Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה ישראל לא תאפשר להכניס לעזה כדי לבנות תחנות כוח שהיא לא מאפשרת היום? בטון? שנאים? גנרטורים? כל אלה בתצורה כזו או אחרת נכנסים היום, גם דלק.

ובאופן כללי, אנחנו לא אמורים להתעסק בכלל בגביית מחיר על דברים אזרחיים, דייג שידוג, אבל שיהיה ברור שאם הוא מבריח נשק או משהו, מטביעים את הסירה שלו על יושביה.

הכנסת סחורות? לא צריך לעניין אותנו בכלל, הרי חוץ מלהביא נשקים במשלוחים האלה הם מביאים הכל ואנחנו מאפשרים את זה וגם מממנים את זה, מישהו משלם על העברת המכולות מנמל אשדוד למעבר ארז.

וחוץ מזה, יש מקומות באפריקה שגם שם אין להם כסף לקנות דלק, אתה רוצה לממן גם את זה? ובסוריה? ובלבנון? ובירדן? גם זה על הגבול שלך.

איפה זה נגמר? רק מדינות עם גבול איתך? מה לגבי סודן?

אתה ילד.

גם לישראל אין ידע לבנות תחנות חשמל. העבודה בארץ מבוצעת על ידי מאות מהנדסי סימנס מגרמניה ושוודיה שמגיעים לכאן ברילוקיישין.

פורסם
כן, את כל אלה ישראל לא תאפשר להכניס ולא, הם לא נכנסים היום. אי אפשר להבריח ציוד בגודל ובהיקף כזה דרך מנהרות.

מלט לא נכנס לעזה? 1 2 3 ו-4 היישר מפי הסוס, אני אצטט כדי שלא יהיה לך קשה לחפש:

כפי שמדגיש תרשים 1, מאז הקמתו אפשר המנגנון את הכנסתן של כמויות גדולות של מלט וחומרי בניין אחרים לשיקום ותיקון של דיור ותשתית.[2] הירידה ביבוא המלט בשנת 2018 נובעת ממספר גורמים שאינם קשורים להגבלות יבוא: ההידרדרות הכלכלית הכללית בעזה, צמצום של מימון מתורמים והעובדה שתהליך השיקום מתקרב אל סופו.

גם שנאים אפשר להכניס היום בתיאום (שוב ציטוט מאתר גישה, לא כזה שנחשד בימניות יתר):

את הפאנלים עצמם אין בעיה להכניס, אולם הסוללות והשנאים מחייבים תיאום מיוחד, מכיוון שהם נחשבים לפריטים דו שימושיים.

גנרטורים? אתה כבר מבין שתכף יבוא נתון שיראה שנכנסים גנרטורים נכון? אז הנה (ושוב, מדובר על נתונים של ארגון "גישה"):

שנים האחרונות ישראל הגבילה מאוד את הכנסת הגנרטורים לעזה. בעקבות כך, ברצועה דיווחו על מצוקת חשמל קשה ועל מחסור בחלקי חילוף. על פי נתונים של ארגון זכויות האדם "גישה", במהלך שנת 2017 הועברו מישראל לרצועת עזה תשעה גנרטורים בלבד.

אז דלק נכנס? נכנס, מלט נכנס? נכנס, שנאים נכנסים? נכנסים, גנרטורים? נכנסים.

אבל אנחנו מתעסקים. בהינף פקודת מתפ"ש דייגי עזה לא יכולים לצאת מהנמל בכלל וכל מה שנכנס לעזה דרך מעבר ארז מפוקח, ומה שלא נמצא ברשימה של מה שמותר, מוחרם. יש סיבות טובות לכך שזה המצב.

אנחנו מתעסקים כי אנחנו מנסים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור, כי גם כשהם מבריחים בסירות דיג, במקום להטביע את הסירות על יושביהן אנחנו מתעסקים בלתפוס את הסירה, ולעצור את האנשים, ולגרור את הסירה, ובסופו של דבר גם לשחרר אותה.

זה בדיוק מצב שבו החכם לא נכנס למצב שהפיקח מצליח לצאת ממנו

לגבי מעבר ארז - מקובל בכל מעבר גבול בעולם, כמו שהמצרים והירדנים מפקחים על כל מה שנכנס ויוצא מישראל אליהם.

לא רוצים? שישתמשו במעבר גבול של רפיח.

כתבתי בדיוק איפה זה נגמר - במקומות שבהם הסיוע הזה מאפשר לי לייצר מנופי לחץ או הזדמנויות שמשפרות ישירות את המצב שלי.

יש לזה תקדימים לא רק בעזה, מנהלת "שכנות טובה" הייתה בראש ובראשונה אינטרס בטחוני ישראלי ושימשה מנוף לחץ על ארגוני המורדים בסוריה שאבטחו את גבול רמת הגולן וסיפקו לישראל מידע מודיעיני יקר ערך.

