה, לעניות דעתי היתה טובה. לא מתגעגע לימים שישבנו שם בפנים.

לעסקת שליט התנגדתי כבר אז.

בסופו של דבר, יש בגדה קרוב ל3 מליון איש, שחיים תחת שלטון צבאי ו\או ממשל פלסטיני מנוון. והם לא הולכים לשום מקום.

אז הימין אומר שזה הרע במיעוטו, וכל מצב אחר יסכן אותנו. ויש כמובן גם את הימין הדתי שאומר שזה בסדר, כי אלוהים אמר שארץ ישראל שלנו.

מבחינתי זה לא מצב טוב. בכל נסיון לשפר משהו, יש סיכוי לקלקל. האם זה אומר שאסור לנסות לשפר? כל אחד והבחירה שלו.

הפלשתינים יודעים משהו שאתה לא יודע, הם לא רוצים להקים מדינה, גם בלי הוצאות של מדינה הכלכלה שלהם מסתמכת יותר על תרומות מאשר על יצרנות.

מה יקרה כשייגמרו להם התורמים? נראה לך שהסעודים והירדנים ומדינות המפרץ יממנו אותם לנצח?

אכן צריך לראות את טובתנו קודם. אבל מפעל ההתנחלויות לא נועד לשרת את ישראל כמדינה אף פעם. מדובר במיזם דתי נטו, שמימלא רואה במדינה תחנת ביניים לפני הגעת המשיח.

כזכור, שמעון פרס הדתי-משיחיסט ממקימי מפעל ההתנחלויות.

יש לי נטייה לא להיכנס לדיונים עם אנשים שמגיעים לדיון עם אפס פתיחות, ראה מה שמודגש בציטוט באדום.

אני רק אגיד לך שמה שאתה קורא לו "להקשיב לפלשתינים" זה לא מה שעשית בפועל. שמעת ארגוני טרור וכל מיני נאומים שמטרתם להזין שנאה (ולא חסר כאלו אצל הפלשתינים). אני לעומת זאת דיברתי עם פלשתינים ממוצעים לא מעט, בלי מצלמות ומלב אל לב מה שנקרא ואני יכול להגיד לך שאני חושב (לא יודע בוודאות, כמוך), שכאשר יהיה להם טוב גם לך יהיו יותר טוב. כן, חד משמעית.

לגבי מה שכתבת על בריכות בעזה, ובבקשה אל תיקח את זה לכיוון מתגונן - זו אמירה שמשקפת כמה חוסר ידע יש לך על הנתונים. אין בעזה/בגדה חיים שקרובים ולו בעשירית לאיכות החיים שלנו בישראל. עד שזה לא ישתנה, הם ידאגו למר גם לנו. זה הכל.

אני לא מניח - עובד רק עם נתונים וכשאני מניח אני מציין שאני מניח בפירוש.

אני משתדל להיות מאוד מדויק בבחירת המילים שלי, נסה לקרוא יותר בעיון.

אני לא יודע כמה אתה מכיר, אבל כשהיה להם הרבה יותר טוב (מבחינה כלכלית, חופש תנועה) היו גם הרבה יותר פיגועים.

למעשה כשפלשתיני יכל לעבור בלי מחסום אחד מג'נין לעפולה, אוטובוסים התפוצצו.

נכון שרוב הפלשתינים לא עוסקים בטרור, אבל חלק מספיק משמעותי מהם כן.

אתה גם יכול לטעון שאבו-מאזן ויחיא סינוואר לא מייצגים את הפלשתינים, אבל זו חרב פיפיות, אם הם כן מייצגים הם לא בוחלים בטרור, והם מספרים לנו בעצמם שהם לא יתפשרו אף פעם (=ימשיכו להרוג בנו), אם הם לא מייצגים אז מה יש לדבר איתם בכלל?

הבריכות לא בעזה, מה קורה בעזה לא יודע, הבריכות המדוברות נמצאות ביו"ש.