ישראל שפכה עשרות מיליוני שקלים על הפרויקט הזה, וזה השתלם לה (למרות שלדעתי היא יכלה לעשות יותר). וזה משתלם גם ברצועת עזה.

אז תגיד ברור שלא מעניין אותך המצב ההומניטרי בכלל, אתה רוצה לייצר תלות שלהם בך כדי לייצר מנופי לחץ, אל תלך סביב כאילו זה הומניטרי.

זה המשפט הנכון היחיד שכתבת.

פרשתי מהדיון הספציפי הזה.

או במילים אחרות - אין לי שום דרך להביא עובדות רלוונטיות ולכן אני בורח לכינויים.

ברור, ואני הילד:

אתה ילד.

גם לישראל אין ידע לבנות תחנות חשמל. העבודה בארץ מבוצעת על ידי מאות מהנדסי סימנס מגרמניה ושוודיה שמגיעים לכאן ברילוקיישין.

ברור, לישראל אין ידע לבנות תחנות חשמל, ואני הילד.

שלא תטעה, את הידע איך לבנות תחנות כוח יש, אבל זה יותר זול להביא חברה פרטית שתעשה את זה.

כמו שהמדינה יודעת יופי לסלול כבישים, יש את הידע, ובכ"ז בוחרים נניח ב-BOT עם חברה פרטית לסלול כבישים, או אפילו נניח להוציא מכרז לסלילת כבישים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
“Disgusting, rat and rodent infested mess. No human being would like to live there”

ה-ז-י-ה.

כן זה חוסר ממלכתיות עצוב למדי. זה כבר לא מדינה אחרת או סתם כמה פוליטיקאיים שהוא אוהב פחות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז דלק נכנס? נכנס, מלט נכנס? נכנס, שנאים נכנסים? נכנסים, גנרטורים? נכנסים.

אני יכול להמשיך את קו המחשבה שלך ולטעון שמכיוון שנכנס דלק לרצועה הם יכולים לבנות חללית שתתחרה ב-SpaceX ומכיוון שנכנס מלט הם יכולים לבנות hyperloop. אין לך מושג איזה ציוד או ידע צריך כדי להקים תחנת כח, אז אני מציע שתרד מהנקודה הזאת, ניכר מהדברים שלך שאתה לא מהנדס אזרחי ו/או מהנדס חשמל (כמובן בהתמחות הרלוונטית בזרם חזק) ושאתה לא מבין על מה אתה מדבר.

לעזה אין יכולת היום לבנות תחנת כח, קבל את זה כעובדה ותניח לזה.

אז תגיד ברור שלא מעניין אותך המצב ההומניטרי בכלל, אתה רוצה לייצר תלות שלהם בך כדי לייצר מנופי לחץ, אל תלך סביב כאילו זה הומניטרי.

המצב ההומניטארי מאוד מעניין אותי. אבל יש אנשים (כמוך) שהוא לא מעניין אותם, אז אני מסביר שמעבר לשיקול המוסרי יש גם שיקולים פרקטיים.

כן זה חוסר ממלכתיות עצוב למדי. זה כבר לא מדינה אחרת או סתם כמה פוליטיקאיים שהוא אוהב פחות.

זה לא עניין של חוסר ממלכתיות, זו פשוט התבטאות של אדם טיפש שאין בינה למציאות שום קשר. באותה מידה הוא יכל לכתוב שאמא של קאמינגס זונה, זה דיון באותה רמה. זה כמו שגנץ יטען שביבי מושחת ובתגובה ביבי יגיד שראש העין זה מקום דוחה שאף אדם לא מוכן לגור בו.

ברוך השם לא חסרים לנו פוליטיקאים עם איקיו חד ספרתי, אבל אני לא מסוגל לדמיין אף אחד מהם (אפילו מיקי זוהר) מתבטא בצורה כזאת. זה שנשיא מדבר ככה על עיר של יותר מחצי מיליון תושבים בפאקינג מדינה שלו​, זה פשוט mind blowing.

פורסם
אני יכול להמשיך את קו המחשבה שלך ולטעון שמכיוון שנכנס דלק לרצועה הם יכולים לבנות חללית שתתחרה ב-SpaceX ומכיוון שנכנס מלט הם יכולים לבנות hyperloop. אין לך מושג איזה ציוד או ידע צריך כדי להקים תחנת כח, אז אני מציע שתרד מהנקודה הזאת, ניכר מהדברים שלך שאתה לא מהנדס אזרחי ו/או מהנדס חשמל (כמובן בהתמחות הרלוונטית בזרם חזק) ושאתה לא מבין על מה אתה מדבר.

לעזה אין יכולת היום לבנות תחנת כח, קבל את זה כעובדה

זה בדיוק מה שחשבתי גם.

פורסם

בדיוק בגלל שאין להם יכולת אתה לא מנתק אותם במיידי. יש להם מספיק ספונסרים מהעולם הערבי/מוסלמי כדי שתוך זמן סביר יגייסו כסף וקבלן לבנות תחנה. תן להם 12, 18, 24 חודשים, כמה שיהיה סביר לצורך העניין, והם יסתדרו. כך או אחרת. אנחנו לא צריכים להיות אחראים להם במחשבה שגויה (טעות נגררת לדורות) שאם רק נדאג להם מספיק, הם לא יתקפו, או יתקפו פחות. הניתוק צריך להיות מוחלט ומהיר ככל שניתן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא צריך לדאוג להם. כרגע אנחנו לא מאפשרים כניסה חןפשית של חומרים לעזה. זה מאוד הגיוני כרגע, אבל אני אישית לגמרי בעד מה שאתה מציע.

פורסם

שלא תטעה, את הידע איך לבנות תחנות כוח יש, אבל זה יותר זול להביא חברה פרטית שתעשה את זה.

כמו שהמדינה יודעת יופי לסלול כבישים, יש את הידע, ובכ"ז בוחרים נניח ב-BOT עם חברה פרטית לסלול כבישים, או אפילו נניח להוציא מכרז לסלילת כבישים.

לא יותר זול להביא מהנדסים פרטיים מחו"ל ברילוקיישן, לפי החוק, השכר שלהם צריך להיות גבוה מאוד כדי שהם יקבלו את ויזת העבודה כדי לתעדף מהנדסים ישראלים.

פורסם (נערך)

זו התבטאות של טרול אומלל שיושב כל היום מאחורי מחשב. הוא איבד כל בושה וביקורת עצמית. אבל דמוקרטים ישר לקחו את זה לכיון של גזענות רק כי אותו חבר קונגרס שחור. הם עושים זילות מוחלטת למילה גזענות.

זה לא עניין של חוסר ממלכתיות, זו פשוט התבטאות של אדם טיפש שאין בינה למציאות שום קשר. באותה מידה הוא יכל לכתוב שאמא של קאמינגס זונה, זה דיון באותה רמה. זה כמו שגנץ יטען שביבי מושחת ובתגובה ביבי יגיד שראש העין זה מקום דוחה שאף אדם לא מוכן לגור בו.

ברוך השם לא חסרים לנו פוליטיקאים עם איקיו חד ספרתי, אבל אני לא מסוגל לדמיין אף אחד מהם (אפילו מיקי זוהר) מתבטא בצורה כזאת. זה שנשיא מדבר ככה על עיר של יותר מחצי מיליון תושבים בפאקינג מדינה שלו​, זה פשוט mind blowing.

כן הוא איבד את זה לגמרי. אני כבר הרבה זמן טוען שהוא סובל מבעיה קוגניטיבית כלשהי שמחמירה עם הזמן.

טראמפ חתם על חוק שמעניק סיוע קבוע לאנשים שהשתתפו במאמצי הכיבוי והחילוץ ב-9/11. בנאום לאחר החתימה על החוק הוא ציין "שגם הוא היה שם וסייע למאמצי החילוץ".

President Trump to 9/11 first responders: "I was down there also, but I'm not considering myself a first responder. But I was down there. I spent a lot of time down there with you."

הבן אדם הזה נרקיסיסט גמור.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לא יותר זול להביא מהנדסים פרטיים מחו"ל ברילוקיישן' date=' לפי החוק, השכר שלהם צריך להיות גבוה מאוד כדי שהם יקבלו את ויזת העבודה כדי לתעדף מהנדסים ישראלים.[/quote']

זה לא באמת עובד ככה, יוצא מכרז בינלאומי והחברה הזוכה מביאה לפה את כל כח האדם והציוד שהיא צריכה.

(האמת שזה גם הרבה יותר מורכב מזה כי תחנת כח זה דבר כל כך מורכב שמפרקים את זה לתת-פרויקטים ותת מכרזים וכו').

בכל מקרה ישראל לא בונה תחנות כח "לבד", כמו שהיא לא בונה כבישים או מחלפים או מנהרות או רכבות.

פורסם

סימנס מניידת לישראל אלפי עובדים, משלמת עבורם עלויות משפטיות בגין הנפקת אשרות עבודה, משלמת עבורם שכירות, גנים, אש"ל, אחזקת רכבים, ביקורי מולדת ומגלמת את כל עלויות המס.

זול זה בטוח לא. זה נעשה כי מדובר בידע ומיומנות שאין בארץ.

פורסם

ממליץ לראות את הסרטון הזה, רק 2:42 דקות, על השימוש של טראמפ במילה infested לאורך השנים.

כשחברות הקונגרס המוסלמיות מצייצות משהו שעלול להתפרש כמושג אנטישמי\קשור לשואה צולבים אותן (לרב בצדק) בתקשורת.

כאן טראמפ משתמש שוב ושוב במושג שהנאצים השתמשו בו כלפי היהודים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...