ובחיים לא תהיה להם איכות חיים שקרובה למה שיש בישראל, כי הם לא חברה יצרנית, בשביל איכות חיים צריך לעבוד, וקשה, הכלכלה שלהם מסתמכת יותר על תרומות מאשר על יצרנות, וגם היצרנות שכבר יש שם כמעט כולה תלויה בישראל (למשל ספות, מזרנים, רהיטים, מוסכים, חקלאות), הלקוחות שלהם זה כמעט באופן מוחלט לקוחות ישראלים.

כשכתבתי שאתה מניח - אתה החלטת שלמשל איכות חיים זה מה שהם רוצים, אף אחד לא מגיש איכות חיים על מגש של כסף, הם פשוט בוחרים לא להיות חברה יצרנית שמקדמת איכות חיים נקודה (וזאת עובדה).

שום מלכדות: הוא אדם גזען ושוביניסט. GRAB THEM BY THE PUSSY, לא שוביניסט? עומד מאחורי כל מילה שלי.

לגבי היטלר, עובדה נכונה. לא יודע מה אתה רוצה להגיד.

אז איך אומרים באינטרנט? KEEP CALM AND CARRY ON

זה יכול להיות נכון ועדיין מלכודת, כי במקום להתווכח על העובדות, אתה פשוט מתייג ונדמה לך שניצחת בדיון, כשבעצם הפסדת, זה לא שונה מהילד שמפסיד במונופול וזורק את הקופה.

ולגבי היטלר - חלק מחוק גודווין אומר שבדיון אינטרנטי הראשון שמעלה את הנאצים (והיטלר היה נאצי), מפסיד בדיון.

אם ללכת לפי החוק היבש, אנחנו צריכים לחזור לתכנית החלוקה. מבחינתי, אחרי שמדינות ערב וערביי א"י לא קיבלו אותה והתחיל שיט, כל תוצר של זה, לרבות לטווח הארוך, הוא fair game.

לפי החוק היבש, כשדחו את תוכנית החלוקה, אין לה מעמד משפטי.

רומן, בשביל כל מה שאתה מתאר צריך נוכחות צבאית. לא יותר ולא פחות.

למרות המנטרות שמכרו לנו "כשתגדל לא נצטרך צבא", כל החיים שלנו פה מצריכים נוכחות צבאית, וזה בטוח לא ישתנה (ואולי אפילו יגבר) אם תהיה מדינה עצמאית פלשתינית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני אשמח לדעת מה הפתרון המעשי שלך באזור. כזה שאינו סובייטי, אינו מצריך נוכחות צבאית וגם הומאני בטח. תשתף אותנו?

לא חושב שכרגע אפשר להסתדר בלי נוכחות צבאית.

לא חושב שצריך להקים ולהכשיר בשביל זה מאחזים, או להפוך כפרים ערבים לשטחי אש (פרקטיקה שקיימת כ40 שנה).

וזה יכול להיות בדיוק הגבול בין פרגמתיות לבין בריונות.

פורסם

אני יודע מה אתה חושב שלא צריך להיות. זאת לא הייתה השאלה שלי. השאלה שלי הייתה, ברמה פרקטית (כמו שתיארתי את הצעתי) מה אתה חושב שהוא הפתרון.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ברגע שנצא מיהודה ושומרון השטח יהפוך להיות ל - No man's land עם כל המשמעויות הנובעות מכך.

הרעיון של הסיפוח כבר מתחיל להכנס לתודעה של אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית בארץ ובעולם.

ברגע שנספח, לא תהיה התנגדות משמעותית מצידם, אם בכלל לנוכח סדר היום הנוכחי, במיוחד בכל הקשור לפלסטינים.

האינטרסים של אלה אם כבר מופיעים בסדר היום העולמי, אז איפשהו לקראת הסוף.

• תוכן חדש...